Actualitate - Eveniment
O nouă încercare a lui Avram Iancu de a traversa înot Canalul Mânecii
Petroșeneanul Avram Iancu va încerca, astăzi, să traverseze înot Canalul Mânecii, dacă vremea și starea mării îi vor permite acest lucru. Bibliotecarul în vârstă de 39 de ani va încerca să parcurgă între 34 și 70 de kilometri, în funcție de curenții marini, numai în slip și cască de protecție pe cap.
Avram Iancu se pregătește de patru săptămâni la Dover, în Marea Britanie, pentru a traversa înot Canalul Mânecii, iar la sfârșitul săptămânii a fost anunțat că astăzi ar urma să își îndeplinească visul. Hunedorenaul va traversa înot Canalul Mânecii, fără costum de neopren, doar în slip şi cască de protecţie pe cap, în condiţiile stricte impuse de Channel Swimming Association – organizaţia acreditată să certifice recordul pentru sportivii care reuşesc această performanţă. Plecarea în cursa de traversare a Canalului Mânecii se va face de pe Shakespeare Beach, o plajă situată între Dover şi Folkestone, iar finalul cursei va fi pe malul francez, în zona Gris Nez, distanţa dintre cele două puncte de reper fiind apreciată ca fiind cea mai scurtă, respectiv 42 de kilometri.
Ghidat de un ceas special
Această distanță, însă, fluctuează de la 34 de kilometri la 60-70 de kilometri, în funcție de curenții marini, valuri. Pentru a se putea ghida mai bine şi a-şi doza mai bine efortul, sportivul va purta la mână un ceas special care-i va indica locul în care se află şi cât mai are de parcurs până la finalul cursei.
„Personal, am făcut cinci astfel de probe de calificare şi mărturisesc că sunt saturat. Pe lângă durerile, câteodată insuportabile, pe care trebuie să le îndure un înotător de mare fond în ape deschise, frigul este cel care face chinul împins la extrem. De aceea îi zice Canalului Mânecii ‘iadul de gheaţă”. Teoretic, orice bun înotător, prin antrenament, poate să parcurgă o distanţă de 42 de km, însă, practic, foarte puţini oameni pot să îndure frigul celor 15, 16, 17, 18 grade Celsius ale canalului”, scrie Avram Iancu pe pagina sa de socializare.
A treia poate fi cu noroc
Avram Iancu este la a treia încercare de a traversa Canalul Mânecii înot. Anul trecut, acesta a mai avut două încercări eșuate, în august şi octombrie, după ce la circa 15 kilometri de malul francez, organizatorii i-au cerut să se oprească din cursă pentru că valurile şi curenţii mari i-ar fi pus viaţa în pericol.
Cursa se poate urmări live pe internet
Cei care doresc să urmărească cursa lui Avram Iancu pe Canalul Mânecii o va putea face urmărind graficul cursei, care apare în timp real, prin „live tracker”, pe link-ul: http://www.channelswimmingassociation.com/pilots/sea-leopard/.
Actualitate
Incidente pe drumurile publice în județul Hunedoara: Viteza, alcoolul și fuga de la locul faptei pun în pericol siguranța circulației
În noaptea de 11 decembrie 2024, polițiștii din județul Hunedoara au intervenit în mai multe cazuri care au pus în pericol siguranța circulației pe drumurile publice.
Primul incident a avut loc în orașul Călan, unde, la ora 00:15, un bărbat de 53 de ani a fost oprit în trafic pe DC51A. Verificările au arătat că șoferul avea permisul de conducere suspendat, iar autoturismul său nu trecuse inspecția tehnică periodică. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar bărbatul a fost transportat la spital pentru recoltarea probelor biologice.
Un alt incident a avut loc pe 10 decembrie, în jurul orei 16:45, în Deva. O femeie de 43 de ani, aflată sub influența alcoolului, a pătruns cu autoturismul în curtea unei societăți comerciale, unde a provocat un scandal. Testată cu etilometrul, femeia avea o alcoolemie de 1,01 mg/l, iar ulterior a fost dusă la spital pentru prelevarea probelor biologice.
În aceeași noapte, polițiștii din Hațeg au avut de-a face cu un incident de fugă de la locul faptei. La ora 01:55, pe bulevardul Nicolae Titulescu, a fost efectuat un semnal de oprire, însă șoferul autoturismului nu a respectat semnalul, fugind pe străzile din oraș. În urma unei urmăriri, conducătorul auto a abandonat vehiculul și a încercat să fugă pe jos, fiind însă prins de polițiști. Aceștia au identificat doi pasageri, care încercaseră și ei să fugă, și au descoperit în mașină o cagulă, un levier metalic și 6 ancore, obiecte ce ar putea fi utilizate în infracțiuni de furt. Conducătorul autoturismului, un tânăr de 24 de ani din Petrila, nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.
Aceste evenimente subliniază riscurile crescute la care sunt expuși participanții la trafic din cauza comportamentului iresponsabil al unora dintre conducători. Poliția continuă cercetările și reamintește importanța respectării regulilor de circulație pentru siguranța tuturor.
Actualitate
Dosar penal întocmit de polițiști, sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor
Dosar penal întocmit de polițiști, sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor
La data de 10 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brad au efectuat o acțiune în urma căreia au găsit, la locuița unui bărbat de 32 de ani, din muncipiul Brad, un pistol cu bile și o armă de foc, pe care le deținea ilegal.
Atât pistolul (cu încărcător fără muniție), cât și pușca (cu lunetă și suport tip trepied), precum și 38 recipiente cu gaz tip butelie sigilate și două utilizate, o pungă din plastic cu închidere zip lock, conținând proiectile tip diabol din plastic, au fost ridicate de polițiști, pentru continuarea cercetărilor.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.
FOTO: IPJ Hunedoara
Actualitate
Festivalul “Călușerul Transilvănean” va avea loc duminică, 15 decembrie
Cea de-a 55-a ediție a Festivalului ,,Călușerul Transilvănean” va avea loc duminică, 15 decembrie 2024, la Orăștie. Ca de obicei, locuitorii orașului Paliei sunt așteptați să admire și o paradă a costumului popular.
Parada portului călușăresc va porni la ora 11:45, din fața Colegiului Național “Aurel Vlaicu” din Orăștie, festivalul în sine desfășurându-se în Piața Victoriei.
Ediția din acest an a festivalului reunește formații de călușeri din județul Hunedoara (Balșa, Beriu, Boșorod, Grid, Bretea Română, Geoagiu, Mărtinești, Romos, Orăștioara de Sus, Turdaș), județul Alba (Glod, Almașu Mare, Vinerea, Valea Mică, Trâmpoiele), dar și din județul Cluj (Valea Drăganului).
„Călușerul Transilvănean” este unul dintre cele mai frumoase festivaluri de tradiții din județul Hunedoara organizate, în fiecare an, înainte de Crăciun.
Inclus în patrimoniul UNESCO
Călușerul reprezintă un dans popular fecioresc, cu origini pre-romane, fiind unul dintre cele mai vechi și mai spectaculoase dintre dansurile tradiționale românești. Ceata de călușeri colindă în preajma Crăciunului și vestesc Nașterea Domnului, din casă în casă. Principalul scop al organizării acestui festival este acela al păstrării tradițiilor și stimulării prezentării acestui străvechi joc bărbătesc, inclus în patrimoniul UNESCO în anul 2005.
-
Actualitatecu 3 zile in urma
FOTO| Primii colindători au poposit la Episcopia Devei și Hunedoarei. Vestea Nașterii Domnului, adusă prin glasuri de copii
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Ultima tură de serviciu: Plt. adj. șef Lucian Beregszaszy a ieșit la pensie. „Un exemplu de generozitate, implicare și profesionalism”
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Restaurantul McDonald’s din Hunedoara prinde tot mai mult contur
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Simpozion la ITM Hunedoara privind campania națională de control în domeniul construcțiilor
-
Actualitatecu 17 ore in urma
Urmărire, încheiată cu un accident, în zona „Uzo Balcan” din Deva. A ajuns cu mașina pe trotuar
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Echipele hunedorene din Liga 3 termină anul, ambele, pe locul al cincilea
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Au apărut primii brazi de Crăciun în piețele din Hunedoara. Prețurile pornesc de la 40 de lei
-
Actualitatecu 3 zile in urma
West Deva are un jucător la naționala de futsal