Actualitate
O șefă APIA îi dă soțului subvenție pe o groapă de gunoi
Mai sunt câteva zile până în 18 iulie 2017, dată la care APIA trebuie să rezolve supradeclarările blocurilor fizice și suprapunerile parcelelor declarate în aceste blocuri fizice sau în altele care nu au supradeclarări.
Nimic mai prost decât așa ceva!
Adică, începând cu data de 1 iulie 2017, inspectorii de teren şi-au încărcat GPS-urile pentru controlul pe teren cu toate parcelele declarate de către fermieri până la această dată, s-au dus în teren la măsurat, revenind în agenție la toamnă, descărcând măsurătorile şi suprapunându-le peste deja modificatele parcele rezultate din suprapuneri și supradeclarări. E clar că mii de fermieri vor fi sancționați, fără să-și dea seama, APIA justificând apoi în rapoartele de debit sau automat în baza de date, la controlul administrativ, faptul că există diferențe între suprafața măsurată și cea declarată.
Mai întâi trebuiau rezolvate suprapunerile și supradeclarările la nivel de țară, pentru ca apoi să fie emise ordinele de control clasic pe teren și prin teledetecție. E simplu ca bună ziua!
Acest lucru îi convine de minune unei agenții, aşa cum este APIA, producătoare după cum se vede de posibile infracțiuni și de posibili infractori.
Stați liniștiți, dragi fermieri, până și reprezentanții voștri sunt într-o ‘întovărăşie’ cu APIA.
Cu câteva săptămâni în urmă am prezentat pe blog situația gravă de la Centrul Județean APIA Maramureș, pe dir. exec. Urs Ioan Florin, un personaj controversat și conectat la toate structurile de forță locale ale statului, precum și structurilor MADR și APIA centrale. Orice sesizare ai face, oricărei instituții, acest individ află imediat.
E absolut normal ca în atare situație Urs să se înconjoare la APIA Maramureș, de o structură de tip mafiot care îi este fidelă. Nora unui președinte de asociație, parte din Federația Pro Agro, a fost angajată de Urs, iar după două zile a plecat în maternitate. Recent s-a întors la serviciul Controale pe teren Apia Maramureș, dar lucrează la secretariat. Fiul lui Urs este consilier la APIA Satu Mare și nu figurează acolo aşa cum nici nora preşedintelui de asociaţie nu figurează la APIA Maramureş. Cum să figureze, când de la APIA Satu-Mare a plecat Leș Benjamin în poziția de ministru al Apărării iar acolo mai lucrează Lazin Nicolae Flaviu, fost secretar de stat la MADR?. APIA ascunde în mod intenționat declarațiile de avere și interese ale celor două beizadele, noră și fiu, așa cum se va vedea și mai jos în cazul Ţiplea Liliana. Mai mult, declarațiile de avere și interese nu sunt actualizate decât în centrele lipsite de ‘ interes’.
‘MătuşaTamara’ de la APIA
La Centrul Local APIA Sighetul Marmației se află o individă, poate cea mai bogată persoană din întreaga agenție, dacă e să privim doar declarațiile de avere și interese. Numele ei este Ţiple Liliana şi este şefa Centrului local APIA Sighetu Marmaţiei.
Tipa a terminat dreptul la o ‘privată’, a lucrat într-o bancă apoi a încercat să se facă notar. Ar trebui să cunoască legislația APIA foarte bine dar și prevederile Codului penal privind falsul în declarații.
Mai întâi să ne ocupăm de declarațiile de avere și interese pe care le găsiți pe site-ul APIA, la Centrul Județean Maramureș, pe numele Ţiplea Liliana. Aceasta a cumpărat un imobil în 2014, în valoare de 19.100 euro, de la Primăria Sighetul Marmației prin Hotărârea nr. 39 din 26.06.2014. Căutând declarația ei de avere și interese din 2014 pe site-ul APIA se observă că ea nu există. Găsesc în schimb pe site-ul de integritate declarația din 2014 datată 6.06.2014. Era normal că nu putea declara ceva înainte cu 20 de zile de a cumpăra imobilul de la primărie, teren intravilan în suprafată de 191mp., proprietate privată a municipiului Sighetu Marmației, situat în municipiul Sighetu Marmației str. Iuliu Maniu 29, jud. Maramureș, identificat în C.F. Sighetu Marmației nr. 58497, cu nr. cad. 58497. Să cumperi o terasă lângă un hotel, fără ca Hotelul Casa Veche, cu nr. cadastral 52133 să aparţină familiei Ţiple ar fi ilogic. În fapt, toată lumea din Sighetul Marmaţiei ştie că hotelul aparţine acestei familii.
Dar, ce să vezi!? În declarația de avere și interese pe 2015, Țiple Liliana, prin act notarial își cedează bunurile mobile și imobile fiului său Țiple Bogdan, şi în care s-ar părea că nu apare suprafața de 191mp si hotelul. Suprafața probabil s-a volatilizat și în declarația din 2016. La fel şi hotelul. Falsul în declarații, dacă el există, se pedepsește conform Codului penal. Dar enorma proprietate deţinută de Ţiple Liliana, rezultată din declaraţiile de avere şi transferată pe repede înainte beizadelei Bogdan şcolit prin Elveţia şi evaluată de către o cunoscută femeie notar din Sighetul Marmaţiei, reprezintă subiect de interes nu numai pentru OLAF ci şi pentru omologul său DNA din România.
Cum să iei subvenție pe cioră(Coracias garrulus)?
Să trecem la problema cea mai gravă și anume că, atât tatăl acestei individe, Bledea Ioan,cât și soțul acesteia, Țiple Liviu, și-au depus cereri de subvenție la Centrul local Apia Sighetul Marmației.
Și care-i problema veți zice? Niciuna. Numai că, pe ambele cereri Țiple Liliana a intervenit cu parola ei în controlul administrativ, semnând de asemenea și deciziile de plată ale celor doi, ca şefă de centru local. Conform procedurilor APIA și celor europene, asemenea fapte dau naștere la suspiciuni de favorizare a rudelor deponente, și, mai grav, de posibile fraude la bugetele naționale și comunitare.
Și, ca să dovedim aceste suspiciuni din care am putea deduce și posibila avere făcută în dauna intereselor financiare ale Comunității Europene, conform declarațiilor de avere, vă prezit cazul penal în care se află Țiple Liliana și Țiple Liviu, în cârdășie probabil cu Urs Ioan Florin, APIA Central, Direcția Topografică Militară a MAN și Primăria Sighetul Marmației.
Țiple Liviu și-a depus și el, ca tot omul, o cerere de subvenție în ograda nevestei. Este un individ uns cu toate alifiile: a omorât două persone în 2004, beat fiind la volan, pentru care în dosarul nr. 1192/33/2005 de pe Curtea de Apel Cluj a luat 1an și 10 luni închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, avand încă un dosar penal nr. 998/307/2017 la Judecătoria Sighetul Marmației cu obiect, desființarea de înscrisuri. El mai este expert judiciar și inspector daune, deținând împreună cu soția sume uriașe și acțiuni la firme profitabile din țara noastră.
Cu toate acestea, Ţiple Liviu în cârdășie probabil cu cei amintiți mai sus, declară la APIA de ani buni, o suprafață de 1 ha de teren arabil cultivat cu porumb.
Suprafața este groapă de gunoi.
Groapa de gunoi declarată la APIA este probabil proprietatea familiei Țiple având nr. cadastral 54468. Asta se deduce explicit din declarația de la APIA a lui Țiple Liviu, făcută pe aceeași suprafață cadastrată.
Cum se face că cei din APIA Central și APIA Maramureș, care actualizează anual blocurile fizice împreună cu Direcția Topografică Militară n-au observat? Oare responsabilul de dosar și Țiple Liliana, șefa de centru local să nu fi observat o astfel de neregulă? Nu îmi vine să cred că Urs Ioan Florin nu știa de groapa de gunoi din Sighetul Marmației? Cum de a eliberat primăria din Sighet adeverință pe groapa de gunoi, adeverință necesară lui Țiple Liviu pentru a solicita subvenție pe această suprafaţă?
Știți care este șmecheria? Cei care au actualizat blocul fizic au înregistrat terenul cu categoria principală de folosință, pășune, adică PP, iar la categoria secundară au înregistrat teren mixt, MX. Astfel a putut declara Țiple Liviu ani de zile porumb în teren arabil, TA, pentru că în categoria secundară MX poate intra și TA. Din acest motiv în Controlul parcelelor digitizate din IPA Online nu apare nicio avertizare privind incompatibilitatea categoriei de teren declarate cu cea stabilită prin actualizarea LPIS. De asemenea, Anexa 17_b, tot din IPA Online, trebuia să genereze automat incompatibilitatea de mai sus, însă, cineva a trecut în mod intenționat MX pentru ca Țiple Liviu să cultive porumb și să ia bani ani de zile pe groapa de gunoi plină de ciori a orașului Sighetu Marmației.
Groapa se vede din satelit de ani buni, însă cei din APIA nu au văzut-o. Bine că ‘dronele’ de culoare neagră care zboară deasupra gropii o văd, sunt cu miile și croncăne toată ziua.
Cu o astfel de hoție am putea suspecta faptul că întreaga avere din declarațiile de avere ale numitei Țiple Liliana ar putea fi provenită din posibila fraudare a fondurilor comunitare. Un argument în plus ar fi și faptul că, atât Urs Ioan cât și Țiple Liliana și-au înlăturat toți adversarii iar pe cei suspectați că li se împotrivesc sau îi demască, îi urmăresc, umilesc și le mai dau și cele mai grele munci în APIA pentru ca apoi să-i dea afară. De asemenea este suspect si transferul rapid al averii pe numele lui Ţiple Bogdan.
Răsfoind dosarul aflat pe rolul instanței Tribunalului Baia Mare a unei foste colege date afară de la Centrul local APIA Sighetul Marmației de către Țiple Liliana, te îngrozești ce afli: până la destituirea din funcție, cu acordul APIA Central, i-au anulat toate parolele pentru a nu mai putea lucra pe baza de date în control administrativ, i-au luat toate comunele arondate, masa, scaunul şi calculatorul și au ţinut-o lângă toaleta centrului local. Incredibil!
Asemănător mi-au făcut și mie când am fost dat afară din APIA de către un alt mafiot, dat afară la rândul său din APIA, tot de către un mafiot. Pentru asta am dat statul român în judecată la CEDO pentru delict de opinie, rămânâd în continuare consultant pentru fermieri.
Și, cu scrisul.
Aflarea adevărului și înlăturarea hoților și a hoțiilor merită tot sacrificiul nostru!
Actualitate
VIDEO| Protest la Deva, organizat de AUR. Oamenii ieșiți în stradă au scandat „Jos Mafia!”, „Libertate”
Membri și simpatizanți ai partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) au protestat, sâmbătă, la Deva, manifestări similare fiind organizate în fața prefecturilor din mai multe orașe din țară. Participanții la acțiunea de protest și-au manifestat nemulțumirea față de actuala putere politică, anularea alegerilor prezidențiale de anul trecut, dar și față de măsurile luate de Guvern.
La Deva, participanții la protest s-au strâns în fața sediului Prefecturii Hunedoara, după care au pornit într-un marș pe principalele artere din centrul orașului.
Protestatarii au purtat steaguri tricolore și pancarte pe care scria, printre altele, „Libertate”, „Hunedoara se ridică”, „Alegeri libere”, „Turul 2 înapoi”, dar și bannere de mari dimensiuni. Ei au strigat „Jos Mafia!”, „Turul doi înapoi!”„Ieși din casă, dacă vă pasă!”. Participanții la protest s-au oprit, apoi, în Piața Victoriei, în fața statuii Regelui Decebal.
La protestul de sâmbătă au participat și cei doi parlamentari ai AUR, senatorul Vasilică Potecă și deputatul Tiberiu Claudiu Barstan, liderul filialei județene a acestei formațiuni politice.
“Așa cum am promis, astăzi am fost în stradă. Singurul loc unde mai putem spera la o schimbare reală. Alături de mii de hunedoreni, ne-am manifestat împotriva unui sistem care duce România spre prăpastie. Din păcate, nu toți românii înțeleg gravitatea situației, crezând că lucrurile se vor rezolva de la sine. Adevărul este că acest lucru nu se va întâmpla niciodată fără implicarea noastră, fără vocea și atitudinea fiecăruia dintre noi. Mergem înainte, uniți și hotărâți! Le mulțumesc din suflet tuturor celor care mai cred în democrație și în visul unei Românii mai bune, diferită de ceea ce ne oferă actualii impostori care guvernează această țară. Mulțumiri speciale jandarmilor și poliției pentru siguranța oferită pe parcursul acestui protest pașnic. Ținem aproape, luptăm pentru viitor!”, a transmis deputatul AUR Tiberiu Claudiu Barstan.
“La Deva, ne-am alăturat românilor din întreaga țară și din diaspora, exprimând solidaritatea și nemulțumirea față de actualul guvern și de corupția care sufocă România. Am ieșit în stradă pentru a cere transparență, dreptate și o guvernare care să pună cetățeanul pe primul loc. Luptăm pentru o Românie mai bună!”, a transmis și senatorul AUR Vasilică Potecă
Proteste similare au avut loc, sâmbătă, în mai multe orașe din țară.
Actualitate
Fonduri europene pentru modernizarea școlilor și liceelor
Autoritățile locale din Regiunea Vest pot depune proiecte pentru modernizarea unităților de învățământ publice, cu un buget european de aproape 70 de milioane de euro.
Actualitate
Implementarea proiectului privind noul stadion din Hunedoara ar putea să înceapă
Zilele trecute, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) s-a pronunțat asupra mai multor cauze. Printre spețele analizate de CNSC s-au numărat și contestațiile depuse de două companii care ar fi dorit să construiască noul stadion din municipiul Hunedoara.
Un prim pas
Este vorba despre CON A și Strabag, care contestaseră licitația câștigată de Construcții Erbașu, însă CNSC a respins acțiunea acestora. În atare condiții, cel puțin în mod teoretic, ar putea fi semnat contractul de proiectare tehnică și execuție al stadionului de către Compania Națională de Investiții (CNI) și de către câștigătorul licitației. Pe de altă parte, companiile ale căror demersuri au fost respinse de CNSC nu și-au epuizat căile de atac în justiție, aspect la care se mai adaugă unul foarte important, respectiv aprobarea bugetului de stat, prevăzută pentru primul trimestru al anului în curs. Cu siguranță acestea sunt și motivele pentru care reprezentanții Primăriei municipiului Hunedoara nu au dorit să facă declarații pe marginea acestui subiect.
Drumul nu e ușor
Primele proceduri de licitație pentru stadion au început la mijlocul lui 2023, însă au fost sistate din cauza unor contestații. Operațiunile au fost finalizate abia în toamna anului trecut, dar și acestea au fost contestate, iar răspunsul CNSC a venit doar în ianuarie 2025, însă și acesta, așa cum arătam mai sus, poate fi atacat. Deci, dacă se va trece și de acest hop, urmează demolarea stadionului. „Noul stadion care se doreşte a fi ridicat în municipiul Hunedoara prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii va avea 10.500 de locuri dispuse pe două „inele”, parcare subterană, două căi de acces rutier, mai multe zone pietonale şi toate facilităţile unei astfel de construcţii, la standardele actuale. El va fi ridicat pe amplasamentul actualei arene din Hunedoara. Cheltuielile de demolare a vechiului stadion vor fi suportate de Primăria municipiului Hunedoara şi Consiliul Judeţean Hunedoara”, informa, la momentul depunerii proiectului, municipalitatea de pe malurile Cernei.
De 4 stele
Dacă se va depăși și acest aspect al demolării se va trece la faza de proiectare, prevăzută a dura șase luni. Apoi, în mod logic, s-ar trece la construire, care are un termen de 22 de luni, iar pentru lucrare trebuie oferit un termen de garanție de cinci ani. Noua arenă din Hunedoara, ce urmează a fi construită pe locul celei actuale va fi una de categoria UEFA 4 stele, care permite și organizarea de meciuri internaționale. Valoarea totală a proiectului depășește suma de 200 de milioane de lei, fără TVA, iar finanțarea ar urma să fie asigurată din bugetul CNI. Bun cunoscător al fenomenului fotbalistic, primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu, declara, în vara anului trecut, că nu se va trece la demolarea stadionului actual până când cel nou nu va avea finanțarea aprobată. Primul termen de finalizare al stadionului era 2026, apoi s-a mai adăugat un an. În condițiile date la această oră, se pare că, termenul de finalizare pentru noul stadion din Hunedoara va fi undeva în sezonul fotbalistic 2027-2028.
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Bărbat bănuit de braconaj. Ce au găsit polițiștii în mașina sa
-
Actualitatecu 2 zile in urma
DAS Deva: 170 de chiriași vor rămâne în locuințele pe care le ocupă, după prelungirea contractelor de închiriere
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Creștere a numărului de cazuri de infecții respiratorii și gripă în județ. Câte persoane au fost internate
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Selfie inedit surprins în Parcul Național Retezat
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Avertisment RAR pentru posesorii de autovehicule cu instalații GPL: Ce trebuie să știi despre înlocuirea rezervorului
-
Actualitatecu 3 zile in urma
FOTO – VIDEO| Incendiu puternic într-o gospodărie din Petrila. Misiune dificilă a pompierilor
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Polițiștii avertizează: O nouă metodă de înșelăciune a apărut în mediul online
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Primarul municipiului Hunedoara, ales vicepreşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR)