Connect with us
Data: 22/04/2024
.

Actualitate

Panică la filiala locală a AJOFM din Hunedoara! Doi indivizi au intrat în incintă şi au pulverizat spray lacrimogen

Publicat

pe

Glumă proastă

Mai multe persoane ce se aflau înăuntru, printre care şi două funcţionare, au început să se simtă rău, acuzând o stare de greaţăşi ameţeli. Ambulanţa şi poliţia au fost chemat imediat la faţa locului

Ajofm-Hunedoara

În urma incidentului, Agenţia Locală de Ocupare a Forţei de Muncă (foto) din Hunedoara a fost închisă, angajaţii nemaiputând continua activitatea

S-a creat panică, ieri dimineaţă, la Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă din municipiul Hunedoara, după ce doi indivizi s-au gândit să facă o glumă extrem de proastăşi au intrat în incintă pulverizând spray cu gaz iritant lacrimogen. Oamenii care se aflau în acel moment înăuntru li s-a făcut brusc rău, acuzând o stare de greaţă şi ameţeală, iar la faţa locului a fost chemată imediat Ambulanţa, precum şi poliţia.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 11:00, când în sala de aşteptare a agenţiei locale erau peste 10 persoane care se aflau acolo pentru a-şi căuta un loc de muncă. La un moment dat, doi tineri necunoscuţi şi-au făcut apariţia şi, dintr-o singură mişcare, au pulverizat cu spray lacrimogen în incintă, după care au fugit. Instantaneu, oamenii care se aflau acolo şi două funcţionare ale agenţiei au început să se plângă de usturimi, greţuri şi de o stare generală de rău. O Ambulanţă a fost chemată imediat la faţa locului, iar echipajul medical a vrut să-i transporte pe cei afectaţi la Urgenţa spitalului din oraş, însă, în cele din urmă, nu a mai fost nevoie, pentru că, din fericire, nimeni nu a păţit nimic grav.

Vasile Iorgovan

Vasile Iorgovan

„A fost un incident neplăcut. Era şi paznicul acolo, dar, chiar în acel moment, conducea câteva persoane către un ghişeu. Am chemat Poliţia şi Salvarea pentru că au fost câteva persoane care s-au simţit rău (…) Cred că au vrut să creeze panică, altfel nu îmi pot explica de ce au făcut asta”, a declarat Vasile Iorgovan, directorul executiv al AJOFM Hunedoara.

În urma incidentului, agenţia a fost închisă. „Am fost nevoiţi să închidem agenţia pentru că nu s-a mai putut continua activitatea”, a mai spus Vasile Iorgovan.

Poliţiştii încearcă acum să îi găsească pe cei doi indivizi care au provocat tot incidentul.

Advertisement

Actualitate

Deva va găzdui Olimpiada Națională de Limba Engleză. Peste 600 de elevi și profesori din toată țara, așteptați

Publicat

pe

Redactat de

Municipiul Deva va găzdui Olimpiada Națională de Limba Engleză. Peste 600 de elevi și profesori, din toată țara, sunt așteptați în orașul de la poalele Cetății. Deschiderea festivă a evenimentului va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din municipiu.

În perioada 27 aprilie – 1 mai 2024, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara organizează, în parteneriat cu Ministerul Educației, Olimpiada Națională de Limba engleză, clasele VII-XII, acțiune la care vor participa 522 de elevi din toată țara, selecționați în urma etapei județene a acestui concurs școlar, însoțiți de 60 de profesori coordonatori ai loturilor, precum și 60 de cadre didactice de renume din învățământul universitar și preuniversitar, reunite în cadrul Comisiei Centrale a Olimpiadei Naționale de Limba engleză.

“Deschiderea festivă a olimpiadei va avea loc sâmbătă, 27 aprilie 2024, începând cu orele 17:30, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, iar festivitatea de premiere a participanților distinși cu premii și mențiuni, se va desfășura miercuri, 1 mai 2024, începând cu orele 09:30, în aceeași locație. Elevii vor susține probele de concurs la Colegiul Național „Decebal” Deva, proba scrisă, în data de 28 aprilie 2024, începând cu ora 09:30, iar proba orală, în data de 29 aprilie 2024, începând cu ora 9:30”, au informat reprezentanții IȘJ Hunedoara.

Pe lângă activitățile specifice competiției, elevii participanți, însoțiți de profesorii lor, vor vizita obiective istorice, culturale și turistice din municipiul Deva și din județul Hunedoara.

“Olimpiada înseamnă competiţie, întâlnire a valorilor, măsurarea propriilor performanţe şi dorinţa firească de a cuceri noi teritorii ale domeniului pentru care elevii și-au descoperit o anume vocaţie şi pasiune. Este o comuniune a educaţiei în spiritul adevărului, binelui şi frumosului. Este o întâlnire a celor mai buni, aşteptată cu emoţie, cu bucurie neliniştită și cu voluptatea confruntărilor intelectuale. Le urăm un călduros Bun-venit participanților, succes deplin la această competiție frumoasă, sperând că se vor bucura de o ședere cât mai plăcută în orașul nostru!”, a declarat inspector școlar general, prof. dr. Maria Ștefănie.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Centrul Cultural „Adrian Păunescu” – inaugurat la Brad, în prezența membrilor familiei regretatului poet

Publicat

pe

Redactat de

Centrul Cultural „Adrian Păunescu” din municipiul Brad a fost inaugurat, sâmbătă, în prezența membrilor familiei regretatului poet, soția Carmen, fiica Ana -Maria și nepoata Alexandra, precum și a cunoscutului interpret de muzică folk Ducu Bertzi.

Amenajat într-o clădire aflată pe strada care îi poartă numele marelui poet român, Centrul Cultural „Adrian Păunescu” va găzdui activități culturale, sociale și educative.

“Centrul Cultural “Adrian Păunescu” a fost amenajat în clădirea reabilitată cu fonduri europene nerambursabile, care a a aparținut până în anul 2006 Minei Țebea, respectiv fosta cantină a minerilor situată pe strada Adrian Păunescu din municipiul Brad. Clădirea astfel salvată a devenit un spațiu unde se vor desfășura activități culturale, sociale și educative. Cu acest prilej, după inaugurarea centrului cultural, la sala Cinema Zarand BRAD a avut loc un spectacol de muzica și poezie intitulat ”Mărturie” susținut de Ana-Maria Păunescu, Ducu Bertzi și Constantin Neculae. Spectacolul a fost încărcat de emoție, fiind apreciat de publicul brădean iubitor de muzică folk și poezie”, a anunțat Florin Cazacu, primarul municipiului Brad.

Sursa foto: Florin Cazacu/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate

12 tone de material antiderapant, în mai multe zone din Valea Jiului

Publicat

pe

Redactat de

În urma ninsorilor din ultimele ore, drumarii au fost nevoiți să intervină pe mai multe secțiuni de drum din Valea Jiului.

Astfel au fost răspândite peste 12 tone de material antiderapant pe  DN 66 și DN 7A în în zonele Obârșia Lotrului – Petroșani, respectiv Câmpu lu Neag.

”În cursul dimineții, pe raza de activitate a SDN Deva, s-a acționat cu 2 autoutilaje și s-au răspândit 12 tone material antiderapant pe DN 66 și DN 7A. Pe cele două drumuri, în zonele Obârșia Lotrului – Petroșani, respectiv Câmpu lu Neag, carosabilul este umed, cu zăpadă îmbibată cu material antiderapant”, informează reprezentanții DRDP Timișoara.

FOTO: FACEBOOK DRDP TIMIȘOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate