Connect with us
Data: 04/07/2024
.

Actualitate

Pași pentru finalizarea locului de joacă din Parcul ,,Cetate” Deva

Publicat

pe

Administrația locală de la Deva continuă seria investițiilor în ceea ce privește locurile de joacă pentru copiii din localitate. Astfel locul de joacă din Parcul ,,Cetate” Deva se apropie cu pași repezi de finalizare.

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, spune că acest loc de joacă va fi unul modern și va avea o gamă diversificată de activități pentru cei mici.

”Modernizarea locului de joacă din Parcul ,,Cetate” Deva se apropie de final! Constructorul a început turnarea stratului de tartan în zona locului de joacă din Parcul Cetate Deva. Au fost montate și echipamentele pentru locul de joacă: un complex de joacă modern care oferă o gamă diversificată de activități, un complex de joacă pentru copii cu dizabilități, diferite tipuri de leagăne pentru copii mici și copii mari, inclusiv leagăn pentru copii cu dizabilități, balansoare, figurine pe arc, coșuri de gunoi, bănci stradale. Noul loc de joacă va avea inclusă o zonă de educație rutieră compusă din benzi de circulație, mașinuțe, indicatoare și marcaje rutiere. Aceasta va putea fi utilizată și de către unitățile de învățământ devene pentru ore de educație rutieră în aer liber. Locul de joacă va avea și zonă verde (gazon rulou) cu sistem de irigație. Investiția este finanțată din bugetul local al municipiului Deva. Locul de joacă din Parcul ,,Cetate” Deva dar și celelalte din oraș sunt înființate de administrația publică locală pentru distracția dar și siguranța copiilor noștri. Vom continua să modernizăm locurile de joacă existente în municipiul Deva și să înființăm și altele pentru a oferi o alternativă cât mai sigură pentru activitățile în aer liber. Copiii noștri merită să trăiască frumos, să beneficieze de locuri de joacă de calitate”, informează Florin Oancea primarul municipiului Deva.

CAPTURĂ VIDEO: FACEBOOK FLORIN OANCEA

Actualitate

Operele lui Bach și Vivaldi au răsunat în fermecătoarea Sala Dietei a Castelului Corvinilor

Publicat

pe

Redactat de

Sala Dietei a Castelului Corvinilor a răsunat, miercuri seară, de operele lui Bach și Vivaldi, cu prilejul unui concert extraordinar, susținut de doi tineri muzicieni extrem de valoroși, violonistul Răzvan Stoica, și sora sa, pianista Andreea Stoica.

Alături de Ansamblul Kamerata Stradivarius, Răzvan și Andreea Stoica au interpretat în „Baroque Tour” Opus 3 un program concertant Bach-Vivaldi-Tartini.

În fermecătoarea arhitectonică cu influenţe ale stilului renascentist în elementele decorative, muzica barocă a fost la ea acasă.

„Baroque Tour” Opus 3 este un turneu național itinerat de cei doi muzicieni în mai multe orașe din România, iar programul de la Sala Dietei, Castelul Corvinilor, a oferit publicului meloman câteva dintre cele mai frumoase concerte scrise de doi titani ai barocului muzical: Johann Sebastian Bach și Antonio Vivaldi, cu un bonus special: pasionala Sonată „Trilului Diavolului” de Giuseppe Tartini.

Cântă pe faimoasa vioara Stradivarius „The Queen”, datată din 1729

Răzvan Stoica, un artist mult îndrăgit de publicul hunedorean, cântă pe faimoasa vioară Stradivarius “The Queen” ex-Ernst 1729, care a aparținut unuia dintre cei mai mari admiratori ai lui Paganini, H. w Ernst. Apreciatul violonist Răzvan Stoica a câștigat prin concurs internațional dreptul de a cânta pe acest prețios instrument. Cu zeci de premii muzicale internaționale în palmares, tânărul violonist cântă, din 2009, pe vioara Stradivarius ex – Ernst, datată din 1729. Din 1996, formează împreună cu sora sa, pianista de mare rafinament Andreea Stoica, un duo muzical desăvârșit.

Cei doi interpreţi au fost acompaniaţi de ansamblul Kamerata Stradivarius, formaţie alcătuită din muzicieni profesionişti pe care Răzvan Stoica a înfiinţat-o în anul 2009, cu un concert de debut în celebra sală a Concertgebouw Amsterdam.

Advertisement

Turneul Național “Baroque Tour” Opus 3 a început pe 24 mai la Palatul Cultural Sigismund Szana, Timișoara și are ca punct terminus concertul de la Palatul Camerei de Comerț și Industrie, București, pe 17 iulie.

Concertul de la Hunedoara a fost organizat de Fundaţia Culturală Gaudium Animae.

Sursa foto: Primăria Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate

O nouă acțiune de dezinsecție, la Deva – vineri, începând cu ora 23:00

Publicat

pe

Redactat de

O nouă campanie de dezinsecție terestră a zonelor verzi va avea loc la Deva, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 5/6 iulie, au anunțat reprezentanții municipalității. Se va stropi împotriva țânțarilor.

Acțiunea, desfășurată de operatorul serviciului de salubritate pentru activitatea de dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare, societatea DD Chim SRL, va începe la ora 23:00 și se va finaliza sâmbătă dimineață, la ora 05:00.

“Primăria Municipiului Deva şi operatorul Serviciului de salubritate pentru activitatea de dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare S.C. DD CHIM SRL continuă VINERI, 5 iulie 2023, de la ora 23:00, campania de dezinsecție terestră a zonelor verzi de pe raza municipiului Deva. Această acțiune se va încheia SÂMBĂTĂ dimineața, 6 iulie 2024, ora 05:00. Pentru lucrări de dezinsecție terestră (combatere țânțari) va fi utilizat insecticidul Cymina Ultra sau CY10. Persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace, precum și copiii sunt rugați să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat. Rugăm crescătorii de albine să își ia măsuri de precauție pentru protejarea stupilor de substanțele care vor fi dispersate. Toate produsele mentionate se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide și sunt avizate pentru profilaxia sanitar – umană de către Ministerul Sănătății”, au informat reprezentanții Primăriei Deva.

Aceștia precizează că, în cazul în care condițiile meteo nu vor fi favorabile, activitatea de dezinsecție terestră va fi reprogramată.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Minori aflați în urmărire națională, identificați de polițiștii Biroului Investigații Criminale Deva, în urma unei acțiuni

Publicat

pe

Redactat de

Minori aflați în urmărire națională, identificați de polițiștii Biroului Investigații Criminale Deva, în urma unei acțiuni.

La data de 03 iulie 2024, în intervalul orar 14:00 – 16:00, polițiștii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Deva au efectuat o acțiune în zona Pieței Agroalimentare Deva, în cadrul căreia au depistat trei tineri din județul Sibiu, care încercau să comercializeze parfumuri persoanelor din incinta centrului comercial.

Cei trei sibieni, unul în vârstă de 20 de ani și doi minori, în vârstă de 17 și de 13 ani, au fost verificați în bazele de date ale Poliției Române, prin utilizarea aplicației E-DAC, polițiștii stabilind că cei doi minori se aflau în urmărire națională, ca urmare a plecării voluntare dintr-un centru de primire a minorilor din Sibiu.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit că cele 10 parfumuri, mărci diferite, ambalate și sigilate în cutiile originale, găsite asupra celor trei tineri ar fi fost sustrase la data de  03 iulie 2024, în jurul orei 10:00, din incinta unui  centru comercial din Deva de către unul dintre minori, profitând de neatenția angajaților (valoarea prejudiciului este de peste 4.500 de lei), transmite IPJ Hunedoara.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt și au luat măsura preventivă a reținerii, pe o perioadă de 24 de ore, față de tânărul de 20 de ani,  în timp ce minorii au fost introduși într-un centru de primire minori în regim de urgență, solicitându-se revocarea urmăririi naționale.

FOTO: Arhivă

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate