Connect with us
Data: 26/07/2024
.

Actualitate

Patru locuri de poveste din județ concurează pentru „Destinația anului 2023”

Publicat

pe

Castelul Corvinilor, Țara Hațegului, Dinosaur World Transylvania și Conacul Archia au intrat în competiția „Destinația anului 2023”, locuitorii județului și nu numai fiind invitați să voteze impunătorul monument medieval de la Hunedoara, precum și celelalte trei obiective din județ, pe platforma www.destinatiaanului.ro.

În cadrul competiției “Destinația anului 2023”, județul Hunedoara are patru nominalizări: Destinația Ecoturistică Țara Hațegului – Retezat, Castelul Corvinilor, Conacul Archia și Dinosaur World Transylvania, la categorii diferite.

Hunedorenii și nu numai sunt invitați să facă front comun și să susțină impunătorul monument medieval de la Hunedoara și celelalte trei obiective din județ, nominalizate în competiție, pentru a deveni „Destinația Anului 2023” în România.

Bătălie strânsă

Cea mai disputată categorie, din cadrul concursului “Destinația Anului 2023”, este “Atracții Cultural-Educative”, competiția fiind una extrem de strânsă. În acest moment, mai puțin de 100 de voturi despart primele trei locuri din clasament: Palatul Culturii Iași, Cetatea de Scaun a Sucevei și Castelul Corvinilor.

În categoria “Comori naturale”, prezentată de Asociația de Ecoturism din România, Ținutul Zimbrului, județul Neamț, Țara Dornelor și Țara Hațegului ocupă, deocamdată, primele trei locuri.

În categoria “Parcuri de distracție și aventură”, Dino Parc Râșnov, Dinosaur World Transylvania și Zaga Zaga se luptă pentru primul loc în categorie, iar Paradis Land Neptun sau Brizo pot prinde un loc pe podium dacă își mobilizează susținătorii.

Perioada de votare continuă până pe 7 aprilie

Destinația Anului” este una dintre cele mai importante competiții de promovare a turismului intern prin popularizarea destinațiilor turistice ale României în mediul online, în emisiuni PrimaTV. Competiția este organizată în parteneriat cu Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Alianța Pentru Turism, Institutul Orașelor Vizionare (IOV), Asociația Cred în România, Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR), Federația Asociatiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), RoBoost, Urlaub in Rumänien, Academia de Studii Economice București, Asociația Gastro Local și Asociația de Ecoturism din România (AER).

Perioada de votare pentru „Destinația anului 2023” continuă până pe data de 7 aprilie, pe site-ul https://www.destinatiaanului.ro/voteaza-destinatia-2023/

Advertisement

Actualitate

„Sărbătoarea Luncoienilor”, pe 27 și 28 iulie

Publicat

pe

Redactat de

Mare sărbătoare, mare, în acest weekend, în comuna hunedoreană Luncoiu de Jos. În acest sfârșit de săptămână se va desfășura o nouă ediție a manifestării intitulate Sărbătoarea Luncoienilor”.

Evenimentul, organizat de Primăria și Consiliul Local al comunei Luncoiu de Jos va debuta sâmbătă, 27 iulie, la ora 10:00, cu diverse competiții sportive, iar seara, de la ora 21:00, va fi un program muzical cu artistul cu Burebista, moment de o discotecă. Duminică, de la ora 11:00, vor fi noi competiții sportive, urmate de un eveniment cultural și istoric, respectiv Reenactment Terra Dacica Aeterna”. De la ora 17:00 va urma un nou program artistic, susținut de Dumitru Teleagă&Artist Band, Slageana Marinescu, Ioana Stetco Poenar și Ciprian Poenar, Teodora Larisa Petruț, Oana Rus, Lucian Hențiu, Răzvan Jurca, Cătălin Nistor și Vlad Vraciu. Seara se va încheia cu «Joc tradiționalîn compania interpretului Dumitru Teleagă și Artist Band, iar la final va fi foc de artificii. Spectacolul va fi prezentat de Teodora Larisa Petruț și Mihai Feier. Vă așteptăm cu drag la acest eveniment de suflet pentru noi”, au anunțat organizatorii Sărbătorii Luncoienilordin acest an.

Tot cu această ocazie va avea loc și Trialul Luncoienilor”, o competiție de off – road, în zona Halda – Dealul Fetii. Participarea este gratuită, însă doritorii vor trebui să posede actele necesare pentru participarea la această competiție, care se va desfășura sâmbătă, 27 iulie, cu începere de la ora 12:30. La competiție va fi prezent și un medic sportiv, festivitatea de premiere urmând a avea loc la ora 20:00. Mai multe despre această competiție se pot afla la numărul de telefon 0729.o90.692 – Ciprian Pruncu.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Bursa locurilor de muncă pentru deținuți, la Deva

Publicat

pe

Redactat de

La sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara, din Deva, va avea loc astăzi, 26 iulie, o bursă a locurilor de muncă pentru deținuți. Acțiunea, organizată împreună cu Penitenciarul Deva, se va desfășura începând cu ora 10:00. Un număr de 13 agenți economici și-au manifestat intenția de a se implica în procesul de reintegrare socială și profesională a persoanelor private de libertate.

 

Reprezentanții AJOFM Hunedoara spun că această inițiativă face parte dintr-un efort mai amplu de reintegrare socială și profesională a persoanelor private de libertate, oferindu-le acestora oportunitatea de a lua contact direct cu potențiali angajatori și de a-și planifica reîntoarcerea în câmpul muncii după liberare. “Evenimentul va aduce laolaltă reprezentanți ai unor angajatori din diverse sectoare de activitate, care vor oferi locuri de muncă adaptate competențelor și abilităților persoanelor aflate în custodia Penitenciarului Deva. Participanții vor avea șansa să interacționeze cu angajatorii, să participe la interviuri pe loc și să se informeze cu privire la cerințele pieței muncii actuale. Această bursă a locurilor de muncă reprezintă un pas important spre reintegrarea socio-profesională a persoanelor private de libertate. Fiecare individ merită o nouă șansă, iar prin accesul la oportunități de angajare, se poate contribui la reducerea recidivei și la crearea unei comunități mai sigure”, arată reprezentanții AJOFM Hunedoara.

La rândul lor, reprezentanții Penitenciarului Deva au transmis că prin această activitate interinstituțională se are în vedere selecționarea la activități lucrative a persoanelor private de libertate încă din perioada în care execută pedeapsa privativă de libertate, ceea ce poate oferi o oportunitate și după liberare”. „Activitatea se circumscrie demersurilor de creștere a șanselor de reintegrare pe piața muncii, a persoanelor condamnate, după liberarea acestora, fiind o bună ocazie de exersare a unor roluri și comportamente, cu care aceștia pot să se confrunte în perioada postdetenție”.

Programul evenimentului include sesiuni de informare, ateliere de dezvoltare a abilităților de angajare și prezentări din partea unor experți în resurse umane. De asemenea, vor fi disponibile standuri ale angajatorilor unde persoanele private de libertate vor putea discuta direct cu reprezentanții acestora.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Încep Jocurile Olimpice. Opt hunedoreni prezenți la Paris

Publicat

pe

Redactat de

Astăzi va avea loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară. Cel mai mare eveniment sportiv al lumii este găzduit de capitala Franței, Paris, și se află la cea de-a XXXIII-a sa ediție.

 

România prezintă o delegație de sportivi destul de numeroasă, compusă din 106 competitori, aceștia fiind însoțiți de antrenori și de oficiali. Printre aceștia se numără și opt hunedoreni, dintre care sunt șase sportivi și câte un antrenor și un arbitru.

Antrenor de la Aninoasa la tir cu arcul

Competițiile au început de miercuri, 24 iulie, însă era vorba despre preliminarii, medaliile începând să se acorde de sâmbătă, 27 iulie. Primele emoții le-a avut antrenorul de la tir cu arcul, Viorel Hăbian, din Aninoasa, pentru eleva sa, Mădălina Amăistroaie, care a concurat, joi, după închiderea ediției, în calificările ce decid pozițiile pe țintar. Concursul oficial de tir cu arcul începe pe 30 iulie, cu primele tururi, continuă cu celelalte pe 1 august, iar medaliile vor fi decernate pe 3 august.

Advertisement

Arbitru din Hunedoara la natație

Județul nostru este reprezentat la Jocurile Olimpice de la Paris și de un arbitru. Este vorba despre Dan Ardelean, care este și antrenor de natație la CSȘ Hunedoara. Acesta va fi printre cei care vor superviza întrecerile de înot, care se desfășoară în perioada 27 iulie – 9 august.

LPS Cetate Deva poate face surpriza la gimnastică

Primele evoluții oficiale pentru sportivii hunedoreni vor fi duminică, 28 august, când vor avea loc calificările de la gimnastică artistică feminină, atât în concursul pe echipe, dar și în cele de individual compus și pe aparate.

Lotul feminin este compus din Ana Bărbosu, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță, Andreea Preda și Sabrina Voinea, iar din colectivul tehnic face parte și Florin Cotuțiu, antrenor la LPS Cetate Deva. De altfel, patru dintre cele cinci componente ale lotului sunt eleve ale aceluiași liceu din Deva. Iar dacă Ana Bărbosu și Andreea Preda sunt doar eleve, Lilia Cosman și Amalia Ghigoarță sunt și legitimate la LPS Cetate Deva, cele două figurând și în evidențele celor de la CSM Onești, regulamentul permițând dubla legitimare. Finala feminină pe echipe va avea loc pe 30 iulie, iar cea de la individual compus. Finalele pe aparate se vor desfășura pe 3 august la sărituri, pe 4 august la paralele, iar cele de la bârnă și sol vor avea loc pe 5 august, gimnastele din România, inclusiv cele de la LPS Cetate Deva, fiind capabile de frumoase surprize.

Să vină medalie la canotaj în comuna Pui?

Advertisement

Județul Hunedoara este reprezentat și la canotaj, sport care dă grosul sportivilor români prezenți la Olimpiadă, respectiv de peste 40. Este vorba despre Laurențiu Danciu, originar din comuna Pui și cetățean de onoare al acesteia. Laurențiu va concura, de principiu, în barca de 4, cu care a și obținut calificarea la Paris. La 4 rame masculin seriile se vor disputa pe 28 iulie. Pe 30 iulie, dacă e cazul vor fi recalificări, iar finala este programată pe 1 august. Hunedoreanul ar putea concura și la 8+1, componențele bărcilor nefiind nominale. În această probă seriile vor fi pe 29 iulie, recalificările pe 1 august, iar finala pe 3 august. Chiar dacă este greu, cele două bărci românești pot intra în lupta pentru medalii.

La această ediție a Olimpiadei, care se va încheia pe 11 august, România va avea reprezentanți la 18 sporturi, pe lângă cele prezentate mai sus mai fiind vorba despre box, caiac – canoe, ciclism, gimnastică ritmică, haltere, judo, lupte, polo, scrimă, tenis de câmp, tenis de masă, triatlon și yachting.

Citiți și:  Florentina Iușco ratează Olimpiada pentru dopaj!

 

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate