Connect with us
Data: 30/04/2024
.

Sport

Patru medalii naţionale pentru judoka deveni

Publicat

pe

Sala Sporturilor din Deva a găzduit, zilele trecute, o nouă ediţie a Campionatelor Naţionale Şcolare de judo, competiţie rezervată sportivilor cu vârsta de sub 18 ani (U 18). La competiţie, la care au luat starul circa 200 de sportivi din întreaga ţară, au participat şi şase tineri judoka de la Colegiul Naţional Sportiv (CNS) „Cetate” Deva. Judoka din Deva au avut o comportare apreciabilă, chiar dacă nu au cucerit vreun titlu naţional, evoluţia lor depăşind aşteptările profesorilor Daniel Gârbovan şi Constantin Vasiliu, cei care îi antrenează la club. Cei doi tehnicieni estimau, înaintea concursului, că au şanse să câştige o singură medalie, prin Diana Tamaş, la categoria de greutate de 70 de kilograme, dar rezultatele au fost mult mai bune. Astfel, Diana Tamaş a confirmat aşteptările, terminând pe locul al treilea, dar medalii de bronz au mai obţinut şi Raluca Ianc (40 kg) şi Alexandru Ilie (+90 kg), cea mai bună performanţă a devenilor fiind obţinută de Denisa Gearbă (+70 kg), care a încheiat competiţia pe poziţia a doua la categoria sa de greutate, devenind vicecampioană naţională şcolară. Ceilalţi doi judoka de la CNS „Cetate” Deva care au participat la întrecere au avut comportări meritorii, Alexandru Cojocariu (60 kg) terminând pe locul al cincilea, iar Andrei Grecu (46 kg) pe şapte. Campionatele Naţionale Şcolare U 18 au fost organizate de CNS „Cetate” şi cu sprijinul Sport Club Municipal Deva, Federaţia Română de Judo şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

Advertisement

Deva

Se cunoaște prima finalistă a Campionatului Municipiului Deva la baschet

Publicat

pe

Redactat de

Sala Sporturilor din reședința de județ a găzduit meciul decisiv din prima semifinală a turneului masculin din cadrul Campionatului Municipiului Deva la baschet.

În meciul al treilea, după 1-1 la general, cei de la Melcii Turbo au învins, cu 73-33, pe Auru’ Brad, și au obținut calificarea în finală.

Cea de-a doua participantă în ultimul act va fi stabilită după desfășurarea meciului decisiv din semifinala Crossy – Spritz Snipers, a cărui dată și oră de desfășurare va fi anunțată în curând.

Citeste mai mult ...

Deva

ACS West Deva, pe locul doi

Publicat

pe

Redactat de

Echipa de futsal U 19 de la ACS West Deva a terminat pe poziția secundă la turneul final al Campionatului Național, competiția fiind a doua ca valoare, după Liga Elitelor.

La turneul final, disputat la Darabani, în județul Botoșani, devenii au învins, în semfinale, pe CN NG Fălticeni, cu 11-6, și au cedat, în meciul decisiv, cu 4-11, în fața gazdelor de la CSO Viitorul, care, în penultimul act, au învins, cu 13-6, pe Luceafărul Buzău. Locul trei a revenit buzoienilor, după 13-6 în “finala micăcu cei de la Fălticeni.

Citeste mai mult ...

Sport

Liga 3. Una caldă, alta rece din partea echipelor hunedorene

Publicat

pe

Redactat de

La finele săptămânii trecute s-au disputat meciurile etapei a cincea atât din play-off-urile, cât și din play-out-urile Ligii 3 de fotbal. Cele două echipe hunedorene care evoluează în seria 7, CSM Deva și Jiul Petroșani, au avut evoluții diametral opuse.

Deva, victorie importantă în play-off

CSM Deva a jucat, la Turnu Severin, cu cei de la Viitorul Șimian, într-un meci în care se aflau, față în față, două echipe la egalitate de puncte, ambele cu șanse de a termina play-off-ul pe unul dintre primele două locuri, cele care duc în semifinalele barajului de promovare în Liga 2. Devenii au început bine jocul și, la primul lor atac, în minutul 2, deschid scorul prin Modan, care a reluat, cu capul, din șase metri, o centrare a lui Arnăutu. Cei de la Șimian revin în joc și, la o jumătate de oră de la începutul meciului, trec în avantaj. În minutul 28 Trip a egalat, profitând de o nesincroizare din defensiva celor de la CSM, iar în minutul 30 Trancă face 2-1 pentru Viitorul, trimițând în vinclu dintr-o lovitură liberă de la peste 20 de metri. La vestiare se va intra cu 2-2, în primul minut al prelungirilor Stoica reușind un eurogol, cu un șut de efect de la mai bine de 25 de metri. În partea a doua a jocului trupa lui Marius Sîrbu a jucat pragmatic și, în minutul 85, a reușit să înscrie golul victoriei, prin Buzan, după o greșeală în defensiva adversă. În urma acestui rezultat, CSM Deva, pentru care, la Severin, au jucat Avram – Rus (71 Velcotă), Sabău, Bărăitarui, Buzan – Toma (82 Tod), Stoi, Stoica (65 Gavrilă), Tamaș – Arnăutu (46 A. Popescu), Modan (71 Munteanu), a urcat pe poziția secundă, cu 43 de puncte, iar Șimianul rămâne pe patru, cu 40. Pe primul loc se menține CSC Ghiroda, cu 48 de puncte, care a învins, cu 3-1, în deplasaarea de la ACSO Filiași, doljenii coborând pe tri, cu 42 de puncte. Etapa viitoare, care se joacă vineri, 3 mai, de la ora 18:00, Deva va juca, acasă, cu Filiașiul, iar Ghiroda va primi vizita celor de la Șimian.

Jiul, eșec la scor pe teren propriu

În play-out, Jiul Petroșani a suferit o înfrângere severă, pe tren propriu, 0-5 cu Gilortul Târgu Cărbunești, golurile gorjenilor fiind înscrise de Bărănescu (20, 38), Săulescu (49) S. Popescu (69) și Marica (90+1), și rămâne pe poziția a patra, cu 26 de puncte, iar adversarii lor pe cea de-a doua, cu 35, în acest meci Flavius Boroncoi folosindu-i pe M. Popescu – Pătlăgică, Sandu, Stancu, Pocioian (54 Lovas) – Geangălă (80 Assi), Pencea (eliminat 63), Ciubotariu, Gaspar (80 Iftimie) – June (73 Peia), Lupuleț (73 Noel). La egalitate cu Jiul, dar cu golaveraj mai bun, sunt cei de la Voința Lupac, care au pierdut, acasă, cu 0-1, în fața ultimei clasate, CSO Turceni (12 puncte). Lideri, cu 40 de puncte, rămând cei de la Universitatea 2 Craiova, care au câștigat, cu 2-1, „deplasarea” de la penultima clasată, FCU 2 Craiova (13 puncte). Jiul, care mai are nevoie de două puncte în cinci etape pentru a fi salvată, și matematic, de la retrogadare, va juca, etapa viitoare, tot acasă, cu Voința Lupac, celelalte meciuri ale rundei fiind CSO turceni – universitatea 2 Craiova și FCU 2 Craiova – Gilortul Târgu Cărbunești. Toate aceste partide se vor disputa vineri, 3 mai, cu începere de la ora 18:00.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate