Connect with us
Data: 30/06/2024
.

Actualitate

Peste 150 de intervenții și misiuni ale salvatorilor hunedoreni, în weekendul trecut

Publicat

pe

În ultimele trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” au desfășurat 152 misiuni și intervenții. O pondere semnificativă a misiunilor este reprezentată de acordarea ajutorului medical de urgență, respectiv 119 astfel de solicitări.

Cele mai multe cazuri au fost operate de către Detașamentul Deva: 25 intervenții, Detașamentul Hunedoara: 17 intervenții, Detașamentul Petroșani: 11 intervenții. Tot în această perioadă, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a trei incendii. Două dintre acestea s-au manifestat la deșeuri menajere, iar unul la coșul de fum al unei locuințe din localitatea Teiu. Colegii noștri au acționat cu promptitudine în toate cele trei cazuri și astfel, pagubele materiale înregistrate au fost reduse și din fericire, nu au existat victime. De asemenea, echipajele operative au gestionat prompt două situații de urgență generate de producerea accidentelor rutiere care au avut loc pe raza localității Șoimuș și pe autostrada A1, au acordat sprijin Serviciului de Ambulanță Județean în 13 cazuri, au desfășurat șase misiuni de recunoștere în teren, au acționat pentru deblocarea a patru uși de acces în locuințe și au intervenit în alte cinci situații pentru protecția comunității”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Informare preventivă

Pentru înlăturarea riscului de incendiu la coșurile de fum, pompierii hunedoreni vă recomandă respectarea următoarelor măsuri de siguranță:

1. Coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate şi curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), de către persoane specializate şi autorizate în acest sens;

Advertisement

2. În podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea intra scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lor sunt materiale combustibile;

3. Coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 centimetri; în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile;

4. La trecerea prin acoperiş se lasă o distanţă de cel putin 10 centimetri între faţa exterioară a zidăriei coşului şi elementele combustibile ale acoperişului;

5. Nu este permis ca în coşuri să fie încastrate elementele combustibile ale acoperişului, planşeului etc;

6. Gurile de evacuare ale coşurilor de fum din clădirile cu învelitori combustibile se prevăd cu dispozitive de protecţie contra scânteilor (grătare din sârmă);

Advertisement

7. Se interzice folosirea improvizaţiilor la burlanele metalice de evacuare a fumului cu coturi multiple, montate pe lângă pereţii combustibili sau în apropierea materialelor combustibile.

În cazul producerii unui incendiu, este obligatoriu să anunțați evenimentul în cel mai scurt timp posibil, la numărul unic pentru situații de urgență 112.

Nu uitați că puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro. De asemenea, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență găsiți și pe noua aplicație de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Actualitate

Întreruperi de energie electrică în județul Hunedoara, în perioada 1 -5 iulie

Publicat

pe

Redactat de

Rețele Electrice Banat anunță întreruperi de energie electrică, planificate pentru revizii și reparații, în câteva localități din județul Hunedoara, în perioada 1 – 5 iulie 2024.

Următoarele întreruperi se vor realiza pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și alimenta clienții în bune condiții:

Sursa: reteleelectrice.ro

Citeste mai mult ...

Actualitate

Investiții în minerit. Se achiziționează echipamente pentru subteran

Publicat

pe

Redactat de

Investiții în minerit. Se achiziționează echipamente pentru subteran.

Complexul Energetic Valea Jiului (CEVJ) a organizat recent o procedură de achiziție pentru furnizarea de benzi transportoare pentru exploatarea minieră subterană. Trei companii au depus oferte pentru livrarea celor 5100 de metri liniari de benzi necesare sucursalelor miniere ale CEVJ SA.

Benzi de cauciuc, cu dimensiunile de 1000x14x4 mm, sunt esențiale pentru transportul subteran în cadrul exploatărilor miniere. Aceste benzi trebuie să respecte standardul SR EN 14973:2016 și să fie însoțite de documente de atestare emise de un organism notificat, care confirmă utilizarea lor în medii potențial explozive.

Valoarea totală a contractului este de 3.649.050 lei, subliniind importanța și complexitatea acestei achiziții. Benzile de cauciuc minier sunt vitale pentru funcționarea eficientă și sigură a transportoarelor montate în subteran, asigurând continuitatea activităților de extracție.

Această achiziție se înscrie în eforturile continue ale Complexului Energetic Valea Jiului de a îmbunătăți infrastructura și siguranța operațiunilor miniere.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbal: CSM Deva U17, campioană națională!!!

Publicat

pe

Redactat de

Echipa de fotbal juniori U17 de la CSM Deva a obținut una dintre cele mai mari performanțe ale orașului de la poalele Cetății în acest sport. Băieții pregătiți de Florin Călugărița au câștigat titlul național la această categorie de vârstă.

2-0 cu Sportul Onești

În ultimul act al turneului final național al campioanelor județene, CSM Deva a întâlnit, pe stadionul „Metalul” din Buzău, pe Sportul Onești. Trupa deveană a controlat jocul încă de la începutul acestuia, Negrilă fiind declarat omul meciului, iar deschiderea scorului, una logică, a venit în minutul 32. Atunci Negru a centrat pentru Buță, iar atacantul de la CSM a reluat, cu capul, sub transversală, la colțul scurt, 1-0 pentru Deva fiind și scorul la pauză. Mitanul secund a început foarte bine pentru trupa lui Florin Călugărița, Oancea țintind bara în minutul 47. Zarurile au fost aruncate în minutul 68, când, după o centrare a lui Stoia, Drăgan a înscris, cu capul, în colțul, stabilind scorul final, de 2-0 pentru CSM Deva, rezultat echivalent cu câștigarea titlului național!

Ei sunt campionii

CSM Deva a ajuns în finală după ce a trecut, pe rând, cu 2-1 de AFC Băbeni și 2-0 de Bega Timișoara, în manșă unică, și cu 4-2 și 2-3 de Luceafărul Cluj.

Advertisement

„Sunt foarte bucuros de acest titlu. Este rodul muncii unei generații în care puțini au crezut. Îi felicit pe băieți pentru tot ceea ce au făcut și sper ca acest rezultat să fie o rampă de lansare pentru mulți dintre ei”, a declarat Florin Călugărița, antrenorul echipei CSM Deva U17.

Tehnicianul devean i-a folosit, în finală, pe Bereczki – Roșca, Negrilă, Grigorescu (cpt.), Stoia – Drăgan (72 Nagy), Elekes, Bogdaniuc (62 DiMarco), Negru – Buță (85 Curcă), Oancea (85 Lăcătuș), iar pe foaia de joc au mai fost înscriși Mihăilă, Pag – Băleanu, Bogdan, Teglas.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate