Stiri nationale
Preşedintele Crucii Roşii Române: Organizaţia noastră demonstrează că angajamentul său faţă de umanitate e constant
În cei 144 de ani, Crucea Roşie Română a fost întotdeauna aproape de toţi cei care au avut nevoie de ajutor şi de speranţă în vreme de război, foamete, secetă, epidemii sau dezastre naturale, subliniază Custodele Coroanei, Margareta, preşedinte al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România. "Crucea Roşie Română împlineşte astăzi 144 de ani de activitate umanitară continuă şi constantă. Sărbătorim această zi la distanţă fizică unii de ceilalţi, dar simt că suntem mai aproape ca niciodată, voluntari şi personal angajat, uniţi într-un singur gând, acela de a îndeplini misiunea organizaţiei noastre, aşa cum au făcut-o toate generaţiile dinaintea noastră. În cei 144 de ani, Crucea Roşie Română a fost întotdeauna aproape de toţi cei care au avut nevoie de ajutor şi de speranţă în vreme de război, foamete, secetă, epidemii sau dezastre naturale", afirmă Custodele Coroanei, în mesajul transmis sâmbătă de Ziua Crucii Roşii Române. Ea evidenţiază faptul că, astăzi, întreaga lume trece prin momente dificile, iar misiunea Crucii Roşii este de a proteja viaţa şi sănătatea oamenilor. "Ne confruntăm cu un inamic invizibil care provoacă teamă, insecuritate şi incertitudine. Organizaţia noastră demonstrează, încă o dată, că angajamentul său faţă de umanitate este constant. Prin voluntarii săi, ambasadori ai păcii şi ai solidarităţii, Crucea Roşie Română oferă zi de zi, sprijin uman, material şi logistic, pentru a consolida răspunsul ţării noastre la pandemia COVID-19. Sunt mândră şi transmit voluntarilor şi angajaţilor Crucii Roşii Române admiraţia mea pentru implicarea, devotamentul şi eficienţa de care dau dovadă. Sunt recunoscătoare românilor care au parcurs acest drum alături de noi, cu încredere. Mulţumesc donatorilor care s-au mobilizat într-un număr atât de mare şi le urez: "Bine aţi venit în linia întâi!".Privesc cu încredere spre viitor şi vă rog să ne rămâneţi alături, pentru ca împreună să alinăm suferinţa oamenilor şi să continuăm să scriem istoria binelui. La mulţi ani, Crucea Roşie Română!", este mesajul Majestăţii Sale Margareta. AGERPRES/(AS – editor: Andreea Rotaru, editor online: Andreea Lăzăroiu)
Stiri nationale
Prezidenţiale2024/ AEP: Până duminică la ora 15:00 au votat în diaspora 492.940 de alegători
Un număr de 492.940 de alegători au votat în diaspora, până duminică, la ora 15,00, pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit datelor furnizate în timp real de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).
Conform AEP, de la deschiderea urnelor, respectiv de vineri, până duminică, la ora 15,00, s-au prezentat la vot, la secţiile deschise în străinătate, 488.713 cetăţeni români. De asemenea, 4.227 de alegători au votat prin corespondenţă, totalul voturilor exprimate în străinătate fiind în prezent de 492.940.
Cei mai mulţi alegători români au votat în Germania – 84.479, Marea Britanie – 78.593, Italia – 73.927, Republica Moldova – 59.813, Spania – 54.195, Franţa – 25.924, Belgia – 24.965.
Datele sunt prezentate în timp real pe site-ul www.roaep.ro.
Votul în diaspora la alegerile prezidenţiale se desfăşoară pe parcursul a trei zile, de vineri până duminică.
În 2014, la cele 294 de secţii organizate în străinătate au votat în total, la primul tur al alegerilor prezidenţiale, 161.262 de români.
La ultimul scrutin prezidenţial, în anul 2019, în cele 838 de secţii organizate în străinătate şi-au exprimat opţiunea prin vot la primul tur 675.348 de români din diaspora.
Sursa: AGERPRES
Stiri nationale
A murit cântăreţul Gabriel Cotabiţă
Cântăreţul Gabriel Cotabiţă a murit, informaţia fiind confirmată, sâmbătă, de compozitorul şi instrumentistul Ionel Tudor.
„Ai plecat, Gabi, şi ai lăsat muzica pop românească fără una dintre cele mai mari şi mai personale voci! Am fost nu doar colaboratori, ci şi prieteni din tinereţe! Am lansat împreună piese care au bucurat generaţii de ascultători (‘Noapte albastră’, ‘Te rog, domnişoară, nu pleca’, ‘Şi va mai trece-o noapte’, ‘Viaţa e un cazino’, ‘Să nu ne spunem adio’, ‘Poate că da, poate că nu’ etc). Am lansat împreună cu Joey de Alvaré primul CD din România. Am făcut lucruri frumoase împreună, lucruri care nu se pot uita. Am împărţit multe momente ale vieţii şi carierei noastre împreună… Te vom păstra mereu în inimile noastre! Dumnezeu să te odihnească în pace şi lumină”, a scris Ionel Tudor pe pagina sa de Facebook.
Un mesaj de rămas bun a transmis şi Cezar Ouatu.
„Este unul din momentele care-mi vor rămâne bine întipărite în minte pe viaţă. Îţi mulţumesc. Ce trăiri, ce emoţii şi lacrimi de fericire!! Dumnezeu să te odihnească în pace, Gabriel Cotabiţă”, a transmis Cezar Ouatu.
„Nu ştiu ce zi este astăzi, însă deja e foarte greu de dus. După Marius Baţu, aflu acum că a murit şi Gabriel Cotabiţă. Incredibil! Toată copilăria mea i-am cântat piesele. Toată copilăria mea am încercat să îl imit. Toată copilăria mea… Drum lin, Maestre”, a scris şi Alin Dincă, solistul trupei Trooper.
Gabriel Cotabiţă avea 69 de ani.
Sursa: AGERPRES
Stiri nationale
Ministerul Muncii: Pensiile se majorează, de la 1 ianuarie 2025. Valoarea Punctului de Referinţă creşte cu 12,1%
De la 1 ianuarie 2025, pensiile vor crește. Valoarea Punctului de Referință (VPR) va fi majorată de la 81 de lei la 91 de lei, respectiv o creștere cu 12,1%, a anunțat Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.
”Majorarea VPR cu 12,1% este peste rata inflației. Noua lege a pensiilor din sistemul public este o garanție fermă că fiecare pensionar va beneficia de o creștere sustenabilă a veniturilor. Mecanismul de majorare a pensiilor prevăzut de lege este clar și asigură predictibilitate. Contributivitatea și stabilitatea în muncă sunt răsplătite mai bine. Noua lege a adus echitate, deoarece la muncă și contribuții egale și pensiile vor fi egale”, a declarat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu.
Ministerul Muncii a mai transmis că, astăzi, 20 noiembrie, se împlinește un an de la adoptarea de către Parlament a Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii. “Implementarea acestei legi a presupus cea mai amplă reformă din istoria sistemului public de pensii din România. În plus, datorită acestei legi, Comisia Europeană a acceptat renegocierea PNRR astfel încât a fost eliminat plafonul de 9,4% din PIB care ar fi putut conduce la o înghețare a pensiilor. Noua lege clarifică și momentul în care se fac majorările și introduce garanția că pensiile vor crește anual în luna ianuarie. De asemenea, pensionarii care beneficiază de indemnizație socială (pensia minimă garantată) vor beneficia de o majorare de 10,4%, ceea ce înseamnă că indemnizația socială pentru pensionari va ajunge la 1.415 de lei în 2025.”
-
Actualitatecu 22 de ore in urma
Poliția caută o femeie însărcinată și fiica sa de 2 ani, dispărute din Peștișu Mic
-
Actualitatecu o zi in urma
Intervenție salvatoare la Dobra: Patru pompieri hunedoreni, eroi în timpul liber
-
Actualitatecu 9 ore in urma
Accident rutier la Geoagiu: Mașină proiectată într-o casă, o femeie salvată de pompieri
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Activitatea Serviciului Permise și Înmatriculări Hunedoara, afectată de avaria de la RAR. Operațiuni, temporar suspendate
-
Actualitatecu 23 de ore in urma
FOTO: Accident cu patru victime în municipiul Hunedoara
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Primarul din Luncoiu de Jos rămâne realist
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Probleme în sistemul informatic la Registrul Auto Român (RAR). Activitatea, perturbată în întreaga țară
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Acces gratuit la prevenție, diagnostic și monitorizare a bolilor grave pentru persoanele asigurate