Connect with us
Data: 29/03/2024
.

Stiri nationale

Preşedintele Crucii Roşii Române: Organizaţia noastră demonstrează că angajamentul său faţă de umanitate e constant

Publicat

pe

În cei 144 de ani, Crucea Roşie Română a fost întotdeauna aproape de toţi cei care au avut nevoie de ajutor şi de speranţă în vreme de război, foamete, secetă, epidemii sau dezastre naturale, subliniază Custodele Coroanei, Margareta, preşedinte al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România. "Crucea Roşie Română împlineşte astăzi 144 de ani de activitate umanitară continuă şi constantă. Sărbătorim această zi la distanţă fizică unii de ceilalţi, dar simt că suntem mai aproape ca niciodată, voluntari şi personal angajat, uniţi într-un singur gând, acela de a îndeplini misiunea organizaţiei noastre, aşa cum au făcut-o toate generaţiile dinaintea noastră. În cei 144 de ani, Crucea Roşie Română a fost întotdeauna aproape de toţi cei care au avut nevoie de ajutor şi de speranţă în vreme de război, foamete, secetă, epidemii sau dezastre naturale", afirmă Custodele Coroanei, în mesajul transmis sâmbătă de Ziua Crucii Roşii Române. Ea evidenţiază faptul că, astăzi, întreaga lume trece prin momente dificile, iar misiunea Crucii Roşii este de a proteja viaţa şi sănătatea oamenilor. "Ne confruntăm cu un inamic invizibil care provoacă teamă, insecuritate şi incertitudine. Organizaţia noastră demonstrează, încă o dată, că angajamentul său faţă de umanitate este constant. Prin voluntarii săi, ambasadori ai păcii şi ai solidarităţii, Crucea Roşie Română oferă zi de zi, sprijin uman, material şi logistic, pentru a consolida răspunsul ţării noastre la pandemia COVID-19. Sunt mândră şi transmit voluntarilor şi angajaţilor Crucii Roşii Române admiraţia mea pentru implicarea, devotamentul şi eficienţa de care dau dovadă. Sunt recunoscătoare românilor care au parcurs acest drum alături de noi, cu încredere. Mulţumesc donatorilor care s-au mobilizat într-un număr atât de mare şi le urez: "Bine aţi venit în linia întâi!".Privesc cu încredere spre viitor şi vă rog să ne rămâneţi alături, pentru ca împreună să alinăm suferinţa oamenilor şi să continuăm să scriem istoria binelui. La mulţi ani, Crucea Roşie Română!", este mesajul Majestăţii Sale Margareta. AGERPRES/(AS – editor: Andreea Rotaru, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Stiri nationale

AFM: Noi liste cu dosare aprobate în cadrul Programului microbuze electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat

Publicat

pe

Redactat de

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat noi liste cu dosare aprobate pe site-ul www.afm.ro în urma ședinței comitetului de Avizare din 27 martie 2024.

În cadrul “Programului microbuze electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat” a fost publicată o nouă listă care conține 25 dosare aprobate în valoare de 454.644.073 lei.

Referitor la “Programul Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare” finanțat din PNRR a fost publicată o nouă listă conținând 7 dosare aprobate în valoare de 47.878.937,15 lei pentru branșarea la rețeaua de alimentare cu apă și canalizare a 5.123 de gospodării. De asemenea, în cadrul “Programului Casa Eficientă Energetic” a fost publicată o nouă listă conținând 6 dosare aprobate depuse de către solicitanți persoane fizice în valoare de 314.598,98 lei. Totodată, în cadrul “Programului Iluminat Public – sesiunea 19.08.2022„ a fost publicată o nouă listă care conține 1 dosar aprobat în valoare de 3.000.000 lei depus de UAT Oraș Călan, județul Hunedoara.

Advertisement

Listele dosarelor aprobate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul www.afm.ro, la secțiunile aferente Programelor:

Microbuze pentru elevi – https://www.afm.ro/microbuze_cereri_aprobate.php

Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare (PNRR) – https://www.afm.ro/pnrr_managementul_apei_cereri_aprobate…

Advertisement

Casa Eficientă Energetic – https://www.afm.ro/casa_eficienta_energetic_cereri…

Iluminat Public – sesiunea 19.08.2022 – https://www.afm.ro/iluminat_public_cereri_aprobate-2022.php.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Lista posturilor la titularizare, actualizată

Publicat

pe

Redactat de

Ministerul Educației a făcut publică lista actualizată a posturilor disponibile pentru Titularizare 2024 în învățământul preuniversitar.

Această informație de referință este esențială pentru profesorii și aspiranții la carieră didactică care urmăresc să participe la concursul național de ocupare a posturilor didactice. Conform anunțului oficial, lista posturilor va fi supusă ulterior unor actualizări pentru a reflecta eventualele modificări sau adiții.

Potrivit datelor furnizate oficial, proba scrisă pentru Titularizare 2024 este programată să aibă loc pe 17 iulie 2024, conform unui ordin publicat în Monitorul Oficial. Înregistrarea candidaților pentru acest concurs crucial va începe pe 8 mai și se va încheia pe 17 mai 2024.

Advertisement

Profesorii trebuie să fie conștienți că 18 martie reprezintă ultima zi în care pot depune cererile și documentele justificative pentru modificarea duratei contractului individual de muncă. Acest proces vizează trecerea de la un contract pe durată determinată de un an la unul pe durata de viabilitate a postului sau catedrei respective, conform metodologiei-cadru de mobilitate pentru anul școlar 2024-2025.

Pentru a deveni titulari în învățământ, candidații trebuie să obțină cel puțin nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului pentru care candidează. În cazul suplinitorilor, adică cei angajați pe o perioadă determinată, minimul este nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

În data de 12 martie au fost soluționate în ședința de repartizare cererile profesorilor titulari pentru completarea normei didactice pe perioadă determinată/nedeterminată și cererile cadrelor didactice debutante, în conformitate cu metodologia-cadru de mobilitate pentru anul școlar 2024-2025.

Advertisement

Un alt termen important este perioada 3-11 aprilie, în care profesorii pot depune la școală cererile pentru prelungirea contractului de muncă pe perioadă determinată. Această prelungire se adresează cadrelor didactice care au dobândit cel puțin definitivarea în învățământ, în baza notei sau mediei de repartizare minimum 7 în sesiunile 2023 și/sau 2022, respectiv 2023, 2022, 2021 și/sau 2020 pentru învățători/profesori pentru învățământ primar, pentru finalizarea ciclului primar la aceeași clasă de elevi.

Citeste mai mult ...

Stiri nationale

Înscrieri în clasa pregătitoare 2024. În ce perioadă pot depune părinții cererile

Publicat

pe

Redactat de

Înscrierile copiilor în clasa pregătitoare vor începe în 11 aprilie, dată de la care pot fi depuse/transmise cererile la unitatea de învăţământ la care se solicită înscrierea.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat, miercuri, că metodologia și calendarul final de înscriere în clasa pregătitoare în anul școlar viitor urmează să fie publicate în Monitorul Oficial.

“Pentru a veni în sprijinul părinților și al tuturor celor implicați în procesul de înscriere, după publicarea documentelor în Monitorul Oficial vom pune la dispoziția tuturor celor interesați un material cu principalele întrebări și răspunsuri referitoare la înscrierea copiilor la școală. De asemenea, în perioada înscrierilor și până la sfârșitul acestora, la nivelul fiecărui inspectorat școlar va fi disponibil un număr telverde, unde părinții vor putea suna pentru a primi, gratuit, informațiile de care au nevoie pentru înscrierea copiilor. Numărul de telefon telverde, data de la care acesta este funcțional și programul de funcționare vor fi comunicate în timp util de fiecare inspectorat școlar”, a transmis ministrul Educației, Ligia Deca.

Advertisement

 

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate