O „bulă” de oxigen contra falimentului
Împrumutul reprezintă doar circa 20 la sută din valoarea arieratelor acumulate de administraţia oraşului
Ieşirea „din groapă” a Primăriei Aninoasa ar putea fi posibilă cu ajutorul unui credit luat de la Trezorerie. Însă, acest împrumut în valoare de circa 1,1 milioane de lei nu va putea nici pe departe să acopere toate arieratele primăriei, ci va rezolva doar plata unor datorii pe care administraţia acestui oraş din Valea Jiului le are către unele firme furnizoare de produse şi servicii.
Nu pot plăti încă salariile

Valoarea totală a datoriilor pe care le are Primăria Aninoasa este de peste 5 milioane de lei. Din suma totală, 3,5 milioane de lei reprezintă creditul la bancă, contractat de vechiul primar, Ilie Botgros, cu acceptul Consiliului Local (CL) Aninoasa, pentru executarea unor lucrări care nu se văd, deocamdată, în oraş. Restul de bani sunt sume datorate către diverşi furnizori de produse şi servicii. Primarul Aninoasei, Nicolae Dunca susţine că de la Trezorerie poate lua împrumut doar 1,1 milioane de lei, bani care vor putea fi contractaţi în circa o săptămână, doar după aprobarea creditului de către consiliul local.
Pe de altă parte, cu tot cu acest împrumut, Primăria Aninoasa nu va putea în continuare să plătească salariile pe ianuarie ale celor circa 55 de angajaţi ai administraţiei locale. Pe de-o parte, pentru că nu are acces la propriile conturi bancare din cauza datoriilor, iar pe de altă parte, şi dacă ar putea scoate bani, nu ar avea posibilitatea să achite în întregime salariile personalului din cauza încasărilor insuficiente. Valoarea totală a lefurilor angajaţilor este 90.000 de lei lunar, în timp ce încasările primăriei sunt de aproximativ 70.000 de lei. Primarul Nicolae Dunca susţine că prefectul de Hunedoara, Sorin Vasilescu i-a promis că va ajuta administraţia locală din Aninoasa să întocmească un proiect de hotărâre pentru a obţine sprijin financiar de la Guvern.