Connect with us
Data: 18/02/2025
.

Administratie

Primarul din Crișcior, vicecampion european cu echipa națională a primarilor din România

Publicat

pe

Primarul comunei hunedorene Crișcior, Ovidiu-Ilie Furdui a devenit miercuri după-amiază, vicecampioni europeni la fotbal cu echipa națională a primarilor din România, convocată prin Asociația Comunelor din România (ACoR).

Lotul României pentru Campionatul European a cuprins 19 primari, potrivit acor.ro.

Campionatul European de Fotbal al Primarilor pentru Pace s-a desfășurat în localitatea Trnava, din Slovacia, în perioada 29 mai – 1 iunie.

La acest eveniment sportiv au participat echipe ce au reprezentat Austria, Cehia, Croația, Germania, Moldova, România, Slovacia, Slovenia, Tirolul de Sud.

Deschiderea oficială a celei de-a patra ediții a Campionatului European a avut loc într-un cadrul festiv în data de 30 mai, la eveniment participând și reprezentanții ambasadei Ucrainei în Slovacia.

Advertisement

În prima zi a competiției, echipa România a jucat două meciuri, învingând echipa Croației cu 13 – 4 și echipa Germaniei cu 4 – 0, calificându-se astfel, în sferturile de finală ale campionatului. În data de 31 mai s-au desfășurat sferturile de finală, iar echipa România a învins echipa Slovacia II cu 11 – 0.

În semifinale, România a învins Cehia, cu 7-5 după executarea loviturilor de departajare, iar în finală, naționala primarilor români a cedat în fața Slovaciei.

Din echipa națională a primarilor care a reprezentat România, a făcut parte și fostul jucător al campioanei CFR Cluj, Gabi Mureșan, care este primar in comuna lui natală – Apold din Mureș.

Actualitate

Hunedoara: „Grădinile” de lângă blocuri – desființate

Publicat

pe

Redactat de

În municipiul Hunedoara, grădinile amenajate de locatari în jurul blocurilor în care locuiesc, împrejumuite cu garduri și cu tot felul de anexe, sunt desființate.

„„Grădinile” de lângă bloc nu respectă legea. Avem şi noi în oraş câteva cazuri de acest fel. Înţelegem dorinţa locatarilor de a avea un spaţiu verde şi întreţinut lângă bloc, dar este ilegal ca acesta să fie împrejmuit cu garduri şi ocupat cu fel de fel de anexe, ori cu obiecte de mobilier. O astfel de „grădină” este cu atât mai deranjantă când devine şi un generator de mizerie”, au transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara.

Primele amenajări de acest fel, cele din apropierea blocului CM 5 de pe Aleea Oţelarilor, au fost desfiinţate la sfârșitul săptămânii trecute.

Sursa foto: Primăria Hunedoara

Reprezentanții municipalității hunedorene spun că la fel se va proceda şi cu celelalte „grădini”, mai ales cu cele generatoare de mizerie şi disconfort. Aceștia reamintesc că persoanele care fac astfel de împrejmuiri pe domeniul public riscă amenzi de până la 1.200 de lei.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Oportunități de finanțare pentru administrațiile locale și companiile de utilități: întâlnire de lucru la Consiliul Județean Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Astăzi, la sediul Consiliului Județean Hunedoara, a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat primari din județ, responsabili din cadrul administrațiilor locale, ai parcurilor industriale și ai companiilor de utilități publice.
Evenimentul a avut ca temă prezentarea oportunităților de finanțare din cadrul Facilității de Împrumut pentru Sectorul Public (FISP), un instrument european menit să sprijine comunitățile în tranziția economică și energetică.
La întâlnire au participat administratorul public al Consiliului Județean Hunedoara, Costel Avram, și prefectul județului, Florina Doris Visirin, alături de specialiști care au oferit informații actualizate despre mecanismele de finanțare disponibile pentru administrațiile locale și companiile de utilități.
Ce înseamnă FISP și cum poate ajuta județul Hunedoara?
Facilitatea de Împrumut pentru Sectorul Public (FISP) face parte din Mecanismul pentru o Tranziție Justă (MTJ) și este susținută de Banca Europeană de Investiții (BEI) în colaborare cu Ministerul Finanțelor. Scopul acestui program este de a sprijini proiectele de infrastructură și dezvoltare economică în regiunile afectate de tranziția de la industriile tradiționale la un model economic mai sustenabil.
Prin acest mecanism, unitățile administrativ-teritoriale (UAT-urile), dar și alte entități publice, pot accesa împrumuturi avantajoase pentru proiecte de modernizare, investiții în infrastructură și servicii publice pentru comunități.
Un aspect important subliniat în cadrul întâlnirii este faptul că întreg teritoriul județului Hunedoara este eligibil pentru acest tip de finanțare, ceea ce înseamnă că primăriile, parcurile industriale și companiile de utilități pot accesa aceste fonduri pentru proiecte esențiale de dezvoltare locală.
Sprijin pentru administrațiile locale în procesul de accesare a fondurilor
Pentru a facilita accesul administrațiilor locale la finanțările disponibile, Banca Europeană de Investiții, împreună cu Ministerul Finanțelor, organizează ateliere de lucru dedicate fiecărui județ.
Aceste sesiuni oferă sprijin tehnic și informații detaliate despre:
• Cum funcționează FISP și ce tipuri de proiecte pot fi finanțate;
• Condițiile de accesare a fondurilor și procedurile de aplicare;
• Exemple de bune practici din alte state europene;
• Sprijin personalizat pentru identificarea proiectelor eligibile.
Un pas înainte pentru dezvoltarea județului Hunedoara
Județul Hunedoara a trecut prin transformări economice majore în ultimele decenii și, în acest context, accesul la finanțare pentru modernizare și infrastructură este crucial. FISP oferă o șansă reală pentru atragerea de resurse financiare care să susțină dezvoltarea durabilă și să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor.
Consiliul Județean Hunedoara a avut rolul de coordonator în procesul de elaborare al Planului Teritorial pentru o Tranziție Justă (PTTJ), document ce stă la baza accesării finanțărilor acordate prin Fondul pentru o Tranziție Justă și va continua să faciliteze accesul primăriilor și instituțiilor locale la oportunitățile de finanțare europeană.
FOTO: Consiliul Județean Hunedoara
Citeste mai mult ...

Actualitate

Hunedoara: Plata abonamentelor pentru locurile de parcare rezidențială, până la 31 martie

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanții Primăriei Municipiului Hunedoara le reamintesc deţinătorilor de locuri de parcare rezidenţială trebuie să achite contravaloarea abonamentului până la 31 martie a fiecărui an, pentru a se evita riscul pierderii locurilor de parcare în cauză.

 

„Conform art. 14 alin. (1) și alin. (4) din Procedura de Repartizare, Organizare și Funcționare a Parcărilor de Reședință din Municipiul Hunedoara, adoptată prin Hotărârea de Consiliu Local nr 381/2019, Taxa pentru utilizarea temporară a locurilor de parcare se achită anual până la data de 31 martie. Neachitarea abonamentului în termen de 30 zile de la data expirării termenului stabilit, atrage după sine notificarea în scris a titularului care se află, de drept, în întârziere. În termen de 15 zile de la data comunicării notificării, titularul abonamentului are obligaţia de a achita suma restantă aferentă abonamentului, în caz contrar sancţiunea fiind anularea acestuia și pierderea locului de parcare. Facem acest anunţ din dorinţa de a evita situaţiile în care locuri de parcare rezidenţială să devină vacante şi, eventual, repartizare altor doritori, din cauză că deţinătorii actuali au uitat să îşi achite abonamentul în termenul prevăzut de regulament – până la data de 31 martie a anului, ori au amânat după termenul regulamentar momentul plăţii abonamentului”, au transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara.

La ghișeele primăriei sau online

Abonamentul pentru un loc de parcare rezidenţială se poate achita atât la ghişeele Primăriei Hunedoara cât şi on-line. “Ghişeele la care se poate achita abonamentul pentru parcarea rezidenţială sunt aceleaşi la care se pot plăti şi celelalte obligaţii legale faţă de bugetul local: sediul Primăriei (clădirea nouă, fostul sediu BRD din Centrul Vechi); casieria din Piaţa Obor, casieria din clădirea Pieţei Dunărea, la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor (Evidenţa Populaţiei). Programul pentru încasări este de luni până joi, de la 07.30 la 15.30 şi vinerea de la 07.30 la 13.00. Variantele on-line prin care se poate achita abonamentul pentru locul de parcare rezidenţială sunt identice cu cele prin care se pot achita şi taxele şi impozitele locale: pe www.ghiseul.ro (trebuie să vă creați un cont de utilizator, dacă nu aveți unul); prin aplicaţia ghiseul.ro (disponibilă gratuit în AppStore Magazin Play); pe site-ul Primăriei: https://taxe.primariahunedoara.ro, pe site-ul Municipiul Hunedoara Ghișeu Online, la adresa: https://serviciielectronice.primariahunedoara.ro”, au mai transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara.

Advertisement

Sursa foto: Primăria Municipiului Hunedoara
Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate