Connect with us
Data: 10/07/2024
.

Actualitate

Promisiuni neonorate de către APIA

Publicat

pe

Săptămâna trecută, într-o conferința organizată la Sibiu, în prezența fermierilor aleși pe sprânceana și controlați la crotalii de către președintele LAPAR, primul-ministru Dacian Ciolos și ministrul MADR, Achim Irimescu, le-au promis fermierilor că până la data de 15 august 2016, APIA va finaliza plățile în sectorul zootehnic.

Cei doi miniștri, în loc să vorbească pe limba tuturor fermierilor, rostogolesc de ceva vreme fraze într-un limbaj de lemn, mințind fermierii și de această dată.

Drept urmare, greviștii foamei își vor relua protestul, numărul lor fiind mult mai mare, forțând astfel APIA și MADR să facă plățile cât mai urgent.

Protestatarii nu pot fi de acord cu veșnicele motive invocate de către APIA, prin solicitarea excesivă a serverelor datorită volumului mare de accesări ale aplicației, reconfigurarea infrastructurii, suplimentarea resurselor hardware sau alte bazaconii.

Când ai la conducerea Direcției IT un director de 64 ani, trecut prin toate compartimentele MADR și ‚uitat’ în APIA de toate conducerile politice ale ministerului, nu mai e niciun dubiu că omul se pricepe cel mai bine la comunicate și pune eveșnic aceeași placă cu picatul serverelor, curentului sau cum se mai cumpără câte un calculator.

Advertisement

Alte argumente ale APIA, privind nerespectarea termenului de 15 august, învinovățesc de fapt fermierii, care, prin cererile incomplete sau neprezentării pentru clarificări, au blocat cererile de subvenție și implicit plata acestora pe 2015.

Pe această cale, fermierii care sunt notificați, să meargă totuși la APIA și să-și resolve neclaritățile prezentate mai jos, pentru a-și lua banii pentru Campania 2015, sectorul zootehnie:

-lipsă unei cifre din crotalie,

-inversare de cifre din crotalie,

-lipsă înregistrare data de ieșire în formularul de cerere,

Advertisement

-completarea anexei de preluare a animalelor pe bază certificatului de moștenitor,

-schimbarea formei de organizare din PF în SC/PFA/ÎI/IF,

-prezentarea unui document notarial privind moștenirea,

-clarificări privind documentele de livrare a laptelui (sprijin cuplat),

-prezentarea contractului cu un cumpărător de lapte crud recunoscut de APIA, după eliminarea cotelor de lapte (1 aprilie 2015),

Advertisement

-neprezentarea documentelor de vânzare lapte pentru persoanele fizice, carnet de comercializare și atestat de producător,

-neprezentarea documente lor de livrare pentru producătorii de lapte care își procesează singuri laptele (nu au documente de livrare și nu se autofacturează),

-existența de crotalii solicitate la plată în mai multe cereri (ANT8).

Pâna la data de 16 august 2016 APIA a efectuat urmatoarele plăți în sectorul zootehnic:

14009957_10210372654655011_1593994586_n

Suma totală autorizată la plată este de 1.868,76 milioane euro din care efectiv plătită în conturile fermierilor este suma de 1.854,56 milioane euro, pe toate tipurile de fonduri (Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (FEADR) și Buget Național), cu următoarele sume:

Advertisement

-1.381.994.982,13 euro din FEGA;

-208.333.225,09 euro din FEADR;

-264.244.816,52 euro de la Bugetul Național.

Advertisement

Actualitate

Cum poate transforma AI experiența de joc în cazinourile online

Publicat

pe

Redactat de

Inteligența Artificială este laitmotivul anului 2024, iar majoritatea discuțiilor ating acest subiecte când vine vorba de tehnologiile viitorului. Cu toate că prima menționare despre Inteligenta Artificială datează din 1956, subiectul AI a recunoscut o creștere rapidă în popularitate abia în 2023, iar din 2024 deja vorbim de integrarea acestei tehnologii în numeroase industrii, inclusiv în zona de gambling online.

Deci, unde se intersectează industria cazinourilor online cu Inteligența Artificială? Cazinourile online au integrat deja tehnologii bazate pe AI în diferite departamente, în special în zona de suport, plăți, marketing, dar și în zona de jocuri.

Putem spune că AI poate îmbunătăți experiența jucătorului în cadrul cazinourilor online. Gândește-te la AI ca la propriul asistent personal de jocuri care îți cunoaște obiceiurile de pariuri, preferințele de joc și jocurile preferate. Practic, la fel ca orice alt asistent, virtual sau uman, asistentul casino AI este mereu disponibil pentru a te ajuta să profiți la maxim de timpul tău.

Acestea fiind spuse, hai să vedem cum Inteligența Artificială îți poate îmbunătăți experiența de joc într-un cazinou online.

Experiență de joc personalizată

Grație tehnologiei AI, poți avea o experiență de joc personalizată, concepută doar pentru tine. Aceasta poate include de la recomandări de jocuri la bonusuri și promoții personalizate, toate bazate pe istoricul de joc anterior, preferințe și tipare de joc.

Advertisement

Asistență pentru clienți

Deși mulți dintre jucători preferă să discute direct cu un asistent uman cu privire la orice problemă cu care se confruntă într-un cazinou online, este bine de știut că poți contacta cazinoul chiar și atunci când nu sunt agenți disponibili. Aici intervin chat-boții programați cu AI.

Unele cazinouri au răspunsuri automate / predefinite care te pot ajuta să-ți rezolvi rapid problemele. Altele îți oferă asistență cu privire la o varietate de subiecte. Chat-boții AI sunt disponibili 24/7, ceea ce înseamnă că îi poți accesa la orice oră, fără să mai stai în așteptare.

Sfaturi pentru pariuri inteligente

Un alt mod în care AI poate îmbunătăți experiența jucătorului este prin analizarea unor cantități mari de date și calcularea cotelor precise pentru diferite jocuri de cazinou. Aceste sfaturi de pariuri pot ajuta jucătorii să ia decizii mai informate și să își plaseze pariurile într-un mod mai strategic, crescând astfel șansele de câștig.

AI îmbunătățește securitatea cazinoului online

Securitatea cazinourilor online și a jocurile de noroc este unul dintre cele mai importante aspecte pe care jucătorii le pot lua în considerare atunci când își aleg platforma de gambling preferată.

Advertisement

Cazinourile licențiate din România pun în aplicare cele mai avansate măsuri de securitate, însă includerea Inteligenței Artificiale poate suplimenta măsurile de securitate, în special în zona de detectare a fraudei, de verificare a identității și de a asigura corectitudinea jocului.

Folosită în securitatea cibernetică, Inteligența Artificială poate urmări modelele de conectare și informațiile bancare sensibile. Prin urmare, dacă software-ul de securitate AI detectează nereguli în comportamentul utilizatorului, acesta poate alerta platforma și astfel pot fi demarate verificări suplimentare.

Inteligența Artificială îmbunătățește operațiunile cazinoului online

Cazinourile online trebuie să gestioneze și să administreze volume mari de date, de la jocuri de cazinou, la datele jucătorilor și tranzacțiile acestora, iar de cele mai multe ori acestea sunt procesate manual. Prin introducerea unor sisteme cu AI, procesele pot fi automatizate și astfel toate operațiunile pot fi procesate rapid și sigur, într-un mod benefic pentru cazinouri, reducând nevoia de intervenție manuală.

După cum am menționat anterior, algoritmii AI pot detecta și tranzacțiile frauduloase analizând date precum sumele, frecvența și modelele tranzacțiilor. Acest lucru ajută la prevenirea tranzacțiilor neautorizate și protejează cazinoul și clienții săi de fraudă.

În plus, AI poate prezice nevoile de întreținere analizând datele de la serverele și echipamentele de jocuri. Prin identificarea problemelor potențiale înainte ca acestea să apară, AI poate reduce timpul de nefuncționare și poate îmbunătăți disponibilitatea jocurilor bazate pe AI.

Advertisement

Jocul responsabil și inteligența artificială

Jocul responsabil este unul dintre cele mai importante și sensibile subiecte din industria iGaming. Prin urmare, cazinourile licențiate vor face tot ce le stă în putință pentru a se asigura că jucătorii au toate instrumentele necesare pentru a menține controlul asupra obiceiurilor lor de joc: auto-excluderea fiind una dintre cele mai importante caracteristici pe care cazinourile le pot oferi jucătorilor lor.

Cu toate acestea, odată cu integrarea Inteligenței Artificiale, există și mai multe modalități de a preveni potențialele probleme. Sistemele AI pot urmări cât timp joci, cât de des pariezi și câți bani pariezi. Această tehnologie poate ajuta operatorii de jocuri de noroc să identifice modele nesănătoase înainte ca acestea să devină o problemă. Astfel, cu ajutorul software-ului de inteligență artificială, cazinourile pot dezvolta o „plasă de siguranță” pentru jucătorii expuși riscului.

În concluzie, Inteligența Artificială poate influența experiența de joc în cadrul cazinourilor online. Totodată, poate contribui semnificativ la creșterea calității serviciilor oferite de platformele de iGaming.

Jocurile de noroc cu mize reale se adresează în exclusivitate persoanelor ce au împlinit vârsta de 18 ani. Fii responsabil!

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

AJOFM Hunedoara: Bursa Locurilor de Muncă dedicată persoanelor private de libertate

Publicat

pe

Redactat de

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara, în parteneriat cu Penitenciarul Deva, organizează Bursa Locurilor de Muncă dedicată persoanelor private de libertate.

Acțiunea, se va desfășura în data de 26 iulie 2024, începând cu ora 10:00, în municipiul Deva, la sediul AJOFM Hunedoara din Piața Unirii nr. 2, parter.

“Această inițiativă face parte dintr-un efort mai amplu de reintegrare socială și profesională a persoanelor private de libertate, oferindu-le acestora oportunitatea de a lua contact direct cu potențiali angajatori și de a-și planifica reîntoarcerea în câmpul muncii după liberare. Evenimentul va aduce laolaltă reprezentanți ai unor angajatori din diverse sectoare de activitate, care vor oferi locuri de muncă adaptate competențelor și abilităților persoanelor aflate în custodia Penitenciarului Deva. Participanții vor avea șansa să interacționeze cu angajatorii, să participe la interviuri pe loc și să se informeze cu privire la cerințele pieței muncii actuale. Această bursă a locurilor de muncă reprezintă un pas important spre reintegrarea socio-profesională a persoanelor private de libertate. Fiecare individ merită o nouă șansă, iar prin accesul la oportunități de angajare, se poate contribui la reducerea recidivei și la crearea unei comunități mai sigure”, transmit reprezentanții AJOFM Hunedoara.

Programul evenimentului include sesiuni de informare, ateliere de dezvoltare a abilităților de angajare și prezentări din partea unor experți în resurse umane. De asemenea, vor fi disponibile standuri ale angajatorilor unde persoanele private de libertate pot discuta direct cu reprezentanții acestora.

“A.J.O.F.M. Hunedoara invită angajatorii interesați să se alăture acestui demers și să contribuie la succesul reintegrării sociale a persoanelor private de libertate. Agenţii economici care dispun de locuri de muncă vacante și sunt interesați să participe la acest eveniment, pot depune oferte de locuri de muncă vacante până în data de 25 iulie 2024 la sediul AJOFM Hunedoara din municipiul Deva, Piaţa Unirii, nr. 2, tel. 0254.216.151 sau la cea mai apropiată agenţie locală pentru ocuparea forţei de muncă”, mai transmit reprezentanții instituției.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Din 15 iulie, se distribuie tichetele de călătorie gratuite pentru pensionarii din Deva și celelalte categorii de beneficiari

Publicat

pe

Redactat de

Tichetele de călătorie gratuite pentru transportul în comun în Deva se vor elibera începând din data de 15 iulie, au anunţat reprezentanţii primăriei. Beneficiarii acestora le vor putea ridica de la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva (holul intrării laterale).

Primăria Municipiului Deva aduce la cunoştinţa persoanelor care beneficiază de tichete de călătorie gratuite pentru transportul public local (pensionarii cu venituri lunare mai mici de 2000 de lei/lună, inclusiv), că în perioada 15 iulie – 16 august 2024, tichetele gratuite pentru lunile august, septembrie, octombrie și noiembrie 2024, se distribuie la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” Deva (holul intrării laterale), după următorul program:

• Luni – Joi, între orele 8:00-13:00

• Vineri, între orele 8:00-12:00

După același program pot să își ridice tichetele de călătorie și beneficiarii legilor speciale: Legea nr. 44/1994 – Veterani de război, Legea nr. 118/1990 – Foști deținuți politici, Legea nr. 341/2004 – Revoluționari, Legea nr. 189/2000 – Deportați sau refugiați, HG nr. 1364/2006 – Donatori de sânge, HCL nr. 225/2008 – Cetățeni de onoare.

Advertisement

Aceștia trebuie să prezinte cartea de identitate și documentele de încadrare în categoriile de beneficiar.

Pensionarii sunt obligați să prezinte ultimul cupon de pensie și cartea de identitate.

Beneficiarii aflați în situații deosebite (probleme medicale, absență din localitate etc.) vor putea să își ridice tichetele de călătorie gratuite (pentru lunile august, septembrie, octombrie și noiembrie 2024), după data de 19 august 2024, în fiecare zi de vineri, de la sediul Primăriei Municipiului Deva, între orele 10:00-12:00.

Tichetele gratuite pentru transportul public local sunt valabile pentru 10 călătorii dus-întors/lună, pe raza municipiului Deva.

Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0254.218.579/int. 136, de luni până vineri – între orele 9:00-12:00.

Advertisement
Citeste mai mult ...

ANUNT

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate