Connect with us
Data: 13/05/2024
.

Actualitate

Războiul promovării, pierdut după o bătălie terminată cu măcel

Publicat

pe

Bătuţi în ţara lui Piroş

Hunedorenii au cedat cu 0-1 în judeţul Arad după o partidă marcată de gravele incidente petrecute la încheierea meciului

Poza-material-1

Hunedorenii (foto în alb), incapabili să răpună defensiva arădeană

Decisivă pentru promovarea în Liga a II-a, partida jucată de FC Hunedoara la Pîncota s-a transformat într-un veritabil coşmar. Trupa lui Marius Opric a cedat la limită, ratând în mare proporţie promovarea, iar la final căpitanul Daniel Ambruş a fost efectiv călcat în picioare de jucătorii gazdelor.

Totul s-a întâmplat pe fondul unui joc mai puţin reuşit de hunedoreni şi o ardoare ieşită din comun din partea „şoimilor”. Din spectacol nu putea lipsi centralul Dorian Micloşină care prin arbitrajul său a indus o stare de tensiune ce a dus la inflamarea spiritelor, arătând 11 cartonaşe galbene şi 3 roşii.

Gazde (prea) motivate

10 mai 2013 trebuia să fie o zi de sărbătoare pentru Hunedoara. Echipa de fotbal din municipiul de pe Cerna putea obţine promovarea în liga secundă cu o victorie pe terenul celor de la Şoimii Pîncota, o grupare fără niciun obiectiv în acest final de campionat dar motivată financiar din nordul ţării. Din păcate, un vis frumos s-a transformat în unul urât şi treptat într-un coşmar. Gazdele au câştigat cu 1-0, după o partidă strânsăşi un joc mai puţin reuşit de hunedoreni în atac, răpindu-le acestora ultima speranţă de ajungere în liga a II-a. Arădenii nu s-au mulţumit cu atât, şi i-au luat pe oaspeţi la pumni după ultimul fluier, arătându-le că la Pîncota ei sunt şefii.

Advertisement

Fără vlagă în atac

Poza-material-2

Robert Cristian, unul din cei mai buni hunedoreni, varsă lacrimi amare după a treia promovare consecutivă ratată

Arădenii au început motivaţi meciul iar Mitu şi Bulzan l-au încercat pe Dragotă cu şuturi de la marginea careului, dar „Barthez” a fost la post. Replica a venit de la Robert Cristian, care a fost aproape să-l învingă pe Irimia cu un şut de la 25 de metri însă veteranul din poarta gazdelor a fost la post şi a respins de lângă bară. Cuciula putea aduce fericirea în tabăra hunedoreană în finalul primului mitan, dar nu a reuşit un dribling simplu după o pasă a lui Robert Cristian şi pîncotanii au respins. Cea mai mare ocazie de gol i-a aparţinut lui I. Radu, imediat după pauză, când rămas singur cu Irimia după o pasă a lui Nicula, a şutat la o palmă de vinclu. Jocul a decurs încontinuare exact cum le-a convenit celor de la Şoimii, cu hunedorenii incapabili să se apropie periculos de poarta lui Irimia chiar şi cu introducerea lui Făgărăşanu. Mai mult, după o fază care nu anunţa nimic gazdele au reuşit săşi înscrie. Ambruş a greşit o pasă, Bulzan a recuperat şi a aruncat mingea în careu, Alin Mihai a preluat şi a înscris cu un şut slab la colţul scurt, profitând că ambii fundaşi centrali hunedoreni au alunecat. Până la final, trupa lui Opric a ratat o singură ocazie imensă de a egala, cap Ionuţ Radu la o centrare a lui Trăşcan, dar mingea a trecut puţin pe lângă poartă.

Huliganism după fuierul de final

Poza-casetaCoşmarul s-a declanşat în final, unde frustrările şi deznădejdea i-au cuprins pe jucătorii lui FC Hunedoara iar reproşurile la adresa arbitrajului şi a jucătorilor gazdă au iscat conflictul. Cel care a avut cel mai mult de suferit a fost căpitanul Daniel Ambruş, lovit mişeleşte cu pumnii de arădeanul Lengyel şi odată trântit la pământ a fost călcat în picioare de întreaga echipă gazdă. Inconştient, a fost transportat la Spitalul Judeţean din Arad unde şi-a revenit pe moment şi s-a întors acasă separat de restul lotului. De suferit au avut şi suporterii hunedoreni, care au fost busculaţi de jandarmi şi agenţii firmei de securitate ai preşedintelui Şoimilor Pîncota, Pavel Piroş, pentru scandările lor. Doi dintre ei, între care preşedintele Asociaţiei Suporterilor Corvinişti, Alin Barna, au ajuns la spital împreună cu o jandarmeriţă, rănită de o piatră aruncată din rândul fanilor. Aşa s-a încheiat ziua de 10 mai 2013, o zi neagră pentru fotbalul hunedorean. Ca o ironie a sorţii, câteva ore mai târziu, antrenorul Marius Opric îşi aniversa împlinirea vârstei de 39 de ani, probabil cea mai tristă aniversare din viaţa lui!

[notification type=”info”]

ŞOIMII PÎNCOTA – FC HUNEDOARA 1-0 (1-0)

A marcat: A. MIHAI (74)

Advertisement

Şoimii Pîncota: Irimia (cpt) – Viţu, Lung, Lengyel, Filaret (85 Huţanu) – Bulzan (75 Copil), A. Pavel, C. Suciu, Mitu (62 Uibariu) – A. Mihai ( 90+1 Leucuţa), Burian. Antrenor: Dan Cuedan

FC Hunedoara: Dragotă – Vîrtan, Ambruş (cpt), Cuciula, Roiu (90+1 A. Suciu) – R. Cristian (79 Lintaru), Vişan, Vajda, Pepenar (70 Trăşcan) – Nicula (54 Făgărăşanu), I. Radu.
Antrenor: Marius Opric
Arbitrii: Dorian Micloşină – Silviu Haramuz, Răzvan Nistoran (toţi din Reşiţa)
Cartonaşe roşii: A. MIHAI (după fluierul de final) – MARIUS OPRIC (pentru proteste repetate), GĂCEANU (după fluierul de final)
Stadion „Şoimii”, spectatori 400
Jucătorul meciului:
OVIDIU BULZAN

[/notification]

 

[notification type=”standard”]

Advertisement

Un Napoleon în varianta modernă

Pavel PirosPavel Piroş (foto mic), preşedintele şi patronul Şoimilor Pîncota, poate fi considerat unul din instigatorii principali ai scandalului de la finalul partidei cu FC Hunedoara. Atât prin declaraţiile sale dinaintea meciului cât şi prin felul cum s-au comportat angajaţii săi după ultimul fluier al partidei, aici incluzându-i pe fotbalişti, agenţii firmei de securitate şi forţele medicale, cu toţii plătiţi de „baronul” din micuţul oraş arădean. „Vrem să evităm tot ce înseamnă evenimente negative, am înţeles că au fost incidente cu hunedorenii în trecut, aruncându-se petarde şi sticle în teren. Vom mobiliza şi agenţi de pază, ca să fim pregătiţi foarte bine din punct de vedere organizatoric”, spunea Piroş înaintea partidei. S-a întâmplat exact ce nu vroia (sau vroia) micuţul „interlop”, sau cel puţin ce ar fi vrut să reiasă din vorbele sale. Jucătorii săi i-au luat la pumni pe hunedoreni, călcându-l în picioare pe Ambruş, în timp ce forţele medicale se eschivau să-i acorde primul ajutor căpitanului hunedorean care a fost salvat de colegul său Raul Lintaru să nu-şi înghită limba (foto). Mai mult, ambulanţa de la Piroş Security nu era dotată corespunzător iar tatălui lui Daniel Ambruş i-a fost interzis să urce în ea până la spitalul din Arad. În fine, „bodyguarzii” lui Piroş l-au lovit fără milă pe Alin Barna, preşedintele Asociaţiei Suporterilor Corvinişti, deşi acesta se afla la pământ sub efectul gazelor lacrimogene. „Cireaşa de pe tort” a fost pusă tot de Pavel Piroş, cu declaraţiile sale de la finalul meciului. „Consider că măsurile au fost cele mai bune, acestea trebuie luate împotriva huliganilor. Dacă scăpam situaţia de sub control, totul devenea mult mai periculos. Nu ne poate acuza nimeni că nu ne-am făcut datoria. Am prevăzut că vor fi probleme cu suporterii de la Hunedoara, aşa cum au făcut la Pîncota au făcut la Satu Mare şi Oşorhei. Toate sunt menţionate în raportul observatorului de joc, domnul Adrian Cocoş, şi că a intrat pe teren tatăl lui Ambruş, şi că au fost distrugeri în tribună şi că s-au spart nişte tablouri din vestiarul celor de la Hunedoara”, a spus Piroş, care a mai menţionat că jucătorii săi au fost contactaţi să„trântească” meciul. A uitat însă oficialul arădean să spună şi că primul ajutor dat jandarmeriţei rănite au fost tot suporterii hunedoreni. De aici trageţi concluziile şi deduceţi care au fost huliganii la Pîncota!

[/notification]

[notification type=”info”]

Liga a III-a, seria a V-a, etapa a XXIII-a

Şoimii Pîncota – FC Hunedoara 1-0
Jiul Petroşani – Naţional Sebiş 0-3*
Sănătatea Cluj – Europa Alba Iulia 1-0
Unirea Dej – CS Oşorhei 2-4
SESO Câmpia Turzii – Plimob Sighetul Marmaţiei 2-0
FC Zalău – FCM Turda 3-0*
Olimpia Satu Mare a stat
* La masa verde

Advertisement

CLASAMENT
1. Olimpia Satu M. 21 16 1 4 36-14 49
2. FC Hunedoara 21 15 3 3 44-11 48
3. CS Oşorhei 21 13 4 4 42-21 43
4. Şoimii Pâncota 21 11 6 4 38-19 39
5. Unirea Dej 21 11 5 5 31-18 38
6. FC Zalău 21 10 2 9 54-32 32
7. Naţional Sebiş 22 9 4 9 37-34 31
8. Sănătatea Cluj 21 8 4 9 31-32 28
9. Seso C. Turzii 21 7 6 8 28-24 27
10. Europa Alba I. 22 6 7 9 25-31 25
11. Plimob Sighetu M 21 4 0 17 16-56 12
12. Jiul Petroşani 21 2 5 14 13-42 11
13. FCM Turda 22 1 3 18 8-69 6

[/notification]

 

Actualitate

Tour Omagiu Toto Cutugno cu „L’Italiano Orchestra”, la Deva

Publicat

pe

Redactat de

La cererea publicului, după succesul primului concert la Cluj-Napoca pentru 2024, se pregătește un Tour Omagiu Toto Cutugno în România cu „L’Italiano Orchestra” – Omagiu lui Toto Cutugno, singurul tribut oficial recunoscut de familia artistului, unul dintre cei mai faimoși și cunoscuți artiști italiani, spectacol omagiu marelui artist care a scris istoria muzicii italiene – cu participarea unuia din membrii familiei pentru o surpriză plăcută publicului din Deva.

Concertul, ce va avea loc duminică, 19 mai, începând cu ora 19:30, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, va prezenta cele mai mari hituri ale lui Toto Cutugno, interpretate de o trupă formată din muzicieni profesioniști din Italia care au colaborat cu marele Toto – L’Italiano Orchestra.

“De altfel, în cele două ore de spectacol vor fi și momente în care anecdote și situații care nu sunt cunoscute la care a participat Toto! Particularitatea este că vocea trupei – Gianluca Fiorentino, muzicianul care a avut privilegiul de a colabora și susține concerte cu Toto, are un timbru vocal foarte asemănător și îi va determina pe spectatori să retrăiască senzațiile de a fi alături de Toto pe scenă. Un spectacol unic realizat pentru a retrăi împreună momente de magie – magia muzicii lui Toto Cutugno! Pentru toți fanii lui Toto Cutugno organizăm acest concert, dorim ca muzica lui să rămână pentru totdeauna vie în inimile voastre. L’Italiano Orchestra a decis să dedice în mare parte viitoarele sale spectacole marelui artist, cel cu care
de-a lungul timpului s-a întâlnit în diferite concerte, având onorea de a împărți scena împreună. Am pregătit un spectacol plin de muzică și amintiri povestite cu mândrie, drag și emoție de cei din L’Italiano Orchestra. Toto Cutugno a arătat de nenumărate ori cât de mult iubește România, motiv pentru care dorim să onorăm și aici muzica lui. Vă așteptăm pe toți! Toto, de acolo de sus, ne va cânta prin vocile artiștilor de pe scenă!”, transmit organizatorii.

Bilete: iabilet.ro
https://www.iabilet.ro/bilete-deva-l-italiano-orchestra-omagiu-lui-toto-cutugno-92617/?q=toto

 

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Festivalul Narciselor la ediția a XXII-a

Publicat

pe

Redactat de

Consiliul Județean Hunedoara, Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara în colaborare cu Primăria și Consiliul Local al comunei Salaşu de Sus vă invită să luați parte la Festivalul Narciselor.

Evenimentul a ajuns la ediția a XXII-a și se va desfășura în perioada 18-19 mai.

Astfel sâmbătă, 18 mai, începând cu orele 10.00 vor fi activități educative şi recreative de cunoaștere și protejare a mediului înconjurător în Poiana Narciselor-Școala Gimnazială Sălașu de Sus.

De la ora 12 va fi un minicampionat de fotbal-„Cupa Narcisa”-teren fotbal în satul Paroș.

Duminică, 19 mai, începând cu orele 11.00 va fi un meci de fotbal de  Liga a V-a între CSC Narcisa Salașu de Sus și ACS Unirea DMO, pe terenul fotbal din satul Râul Alb. De la ora 16 va fi o ceremonie de premiere a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

Mai mult decât atât pe scenă vor urca o serie de artiști de muzică populară care îi vor încânta pe cei prezenți la festival.

Advertisement

FOTO: FACEBOOK ANGELLA DUMITRAȘCU

Citeste mai mult ...

Actualitate

Campanie antifumat, organizată de DSP Hunedoara, în unități de învățământ din județ

Publicat

pe

Redactat de

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara organizează, luna aceasta, o campanie de prevenire a consumului de tutun. Campania “De unde știi… adevărul despre produsele din tutun?”, derulată la nivel național în luna mai, are ca scop informarea adolescenților și părinților acestora despre impactul nociv pe care consumul de țigări  și utilizarea  dispozitivelor electronice (HTP) îl pot avea asupra sănătății.

Peste 900 de hunedoreni -diagnosticați cu BPOC, anul trecut

În județul Hunedoara, câteva mii de persoane suferă de boli cauzate de fumat. Numai anul trecut, la nivelul județului Hunedoara, 941 de persoane au fost diagnosticate cu bronhopneumopatie obstructivă cronică, pe scurt BPOC, iar 135 cu cancer de plămâni.

Sursa: DSP Hunedoara

„Consumul de tutun este principala cauză prevenibilă de deces în lume. Fumul de tutun conține peste 7.000 de substanțe chimice toxice, iar fumatul pe parcursul unei vieți poate să ducă în medie la scurtarea vieții unei persoane cu cel puțin 10 ani. Aproximativ un sfert din anii productivi din viață, pierduți prin dizabilitate, au drept cauză bolile atribuibile consumului de tutun. Pe glob, peste 8,7 milioane de oameni mor anual din cauza consumului produselor din tutun. Majoritatea acestor decese (7,4 milioane) sunt atribuite consumului direct de tutun, în timp ce restul de peste 1,3 milioane decese sunt atribuite expunerii la fumatul pasiv. Aproximativ 80% dintre aceste decese au loc în țările cu venituri mici și medii. În Uniunea Europeană, consumul de tutun reprezintă cea mai importantă cauză de deces, fiind  responsabil de aproximativ 700.000 de decese în fiecare an, și este totodată unul dintre cei mai importanți factori de risc pentru sănătate care poate fi evitat. În ciuda progresului obținut în reducerea prevalenței fumatului în Uniunea Europeană, numărul de fumători este mare, aproximativ 26% din toată populația, 1 din 5 persoane și, ceea ce este și mai grav, 29% dintre tinerii în vârstă de 15-24 de ani fumează. Prevalența mare a fumatului în rândul tinerilor este îngrijorătoare. Expansiunea produselor noi care conțin tutun, creșterea utilizării dispozitivelor de vaping și tutun încălzit este de asemenea îngrijorătoare. Vârsta de începere a fumatului este de obicei înainte de 25 de ani, cu risc maxim de adicție. În acest context, limitarea consumului de tutun este, fără îndoială, una dintre cele mai eficiente modalități de a salva vieți și de a îmbunătăți starea generală de bine”, arată reprezentanții DSP Hunedoara.

La nivel național o reglementare nouă, aplicabilă din 3 aprilie 2024, Legea nr. 64/2024 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul produselor din tutun, interzice fumatul, precum şi utilizarea tuturor categoriilor de produse care conţin tutun, a ţigaretelor electronice, a flacoanelor de reumplere pentru ţigaretele electronice, a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului şi a produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, a (pouch-urilor) pliculeţelor cu nicotină pentru uz oral şi a produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun pentru elevii din toate unităţile de învăţământ. Pentru aplicarea acestei prevederi persoanele responsabile din unităţile de învăţământ trebuie să elaboreze și să pună în aplicare regulamente interne care să clarifice inclusiv sancțiunile pentru aceste abateri.

“Campania derulată la nivel național în luna mai are ca scop informarea adolescenților și părinților acestora despre impactul nociv pe care consumul de țigări  și utilizarea  dispozitivelor electronice (HTP) îl pot avea asupra sănătății. Suportul metodologic al campaniei este asigurat de către Institutul Național de Sănătate Publică în parteneriat cu Asociația Română Pentru Promovarea Sănătății, iar la nivel județean campania este implementată de către Direcția de Sănătate Publică a județului Hunedoara, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, în cadrul unităților de învățământ din județ”, se arată într-un comunicat al DSP Hunedoara.

Advertisement
Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate