Actualitate
Reprezentanții partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) atrag atenția asupra mai multor probleme. Apel la „Grevă fiscală”
Reprezentanții partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) atrag atenția asupra mai multor probleme. Într-o conferință de presă susținută, ieri, la Deva, de către Tiberiu Claudiu Bârstan, președintele Filialei Județene AUR Hunedoara, Luminița Păucean Fernandes, candidat AUR la alegerile europarlamentare, și Vasilică Potecă, senator afiliat grupului AUR, au fost dezbătute mai multe subiecte de interes național și local.
Printre subiectele dezbătute în cadrul conferinței de presă de ieri s-a numărat și cel privind măsurile fiscal-bugetare, reprezentanții AUR făcând un apel la „grevă fiscală până când Guvernul Ciolacu tratează corect afacerile românilor”.
Luminița Păucean Fernandes: „Această bâlbâială a Guvernului Ciolacu în ceea ce priveşte deciziile de natură fiscal-bugetară generează grave prejudicii românilor şi mediului de afaceri”
„Am protestat vehement împotriva pachetului fiscal-bugetar al Guvernului PSD-PNL care pune, pur și simplu, pe butuci companiile din România. AUR a dorit să depună o moțiune de cenzură, dar aceasta a fost blocată de USR. (…) Am reușit, în schimb, să obținem o primă victorie împotriva acestor măsuri fiscale luate de PNL și PSD, prin decizia Guvernului Marcel Ciolacu, de a renunța la pragurile pentru numerar. Ceea ce noi am spus timp de două săptămâni a fost validat de Marcel Ciolacu, cel care ne acuza că reducerea folosirii numerarului este o teorie a conspiraţiei şi că AUR este un partid de tinichea care sperie lumea. Iată că, la nici 24 de ore după ce ne-a atacat, vine şi spune că renunţă la măsurile de limitare a numerarului. Această bâlbâială a Guvernului Ciolacu în ceea ce priveşte deciziile de natură fiscal-bugetară generează grave prejudicii românilor şi mediului de afaceri. Dacă Guvernul Ciolacu, PSD-PNL, nu tratează corect afacerile românilor, atunci noi vom face un apel către toţi românii şi toate companiile româneşti la grevă fiscală. Toţi românii afectaţi de măsurile fiscale şi toate companiile româneşti să îşi eşaloneze datoriile, să le amâne, să uite să plătească, să lase pentru anul viitor, aceasta pare a fi singura cale prin care îl vom determina pe Marcel Ciolacu şi Guvernul lui Klaus Werner Iohannis să îşi ia piciorul de pe gâtul românilor”, a declarat, în cadrul conferinței de presă, Luminița Păucean Fernandes, candidat AUR la alegerile europarlamentare.
Senatorul Vasilică Potecă: „Lipsa de preocupare a partidelor care conduc țara și guvernamental este cronică, la această oră”
Vasilică Potecă, senator afiliat grupului AUR, a atras atenția asupra mai multor probleme, în special cea a pensiilor, declarând, printre altele că, la această oră, „lipsa de preocupare a partidelor care conduc țara și guvernamental este cronică”.
„Trebuie să vă spun că, la această oră (…) plățile pe care trebuia să le facă bugetul de stat la CNI în dezvoltare și în toate celelalte sunt întârziate cu aproape șase luni și nu se prevede ca, în următoarele două luni, să fie deblocată vreo cheltuială. Noi spunem foarte clar că, pe lângă măsurile fiscale, acest blocaj pe care Guvernul României l-a impus în decontare va duce la falimentarea companiilor românești pentru că sunt probemele legate de infrastructură, de proiectele în curs. Aceste proiecte sunt sau vor fi înghețate pentru că nu se fac decontări (…) Este o mare problemă pe pensii, la această oră. Guvernul României nu știe de unde să ia bani pentru pensiile pentru luna decembrie (…) Sunt probleme foarte grave. Deficitul României a ajuns la aproape de patru la sută. Guvernul României a promis comisiei că vom închide 4,4 la sută, însă, din toată experiența ultimilor ani, știm că în ultimele două luni faci cel puțin două puncte procentuale, ceea ce înseamnă că deficitul va ajunge la șase la sută (…) Ce facem acum este deficitul pe cash, adică limităm plățile și împingem facturile pentru la anul, de parcă nu ar trebui plătite și la anul. (…) Noi anul acesta nu avem bani de pensii. De unde o să avem bani la anul (…) Lipsa de preocupare a partidelor care conduc țara și guvernamental este cronică, la această oră. Se vede în relațiile cu primarii, în dezvoltarea proiectelor și în asigurarea cheltuielilor legate de funcționare. Și la nivelul județului Hunedoara, administrațiile publice sunt blocate, nu știu și nu au o perspectivă clară a ceea ce urmează în 2024. Prea marea focalizare pe alegerile la anul înseamnă, până la urmă, sacrificarea fiecărui cetățean”, a declarat, printre altele, senatorul Vasilică Potecă.
Tiberiu Bârstan: „Spitalul Mobil nu-şi întrerupe activitatea nici în perioada de iarnă, iar în luna ianuarie va ajunge și în județul nostru„
Tiberiu Claudiu Bârstan, președintele Filialei Județene AUR Hunedoara, a prezentat, în cadrul conferinţei de presă, bilanţul Caravanei Medicale după patru luni de activitate. „Caravana Medicală AUR a străbătut, până în acest moment, 17 judeţe. Prin cabinetele medicale ale Spitalului Mobil AUR au trecut 8.588 de pacienţi. Pentru aceştia am oferit peste 25.000 de consultaţii. Au fost 7.317 seturi de analize medicale complete, 6.312 consultaţii cardiologice, 6.548 de consultaţii oftalmologice, 4.850 de ecografii şi 713 consultaţii stomatologice. În tot acest timp, am avut alături de noi 189 de medici prezenţi. Totodată, au mai fost 270 de asistenţi medicali, 39 de specialişti în optometrie şi 27 studenţi la medicină sau cursanţi la şcoala de asistenţi. Acest spital mobil reprezintă respectarea unui angajament pe care AUR l-a luat încă din campania electorală din 2020. Spitalul Mobil nu-şi întrerupe activitatea nici în perioada de iarnă, iar în luna ianuarie va ajunge și în județul nostru. Încercăm să venim în sprijinul hunedorenilor, al oamenilor care au nevoie de consultații medicale și să găsim soluții, rezolvări; vis a vis de problemele lor de sănătate”, a declarat Tiberiu Claudiu Bârstan, președintele Filialei Județene AUR Hunedoara.
Actualitate
Tânăr cercetat după ce ar fi fost prins cu substanțe interzise, în zona unui cimitir din Deva
Un tânăr, în vârstă de 19 de ani, din Simeria, este cercetat, după ce polițiștii ar fi descoperit asupra sa substanțe interzise.
“Tânărul de 19 ani a fost legitimat de polițiștii Biroului de Ordine Publică din Deva, la data de 23 noiembrie a.c., în jurul orei 04:15, în zona unui cimitir din municipiul Deva. Acesta se afla, împreună cu alți doi tineri, o femeie de 22 de ani și un bărbat de 20 de ani, într-o mașină. În urma controlului corporal, polițiștii au descoperit asupra tânărului de 19 ani (în buzunarul gecii) o țigaretă confecționată artizanal, din foiță de culoare albă, precum și o substanță vegetală uscată, de culoare verde-olive, ambalată într-o hârtie de culoare neagră”, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara.
Toate bunurile descoperite de polițiști au fost ridicate și înaintate către S.C.C.O. Hunedoara, în vederea continuării cercetărilor.
Actualitate
Etapă fără surprize în Liga 4 de fotbal Hunedoara
Sezonul regular din Liga 4 de fotbal Hunedoara este în plină desfășurare. La sfârșitul săptămânii trecute s-au disputat meciurile din etapa a XIV-a.
Primele clasate s-au impus lejer
Primele două clasate, Unirea DMO și Gloria Geoagiu, au jucat pe teren propriu și s-au impus fără probleme. Liderul, Unirea DMO, a învins, la Ciula Mare, cu 7-2, pe Dacia Orăștie, partida fiind considerată unul dintre derby-urile etapei. În urma acestui succes Unirea DMO își păstrează poziția din fruntea clasamentului, având, acum, 37 de puncte, iar cei de la Dacia Orăștie rămân pe poziția a cincea, cu 23 de puncte și golaveraj + 11. Pe poziția a doua se menține, cu 34 de puncte, Gloria Geoagiu, care a făcut scorul etapei, 8-0, cu ultima clasată, Minerul Uricani, singura echipă din campionat care nu a acumulat vreun punct până în prezent.
Cvarteul fruntaș se distanțează
Într-un alt derby al etapei, Aurul Brad a învins, pe teren propriu, cu 4-1, pe CFR Simeria. În urma acestui succes brădenii își păstrează locul de pe podium, cu 29 de puncte, iar simerienii rămân pe șase, cu 23 de puncte și golaveraj – 8. Atât Simeria, cât și Orăștie s-au îndepărtat de primele patru locuri, cele care la finalul sezonului regular, asigură participarea în Final Four. Pe locul al patrulea, cu 28 de puncte, se menține Retezatul Hațeg, în urma succesului, cu 3-0, de pe terenul celei de-a noua clasate, Victoria Călan (14 puncte).
Meci amânat din cauza zăpezii
Într-un alt joc, însă fără implicații majore pentru partea superioară a ierarhiei, penultima clasată, CSM Deva (3 puncte), a pierdut, cu 1-3, jocul de pe teren propriu cu CSM Vulcan, echipa învingătoare, cu 21 de puncte, păstrându-și locul al șaptelea. Un meci din această rundă, cel dintre Inter Petrila și Șoimul Băița, nu s-a disputat din cauza zăpezii mari care a acoperit gazonul stadionului din Valea Jiului, cel mai probabil această întâlnire urmând a fi reprogramată în primăvara anului viitor. Ca urmare a acestei amânări, cele două echipe în cauză își păstrează locurile în clasament, Petrila fiind pe opt, cu 18 puncte, iar Băița pe zece, cu 10 puncte.
Încă trei etape programate în acest an
În acest an mai sunt programate încă trei etape din sezonul regular, însă disputarea acestor runde poate fi pusă sub semnul întrebării, totul depinzând de starea vremii. Etapa viitoare, cea de-a XV-a, antepenultima programată în acest an, se pare că se va desfășura normal. Unul dintre meciurile rundei se joacă în devans, joi, 28 noiembrie, cu începere de la ora 14:30, fiind vorba despre întâlnirea dintre CSM Vulcan și liderul Unirea DMO, jocul fiind unul de urmărit. Celelalte meciuri ale etapei sunt programate sâmbătă, 30 noiembrie, toate părând a fi extrem de intersante. Iese în evidență meciul dintre Retezatul Hațeg și Aurul Brad, cu implicații importante pentru podium și pentru Final Four. A doua clasată, Gloria Geoagiu, va juca, și ea, tot în deplasare, la Șoimul Băița, meciurile de la Crăciunești nefiind simple pentru nicio echipă din Liga 4 Hunedoara. Echilibrat se anunță și meciul dintre CFR Simeria și Inter Petrila, gazdele părând a avea prima șansă pe hârtie, însă ambele combatante au sincope în evoluții, putând oferi surprize oricând. La fel stă cazul și în jocul dintre Dacia Orăștie și Victoria Călan, și aici, ca și în cazul întâlnirii de la Simeria, gazdele fiind obligate să câștige meciul pentru a nu se îndepărta și mai mult de cvartetul fruntaș. De asemenea, runda propune și un derby al suferinței, în care se vor întâlni ultimele două clasate, Minerul Uricani și CSM Deva, echipa din Valea Jiului țintind, cu siguranță, primul rezultat pozitiv al sezonului, iar trupa de la poalele Cetății, cu siguranță, nu vrea să se întoarcă acasă cu mâna goală după acest meci.
Ce mai putem vedea în 2024
Ultimele două etape ale anului sunt programate luna viitoare. Etapa a XVI-a, programată înaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, propune, la rândul ei, câteva meciuri interesante, capetele de afiș fiind meciurile Gloria Geoagiu – Dacia Orăștie și, respectiv, Aurul Brad – Dacia Orăștie, dar interesante se anunță și confruntările Inter Petrila – Retezatul Hațeg și Victoria Călan – CSM Vulcan, iar în partidele CSM Deva – Unirea DMO și Minerul Uricani – Șoimul Băița echipele vizitatoare pornesc cu prima șansă. În fine în runda a XVII-a, programată la mijlocul lui decembrie, cel mai interesant joc se anunță a fi Retezatul Hațeg – Gloria Geoagiu, iar echilibrate se anunță a fi partidele CSM Vulcan – Aurul Brad și Dacia Orăștie – Inter Petrila. În schimb, însă, în meciurile Unirea DMO – Victoria Călan, Șoimul Băița – CSM Deva și CFR Simeria – Minerul Uricani echipele gazdă sunt văzute ca mari favorite.
Cum este sistemul competițional
La finele sezonului regular, primele patru clasate vor merge în Final Four, câștigătoarea acestuia urmând a reprezenta județul Hunedoara în barajul de promovare pentru Liga 3. De asemenea, locurile 5-8 vor juca într-un play-off de clasament, iar pozițiile 9-12 vor lupta în play-out pentru evitarea retrogradării.
Actualitate
Tichete sociale pentru grădiniță, disponibile din 26 noiembrie la DAS Deva
Marți, 26 noiembrie 2024, preșcolarii din Deva care nu au înregistrat absențe nemotivate în luna octombrie vor primi tichetele sociale pentru grădiniță, în valoare nominală de 132 de lei/lună/copil.
”Preșcolarii care nu au absențe nemotivate la grădiniță vor primi, marți, 26 noiembrie 2024, tichetele sociale pentru grădiniță, aferente lunii octombrie 2024. De stimulentul educațional beneficiază 12 copii, cu vârste între 3 ani şi 6 ani, care provin din familii beneficiare de venit minim de incluziune și nu au absențe nemotivate la grădiniță. Tichetele sociale pentru grădiniţă pot fi ridicate de la casieria DAS Deva (Str. I.L. Caragiale, nr. 4, etaj 1), marți, 26 noiembrie 2024, între orele 8:30 – 11:00 şi 12:30 – 15:00. În prezent, tichetul pentru grădiniţă are o valoare nominală de 132 de lei/lună/copil şi poate fi folosit pentru achiziţionarea de produse alimentare şi de igienă, îmbrăcăminte, încălţăminte şi rechizite. Stimulentul educaţional se acordă lunar, pe tot parcursul anului şcolar şi este condiţionat de frecvenţa zilnică la grădiniţă a copiilor, cu excepţia absenţelor din motive medicale, motivate. DE REŢINUT! Preşcolarii care au două absenţe nemotivate nu mai pot beneficia de tichete pentru grădiniţă în luna monitorizată. Tichetele sociale pentru grădiniţă sunt finanţate de la bugetul de stat şi se acordă în scopul stimulării participării în învăţământul preşcolar a copiilor din familii defavorizate şi al creşterii accesului acestora la educaţie. Potrivit legii, stimulentul educaţional nu se ia în calcul la stabilirea veniturilor în baza cărora se acordă beneficii de asistenţă socială”, informează reprezentanții Direcției de Asistență Socială Deva.
Tichetele pot fi utilizate pentru produse alimentare, de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite. Stimulentul educațional se acordă lunar, pe tot parcursul anului școlar, cu condiția frecvenței regulate la grădiniță. Copiii cu două absențe nemotivate pierd dreptul la acest beneficiu în luna monitorizată.
Programul este finanțat de la bugetul de stat și are ca scop stimularea accesului la educație pentru copiii din familii defavorizate.
FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DEVA
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Poliția caută o femeie însărcinată și fiica sa de 2 ani, dispărute din Peștișu Mic
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Intervenție salvatoare la Dobra: Patru pompieri hunedoreni, eroi în timpul liber
-
Actualitatecu o zi in urma
Accident rutier la Geoagiu: Mașină proiectată într-o casă, o femeie salvată de pompieri
-
Actualitatecu 23 de ore in urma
FOTO: Accident rutier pe DN 7: Patru răniți transportați la spitale din Orăștie, Deva și Hunedoara
-
Actualitatecu 2 zile in urma
FOTO: Accident cu patru victime în municipiul Hunedoara
-
Actualitatecu o zi in urma
Accident rutier pe DJ 672, la Rișca: Două persoane au fost transportate la spital
-
Actualitatecu o zi in urma
Prezența la vot – Alegeri prezidențiale, Tur 1: 19,89 la sută dintre hunedoreni au votat, până la ora 13:00
-
Stiri nationalecu 2 zile in urma
A murit cântăreţul Gabriel Cotabiţă