Connect with us
Data: 02/12/2024
.

Actualitate

Reprezentanții Protecției Copilului, precizări despre cazul celor trei copii dispăruți din Sântandrei

Publicat

pe

Căutările celor trei copii dispăruți din satul Sântandrei, de lângă Simeria, două fetițe și un băiețel, continuă. Ancheta a fost extinsă, fiind luate în calcul mai multe variante. Reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) au transmis, astăzi, precizări cu privire la acest caz și au arătat că situația micuților se afla în atenția DGASPC Hunedoara, ultima vizită a reprezentanților instituției având loc cu trei zile înaintea dispariției copiilor.

 

Potrivit reprezentanților ANPDCA, cu trei zile înainte de dispariția copiilor, doi agenți de la Poliția Simeria, însoțiți de reprezentanți ai DGASPC Hunedoara, i-au vizitat pe minori la locuința în care aceștia erau găzduiți provizoriu. “Vizita de monitorizare inopinată a avut loc în contextul în care, în cazul celor trei copii, în luna august, Tribunalul Hunedoara a hotărât măsura plasamentului în regim de urgență prin ordonanță președințială, stabilind plasarea acestora la Centrul de Primiri în Regim de Urgență Deva, însă copiii au refuzat permanent să meargă acolo”, au transmis reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

Din precizările reprezentanților DGASPC Hunedoara, care au monitorizat situația copiilor, reiese că s-a ajuns la această măsură după ce, tot în luna august, ei fuseseră încredințați mamei prin sentință a tribunalului, împotriva tatălui fiind stabilit ordin de protecție. “Tatăl este obligat să păstreze o distanță de 100 de metri față de copii și de mama lor, nu are voie să ia legătura cu ei nici măcar telefonic și trebuie să se prezinte periodic la secția de poliție. Cu toate acestea, în cursul vizitelor de monitorizare, DGASPC Hunedoara a constatat că tatăl copiilor locuia, de fapt, în proximitatea locuinței lor, într-o rulotă auto”, mai arată reprezentanții instituției.

Micuții ajung în grija statului

Advertisement

Reprezentanții Autorității mai spun că, între părinții celor trei copii dispăruți există, de mai mult timp, o stare conflictuală și că, în momentul în care aceștia vor fi localizați, vor fi preluați de DGASPC Hunedoara. “Istoricul conflictului dintre părinți este unul vechi, existând nenumărate neînțelegeri privind modul de exercitare a drepturilor și obligațiilor părintești, fiecare având deschise pe rolul instanțelor, în ultimii doi ani, mai multe procese prin care solicită stabilirea domiciliului copiilor la locuința proprie. Menționăm că, timp de 10 ani, părinții au locuit împreună cu copiii în Cluj Napoca, iar între 2021 și 2022, în Spania, la Barcelona. “În iunie 2022, tatăl a revenit în România, împreună cu copiii.Ulterior revenirii în România a tatălui împreună cu copiii, între părinți s-au derulat o serie de procese civile și penale, atât în România, cât și în Spania. Încă de la momentul notificării cazului și luării în evidență, DGASPC Hunedoara a dispus toate măsurile necesare asigurării protecției adecvate a copiilor, situația acestora fiind atent monitorizată de specialiștii Direcției. De asemenea, menționăm că, în momentul localizării celor trei copii, aceștia vor fi preluați de DGASPC Hunedoara pentru a li se asigura protecția necesară, precum și pentru a li se acorda toate serviciile de suport și consiliere în vederea depășirii momentului traumatic pe care l-au traversat”, au mai precizat reprezentanții ANPDCA.

Reamintim faptul că, cei trei copii au fost dați dispăruți, luni seară, de tatăl lor, după ce acesta a fost anunțat de bonă că nu i-a mai găsit în locuința în care stăteau. Ei au fost dați imediat în urmărire națională și în consemn la frontieră. Cei trei frați au apărut, marți, într-o filmare în mediul online în care spun că sunt bine și că vor să stea cu tatăl lor, imaginile difuzate în spațiul public fiind analizate de polițiști.

Actualitate

S-au izbit cu mașina de un copac

Publicat

pe

Redactat de

Un tânăr de 22 de ani, din municipiul Hunedoara, este cercetat de polițiști după ce a fost implicat într-un eveniment rutier cu victime.

Evenimentul rutier a avut loc aseară, 01 noiembrie a.c., în jurul orei 22.00, pe un bulevard din municipiul Hunedoara.

Din primele verificări a reieșit că șoferul de 22 de ani nu ar fi adaptat viteza, ar fi pierdut controlul autoturismului, ar fi părăsit partea carosabilă și ar fi intrat într-un copac.

În urma celor întâmplate a rezultat rănirea unui tânăr de 19 ani, pasager pe locul din dreapta-față al autoturismului.

Acesta a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Polițiștii continuă verificările, în ambele cauze prezentate.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volan sub influența băuturilor alcoolice

Publicat

pe

Redactat de

Polițiștii au depistat în trafic, în cursul nopții trecute, în jurul orei 01:00, un bărbat de 44 de ani, bănuit că ar fi consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.

Conducătorul auto, domiciliat în orașul Simeria, a fost depistat în municipiul Deva, pe Calea Zarandului.

Acesta a fost supus testării cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,95 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de mostre biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul de 44 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Parcul Național Retezat: Un colț de rai cu 80 de lacuri alpine și biodiversitate unică

Publicat

pe

Redactat de

Parcul Național Retezat, situat în vestul Carpaților Meridionali, se întinde pe o vastă zonă montană, cu altitudini ce variază între 794 și 2509 metri (vârful Peleaga), acoperind aproape întreaga masivului Retezat-Godeanu și o porțiune din Munții Ţarcu. Această arie naturală protejată impresionează prin peisajul său variat și diversitatea formelor de relief, fiind un adevărat colț de rai pentru iubitorii naturii.

Unul dintre cele mai remarcabile aspecte ale Parcului Național Retezat este prezența celor 80 de lacuri alpine de origine glaciară, dintre care 54 sunt lacuri permanente. Aceste lacuri reprezintă aproximativ 38% din totalul lacurilor glaciare din România, iar zona este cunoscută sub denumirea „Tărâmul cu Ochi Albaştri” datorită apei cristalline care le caracterizează.

Parcul se mândrește cu o combinație rară de habitate naturale, incluzând păduri de fag, molidișuri, pajiști alpine, mlaștini de turbă, lacuri și pâraie montane. De asemenea, o atracție specială o reprezintă populația de zâmbru (Pinus cembra L.), considerată cea mai reprezentativă din România. Acesta este un arbore conifer cu cinci ace și conuri care produc semințe comestibile, fiind un simbol al biodiversității locale.

Parcul Național Retezat este administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și face parte din rețeaua celor 22 de parcuri naționale și naturale din România, fiind un loc esențial pentru conservarea biodiversității și promovarea turismului sustenabil.

FOTO: FACEBOOK PARCUL NAȚIONAL RETEZAT

Citeste mai mult ...

Actualitate