Actualitate
Rețele Electrice România oferă furnizorilor o nouă platformă modernă pentru accesarea datelor de consum ale clienților

Rețele Electrice România a implementat o platformă informatică modernă care pune la dispoziția tuturor furnizorilor de energie electrică datele de consum ale clienților din cele 11 județe aflate în aria sa de responsabilitate, astfel încât furnizorii să își poată eficientiza activitatea prin accesul la date de măsură actualizate.
Platforma preia datele a peste 1,6 milioane de contoare inteligente și le pune zilnic la dispoziția furnizorilor, pentru clienții pe care aceștia îi au în portofoliu, pe măsură ce acestea devin accesibile în baza de date a Rețele Electrice. Furnizorii au astfel acces direct la datele măsurate de către contoarele de energie electrică, în format primar ce poate fi cu ușurință prelucrat, beneficiind de flexibilitate în analiza, gestionarea și procesarea informațiilor.
În consecință, furnizorii de energie electrică beneficiază de acces constant la date de măsură actualizate, precum și la curbe de sarcină, ceea ce permite realizarea unor prognoze mai exacte și mai rapide privind consumul sau producția de energie. Accesul continuu la aceste date facilitează reacția promptă la fluctuațiile pieței, optimizarea proceselor interne și luarea de decizii informate, bazate pe date actuale, cu un grad mai ridicat de granularitate.
În plus, datele de măsură permit detectarea mai eficientă a anomaliilor în consum, personalizarea ofertelor în funcție de profilul clienților și îmbunătățirea gradului de acuratețe a facturării, reducând discrepanțele și erorile. Aceste beneficii contribuie la o gestionare mai eficientă a resurselor și la creșterea satisfacției clienților.
Platforma folosește tehnologii de ultimă generație în zona de data streaming, compatibile cu soluțiile cloud, permițând gestionarea unui volum mare de date într-un mod flexibil și scalabil. Sistemul beneficiază de un nivel înalt de protecție a datelor, prin tehnologii avansate care garantează confidențialitatea și integritatea informațiilor. De asemenea, utilizarea unui software de tip open source și a unor solutii avansate pentru colectarea datelor asigură nu numai transparența tehnologică față de toți furnizorii, ci și compatibilitatea pe termen lung și adaptabilitatea la eventuale schimbări în viitor.
Echipa Rețele Electrice România a transmis furnizorilor informațiile privind acest serviciu, specificația tehnică detaliată, precum și modalitățile de asigurare a accesului doar de către persoane autorizate pentru a respecta confidențialitatea, integritatea și disponibilitatea datelor. În continuare, echipele de specialitate ale Rețele Electrice România vor răspunde la cererile de informații tehnice suplimentare, astfel încât beneficiile utilizării platformei să fie disponibile tuturor furnizorilor care doresc să își eficientizeze activitatea.
Companiile de distribuție a energiei electrice, parte a grupului PPC în România, au fuzionat sub numele Rețele Electrice România. Noua societate asigură în continuare serviciul de distribuție a energiei electrice în București și judetele Ilfov, Giurgiu, Constanța, Tulcea, Ialomița, Călărași, Caraș-Severin, Timiș, Hunedoara și Arad. Clienții vor continua să beneficieze de servicii pe care le vom îmbunătăți continuu, de tehnologii avansate în distribuția de energie electrică și de soluții digitale tehnice și pentru interacțiunea cu compania.
Rețele Electrice România operează rețele cu o lungime totală de circa 134.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție, și dezvoltă un program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, siguranța și performanța rețelelor și implementarea locală a standardelor de mediu ale grupului PPC. Rețelele electrice operate de compania Rețele Electrice România numără 289 de stații de transformare și peste 25.000 de posturi de transformare.
Actualitate
Miercuri și joi: Se închide temporar circulația pe o porțiune din Bulevardul Libertății din Hunedoara

Circulația rutieră pe Bulevardul Libertății, porţiunea cuprinsă între intersecţia cu strada Revoluţiei şi Piaţa Iancu de Hunedoara, din municipiul Hunedoara, se închide temporar, miercuri și joi, în 9 și 10 aprilie, au informat reprezentanții administrației publice locale.
“Închiderea este necesară pentru derularea unor lucrări de reabilitare/modernizare. Pe durata lucrărilor, liniile de transport în comun 2, 3 şi 6 nu vor mai putea deservi Staţia Primărie (de pe str. Revoluţiei). Strada Revoluţiei rămâne deschisă până la intersecţia cu b-dul Libertăţii. Rugăm conducătorii auto să folosească rutele ocolitoare din zonă (străzile Dobrogeanu Gherea, Aleea Ciocârliei, Aurel Vlaicu, Piaţa Iancu de Hunedoara, strada Cloşca)”, au transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara.
Sursa foto: Primăria Hunedoara
Actualitate
Hațeg, supravegheat de „ochi electronici”. 65 de camere video, montate pe întreg teritoriul administrativ al orașului

Orașul Hațeg este supravegheat de „ochi electronici”. Primarul Adrian Pușcaș a anunțat că a avut loc recepția proiectului „Digitalizarea Orașului Hațeg, prin dezvoltarea infrastructurii ITS/alte infrastructuri TIC”.
Un număr de 65 de camere de supraveghere au fost montate pe întreg teritoriul administrativ al orașului, oferind supraveghere video permanentă.
“Acest sistem modern este un pas important pentru siguranța fiecărui cetățean și protejarea bunurilor noastre. Hațegul se dezvoltă, iar prin acest proiect facem încă un pas către un oraș mai sigur, modern și bine administrat! Vă mulțumesc pentru sprijin și încredere!”, a transmis primarul orașului Hațeg, Adrian Pușcaș.

Foto: Adrian Pușcaș/Facebook
Actualitate
Se scumpesc biletele la transportul public, în Deva. De când intră în vigoare noul tarif

Devenii care călătoresc cu mijloace de transport în comun vor plăti cu 50 de bani în plus, începând cu data de 1 iulie 2025. Un bilet de călătorie va costa 3 lei, față de 2,5 lei, cât este în momentul de față.
Noul tarif pentru o călătorie în cadrul Serviciului de Transport Public Local în municipiul Deva și localitățile aparținătoare a fost aprobat în ședința extraordinară de Consiliu Local, desfășurată luni, 7 aprilie.
„Aprobă actualizarea tarifului pentru o călătorie în cadrul Serviciului de Transport Public Local în municipiul Deva și localitățile aparținătoare la 3,00 lei, preț cu T.V.A. O călătorie pentru care s-a achitat tariful de 3,00 lei, preț cu T.V.A. este valabilă pe toate configurațiile de trasee, în limita a 30 minute din/de la momentul achiziționării sau validării acesteia. Tariful aprobat conform prezentei hotărâri va fi aplicat începând cu data de 01 iulie 2025”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat de consilierii locali.
Majorarea prețului vine având în vedere efectele inflației, dar și ca urmare a “Ordonanței Trenuleț”.
Prețul pentru o călătorie în cadrul Serviciului de Transport Public Local în municipiul Deva și localitățile aparținătoare nu a fost majorat de trei ani.
- Actualitatecu o zi in urma
Acțiune de amploare a polițiștilor la Brad și în împrejurimi. Peste 400 de persoane legitimate și zeci de mașini oprite
- Actualitatecu 2 zile in urma
Fraudă de peste un milion de lei cu parfumuri vândute on-line, identificată de inspectorii DGAF
- Actualitatecu 2 zile in urma
1.485 de tineri români pot călători gratuit prin Europa cu trenul prin programul DiscoverEU 2025
- Actualitatecu 2 zile in urma
Corvinul, succes mult mai clar decât îl arată scorul
- Actualitatecu 2 zile in urma
Adrenalină la cote maxime și motoare turate, la Geoagiu -Băi. A început “The ROCK Trophy 2025”!
- Actualitatecu 2 zile in urma
Victorie importantă pentru Minerul Lupeni
- Actualitatecu o zi in urma
De astăzi: Extrasele de carte funciară pentru proprietari nu se mai plătesc
- Actualitatecu 2 zile in urma
Cod galben de viscol și strat consistent de zăpadă, în aprilie