Connect with us
Data: 29/06/2024
.

Sport

Retrogradarea nu mai e o glumă pentru Cetate

Publicat

pe

Trupa antrenată de Cosmin Hendrea a pierdut pe teren propriu cu HCM Rm. Vâlcea, scor 24-26 (10-14), în etapa a VIII-a a play-out-ului Ligii Naţionale de handbal feminin şi a ajuns pe locul 4 în clasament, la un singur punct de retrogradarea directă. Cetate nu mai are voie să facă paşi greşiţi în ultimele două runde, riscând chiar să rateze şi barajul de supravieţuire.

Un singur moment de tresărire

Când te joci prea mult cu focul te mai şi arzi din când în când. Plecată prima înaintea play-out-ului, Cetate nu s-a gândit vreo clipă că va fi ameninţată cu retrogradarea. Înfrângerile din deplasare şi ultimul eşec, pe teren propriu cu HCM Rm. Vâlcea, au adus-o în postura să tremure în ultimele două etape şi pentru locul de baraj.

Fără victorie în deplasare în acest sezon, în afara meciurilor de la Tg. Mureş, Vâlcea a venit hotărâtă la Deva. Astfel, trupa lui Dumitru Muşi s-a instalat la cârma jocului şi a condus ostilităţile în prima repriză. Astfel la jumătatea mitanului era 8-6 pentru oaspete. Cetate a avut o tresărire şi a întors scorul, astfel că în minutul 23 conducea cu 10-9. Din păcate, a fost singurul moment când trupa lui Hendrea s-a aflat la conducere. În ultimele şapte minute ale primei reprize devencele nu au mai înscris iar oaspetele au făcut-o de cinci ori, intrând la pauză cu un avantaj de patru goluri.

Joc sinusoidal

Advertisement

Un început bun de repriză secundă pentru Cartaş şi compania le-a adus din nou la egalitate (14-14 în minutul 34) dar apoi, inexplicabil, a urmat o altă cădere. Totuşi, Cetate a revenit din nou şi în minutul 58 se afla la un singur gol în spatele Vâlcei, sperând măcar la un rezultat de egalitate. Două atacuri pierdute au însemnat însă risipirea oricărei şanse şi trupa lui Muşi a obţinut victoria şi în mare proporţie salvarea de la retrogradare. Pentru Cetate, din păcate, barajul este maximum ce mai poate fi obţinut în acest final de sezon.

CETATE 24 (10)

Suba – 7 intervenții), Miskovic – 1 Poenaru – Senocico – 9 goluri (1x7m), Simion -4, Cartaș – 4, Krnic – 3, Din – 1, Malac – 1, Toth – 1. Antrenor: Cosmin Hendrea

HCM RM. VÂLCEA 26 (14)

Smedescu – 15 intervenţii, Sîntămărean – Luca – 7 goluri (4×7 metri), Ilina – 7, Andrei – 5, Bădiţă – 4, Adespii – 1, Stoica – 1, Vădineanu -1. Antrenor: Dumitru Muşi

Advertisement

Arbitrii: Cristina Năstase (Bucureşti) – Simona Stancu (Buzău)

Sala Sporturilor din Deva, spectatori 700

Evoluţia scorului: 3-3 . min. 5; 4-6 – min. 10; 6-8 – min. 15; 10-12 – min. 25; 10-14 – pauză; 14-14 – min. 35; 16-18 – min. 40; 17-20 – min. 45; 19-23 – min. 50; 22-24 – min. 55; 24-26 – final.

Advertisement

Actualitate

CSM Deva U17 joacă finala națională duminică

Publicat

pe

Redactat de

Echipa de fotbal juniori U17 de la CSM Deva a reușit o performanță deosebită, calificându-se în ultimul act al fazei naționale destinată campioanelor județene de la această categorie de vârstă.

Băieții antrenați de Florin Călugărița au stat în primul tur, iar apoi au trecut, în celelalte runde eliminatorii, în meciuri disputate în manșă unică, cu gazdele stabilite prin tragere la sorți, cu 2-1, acasă, de AFC Băbeni, din Vâlcea, și cu 2-0, în deplasare, de Bega Timișoara. În semifinale, care s-au disputat tur retur, campioana județului Hunedoara a eliminat pe Luceafărul Cluj, după 4-2 în deplasare și 2-3 pe teren propriu.

CSM Deva va întâlni în finală, care se va disputa duminică, 30 iunie, de la ora 10:00, pe stadionul “Metalul din Buzău, pe gazon sintetic, pe Sportul Onești. Echipa băcăoană, care a stat, și ea, în primul tur, a eliminat pe Juniorul Dorohoi, din Botoșani, cu 6-0, și Alfa Galați, cu 6-5, după penalty-uri, jucând ambele meciuri acasă. În semifinale oneștenii au trecut, cu 4-3 acasă și 3-0 în deplasare, de SC Popești Leordeni din Ilfov.

Citeste mai mult ...

Actualitate

România va întâlni Olanda în optimile de finală

Publicat

pe

Redactat de

Naţionala României va înfrunta echipa Olandei în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, meci care va avea loc în data de 2 iulie, pe Football Arena din Munchen, de la ora 19:00.

România a câştigat Grupa E a competiţiei, iar Olanda s-a clasat pe locul al treilea în Grupa D.

În urma rezultatelor de miercuri, dintre echipele clasate pe locul al treilea în grupe au ratat calificarea Ungaria (3 puncte) şi Croaţia (2 puncte).

Programul optimilor de finală

Sâmbătă 29 iunie
meciul 38 Elveţia – Italia (Berlin, 19:00)
meciul 37 Germania – Danemarca (Dortmund, 22:00)

Advertisement

Duminică 30 iunie
meciul 40 Anglia – Slovacia (Gelsenkirchen, 19:00)
meciul 39 Spania – Georgia (Koln, 22:00)

Luni 1 iulie
meciul 42 Franţa – Belgia (Dusseldorf, 19:00)
meciul 41 Portugalia – Slovenia (Frankfurt, 22:00)

Marţi 2 iulie
meciul 43 România – Olanda (Munchen, 19:00)
meciul 44 Austria – Turcia (Leipzig, 22:00)

Sursa: Agerpres

Foto: Echipa națională de fotbal a României

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Dispare futsalul de la CSM Deva?

Publicat

pe

Redactat de

În cadrul ședinței ordinare de astăzi a Consiliului Local Deva unul dintre proiectele de hotărâre prevede aprobarea transmiterii, cu titlu gratuit, către FC Autobergamo Deva de către CSM Deva a palmaresului echipei de futsal preluat tot de la FC Autobergamo Deva.

Adoptarea proiectului este o formalitate, lucru care înseamnă că echipa de futsal CSM Deva, câștigătoarea Cupei României în 2024, își va încheia activitatea, doar după un an de funcționare. Autobergamo are în palmares, la nivel de seniori, două titluri naționale, trei Cupe ale României și trei Supercupe, precum și două participări în fazele superioare ale UEFA Futsal Cup. De asemenea, au fost obținute un titlu național și o Cupă a României la nivel de juniori.

Pe de altă parte, Dorin Popa, finanțatorul de la Autobergamo și coordonatorul secției de futsal de la CSM în sezonul recent încheiat, a anunțat că se retrage din fenomen. Dacă nu vor fi modificări de ultimă oră, Deva va rămâne cu o singură echipă în Liga 1 de futsal, ACS West, care nu are performanțe deosebite în acest sport.

Citeste mai mult ...

Actualitate