Actualitate
Revoltă în rândul cadrelor didactice și a părinților elevilor Colegiului Național Pedagogic din Deva
![](https://servuspress.ro/wp-content/uploads/2019/12/1-regina-maria.jpg)
Revoltă în rândul cadrelor didactice, a personalului auxiliar și a părinților elevilor din cadrul Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria” din Deva, la aflarea veștii că începând de anul viitor școlar unitatea de învățământ va prelua două componente din cadrul Liceului de Arte „Sigismund Toduță”. Mai exact, școala din Viile Noi și fosta Generală nr.2.
Ca urmare a demersurilor efectuate de către Primăria Municipiului Deva, cu consultarea Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, cu privire la proiectul inițiat și înmânat spre aprobare, în vederea restructurării rețelei școlare, Consiliul Profesoral și Comitetele de părinți din Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva sesizează următoarele aspecte:
În acest context, Consiliul profesoral al Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria” Deva s-a întrunit în data de 28.11.2019, precum și în data de 05.12.2019 sub forma unor ședințe de discuții, analize și informare, în care li s-a prezentat membrilor corpului profesoral/ membrilor de sindicat Proiectul de Hotărâre privind aprobarea rețelei de școlarizare a unităților de învățământ preuniversitar de stat și particular, care funcționează pe raza teritorială a Municipiului Deva, subordonate Consiliului Local, pentru anul școlar 2020-2021. Din această prezentare a reieșit faptul că, începând cu anul școlar 2020-2021, Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria” Deva, îi vor fi atribuite încă două componente școlare, și anume, fosta Școală Gimnazială „Lucian Blaga” Deva, precum și Școala cu sediul în Viile Noi. Aceste două componente școlare aparțin, în prezent, Liceului de Arte „Sigismund Toduță” Deva, instituție școlară cu personalitate juridică. Acum aproximativ 10 ani, Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva a preluat aceste unități școlare, care pe vremea aceea aveau entitate juridică de sine stătătoare, prin absorbție/ comasare.
Anul trecut școlar, Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva, prin Consiliul reprezentativ de Administrație și la solicitarea unui număr de părinți, a depus la Primăria Deva o adresă prin care declara că nu poate susține financiar și logistic clasele care își desfășoară activitatea educațională în cele două componente școlare aparținătoare lor, mai sus-menționate. În consecință, Primăria Deva și Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara au propus ca soluție comasarea acestor două componente școlare cu Liceul Tehnologic „Transilvania” Deva. De asemenea, au existat oferte de comasare propuse și de către Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu”, Deva, precum și de Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva. Ca răspuns oficial la aceste soluții posibile, Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva a declinat variantele de soluționare, deși instituțiile școlare enumerate anterior pot susține financiar, logistic și profesional demersul educațional de calitate.
În luna iulie, anul curent, nu au existat propuneri de restructurare a rețelei școlare. Ulterior, în perioada septembrie – noiembrie, Consiliul de Administrație al Liceului de Arte „Sigismund Toduță” Deva a depus o nouă solicitare, cu acordul și consultarea comitetelor de părinți, prin care se cere comasarea celor două componente școlare cu Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva, pe motivul că elevii colegiului nostru urmează să își desfășoare activitatea pentru o perioadă temporară în sediul de pe strada Lucian Blaga, pe durata derulării Proiectului de reabilitare a clădirii unde funcționează învățământul primar, corpul „Regina Maria”.
Nici profesorii și nici părinții nu sunt de acord cu această decizie
În acest context, membrii corpului profesoral, membrii de sindicat, personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic din cadrul Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria” Deva își exprimă dezacordul pentru soluția de restructurare a rețelei școlare care implică această comasare între cele două instituții de învățământ, enunțând, pe această cale, o serie de argumente justificate și pertinente care vin să susțină decizia și poziția noastră oficială. În primul rând, în urma derulării Proiectului de reabilitare a clădirii unde funcționează învățământul primar din instituția noastră, ni s-a acordat de către Primăria Deva, pentru o perioadă determinată parterul și etajul al II-lea din incinta clădirii cu sediul pe strada Lucian Blaga. Pentru acest spațiu se alocă fonduri pentru plata cheltuielilor aferente în cuantum de 2 treimi Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva și 1 treime Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva. În condițiile în care motivul principal enunțat de Liceul de Arte este acela că nu își poate permite susținerea financiară pentru sediul din strada Lucian Blaga, acest motiv devine neîntemeiat acum. De asemenea, desfășurarea activității pe perioadă determinată, într-un spațiu educațional aparținător Liceului de Arte nu trebuie să reprezinte și să facă obiectul preluării resursei umane aferente.
Cele două componente școlare nu sunt structuri ale Liceului de Arte, ci reprezintă aceeași entitate cu personalitate juridică și reprezentanță legală. Acest lucru este stipulat printr-un act decizional eliberat de către Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, conform legislației în vigoare. Legea Educației nr. 1/05.01.2011 nu precizează și nu stipulează în niciun articol, alineat sau paragraf faptul că o componentă dintr-o instituție cu personalitate juridică poate fi fragmentată, detașată și apoi comasată unei alte instituții cu personalitate juridică. Aceste două componente funcționează de aproximativ 10 ani sub titulatura de Liceul de Arte. Considerăm că procedura de fragmentare și apoi comasare cu instituția noastră nu dispune de un temei legal, fiind sub incidența unui aviz de neconformitate legală.
Mai mult decât atât, elevii care își desfășoară activitatea educațională în cele două componente ale Liceului de Arte, sunt elevii acelei instituții, înscriși în SIIR. Transferarea lor la o altă instituție școlară trebuie să se realizeze cu respectarea normativelor legale în vigoare. Există, de asemenea, și poziția oficială a părinților elevilor care învață în clădirile din strada Lucian Blaga, respectiv Viile Noi, prin care aceștia își exprimă dorința ca elevii să studieze în acele spații, nedorind la rândul lor strămutarea într-o altă instituție școlară. În acest sens, comasarea cu instituția noastră devine foarte puțin relevantă, deoarece procesul educațional se va desfășura în aceleași condiții ca și în cazul prezent ,în care ei sunt înscriși în Liceul de Arte.
Oferta Liceului Tehnologic „Transilvania”, refuzată
Un alt motiv invocat de către direcțiunea Liceului de Arte este criteriul proximității care este nevalid, deoarece Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva nu se află în proximitatea componentelor școlare. Mai mult, prin oferta depusă de către Liceul Tehnologic „Transilvania” Deva, ofertă refuzată categoric de către părinții Liceului de Arte, se evidențiază faptul că există soluții educaționale, soluții care includ criteriul proximității. Prin compararea situațiilor, Liceul Tehnologic „Transilvania” Deva și Liceul de Arte sunt la aproximativ aceeași distanță de clădirile aflate în discuție.
Un alt argument invocat de către Liceul de Arte este acela că aceștia reprezintă o instituție cu caracter vocațional, iar elevii din cele două componente școlare sunt cu regim de învățământ de masă. Colegiul Național Pedagogic ”Regina Maria” Deva dispune și el de un statut vocațional din prisma claselor de liceu cu specializările Învățător-Educatoare, Educator-Puericultor, precum și din prisma învățământului primar și preșcolar unde se desfășoară activitățile de practică pedagogică. De asemenea, resursa umană a Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria” Deva dispune de educatoare, învățători, profesori pentru învățământul primar și preșcolar, profesori metodiști care susțin activități de îndrumare și evaluare a practicii pedagogice în cadrul instituției noastre ca școală de aplicație. Mai mult decât atât, nu există temei legal prin care să se stipuleze că o instituție cu statut vocațional nu poate avea clase în regim de învățământ de masă. Aceste realități există în multe dintre instituțiile școlare, la nivel național. Legea Educației Naționale și Regulamentul de Organizare și Funcționare a Instituțiilor din Învățământul Preuniversitar garantează și stipulează posibilitatea unei instituții școlare de a organiza atât clase în învățământul de masă, în profil vocațional, special etc. Drept urmare, motivația Liceului de Arte prin care afirmă că, în calitate de instituție cu statut vocațional, nu pot susține clase cu regim de învățământ de masă, este nejustificată, nelegală și invalidă.
Pe de altă parte, conform Regulamentului de Organizare și Funcționare a Instituțiilor de Învățmânt Preuniversitar coroborat cu Regulamentul de Funcționare a Liceelor Pedagogice, la nivel național, încadrarea cadrelor didactice pe posturi, catedre declarate vacante se realizează și în baza unui aviz de liceu pedagogic.
Nu în ultimul rând, Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva este o instituție mare, cu un număr de 1.617 elevi, peste 3.200 de părinți, 90 de cadre didactice, personal didactic auxiliar 12 și personal nedidactic, 28. Având în vedere numărul mare de elevi ai unității noastre, raportat la costul standard/elev, acesta permite instituției noastre funcționarea ca unitate de sine stătătoare, conform actualului Proiect de structură școlară și în acord cu legislația în vigoare.
Reabilitarea clădirii/ corpului „Regina Maria” Deva nu constituie legal un motiv prin care instituția noastră să caute adăugarea/ alocarea unor noi spații de învățământ sau a unor structuri școlare aparținătoare altor instituții educaționale cu personalitate juridică. Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva nu a solicitat spațiul de pe Lucian Blaga, ci un spațiu în care să își poată desfășura activitatea educațională. Fiind o instituție voluminoasă, potrivit efectivelor de elevi, clasele de învățământ preșcolar, primar și gimnazial și liceal din cadrul Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria” Deva funcționează la capacitate maximă. În acest sens, instituția noastră reușește să asigure o calitate deosebită actului educațional. Suntem conștienți de importanța faptului că educația are în vedere interesul superior al elevului, deoarece elevii constituie prioritatea noastră. Activitatea educațională a cadrelor didactice și elevilor din cele două componente școlare se va desfășura în sediile din prezent. Acest lucru nu va constitui o îmbunătățire a actului educațional pentru elevii care studiază în acest moment în sediile de pe strada Lucian Blaga, respectiv Viile Noi. Redistribuirea lor în cadrul colectivelor de elevi de la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva este imposibilă datorită faptului că și noi ne desfășurăm activitatea cu efective la capacitate maximă. În acest sens, nu considerăm că se va respecta principiul interesului superior al elevului.
Potrivit Legii Educației Naționale nr. 1/ 05.01.2011, cu completările și modificările ulterioare, la art. 61, al. 2, se stipulează necesitatea întreținerii colaborării cu partenerii sociali, în vederea stabilirii rețelei școlare, susținând principiul de colaborare și dialog social, de asemenea stipulat conform aceleași legi, art. 3, litera t. În acest sens, corpul profesoral al Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria” Deva, membrii de sindicat, personalul didactic, didactic auxiliar, nedidactic, membrii Comitetelor de părinți, nu au fost consultați în vederea stabilirii acestui Proiect de restructurare a rețelei școlare, chiar mai mult, nu li s-a dat posibilitatea de a-și face cunoscută poziția oficială.
În concluzie, prin toate cele enunțate anterior, precizăm că membrii corpului profesoral al Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria” Deva, membrii de sindicat, personalul didactic, didactic auxiliar, nedidactic, membrii Comitetelor de părinți nu sunt de acord cu modificarea structurii de funcționare a unității noastre școlare, nici cu alocarea sau realocarea altor unități școlare.
În cazul în care poziția noastră nu va fi luată în considerare, ne rezervăm dreptul de a acționa și pe alte căi legale.
Cu deosebită considerație,
Colectivul de cadre didactice și nedidactice ale Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria” Deva, Comitetul de Părinți al Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria” Deva
Actualitate
Circa 125 de tone de material antiderapant au fost împrăștiate, noaptea trecută, pe drumuri naționale din județ
![](https://servuspress.ro/wp-content/uploads/2025/02/drumuri.jpg)
Circa 125 de tone de material antiderapant s-au folosit, în cursul nopții trecute, la intervențiile de pe drumurile naționale din județul Hunedoara, potrivit reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara. S-a acționat cu 28 de utilaje.
“120 de utilaje cu lamă și răspânditor au acționat și patrulat noaptea trecută pe drumurile naționale și autostrăzile din zona de vest. Au fost folosite aproape 600 de tone de material antiderapant. Pe raza județului Arad s-a acționat cu 12 utilaje și circa 55 de tone antiderapant, în județul Hunedoara – 28 utilaje specifice și circa 125 tone antiderapant, în județul Timiș – 23 de utilaje și 117 tone antiderapant, iar în județul Caraș-Severin – 28 de utilaje și 125 tone antiderapant. Pe A1, A6, A11 și DN 7G au acționat 37 de utilaje, cu 242 tone antiderapant”, au informat, marți dimineață, reprezentanții DRDP Timișoara.
Pentru o călătorie în siguranță în condiții de iarnă, reprezentanții DRDP Timișoara recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de drum, mai ales în condiții de carosabil alunecos sau acoperit cu zăpadă, să sporească atenția în trafic, asigurându-se bine înainte de fiecare manevră, să evite depășirile periculoase, să nu bruscheze comenzile volanului și să păstreze în mers o distanță corespunzătoare între autovehicule, care să permită frânarea în condiții de siguranță.
Sursa foto: captură video DRDP Timișoara
Actualitate
Două noi contracte, semnate de Apa Prod SA Deva. Investiții importante în infrastructura de apă, în 13 localități din județ
![](https://servuspress.ro/wp-content/uploads/2025/02/Apa-Prod-SA-Deva-1-scaled-1.jpg)
Operatorul regional al serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare, compania SC Apa Prod SA Deva anunță semnarea a două noi contracte de lucrări aferente „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Hunedoara, în perioada 2014 -2020”. Investiții importante în infrastructura de apă vor fi realizate în municipiul Deva, precum și în alte 12 localități din județ.
Ambele contracte au o valoare totală de peste 180 de milioane de lei. Primul dintre acestea, „Extinderea și reabilitarea rețelelor de distribuție apă potabilă și a rețelelor de canalizare în municipiul Deva și comunele Cârjiți, Brănișca, Ilia și Zam”, semnat cu APC HARD CONSTRUCT, lider al asocierii și asociații DIMEX 2000 COMPANY SRL, GEVIS PROTEAM SRL, are o valoare totală de 104.811.285,89 lei (fără TVA). Al doilea contract, “Înființare și reabilitare conducte de transport, stații de pompare, stații de clorinare, rezervoare în municipiul Deva și comunele Carjiti, Branisca, Ilia, Dobra și Zam. Sursă apă în comuna Zam”, semnat cu SC AWE INFRA SRL, lider al asocierii și asociații HYDROSTROY AD, AQUA TECHNOLOGY DESIGN SRL, are o valoare totală de 76.431.729,18 lei (fără TVA).
Potrivit reprezentanților companiei Apa Prod SA Deva, contractele cuprind lucrări în aria de acoperire a UAT Deva, Cârjiți, Vețel, Șoimuș, Brănișca, Ilia, Gurasada, Dobra, Hațeg, Bretea Română, Călan, Simeria, Zam.
Peste 28 de kilometri din rețeaua de distribuție a apei – reabilitați, în Deva
În municipiul Deva se vor reabilita peste 28 de kilometri din rețeaua de distribuție a apei potabile, care cuprind stații de pompare, hidranți și peste 1.100 de branșamente și 16 kilometri din rețeaua de canalizare. În celelalte UAT-uri prevăzute în contracte se vor înființa peste 36 de kilometri de rețea pentru distribuția apei potabile. „Prin realizarea obiectivelor din contract, o mare parte din rețeaua existentă va fi reabilitată și extinsă, astfel încât accesul la apă potabilă și la canalizare să fie asigurat pentru locuitorii din zona investiției. Prin implementarea investițiilor din proiect, vor crește calitatea și gradul de siguranță în furnizarea apei potabile către populație”, arată reprezentanții societății Apa Prod SA Deva.
Lucrările se estimează că vor fi finalizate în luna septembrie 2026 și vor contribui la realizarea obiectivului principal al Apa Prod: Furnizarea unei ape sigure, de calitate.
Proiectul este cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul de Dezvoltare Durabilă, conform O.U.G.109/2022
Lucrările proiectate în cadrul acestor contracte
Sistemul de alimentare cu apă:
UAT DEVA
-Reabilitarea rețelei de alimentare cu apă în municipiul Deva cu lungimea de L= 28.220 m, 267 hidranti, 1.169 branșamente, 161 cămine de vane
UAT Cârjiți
-Extinderea rețelei de alimentare cu apă în localitatea Cârjiți, Cozia și Almașu Sec, cu lungimea de L= 4.787 m, 24 hidranți, 184 branșamente, 21 cămine de vane
UAT Brănișca
-Extinderea rețelei de alimentare cu apă in localitățile Brănișca, Rovina, Boz și Târnăvița, cu lungimea deL= 10.425 m, 25 hidranți, 550 branșamente, 24 cămine de vane
UAT Ilia
-Extinderea rețelei de alimentare cu apă în localitățile Ilia, Bretea Mureșană, Sârbi și Bacea, cu lungimea deL= 13.581 m, 35 hidranți, 511 branșamente, 31 cămine de vane
-4 stații noi de pompare apă potabilă și anume: SP Săcămaș, SP Sârbi 1, SP Sârbi 2, SP Bacea
UAT Zam
-Extinderea rețelei de alimentare cu apă în localitățile Zam, Sălciva și Pojoga, cu lungimea deL= 7.853 m, 21 hidranți, 259 branșamente, 7 cămine de vane
Sistemul de canalizare:
UAT DEVA
-Extindere rețea de canalizare în lungime totală de L= 332m, 12 racorduri, 9 cămine de vizitare;
-Reabilitarea rețelei de canalizare în lungime totală de L= 16.433m, 1.108 racorduri, 578 cămine de vizitare;
-Reabilitare 1 stație de pompare apă uzată și conducte de refulare aferente cu o lungime totală de 17 m.
Lucrările de alimentare cu apă propuse în cadrul prezentului proiect pentru sistemul zonal de Alimentare cu Apă Orlea – Deva se vor realiza pe aria de acoperire a UAT Deva, Cârjiți, Vețel, Șoimuș, Brănișca, Ilia, Gurasada, Dobra, Hațeg, Bretea Română, Călan, Simeria, Dobra, Zam.
Prin prezentul proiect se propune reabilitarea a 12,430 km de conducte de transport apă potabila din localitatea Deva, de la rezervoarele 2 x 10.000 m3 Dealul Paiului la rețeaua de distribuție. Extinderea și înființarea a 8.565 km de conducte de transport pentru a deservi localitățile adiacente municipiului Deva, și anume localitatea Cozia, Almașu Sec și Cârjiți, care în prezent nu dispun de sistem centralizat de alimentare cu apă și construirea a trei stații de pompare.
Pentru a asigura funcționarea în condiții optime a rețelei de distribuție din zonele de înaltă presiune ale localității Deva, se propune reabilitarea a 16 stații de pompare apă potabilă tip booster – hidrofor pentru zonele de înaltă presiune din localitatea Deva. Se propune un rezervor nou de înmagazinare a apei în localitatea Archia. Acesta va fi amplasat la cota 329 și va avea un volum de 300 mc. Rezervorul va asigura alimentarea cu apă a blocurilor ANL, a străzilor Zavoi, Azur, Tineretului, Paiului, Hortensiei și localității aparținătoare Archia din municipiul Deva.
Extindere aducțiuni 12,8 km și 13,2 km conducte de transport apă. În vederea asigurării necesarului de apă pentru zonele de alimentare cu apă, pentru asigurărea volumului de compensare, a volumului rezervei de incendiu si a volumului de avarie au fost prevăzute rezervoare noi, astfel: Rezervor nou 1×300 mc în GA Brănișca; Rezervor nou 1×600 mc în GA Bretea Mureșană.
ZAM
Se propune realizarea unui front de captare apă subterană format din 4 foraje de mare adâncime
Toate forajele vor fi echipate cu instrumentație și se vor prevedea lucrările de integrare necesare monitorizării și controlului prin sistemul SCADA care va fi implementat prin contract. În vederea asigurării necesarului de apă pentru zonele de alimentare cu apă, pentru asigurarea volumului de compensare, a rezervei intangibile de incendiu si a volumului de avarie a fost prevăzut un rezervor 1 x 250 m3. Se propune realizarea unei conducte de aducțiune care să facă legătura între frontul de captare propus și noul rezervor de la Zam. De asemenea se propun următoarele conducte de transport:
v conducta de transport apă tratată de la rezervorul propus din Zam cu o lungime de 2,343 km, și 39 bransamente.
v Conducta de transport Zam – localitatea Salciva, L = 2,433 km, si 73 bransamnete.
v Conducta de transport localitatea Salciva – localitatea Pojoga L = 388 m, si 8 bransamente.
Reabilitare rețea de distribuție de înaltă presiune
Pentru îmbunătățirea calității serviciului de alimentare cu apă, reducerea pierderilor de apă și a avariilor în conductele de distribuție a localității Deva, cauzate de depășirea duratei de viață, starea proastă, degradarea componentelor rețelelor, subdimensionarea rețelelor sunt propuse urmatoarele lucrări: Reabilitarea prin înlocuire a rețelei de distribuție apă potabila din localitatea Deva, prevăzută pe străzile care fac parte din domeniul public al acesteia, pe aceleaşi amplasamente cu conductele care se reabilitează, Reţeaua de distribuție ce trebuie reabilitată prin acest contract este rețeaua de înaltă presiune și are lungimea de L=4,542 km.
Sistemul SCADA
Toate lucrările prevăzute a se realiza în cadrul prezentului contract vor fi dotate cu echipamente care să permită citirea informațiilor de funcționare. Toate echipamentele vor fi prevăzute cu interfața SCADA cu posibilitatea integrării acestora în sistemul SCADA centralizat. Toate zonele de alimentare cu apă vor avea în dotare echipamente de automatizare complete și SCADA.
Actualitate
Mistreți surprinși în habitatul lor natural în Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina
![](https://servuspress.ro/wp-content/uploads/2025/02/Untitled-11.png)
Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina ne surprinde din nou cu o descoperire spectaculoasă din lumea sălbatică. O cameră de monitorizare a surprins recent un grup de mistreți în habitatul lor natural, oferindu-ne o privire rară asupra acestor mamifere fascinante. Mistreții, esențiali pentru menținerea echilibrului ecosistemelor forestiere, joacă un rol important în răspândirea semințelor și în remodelarea solului în căutarea hranei.
Aceste animale robuste se deplasează în grupuri familiale, conduse de o femelă experimentată, care garantează protecția puilor și a membrilor mai tineri ai turmei. Pădurile întinse din Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina, cuprinzând mai mult de 38.000 de hectare, dintre care peste 26.500 de hectare sunt acoperite de păduri, constituie habitatul ideal pentru mistreți, oferindu-le atât resurse de hrană, cât și zone sigure pentru odihnă.
Administrația Parcului, aflată sub administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, continuă să protejeze acest refugiu natural, care adăpostește o diversitate impresionantă de faună sălbatică, contribuind la conservarea biodiversității din această regiune.
CAPTURĂ VIDEO: FACEBOOK PARCUL NATURAL GRĂDIȘTEA MUNCELULUI-CIOCLOVINA
- Actualitatecu 3 zile in urma
Tragedie la Sibișel. Pieton decedat după ce a fost lovit de un autoturism
- Actualitatecu 2 zile in urma
Tânărul care a ucis un pieton pe DJ 705F a fost reținut. Se afla sub influența substanțelor psihoactive
- Actualitatecu 2 zile in urma
Actualizare| Mai mulți baloți de paie au ars în urma incendiului de la Sântămărie Orlea
- Actualitatecu 2 zile in urma
Întreruperi de energie electrică, programate în perioada 17 – 21 februarie, în județul Hunedoara
- Actualitatecu o zi in urma
ArcelorMittal Hunedoara și-a întrerupt temporar activitatea. Angații, în șomaj tehnic
- Actualitatecu 23 de ore in urma
Hunedoara: „Grădinile” de lângă blocuri – desființate
- Actualitatecu 3 zile in urma
Petrila investește în siguranță: licitație pentru un sistem inteligent de management urban
- Actualitatecu 19 ore in urma
Incendiu la un vagon al trenului IR 1823: Pasagerii evacuați în siguranță