Actualitate
Romsilva monitorizează stadiul lucrărilor de corectare a torenților Fetița Mare din Hunedoara

Marius Dan Sîiulescu, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, a efectuat o vizită de lucru la Direcția Silvică Hunedoara pentru a evalua progresul lucrărilor de stabilizare și consolidare a bazinelor hidrografice torențiale, parte a unui proiect finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Însoțit de managerul de proiect, Jean Vișan, și de echipa de implementare, Sîiulescu a verificat stadiul obiectivului de investiții „Corectarea torenților Fetița Mare”, care a atins în prezent un progres de 53%.
Proiectul, în valoare de 4,4 milioane lei (fără TVA), este realizat sub coordonarea directorului Direcției Silvice Hunedoara, Radu Crișan. Acesta vizează consolidarea a 3,1 km de albii torențiale pe pâraiele Fetița Mare și Fetița Mică, în Ocolul Silvic Petroșani, urmând să rețină aproximativ 58.000 de metri cubi de aluviuni. Lucrările includ construirea a șase traverse, două praguri, zece baraje, canale din beton și consolidări de albie, împădurirea a 1,5 hectare de terenuri degradate și stabilizarea zonelor cu risc de alunecare.
Similar cu alte lucrări din județul Hunedoara, efectuate în bazinele râurilor Dobra, Cerna, Sibișel și Jiul de Vest, proiectele de corectare a torenților reduc riscurile de viituri și protejează infrastructura forestieră, fondul forestier și proprietățile din aval împotriva inundațiilor.
Romsilva, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, derulează un program amplu de corectare a torenților, cu o valoare totală de peste 109 milioane lei. Acest program include reabilitarea a peste 30 km de albii torențiale și alte lucrări de modernizare care sprijină protecția mediului și prevenirea dezastrelor naturale în zonele de risc din România.
FOTO: FACEBOOK REGIA NAȚIONALĂ A PĂDURILOR-ROMSILVA
Actualitate
Alegeri prezidențiale, turul 2. 25,95 % – prezența la urne, la ora 13:00

Datele centralizate de AEP arată o prezență la urne de 25,95% până la această oră în primul tur al alegerilor prezidențiale, în județul Hunedoara.
Din cei 362.006 de hunedoreni înscriși pe listele permanente, 93.944 și-au exercitat dreptul de vot.
Datele relevă o participare semnificativă a votanților din mediul urban, cu 71.313 de voturi, comparativ cu 22.631 de voturi din mediul rural. De asemenea, un număr de 1.154 de persoane au votat cu urna mobilă, iar 10.290 de persoane au fost înscrise pe listele suplimentare.
Secțiile de votare sunt deschise până la ora 21:00, iar românii pot vota pe baza actului de identitate.
Actualitate
Proces electoral fără incidente în județul Hunedoara, sub supravegherea MAI

De la începerea procesului de vot și până la acest moment, în județul Hunedoara, nu au fost înregistrate situații deosebite din punctul de vedere al atribuțiilor structurilor Ministerului Afacerilor Interne.
Până la acest moment, nu au fost sesizate situații de fotografiere sau filmare a buletinului de vot, însă reamintim faptul că fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinului de vot este interzisă și constituie contravenție.
De asemenea, vă reamintesc că președintele biroului electoral al secției de votare este responsabil de luarea tuturor măsurilor necesare, pentru ca alegerile să decurgă în bune condiții, iar angajații MAI au obligația de a duce la îndeplinire dispozițiile președintelui biroului secției de votare, circumscrise activităților de ordine publică.
Personalului MAI implicat în activitățile privind alegerile prezidențiale este pregătit să își îndeplinească misiunea cu profesionalism și imparțialitate, indiferent de calitatea persoanelor implicate.
Actualitate
Universitatea din Petroșani, prezentă la EURECA-PRO Review Week 2025 în Nancy

Între 12 și 16 mai 2025, Universitatea din Petroșani a fost reprezentată la evenimentul internațional EURECA-PRO Review Week, organizat de Université de Lorraine, în orașul francez Nancy.
Această întâlnire anuală a reunit partenerii alianței universitare europene EURECA-PRO, într-un demers comun de a susține și promova educația pentru o economie circulară și un viitor sustenabil în Europa.
Pe parcursul săptămânii, delegația Universității din Petroșani a participat la sesiuni de lucru, dezbateri tematice și activități interculturale, schimbând idei și bune practici cu colegi din alte instituții de învățământ superior din consorțiu. Subiectele abordate au inclus sustenabilitatea în educație, proiectele comune de cercetare și extinderea mobilităților internaționale pentru studenți și cadre didactice.
„A fost o experiență extrem de valoroasă pentru noi. Am întâlnit parteneri dedicați și am pus bazele unor noi colaborări academice care vor aduce beneficii reale comunității noastre universitare”, au transmis reprezentanții universității petroșenene.
Participarea Universității din Petroșani la acest eveniment reconfirmă angajamentul său față de internaționalizare, dezvoltare durabilă și integrare activă în rețeaua europeană de excelență academică.
FOTO: Eureca PRO
- Actualitatecu 2 zile in urma
Accident rutier în Petroșani. Un bărbat de 49 de ani a fost rănit după ce un șofer nu a acordat prioritate
- Actualitatecu 2 zile in urma
Furt în spital. Femeie lăsată fără 5.000 de lei, telefon și acte! Hoțul, prins de polițiști
- Actualitatecu 2 zile in urma
Bărbat din Călan prins cu substanțe psihoactive asupra sa, cercetat de poliție
- Comunitatecu 3 zile in urma
Comuna Hărău, între proiecte de dezvoltare și reorganizare administrativ – teritorială
- Actualitatecu 2 zile in urma
Weekend cu mult fotbal pe stadioanele din județ
- Actualitatecu 2 zile in urma
Elevii sub lupă. Poliția a descins în școli pentru a opri drogurile și absenteismul!
- Actualitatecu o zi in urma
Tânăr de 19 ani, reținut pentru furt dintr-un local din Deva
- Actualitatecu o zi in urma
Lupeni – Satu Mare în semifinalele barajului