Connect with us
Data: 23/07/2024
.

Actualitate

Sănătatea Cluj, adversara Hunedoarei şi a Jiului, schimbă strategia în returul sezonului

Publicat

pe

Renunţă la veterani

„Viruşii verzi” se restructurează

Aflaţi la egalitate pe locul 8 la finalul turului cu conjudeţenii de la SESO Câmpia Turzii, „viruşii verzi” caută soluţii de viitor. Sub brad nu au găsit jucători noi, ci mai mult plecări: „bătrânii” echipei, jucători de bază precum Miclăuş sau Sărmăşan, au părăsit corabia.

Fraţii Tothăzan, spre Chiajna

sanatatea-clujNu e motiv de panică, ci un punct de începere a unei noi strategii conform spuselor antrenorului Marius Semeniuc. Nu se mai mândreşte cu jucători care au jucat cândva la echipe tari, ci speră să formeze alţii. „Avem o medie de vârstă de aproximativ 22 de ani. Suntem într-o fază de reconstrucţie”, a declarat Semeniuc. Juniorii adunaţi de la şcolile de fotbal din Cluj au reuşit să atragă atenţia echipelor din ligile superioare. Doi dintre ei, fraţii Tothăzan, se pregătesc deja de Liga I. Cu bagajele făcute, îşi aşteaptă cursa către Chiajna. Nu sunt însă singurii. „Au fost tot felul de discuţii, unii jucători au plecat şi s-au întors. Atât timp cât merg să joace la alt nivel, nu îi pot opri. Vreau săştiu însă până la sfârşitul lunii pe cine mă pot baza”, a mai spus antrenorul „viruşilor”.

Fac trialuri

Advertisement

O strategie bazată pe tineri nu se poate construe doar pe importuri, iar clujenii au găsit soluţia. Astfel, grupele de juniori urmează să fie consolidate printr-o selecţie la nivel local. „În perioada următoare vom organiza mai multe trialuri pentru a aduce copii şi juniori. Din aceştia vom alege ulterior jucători pentru prima echipă. Aş vrea să primim şi sprijin pentru un proiect ce vizează copiii defavorizaţi, ca aceştia să poată veni la fotbal”, a concluzionat Semeniuc. Sănătatea Cluj va juca în retur în deplasare cu Jiul Petroşani şi pe teren propriu cu FC Hunedoara.

Liga2.ro

Actualitate

Admitere liceu 2024: Repartizarea computerizată a elevilor, miercuri

Publicat

pe

Redactat de

Repartizarea computerizată în învăţământul liceal a absolvenţilor clasei a VIII-a care au susţinut Evaluarea Naţională se va face miercuri, 24 iulie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții de gimnaziu și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, s-a derulat în perioada 11-12 iulie, respectiv 15-22 iulie, iar miercuri, 24 iulie, se vor comunica rezultatele candidaţilor repartizaţi computerizat în învăţământul liceal. Totodată, se va afişa în unităţile de învăţământ gimnazial lista cu locurile neocupate în liceele din judeţ.

Dosarele de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați se vor depune în perioada 25 – 30 iulie, iar în data 30 iulie se va transmite de către unităţile de învăţământ liceal situaţia locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în această etapă de admitere.

În perioada 31 iulie – 2 august se vor rezolva de către comisia de admitere judeţeană şi a municipiului Bucureşti situaţiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

A doua etapă de admitere în învăţământul liceal pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2024 – 2025 începe pe 2 august.

Advertisement

Reamintim că, în județul Hunedoara rata de promovare la Evaluarea Naţională, după rezolvarea contestaţiilor, a fost, anul acesta, de 73,53 la sută.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, este media generală la Evaluarea Națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele din cadrul Evaluării Naționale.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Titularizare 2024: S-au afișat rezultatele inițiale

Publicat

pe

Redactat de

 

Rezultatele inițiale la concursul de ocupare a posturilor didactice în învățământul preuniversitar au fost afișate astăzi, 23 iulie.

În județul Hunedoara, rata notelor peste șapte obținute de candidații care au susținut proba scrisă este de 37,6 la sută.

Dintre totalul candidaților prezenți, 103 au luat note cuprinse între 1,01 și 4,99, alți 158 între 5 și 6,99, iar 157 între 7 și 9,99. În județul Hunedoara nu s-a înregistrat nicio notă de 10.

Cotestațiile se depun astăzi și mâine

Advertisement

Contestaţiile se depun la sediul inspectoratului şcolar judeţean sau prin mijloace electronice, marți, 23 iulie, după afişarea rezultatelor, respectiv miercuri, 24 iulie, până la ora 12:00.

Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul titularizare.edu.ro în data de 31 iulie.

Pentru a obţine statutul de titular (angajare pe perioadă nedeterminată), candidații trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice organizate de inspectoratele școlare în perioada 1-6 august.

 

Advertisement

Știre în curs de actualizare.

 

Citeste mai mult ...

Actualitate

Călin Petru Marian: Peste 300 de fermieri din județ cuprinși în eșantionul de control al APIA Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Peste 300 de fermieri și aproape 8.100 de parcele de teren din județul Hunedoara sunt cuprinși în eșantionul de control al Agenției de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, măsură prin care se stabilește dacă se respectă normele de condiționalitate, cerințele minime specifice aferente schemelor de plată în sectorul vegetal şi în sectorul zootehnic, a precizat directorul – APIA Hunedoara, Călin Petru Marian.

La nivelul judeţului Hunedoara s-a menţinut, la fel ca și la nivel național, trendul de scădere a eşantionului de control, iar această reducere are la bază scăderea gradului de risc, a explicat directorul APIA Hunedoara.

”Faţă de 504 fermieri cuprinși în control în anul 2023, pentru anul în curs eşantionul este de 313 de fermieri. Cât priveşte parcelele incluse în eşantion, pentru anul 2023 au fost 10.607, iar pentru anul 2024, numărul este de 8.080. Vorbim așadar de o reducere a acestui eșantion de peste 20%. Desigur, toţi solicitanţii formelor de sprijin financiar derulate prin APIA, sunt incluşi în aşa numitul program de monitoring, iar fermierilor care refuză controlul li se respinge plata la cerere”, a declarat Călin Petru Marian, directorul APIA Hunedoara.

Recent, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – APIA a extras eșantionul de control al Campaniei 2024 aferent schemelor de plată pe suprafață, măsurilor de dezvoltare rurală, schemelor de ajutor din sectorul zootehnic și condiționalitate din cererea de plată. Eșantionul de control extras din baza de date APIA conține un număr total de 13.160 fermieri și o suprafață totală controlată de 795.003,69 ha, pentru care se vor verifica respectarea normelor de condiţionalitate, a cerințelor minime și specifice aferente schemelor de plată în sectorul vegetal şi în sectorul zootehnic, după cum urmează: pentru controlul pe teren aferent schemelor de ajutor din sectorul vegetal – 7.912 fermieri; pentru controlul pe teren aferent schemelor de ajutor din sectorul zootehnic –5.356 fermieri; pentru controlul pe teren privind condiționalitatea – 1.314 fermieri.

În conformitate cu Procedura operațională de control clasic pe teren aplicabilă în Campania 2024, APIA are obligația ca până la data de 11 octombrie 2024 să efectueze controlul la fața locului pentru cererile de plată eșantionate în acest scop, iar controlul aferent al unor obligații/cerințe specifice se va efectua, după caz, în iarna sau primăvara anului următor.

Advertisement

Călin Petru Marian, directorul APIA Hunedoara a subliniat că, așa cum se întâmplă în fiecare an, reprezentanții instituției se bazează pe cooperarea și sprijinul fermierilor pentru ca această activitate să se desfășoare în mod corespunzător.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate