Connect with us
Data: 18/04/2024
.

Actualitate

Sărbătoare cu mici, bere şi muzică în municipiul de pe Cerna

Publicat

pe

„Zilele Hunedoarei”

Locuitorii şi-au celebrat oraşul prin mai multe evenimente, însă „au gustat” din plin spectacolele de stradă ce au umplut week-end-ul ce s-a încheiat ieri

Timp de o săptămână, în municipiul Hunedoara s-au desfăşurat o serie de manifestări culturale, sportive sau muzicale. Toate au fost organizate de primărie şi partenerii săi şi au făcut parte din programul „Zilelor Hunedoarei”.

972242_565803416794701_1182099517_nÎnsă, distracţia la maximum „s-a produs” la sfârşitul săptămânii trecute, când hunedorenii au fost invitaţi la mai multe spectacole de stradă, după ce, în prealabil, s-au tratat cu mititei, cârnaţi sau bere, toate oferite din plin de comercianţii instalaţi în centrul oraşului. De buna dispoziţie a hunedorenilor s-au ocupat mai mulţi interpreţi de folclor, artişti locali, dar şi celebrităţi precum Grasu XXL, Corina sau Smiley.

De la expoziţii, pe terase, la o bere

O adevărată atmosferă de bâlci s-a instalat încă de vineri seara în centrul Hunedoarei, comercianţi cu tarabele pline cu mici, cârnaţi, dulciuri, jucării, bijuterii, haine sau bere, pregătindu-se să dea lovitura în buzunarele locuitorilor. La orele amiezii, fumul de la grătare şi muzica de toate genurile erau „la putere”, iar zecile de terase amenajate pe bulevard s-au umplut rapid de amatorii de fripturi „stropite” cu o bere rece. Din peisaj nu au lipsit nici locurile de distracţie pentru copii, de la maşinute, până la învârtitori sau un Top Spin. O simplă plimbare prin centrul Hunedoarei te putea lăsa cu buzunarele goale, nu din cauza hoţilor, ci a numeroaselor tentaţii culinare sau de alt fel, de care te loveai la tot pasul. Spectacolele de stradă au început vineri seara cu o reprezentaţie de folclor, în cadrul căreia pe scena amenajată pe Bulevardul Dacia au urcat atât tinere talente locale, cât şi interpreţi consacraţi de muzică populară cum ar fi Matilda Pascal Cojocăriţa sau Petrică Mâţu Stoian.

Advertisement

După ce dimineaţa au putut participa la vernisajul unei expoziţii de pictură din China, găzduită de Galeria de Artă din localitate, sau vizita Grădina Zoologică, hunedorenii au cântat şi dansat sâmbătă seara în compania Biancăi Ioniţă, a lui Sylvie şi a artistului hip-hop Grasu XXL.

Ultima zi de sărbătoare a Hunedoarei, ieri, a început cu un concurs de karting desfăşurat în zona Rusca, la care au putut participa, cu precădere, cei mici. Seara a fost una incendiară, pe scenă urcând Formaţia „Tempo” din Deva, Trupa de Dans „Piruet”, Trupa de Dans Modern „La” sau Adnana Olariu. Cireaşa de pe „tortul” distracţiei de aseară de la Hunedoara au fost recitalurile artiştilor Corina şi Smiley.

În plus, cele şapte zile de manifestări prin care s-a sărbătorit municipiul Hunedoara s-au încheiat cu un impresionant spectacol de proiecţii de lumini.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate