Connect with us
Data: 20/07/2024
.

Actualitate

Șase milioane de euro pentru ambulatoriile spitalelor publice, prin ITI Valea Jiului

Publicat

pe

Microregiunea ITI Valea Jiului va beneficia de o alocare de 6 milioane de euro pentru dotarea ambulatoriilor spitalelor publice din zonă, conform bugetului propus în Ghidul solicitantului pentru Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor unităților sanitare publice, aflat în consultare publică.

Din totalul de 21,2 milioane de euro alocat acestui apel prin Programul Sănătate, 85% provin din contribuția Uniunii Europene. Apelul va fi de tip competitiv, cu termen limită de depunere, și va finanța dotarea unităților sanitare publice sau structurilor medicale publice care oferă asistență medicală ambulatorie. Valoarea eligibilă a proiectelor trebuie să fie între 200.001 euro și 3 milioane de euro. În ceea ce privește ITI Valea Jiului, pot fi selectate maximum două proiecte care îndeplinesc criteriile de eligibilitate.

”6 milioane de euro alocare pentru microregiunea ITI Valea Jiului, bani destinați dotării ambulatoriilor spitalelor publice din această zonă! Este bugetul propus în Ghidul solicitantului pentru Investiții în infrastrctura publică a ambulatoriilor unităților sanitare/structurilor sanitare publice-dotare, lansat în consultare publică. Bugetul total alocat prin Programul Sănătate acestui apel este de 21,2 milioane de euro, din care 85% reprezintă contribuție din partea Uniunii Europene. Apelul va fi de tip competitiv, cu termen limită de depunere, și va finanța dotarea unităților sanitare publice sau structurilor medicale publice care desfășoară activități medicale de tip ambulatoriu sau care acordă asistență medicală ambulatorie. Valoare eligibilă minimă a proiectului va fi de 200.001 euro, iar cea maximă – 3 milioane de euro. În ceea ce privește investițiile teritoriale integrate pentru ITI Valea Jiului, pot fi selectate maximum două proiecte care îndeplinesc cerințele de eligibilitate. Propunerile și observațiile pe marginea ghidului aflat în consultare publică pot fi transmise pe adresa de email consultare.ambulatorii@mfe.gov.ro, până la data de 10.06.2024”, informează reprezentanții ADR Vest.

FOTO: FACEBOOK AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST-ADR VEST

Actualitate

Avertizare meteo – Județul Hunedoara, sub Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, până duminică dimineață

Publicat

pe

Redactat de

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de vreme instabilă.

Județul Hunedoara se află sub incidența unui Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă, de sâmbătă (20 iulie), de la ora 15:00, până duminică (21 iulie), la ora 03:00.

În sudul Banatului, nord-vestul Olteniei și în sud-vestul Transilvaniei, vor fi perioade cu averse torențiale intensificări ale vântului și pe arii restrânse vijelii (rafale de 70…90 km/h), grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp (1…3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50…70 l/mp”, a informat ANM.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Turneul național „Orgile României”, la Deva. Concert extraordinar la Biserica Greco-Catolică „Immaculata”

Publicat

pe

Redactat de

Turneul Național „Orgile României” revine la Deva. Locuitorii reședinței județului Hunedoara se pot delecta, în această seară (20 iulie), ascultând un concert extraordinar de orgă oferit de muzicienii Eduard Antal și Maria-Luisa Andrici.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00, la Biserica Greco-Catolică „Immaculata” din Deva.

„Publicul este invitat să descopere și să redescopere frumusețea muzicii de orgă într-un cadru sacru și inspirator. Concertul va aduce în prim-plan sunetul magnific al orgii, punând în valoare patrimoniul cultural și spiritual al țării. Repertoriul variat și interpretările rafinate ale celor doi artiști promit să ofere publicului o experiență de neuitat. Programul concertului este alcătuit din lucrări pentru patru mâini și patru picioare ale compozitorilor Adolph Hesse și Denis Bédard, dar vor fi şi aranjamente pe teme de Johann Sebastian Bach sau Wolfgang Amadeus Mozart”, transmit reprezentanții Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Turneul Național ”Orgile României” a început la București, pe 7 iulie, la Catedrala Sfântul Iosif, au urmat două concerte pe orgile istorice de la Iași și Săbăoani (județul Neamț), apoi concertul de la Bistrița, de la Biserica Romano-Catolică ”Sfântul Anton de Padova” din Arad, Biserica Romano-Catolică ”Sfânta Treime” din Vinga, Mănăstirea Sfânta Maria din Radna (Lipova), Biserica Greco-Catolică ”Immaculata” (Deva – 20 iulie).

Advertisement

Turneul Național ”Orgile României” se va încheia cu un concert pe 5 noiembrie la Ateneul Român din București.

Citeste mai mult ...

Actualitate

„Sănătatea femeii – împreună pentru sănătate și natalitate”, masă rotundă la CJ Hunedoara. Moment emoționant, în deschiderea evenimentului

Publicat

pe

Redactat de

„Sănătatea femeii – împreună pentru sănătate și natalitate” a fost tema unei mese rotunde organizată, vineri, 19 iulie, la Deva.

Întâlnirea, inițiată de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în parteneriat cu Asociația Sănătate pentru Comunitate, a avut loc la Consiliul Județean Hunedoara, și a vizat programele care au ca scop îmbunătățirea sănătății femeilor și creșterea natalității prin intermediul „Programului social de interes naţional de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure, pentru creşterea natalităţii – FIV 2024”, derulat de minister.

La discuții au luat parte Natalia Elena Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Alina Comănescu, fondatoarea Asociației Sănătate pentru Comunitate, doctorul Oussama Jabri, reprezentantul companiei care susține această campanie lansată în luna martie, dar și numeroși specialiști din sistemul sanitar hunedorean.

Acesta este cel de-al doilea eveniment dedicat sănătății femeii, pe care Consiliul Județean Hunedoara îl găzduiește în ultimele luni.

„Din păcate, odată cu trecerea anilor, cifrele legate de natalitate cer soluții imediate. Se nasc tot mai puțini copii, un fapt remarcat și în județul nostru. Motivele sunt multe, între acestea fiind și problemele de infertilitate cu care se confruntă, în principal, femeile. Politicile publice de sănătate se orientează tot mai mult spre corectarea acestor deficiențe și mă bucur că doamna ministru Natalia Intotero s-a implicat în această problematică și a demarat și o serie de programe care vin în sprijinul femeilor și al familiilor tinere care își doresc copii. Mă bucur să văd că acestei inițiative a ministerului i s-au alăturat asociații, companii și specialiști care pot contribui decisiv la creșterea natalității în țara noastră”, a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, în mesajul adresat participanților la întâlnire.

 

Advertisement

Moment emoționant: Întâlnirea cu o familie hunedoreană care a reușit să aducă pe lume o fetiță prin Programul FIV

În deschiderea evenimentului, toți cei prezenți au avut parte și de un moment emoționant: întâlnirea cu o familie din Orăștie care, după 20 de căsătorie, a reușit să aducă pe lume o fetiță, după ce a apelat la programul de fertilizare in vitro subvenționat de Guvernul României, prin Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Carmen și Cosmin au vorbit despre bucuria de a fi părinți, dar și despre încrederea pe care au avut-o în acest program, care vine în sprijinul persoanelor infertile.

De altfel, în cadrul întâlnirii ministrul Natalia Intotero a anunțat, în premieră, demararea, începând de săptămâna viitoare, a celei de-a doua etape a programului FIV 2024.

Sursa: CJ Hunedoara

 

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate