Connect with us
Data: 20/06/2024
.

Actualitate

Se caută voluntari educați, pentru o țară curată, inclusiv pentru ecodestinația turistică Țara Hațegului-Retezat

Publicat

pe

Județul Hunedoara este unul dintre puținele din țară care se bucură de o ecodestinație turistică, iar aceasta este Țara Hațegului-Retezat. Frumusețea locurilor este unică, dar, din păcate, sunt unii turiști și/sau localnici sunt certați cu bunul simț și aruncă gunoaie peste tot în natură. Reprezentanții Destinației ecoturistice Țara Hațegului – Retezat, organizează acțiuni de strângere a deșeurilor din aceste zone, însă caută și voluntari care să îi sprijine.

„Nu e deloc o plăcere pentru noi să constatăm că natura din jurul nostru este coșul de gunoi al multora dintre semenii noștri. Avem nevoie de oameni educați, de oameni responsabili, care să înțeleagă că otrăvind natura, își otrăvesc, în final, propriii lor copii. Realizăm, alături de alte două ecodestinații din România, o hartă a deșeurilor. Căutăm, alături de voluntari, locurile pline de gunoi, cu care, din păcate, nu ne putem mândri. Deocamdată, sperăm! Până când vom deveni mai conștienți și vom învăța cât de important este un mediu curat pentru sănătatea noastră fizică și psihică. Le mulțumim voluntarilor implicați în această activitate și oamenilor responsabili”, a transmis Anca Rusu, managerul  Destinației ecoturistice Țara Hațegului-Retezat.

Despre proiect

Acțiunea face parte din cadrul proiectului Pentru Eco și Turism, o inițiativă civică de curățare a naturii din România (PET România), depus de către AER în parteneriat cu trei destinații de ecoturism: Țara Dornelor, Țara Hațegului-Retezat și Zărnești-Piatra Craiului.

Scopul PET România este să genereze o mișcare civică pentru soluționarea poluării cu deșeuri nedegradabile din România.

Activitatea de cartare este un prim pas care ne va ajuta să atragem atenția autorităților locale și naționale cu privire la gravitatea situației deșeurilor aruncate în mediu.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Advertisement

Actualitate

Cupa de vară la tenis de câmp

Publicat

pe

Redactat de

Zilele trecute s-a disputat o interesantă competiție sportivă, Cupa de vară – Tenis Sportya.

La competiția desfășurată la baza sportivă ACS Tenis Act din Deva au participat jucători din trei județe, respectiv Alba, Timiș și Hunedoara.

Competiția s-a desfășurat la simplu masculin, pe două nivele. La nivelul 5 învingător a fost Simion Bălășoiu, din Albă Iulia, care l-a învins în finală pe deveanul Denis Boldor, semifinaliști fiind Mihai Mehi, din Timișoara, și Mihail Cimpoi, din orașul – gazdă al competiției.

La nivelul 8 petroșăneanul Gabriel Băluș l-a învins, în finală, pe deveanul Ovidiu Năsue, iar semifinaliști au fost alți doi jucători din municipiul de reședință al județului Hunedoara, Adrian Ciocan și Călin Chezan.

Premiile au constat ]n cupe, diplome și echipament sportiv, iar pe toată durata competiției participanților li s-au asigurat apă, fructe și batoane cu cereale. Felicitări tuturor participanților pentru jocurile frumoase și fairplay-ul arătat și mulțumim suporterilor pentru susținerea sportivilor. De asemenea, mulțumim tuturor implicați în buna desfașurare si organizare a competiției, fiind vorba despre parteneri, colaboratori și de Primăria Municipiului Deva ”, au transmis organizatorii.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Măsuri de prevenție împotriva infracțiunilor de furt

Publicat

pe

Redactat de

O amplă campanie de prevenire a persoanelor vârstnice, locatarilor blocurilor și societăților comerciale împotriva infracțiunilor de furt, a avut loc în localitățile Petroșani și Dobra.

Oamenii legii au distribuit pliante cu recomandări privind prevenirea furturilor din locuință.

”În perioada 18-19 iunie 2024, cu ocazia desfășurării evenimentului Ziua Europeană a Prevenirii Furtului din Locuințe, polițiștii hunedoreni au desfășurat două  activități preventive, destinate persoanelor vârstnice, locatarilor blocurilor și societăților comerciale din municipiul Petroșani și din comuna Dobra. În cadrul activităților preventive, polițiștii au distribuit peste 150 de pliante care conțin recomandări privind prevenirea furturilor din locuință și le-au expus proprietarilor de locuințe și societăți comerciale o serie de recomandări referitoare la măsurile de prevenție pe care trebuie să le ia, pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt”, informează reprezentanții IPJ Hunedoara.

FOTO: IPJ HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Situația locurilor de muncă vacante

Publicat

pe

Redactat de

Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) anunță faptul că în acest moment sunt disponibile 43.724 locuri de muncă la nivel național.

Mai mult decât atât angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 158 locuri de muncă vacante.

”Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 43.724 locuri de muncă la nivel naţional. De asemenea, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 158 locuri de muncă vacante”, informează ANOFM.

FOTO: FACEBOOK ANOFM/ FII INFORMAT

Citeste mai mult ...

Actualitate