Connect with us
Data: 19/06/2024
.

Actualitate - Eveniment

Situația epidemiologică și a focarelor de Covid-19, din județ

Publicat

pe

Incidenţa cazurilor de COVID-19 în judeţul Hunedoara a fost calculată, astăzi, 11 februarie, la o valoare de 1,60 la o mie de locuitori.  Actualmente, 1.339 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 360 au fost internate, iar  712 se află în izolare.

De la începutul pandemiei, 575 de persoane și-au pierdut viața, iar 13.100 au fost vindecate. În ultimele 14 zile, au fost efectuate 5.537 de teste și au fost administrate 16.756 de vaccinuri.

Un număr de 381 de localități din județ au o incidență sub 1,5 la o mie de locuitori, 33 de localități au o incidență cuprinsă între 1,5 – 3 la o mie de locuitori, iar 60 de localități hunedorene au o incidență mai mare de 3 la o mie de locuitori.

Conform Direcției de Sănătate Publică, astăzi, 11 februarie, în județul Hunedoara se înregistrează următoarele focare (număr cazuri active ultimele 14 zile):

 

  • Complexul Energetic Hunedoara-Suc. Mintia= 1
  • „Casa DIVINA”-Hațeg = 1
  • UAMS „Părintele Arsenie Boca” = 9
  • Asociația de voluntariat Casa Pollicino Petroșani = 3
  • Poliția municipiului Lupeni = 4
  • DGPASC Casa de copii Vulcan = 10
  • Curtea de Conturi Hunedoara = 5
Advertisement

Actualitate

Restricții de circulație pe mai multe drumuri naționale, inclusiv în județul Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

CNAIR anunță restricții de circulație pe mai multe drumuri naționale, inclusiv în județul Hunedoara.
Miercuri, 19 iunie, în intervalul orar 10:00 – 20:00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe sectoarele de drum național, drumuri expres și autostrăzi din județele: Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeș, Dambovița, Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Arad, Alba și Sibiu.
Aceste restricții sunt instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, Cod Portocaliu și Cod Roșu – val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat.
Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.
Citeste mai mult ...

Actualitate

Festin muzical oferit de elevii de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva

Publicat

pe

Redactat de

Festin muzical oferit, în această săptămână, de elevii și profesorii de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva. În diverse locații și ipostaze, olimpicii de la clasele de Muzică, împreună cu profesorii lor vor aduce în fața publicului devean și hunedorean rodul talentului și al muncii lor din acest an școlar, oferind un spectacol muzical de înaltă ținută artistică.

 

Un recital de pian va avea loc marți seară, începând cu ora 18:00, în Sala Excelsius a Liceului (sediul de pe strada Titu Maiorescu nr. 30). Acesta va fi susținut de elevii Iosia Costa (clasa a X-a, prof. Cezarina Lazăr) și Sebastian Bălan (clasa a XI-a, prof. Cristian Dumitriu). Ei îi vor avea ca invitați pe colegii lor Dariana Mariș (clasa a XII-a, prof. Cristian Dumitriu) și violonceliștii Robert și Andreea Bodochi (clasele a X-a și a XI-a, prof. Maria Dumitru, corepetitor prof. Cristian Dumitriu). Publicul va audia lucrări solistice pentru pian și violoncel din repertoriul clasic și romantic.

Tot marți, 18 iunie 2024, în Piața Unirii, între orele 11:00– 13:00, elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva vor încânta trecătorii prin performanțele lor muzicale și vizuale, în cadrul unui eveniment realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Deva. Îi vor încânta pe cei prezenți elevii instrumentiști și interpreți vocali de toate vârstele și corul „Arlechino” al claselor I-IV, iar liceenii claselor de Arte Plastice vor produce un veritabil atelier în spațiul public, realizând lucrări în aer liber.

Serată de muzică clasică, la Castelul Corvinilor

Advertisement

Joi, 20 iunie 2024, în Sala Cavalerilor din incinta Castelului Corvinilor din Hunedoara, începând cu orele 18:00, va avea loc Serata de Muzică Clasică. “Recitalul cameral va reuni deopotrivă elevii și profesorii Liceului de Arte „Sigismund Toduță”, care vor interpreta lucrări de o mare diversitate stilistică din repertoriul instrumental solistic și cameral. Îndrăgitul cvartet „Cuore” reprezintă doar una dintre deliciile muzicale ale Seratei realizate de Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva în parteneriat cu Primăria Municipiului Hunedoara și Muzeul Castelului Corvinilor”, a informat prof. Andreea Lupu, responsabil pentru relația cu presa de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Trofeul Festivalului „Deva Music Star” 2024 a ajuns la Baia Mare. Sarah Mikloș a câștigat marele premiu

Publicat

pe

Redactat de

Festivalul -Concurs Național de Muzică Pop pentru Copii și Adolescenți „Deva Music Star” 2024 și-a desemnat câștigătorii. Sarah Maria Mikloș, elevă în clasa a patra, din Baia Mare, a câștigat marele premiu al festivalului ce s-a desfășurat, în weekendul trecut, în reședința județului Hunedoara, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din municipiu.

Ajuns la ediția a X-a, Festivalul -Concurs Național de Muzică Pop pentru Copii și Adolescenți „Deva Music Star”, s-a desfășurat în perioada 15 -16 iunie, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din municipiu.

Evenimentul a adus, și în acest an, în faţa publicului devean copii și tineri foarte talentaţi, care au dat pe scenă tot ce au avut mai bun. În etapa finală a festivalului au ajuns 60 de copii și adolescenți, din mai multe județe ale țării. Dintre aceștia, 16 și-au împărțit premiile, în Gala Laureaților, trofeul festivalului „Deva Music Star 2024” fiind câștigat de către Sarah Maria Mikloș, din Baia Mare. 

Sursa foto: Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva

Festivalul Concurs Național de Muzică Pop pentru Copii și Adolescenți „Deva Music Star” 2023, ediția a X-a, a fost organizat de Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva. Concursul s-a desfășurat pe trei categorii de vârstă (6-8 ani, 9-11 ani și 12-14 ani), având ca scop principal promovarea copiilor și tinerilor cu calități vocale și artistice, muzicale și interpretative.


Lista câștigătorilor „Deva Music Star” 2024

TROFEUL DEVA MUSIC STAR 2024 – MIKLOȘ MARIA-SARAH – BAIA-MARE

Advertisement

Categoria de vârstă 6-8 ani:

PREMIUL I – MUREȘAN LUCAS DANIEL CLUJ NAPOCA

PREMIUL II – IVAN MARIA-ISABELA CRAIOVA

PREMIUL III – ROȘ ANA CLUJ NAPOCA

PREMIUL SPECIAL – IOVA SARA CLUJ NAPOCA

Advertisement

PREMIUL SPECIAL – ȘULE TALISA CLUJ NAPOCA

Categoria de vârstă 9-11 ani:

PREMIUL I – RAȚIU ANDREEA-MIRUNA BAIA MARE

PREMIUL II – MARTIN SARAH-GRACE CLUJ NAPOCA

PREMIUL III – LĂPUȘAN LUANA CRISTINA CLUJ NAPOCA

Advertisement

PREMIUL SPECIAL – VARGA FABIANA ORADEA

PREMIUL SPECIAL – UNGUREANU ANTONIA BUCUREȘTI

Categoria de vârstă 12-14 ani:

PREMIUL I – POP ANDRADA CLUJ NAPOCA

PREMIUL II – BOSNEA NICOLETA CRAIOVA

Advertisement

PREMIUL III – ILIE DENISA MARIA CĂLĂRAȘI

PREMIUL SPECIAL – COVACI MELISA BAIA MARE

PREMIUL SPECIAL – NICUȚA LORENA VULCAN

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate