Connect with us
Data: 06/07/2024
.

Actualitate - Eveniment

Șoseaua de centură, refăcută în trei zile

Publicat

pe

Șoseaua de centură, aflată pe DN 66, în Petroșani, arată ca după bombardament, iar zeci de oameni s-au plâns de starea drumului. Bolovani, pietriș și gropi încurcă acum șoferii, care au reacționat și în mediul virtual. Firma care a creat neplăcerile, a reabilitat conducta de apă și cei de la Apa Serv i-au dat trei zile să refacă drumul.

Bolovani, tăieturi în asfalt, pietriș și multe gropi. Asta a rămas în urma lucrărilor de reabilitare a conductei care face legătura, alternativ, între alimentarea de la Valea de Pești și cea din Estul Văii Jiului. Lucrările au fost finalizate de câteva săptămâni, dar ceea ce a rămas în urmă este acum contestat de șoferi. Cei mai mulți au ales să protesteze în mediul virtual, pe site-urile de socializare, nemulțumiți de felul în care arată drumul național. „Mă gândeam că, după ce vor băga țevile, vor asfalta toată centura. Sunt dezamăgit”, a scris pe Facebook unul dintre cei care au reacționat la starea drumului, iar un altul l-a completat: „Nici nu știu pe unde sa merg. Prin oraș, unde trec pietonii pe unde apucă și frânezi la fiecare colț, sau pe centura din Petroșani, unde e… JALE. Cum se și vede în poze. Trebuie sa ne luăm elicopter”.

Timpul „așează” lucrările

Nu va trebui să ne schimbăm obiceiurile, ne liniștesc cei de la Apa Serv, care recunosc situația și spun că în trei zile constructorii sunt nevoiți să termine lucrarea. „Am făcut o deplasare în teren, și am convenit cu inginerul și constructorul, ca termen de remediere a structurii rutiere, acolo unde este cazul, ziua de joi, 17 decembrie. Apoi vom mai face o inspecție în teren, după remediere și se recepționează toate lucrările refăcute”, a declarat Monica Tarcea, manager de proiect la Apa Serv Valea Jiului. Responsabilii de la Apa Serv spun că nu a fost cu rea intenție lăsat drumul, ci că doar a fost nevoie de timp, ca lucrarea să se așeze. „A fost turnat un strat subțire de asfalt. S-a lăsat apoi o perioadă ca terenul să ajungă la o anumită stare la care să nu mai necesite intervenția ulterioară. De aceea s-a pus și acel pietriș și urmează ca drumul să fie adus la starea inițială”, a mai adăugat managerul Monica Tarcea. Până acum starea drumului nu a fost adusă la forma inițială, lucru care va fi remediat în următoarele zile.

Advertisement

Actualitate

Doi acuareliști extraordinari – tată și fiică, expun la Castelul Corvinilor

Publicat

pe

Redactat de

Doi acuareliști extraordinari – tată și fiică, expun la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Este vorba despre renumitul artist Ion Carchelan și fiica sa, Iulia Carchelan. Vernisajul expoziției de artă va avea loc astăzi, 6 iulie, începând cu ora 15:00. Lucrările acestora vor putea fi admirate până la începutul lunii august.

Castelul Corvinilor din Hunedoara va fi gazda unei expoziții de artă unică, prezentând lucrările renumitului artist Ion Carchelan şi ale fiicei sale, Iulia Carchelan.

Expoziţia, intitulată „Dinastia culorilor la Castelul Corvinilor”, va avea loc în perioada 6 iulie 2024 – 2 august 2024, oferind vizitatorilor ocazia de a explora o colecţie impresionantă de opere de artă. “Vernisajul expoziţiei va avea loc pe data de 6 iulie 2024, la ora 15:00, într-un cadru deosebit, ce va îmbina arta vizuală cu o degustare de vinuri rafinate oferite de Crama Ulinici din Republica Moldova. Participanţii vor avea ocazia să savureze vinuri de excepţie şi să se bucure de un moment artistic special, oferit de tânărul pianist Andrei Dumitru Arhip”, transmite echipa Cluj Art.

Sursa foto: Cluj Art, Ion Carchelan, Iulia Carchelan/Facebook

Ion Carchelan, un artist consacrat în S.U.A. Europa şi Japonia, cu o carieră de excepţie, este cunoscut pentru stilul său inconfundabil în acuarelă pe hârtie udă şi pentru modul în care reuşeşte să surprindă esenţa peisajelor şi natura în creaţiile sale. Fiica sa, Iulia Carchelan, a moştenit pasiunea şi talentul tatălui său, aducând o perspectivă nouă şi proaspătă în lumea artei contemporane.

“Expoziţia promite să fie un eveniment cultural de excepţie, aducând împreună iubitori de artă, colecţionari şi critici. Publicul va avea ocazia să descopere şi să achiziţioneze lucrări de artă deosebite, să participe la discuţii libere cu artiştii şi să se bucure de atmosfera istorică şi grandioasă a Castelului Corvinilor”, mai transmite echipa Cluj Art.

Tot astăzi, la Castelul Corvinilor, la ora 16:30 va avea loc vernisajul expoziției de grup „La poarta peisajului”, în cadrul căreia vor putea fi admirate peisaje realizate de artiști din toate colțurile țării.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate - Eveniment

Descoperire macabră într-un imobil din Petroșani. Polițiștii au găsit cadavrul unui vârstnic în stare de putrefacție

Publicat

pe

Redactat de

Descoperire macabră într-un imobil din Petroșani. Polițiștii au găsit cadavrul unui vârstnic în stare de putrefacție

La data de 05 iulie 2024, în jurul orei 20:40, Poliția Municipiului Petroșani, a fost sesizată de către un bărbat, cu privire la faptul că, într-un apartament dintr-un bloc situat pe strada Aleea Trandafirilor din municipiul Petroșani ar putea exista o persoană decedată.

Polițiștii ajunși la fața locului, au găsit în interiorul apartamentului cadavrul unui bărbat de 71 de ani, care prezenta urme de putrefacție. Din primele cercetări preliminare, poliţiştii au constatat că, nu sunt suspiciuni privind comiterea cu intenție a unei infracțiuni.

Cadavrul a fost ridicat și transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală in vederea efectuării necropsiei si stabilirea cauzelor și imprejurărilor în care a intervenit decesul. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, transmit IPJ Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Accident în Parâng. Cablul telescaunului din Parâng s-a rupt

Publicat

pe

Redactat de

Accident în Parâng. Cablul telescaunului din Parâng s-a rupt.

Doi angajați ai telescaunului sunt răniți, după ce cablul telescaunului a cedat. În munte sunt echipaje ale Salvamont, Ambulanță și SMURD. Telescaunul din Parâng are o vechime de peste 45 de ani. Potrivit informațiilor, roata pe care este înfășurat cablul s-a rupt, astfel că întreg cablul a cedat.

Astăzi, în jurul orei 11.45, Politia Municipiului Petroșani a fost sesizată cu privire la producerea unui accident de muncă, in zona Parâng (soldat cu rănirea a doi muncitori). Din primele verificări, se pare că cei doi bărbați efectuau lucrări de mentenanță la telescaunul Parâng, aflându-se în deplasare cu telescaunul, moment in care s-a rupt cablul de tractare, aceștia căzând pe sol, de la o înălțime de aproximativ 7-8 metri.

Cei doi bărbați urmează a fi transportați de echipajele de prim-ajutor la o unitate medicală, în vederea acordării îngrijirilor de specialitate. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate si sanatate in munca, respectiv nerespectarea acestor măsuri, ancheta urmând a fi coordonată de procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani și ITM Hunedoara, transmite IPJ Hunedoara.

FOTO: Arhivă

 

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate