Connect with us
Data: 01/04/2025
.

Actualitate

Spectacol cu sala plină, la Hunedoara. Îndrăgitul actor Doru Octavian Dumitru: „Vă mulțumesc pentru toate râsetele dumneavoastră!”

Publicat

pe

Sala Centrului Cultural “Corvinianadin municipiul Hunedoara a fost plină de oameni, sâmbătă seară. Spectacolul “Buricul Pământului 2”, susținut de îndrăgitul actor Doru Octavian Dumitru, a atras un public numeros, de toate vârstele, care a luat parte la evenimentul desfășurat într-o atmosferă cu… mult râs.

Sursa: Primăria Hunedoara

La finalul spectacolului, aplauzele în picioare care au durat minute bune au arătat aprecierea publicului.

Mulțumesc tuturor hunedorencelor și tuturor hunedorenilor pentru atmosfera pe care mi-ați oferit-o în seara aceasta. M-am simțit foarte bine. V-am văzut răzând. Oare așa a fost sau ați adus cu dumneavoastră niște înregistratoare de sunet? Nu pot spune decât că a fost o atmosferă fulminantă. (…) Mulțumesc mult pentru seara aceasta (…) și vă aștept și data viitoare la un spectacol de râs, de mult râs! Vă mulțumesc pentru toate râsetele dumneavoastră din această seară!”, a transmis îndrăgitul actor Doru Octavian Dumitru, la finalul spectacolului, într-un mesaj video publicat de Primăria Hunedoara.

“Cred cu tot sufletul (…) în puterea vindecătoare a comediei”

Doru Octavian Dumitru s-a născut în orașul Arad, a crescut în Bacău și s-a stabilit în București, imediat cu anul de începere a facultății. A absolvit Facultatea de Instalații din București și își amintește cu mare plăcere de anii frumoși ai studenției, ani care au însemnat începutul carierei sale de comedian. Nu regretă nicio secundă că a ales drumul profesiei de umorist și rămâne deplin recunoscător tuturor celor care i-au dăruit inspirație și ajutor de-a lungul acestei călătorii de viață, atât din țară cât și din străinătate. După nenumărate spectacole de umor scrise și interpretate în peste 35 de ani de practicare a acestei meserii, Doru Octavian Dumitru rămâne imaginea unui spirit liber ca artist și una din figurile cele mai originale și importante din comedia românească.

“Cred cu tot sufletul și bazat pe toată experiența mea profesională de până acum, în puterea vindecătoare a comediei. Cred că abilitatea de a râde inteligent rămâne cea mai dinamică formă de terapie pentru desprinderea din ghearele durerii, a tristeții și a stresului. Pentru mine, alături de credință și educație, râsul rămâne cea mai plăcută și pură formă de rezistență și purificare a spiritului uman”, spune Doru Octavian Dumitru.

Spectacolul „Buricul Pământului 2” va avea loc și la Deva, luni, 6 noiembrie, de la ora 19:00, în Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din municipiu.

Actualitate

Înotători hunedoreni în finalele naționale

Publicat

pe

Redactat de

 

 

Recent a avut loc, la Oradea, etapa regională a Campionatului Național de înot pentru cadeți (12-13 ani), iar printre cei participanți s-au numărat și zece sportivi de la CSȘ Hunedoara, respectiv Sarra Barna, Amalia Bălașa, Diana Tămășesc, Adriana Gongea, Tudor Baciu, Tudor Bucur, Damian Bujor, Rareș Goia, David Melincianu și Mihai Albu.

Dintre aceștia, cinci au obținut baremurile pentru finala națională, fiind vorba despre Sarra Barna, Diana Tămășesc, Tudor Baciu, David Melincianu și Mihai Albu, prof. Anca Băjan, cea care îi pregătește, declarându-se multțumită de evoluția elevilor săi, cărora le-a transmis și un mesaj de încurajare. ,,A fost un concurs dificil, unde am trăit de toate, cu multe emoții, cu obiective atinse și cu unele greșeli, cu realizări de barem și cu nerealizări de barem, cu unele probleme de sănătate, dar sunt convinsă că la următorul concurs vom fi mai buni. Dar, cel mai important, nu este doar obținerea unei medalii, ci fiecare moment în care reușim să ne învingem fricile, să nu abandonăm, să fim mai puternici, deci dragi sportivi nu renunțați să luptați, depășiți momentele grele, înfruntați provocările și urmați-vă drumul cu încredere, pentru că succesul este rezultatul perseverenței și pasiunii voastre”, a spus prof. Anca Băjan, conform paginii oficiale a celor de la CSȘ Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Eleve de la Liceul de Arte “Sigismund Toduță” din Deva, rezultate remarcabile la Concursul de Canto, Teorie și Istoria Muzicii „Nicolae Brânzeu”

Publicat

pe

Redactat de

 

Eleve de la Secția de canto din cadrul Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva au obținut rezultate remarcabile la Concursul de Canto, Teorie și Istoria Muzicii „Nicolae Brânzeu”, desfășurat recent la Arad. Au fost răsplătite cu premii importante, remarcându-se printre zeci de concurenți care și-au etalat talentul.

Ajuns la cea de-a X-a ediție, Concursul de Canto, Teorie și Istoria Muzicii „Nicolae Brânzeu” s-a desfășurat, în 28 martie 2025, la Arad. Concursul își propune să promoveze tinerii interpreți în formare, evenimentul reprezentând, totodată, și un omagiu adus compozitorului și dirijorului Nicolae Brânzeu, personalitate marcantă a Aradului, prin vasta și remarcabila activitate în domeniul cultural.

 

Concursul, organizat de Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad, s-a desfășurat pe cinci secțiuni (canto clasic liceu, canto clasic academic, canto muzică ușoară/jazz, teoria muzicii și istoria muzicii) și s-a adresat tinerilor elevi și studenți, reunind la această ediție un număr de peste 150 de participanți din nouă județe ale țării.

Advertisement

Concurând alături de 38 de participanți la secțiunea canto clasic liceu, elevele îndrumate de prof. Maria Copăcian și corepetate de prof. Delia Ștefoni s-au distins prin interpretarea lor, Sorana Elena Moldoveanu (clasa a IX-a) fiind fericita câștigătoare a Premiul I, iar Miruna Maria Vătămăniuc (clasa a IX-a) primind Mențiune. Între cei 48 de concurenți de la secțiunea canto muzică ușoară și jazz, elevele Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva au fost foarte bine apreciate. Astfel, Premiul I i-a fost atribuit elevei Alma Pavliuc Teodorescu (clasa a IX-a, prof. Andreea Bogdan), eleva Denisa Cerb (clasa a IX-a, prof. Florentina Pârva) a obținut Premiul II, Premiul III a fost obținut de elevele Francesca Ioana Popa (clasa a IX-a, prof. Maria Copăcian) și Maya Ana-Maria Locsei (clasa a IX-a, prof. Florentina Pârva), iar eleva Ruxandra Merișanu (clasa a IX-a, prof. Andreea Bogdan) a obținut Mențiune. Felicităm atât premiantele, cât și profesoarele lor coordonatoare, apreciem munca lor susținută și dedicarea, dar și sprijinul părinților și colectivului de profesori care le încurajează și susțin în parcursul lor artistic admirabil!”, a transmis prof. Andreea Lupu, Responsabil pentru relația cu presa de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva.

Sorana Elena Moldoveanu – Premiul I

 

Miruna Maria Vătămăniuc – Mențiune

 

Alma Pavliuc Teodorescu – Premiul I

Denisa Cerb – Premiul II

 

Francesca Ioana Popa – Premiul III

 

Ruxandra Merișanu – Mențiune

Citeste mai mult ...

Actualitate

Au dus România pe primul loc la cel mai mare concurs din lume. Medalii pentru schiorii de la CSȘ Petroșani

Publicat

pe

Redactat de

 

La Zauchensee, în Austria, s-a desfășurat, zilele trecute, International Kids Trophy”, cea mai mare competiție de schi pentru copii din lume. La ediția din acest an au participat aproximativ 700 de tineri schiori născuți între 2011 și 2017 din peste 20 de țări, printre aceștia fiind și sportivi români.

 

Din lotul României la competiția din Austria au făcut parte și opt schiori de la CSȘ Petroșani, unde sunt antrenați de către Adrian Pica, iar evoluția lor a fost una excelentă. Rezultatele sunt cu atât mai bune cu cât s-a desfășurat doar o singură probă, cea de slalom uriaș, cealaltă, de skicross, fiind întreruptă și, apoi, anulată, din cauza condițiilor meteo.

Cea mai bună evoluție pentru schiorii din Petroșani a avut-o Aaron Părău, care a câștigat concursul pentru băieții născuți în 2014.

Advertisement

Evoluții foarte bune au avut, la rândul lor, Ilinca Grosuleac, în proba fetelor născute în 2016, și Adrian Drăghina, în concursul băieților din 2013, ambii cucerind medaliile de argint. De asemenea, pe podium a urcat, pe ultima treaptă a acestuia, și Petru Huda, în proba băieților 2015, iar foarte aproape de o medalie a fost Nicolas Mitroiu, în slalomul uriaș al celor din 2015. Clasări în top zece, în concursul băieților, au mai avut Tudor Părău, al șaselea la cei născuți în 2013, și Vladimir Huda, poziția a noua la categoria 2017, iar Carla Părău a ocupat un meritoriu loc 14 în proba destinată fetelor născute în 2012. Prin rezultatele obținute, sportivii de la CSȘ Petroșani au contribuit din plin la clasarea României pe primul loc pe națiuni, următoarele situate pe podium fiind țara – gazdă Austria și Polonia.

În total, România a câștigat șapte medalii la „International Kids Trophy” din Austria, dintre care două de aur, patru de argint și una de bronz. Așa cum simplu se poate vedea, patru dintre acestea au fost cucerite de tinerii schiori de la CSȘ Petroșani, aceștia fiind, reamintim, Aaron Părău aur, Ilina Grosuleac și Adrian Drăghina argint și Petru Huda bronz.

Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate