Connect with us
Data: 28/05/2024
.

Actualitate

Spectacol de „Ziua Poliţiei”, în centrul Devei!

Publicat

pe

Demonstraţiile „mascaţilor”, care au capturat un terorist, şi câinii de urmă au făcut furori

Intervenţia luptătorilor de la trupele speciale le-a tăiat răsuflarea celor prezenţi, iar defilarea patrupezilor „cu epoleţi” a încântat asistenţa adunată în Piaţa Unirii din oraş

Ziua-Politiei-Romane-2013-(37)A fost zi de sărbătoare, ieri, pentru poliţiştii din judeţşi nu numai. Aceştia au marcat, printr-o serie de manifestări, împlinirea a 191 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române. Activităţile organizate cu acest prilej au fost puse la cale de conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Hunedoara şi au inclus, printre altele, o festivitate care, la fel ca în fiecare an, „s-a lăsat” cu acordarea unor distincţii şi premii, dar şi cu avansări în grad. Momentul cel mai savurat a fost, însă, ceea ce s-a întâmplat, începând cu ora 11:00, în centrul municipiului Deva, în Piaţa Unirii, pe platoul din faţa primăriei din oraş, unde au avut loc mai multe demonstraţii tactice care au stârnit admiraţie şi uimire în rândul locuitorilor adunaţi în număr mare, dar şi a zecilor de copii veniţi de la mai multe şcoli din oraş special pentru această manifestare.

O intervenţie în forţă, cu focuri de armă: „Poliţia, stai că trag!”

Ziua-Politiei-Romane-2013-(11)Preţ de câteva minute, „mascaţii” de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale (SAS) au fost protagoniştii unui adevărat spectacol inedit, realist, care le-a tăiat răsuflarea celor prezenţi. Demonstraţia lor, executată după un scenariu foarte bine regizat, a fost savurată în special de cei mici, dar şi de zecile de trecători care s-au adunat, curioşi să vadă intervenţia „băieţilor în negru”. Dubele cu girofarurile pornite şi-au făcut apariţia, în mod spectaculos, blocând o maşină urmărită în care se afla, chipurile, un terorist. Apoi, „mascaţii” au folosit focuri de armă pentru a-l soma pe suspect să coboare din autoturism, încătuşându-l imediat. Totul s-a desfăşurat sub uimirea celor prezenţi, mai ales a copiilor care nu mai conteneau cu chicote şi şuşuteli, în momentul în care luptătorii de la trupele speciale l-au prins pe principalul suspect. „Se pricep, mă”, a glăsuit un puşti, în timp ce se chinuia să nu-i scape momentul luptei şi căderile spectaculoase, aşa cum numai în filme se pot vedea. Ziua-Politiei-Romane-2013-(20)Exerciţiul „mascaţilor” s-a dovedit a fi cel mai impresionant moment al manifestării organizate în aer liber, fiind urmat de o altă demonstraţie care, la fel, a stârnit admiraţie în rândul oamenilor. Este vorba despre exerciţiul demonstrativ realizat de patrupezii ce fac parte din gruparea de câini poliţişti a IPJ Hunedoara, cinci ciobăneşti germani, special antrenaţi. Inteligenţa şi abilităţile lor de câini poliţişti a lăsat cu gura căscată asistenţa numeroasă, aceştia dovedind cât de bine pregătiţi sunt.

Criminalistică în plină stradă

Ziua-Politiei-Romane-2013-(80)Tot pe platoul din faţa primăriei din oraş, cu acelaşi prilej, poliţiştii hunedoreni au scos laboratorul mobil criminalistic în plină stradă. Curioşii au avut posibilitatea de a vedea cum lucrează laboratorul criminalistic pe patru roţi, dotat cu toate „ustensilele” necesare prinderii infractorilor. Evident, cei mai curioşi de „uneltele” folosite de poliţişti în activitatea de zi cu zi au fost tot copiii. Autolaboratorul criminalistic mobil deţine mai multe aparte care ajută oamenii legii la identificarea celor „certaţi cu legea”. Truse de marcare, de microscoape sau de măsurători sunt numai câteva dintre componentele laboratorului folosite la recoltarea probelor în cazul intervenţiei poliţiei. Pe lângă, autolaboratorul criminalistic, tot în Piaţa Unirii, oamenii legii au mai adus şi maşinile radar, dar şi binecunoscutele dube cu care intervin în misiunile de zi cu zi.

Avansări în grad şi decernări de premii

Advertisement

Ziua-Politiei-Romane-2013-(45)Cu o oră înainte de desfăşurarea de forţe din Piaţa Unirii, oamenii legii hunedoreni s-au reunit într-un cadru festiv în amfiteatrul Poliţiei municipiului Deva, acolo unde au fost acordate mai multe diplome şi distincţii unor ofiţeri din judeţ care s-au remarcat prin activitatea lor depusă în ultimul an. Au fost premiaţi cei mai buni poliţişti, criteriile de apreciere vizând etica, operativitatea şi profesionalismul cu care aceştia au răspuns solicitărilor comunităţii. Astfel, în urma deliberărilor, Poliţia oraşului Haţeg a fost desemnată “cea mai bună subunitate de poliţie”, în timp ce Biroul Investigare a Fraudelor Hunedoara a fost desemnat „colectivul anului”. Titlul pentru cel mai bun post de poliţie a fost acordat Postului de Poliţie Şoimuş. De asemenea, în acelaşi cadru festiv, la care au luat parte şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, a fost distins şi poliţistul anului 2012 şi au fost acordate diplome de onoare comisarului de poliţie Dan Micu, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră, pentru activitatea desfăşurată cu scopul reducerea riscului rutier la nivelul judeţului, comisarului şef de poliţie Dumitru Grosu, pentru promovarea mişcării sportive, şi comisarului şef de poliţie Iovănescu Ilie, pentru activitatea desfăşurată şi buna gestionare a resurselor logistice a poliţiei hunedorene.

Festivitatea a continuat în sala “Spiru Haret” a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara, unde au fost acordate diplome şi cupe poliţiştilor sau echipelor care au câştigat diferite competiţii sportive (şah, tenis de câmp, înot, tenis de masă, tir, bowling, biliard, pescuit sportiv şi fotbal) organizate cu prilejul “Zilei Poliţiei Române”. Ceremonia a culminat cu avansarea în grad, la termen sau înainte de termen, a 138 de ofiţeri şi agenţi de poliţie.

[notification type=”standard”]

Scurt istoric

„Strămoşul” poliţistului român a fost vătaful de vânători, cel care, de-a lungul timpului, a primit sarcini sporite. Pe data de 25 martie 1822, domnitorul Grigore Dimitrie Ghica a înmânat primul drapel al poliţiei. Pe una dintre feţele steagului a fost pictată Maica Domnului şezând pe tron înaintea îngerului care îi aducea vestea cea bună- Buna Vestire. Aceasta este explicaţie pentru care poliţiştii au ales data de 25 martie ca zi a Poliţiei Române.

[/notification]

Advertisement

 

Actualitate

Starea drumurilor de acces în Parcul Național Retezat – Informații actualizate

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Retezat au oferit informaţii actualizate, la data de 28 mai 2024, despre accesul cu maşina în aria protejată.

„Starea drumurilor se poate modifica de la o zi la alta în funcție de condițiile meteo. Vă rugăm să aveți în vedere informările meteorologice date de către Administratia Nationala de Meteorologie RA”, au transmis reprezentanții Administrației Parcului Național Retezat.

Administrația Parcului Național Retezat nu deține și nu administrează drumuri în sau lângă parc.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbalistele de la CSM Deva au terminat sezonul cu victorii

Publicat

pe

Redactat de

Sezonul intern din fotbalul feminin a ajuns la final. Printre participante la competiție s-a numărat și CSM Deva, clubul de la poalele Cetății fiind la primul său sezon competițional în fotbalul feminin.

Senioarele, pe locul secund

Echipa de senioare a evoluat în Liga 3, unde a terminat pe un meritoriu loc doi în serie. În ultimul meci, decisiv pentru ocuparea locului al doilea, devencele, pregătite de către Alina Mardare, au învins, cu 1-0, pe CFR Cluj, unicul gol al meciului de pe teren propriu fiind înscris de Delia Grecu. În acest meci pentru CSM Deva au evoluat Amalia Săndulescu, Andrada Niculescu, Roxana Antemie, Andreea Marina, Delia Grecu, Andreea Cărmăzan, Maria Jurj, Irina Brătean, Teodora Narița, Diana Nemțuc, Sarah David, Alexandra Costache și Alexandra Ianc. Seria a fost câștigată de UTA, iar după devence s-au clasat Academia Florești, CFR Cluj și Olimpia Satul Mare.

Junioarele, scor-fluviu

Echipa de junioare U15 a evoluat într-una din seriile Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă. După un început bun de sezon, fetele pregătite de Alina Mardare au avut, apoi, o evoluție mai modestă și, chiar dacă au revenit pe final de campionat, au terminat pe poziția a cincea, după Interstar Sibiu, Alma Sibiu, Student Sport Alba Iulia și Hermannstadt Sibiu. În ultimul meci jucat, pe teren propriu, devencele au reușit un scor fluviu, 8-0, cu Hermannstadt, prin golurile înscrise de Cătălina Circo (4), Maia Toderesc (3) și Andreea Toderesc. Pentru CSM Deva au evoluat Patricia Popescu, Florina Popa, Andreea Toderesc, Alexia Muntean, Karina Ahămoaie, Maia Toderesc,

Advertisement

Alessia Dreghici, Iulia Szabo, Melania Marfici, Cătălina Circo, Rebeca Brînda și Maia Feier.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Handbalistele au ratat promovarea în Liga Florilor

Publicat

pe

Redactat de

După ce au ratat accederea în Liga Florilor la turneul de la Iași, handbalistele de la CSM Deva au jucat în al doilea baraj la Mioveni. Din păcate, nici cea de-a doua tentativă de revenire în primul eșalon valoric al handbalului românesc nu a fost una încununată de succes.

Devencele au pierdut primele două jocuri, 22-27 cu HC Zalău și 27-28 cu CSM Târgu Jiu, aceste formații păstrându-și locurile în Liga Florilor. În ultimul meci de la Mioveni, unul fără miză, CSM Deva a remizat, scor 34-34 cu Activ Ploiești, și a terminat turneul pe poziția a treia. La Mioveni, ca și la Iași, antrenorii Valentina Ardean Elisei și Olovia Nanu le-au folosit în poartă pe Flavia Lima, Ana Inculeț și Andreea Nastasă iar în câmp pe Bianca Cherecheși, Teodora Popescu, Nika Matavs, Diana Șamanț, Orsolya Mozes, Tatiana Sutranova, Alexandra Orșivschi, Sarah Darie, Zsofia Csavar, Nicoleta Deaconu, Andreea Tetean, Fanta Diagouraga și Lavinia Florea, după toate probabilitățile fiind, pentru toate, ultima prezență în tricoul Devei.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 23240001

Vând

  • Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

 

  • Vând sobe teracotă vrac(cahle) calitatea 1, mai multe modele, sobe dormitor, bucătărie, șeminee, prețuri cele mai mici. Livrare la domiciliu, detalii la numărul de telefon 0730241017.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate