Connect with us
Data: 18/04/2024
.

Actualitate

Steagul României și al municipiului Brad a ajuns la 5.895 de metri, pe „Acoperișul Africii” – Kilimanjaro

Publicat

pe

Steagul României și al municipiului Brad a ajuns la 5.895 metri pe Vârful Uhuru Peak, Kilimanjaro, supranumit „Acoperișul Africii”.

Steagul, cu îndemnul ardelenesc “No, gata? No, hai!”, a fost dus pe „Acoperișul Africii” de Florin Cazacu, primarul municipiului Brad, și Ștefan Tiriteu, managerul Spitalului Municipal Brad, după o ascensiune care a durat șase zile.

Sursa foto: Florin Cazacu/Facebook

 

“Deplasarea grupului format din 19 membri din România s-a făcut pe Ruta Machame, un traseu mai lung, ziua vârfului, 1 martie 2024, începută la ora 2 noaptea, fiind extrem de epuizantă. Lipsa oxigenului la altitudine și starea vremii sunt cele mai importante aspecte care influentează major o asemenea ascensiune extremă. În momentele grele de pe parcursul expediției, suportul psihic oferit de membrii grupului a fost foarte important și a generat succesul întregii acțiuni!”, a anunțat primarul municipiului Brad, Florin Cazacu.

Situat în nord-estul Tanzaniei, în apropiere de granița cu Kenya, Kilimajaro este cel mai înalt vârf montan de pe continentul african. Cu înălțimea sa de 5.895 metri, oferă priveliște uimitoare a platourilor din jurul său. În anul 1987, Kilimanjaro, cunoscut sub numele de „muntele alb” sau „Acoperișul Africii”, a fost declarat monument al naturii sub protecția UNESCO.

 

Advertisement

Actualitate

Lupta – antidrog, o prioritate pentru noua conducere a Instituției Prefectului – Județul Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Problema consumului de droguri, mai ales în rândul tinerilor, a fost dezbătută în cadrul unei întâlniri de lucru, ce a avut loc astăzi, la sediul Instituției Prefectului -Județul Hunedoara, între conducerea instituției și coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Hunedoara, întâlnirea a avut ca tematică problema consumului de droguri, mai ales în rândul tinerilor, o temă de interes major, care este prezentă în întreaga societate românească. În acest context, prefectul județului Hunedoara, Doris Visirin, a semnalat nevoia ca toate instituțiile statului să adopte o atitudine proactivă față de acțiunile întreprinse pentru diminuarea și combaterea acestui fenomen și și-a exprimat intenția de a spori colaborarea dintre toți factorii implicați în combaterea consumului de droguri și a altor substanțe interzise.

Sursa: Instituția Prefectului -Județul Hunedoara

„Întreaga societate românească a devenit martorul unui fenomen, care, din păcate, ia din ce în ce mai multă amploare. Este vorba despre consumul de droguri și alte substanțe interzise, mai ales în rândul tinerilor. Astăzi, am avut o primă întrevedere cu reprezentantul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara pentru a discuta punctual despre acțiunile de prevenție și consilierea de specialitate, dar și pentru a stabili o nouă abordare în relația de colaborare dintre autorități, menită să genereze rezultate de impact în lupta anti-drog. În calitate de reprezentant al Guvernului României în județul Hunedoara, îmi asum cu fermitate angajamentul de a mă implica activ în acțiunile pentru diminuarea și eradicarea acestui fenomen. Consider că este în joc viitorul societății, iar eforturile noastre conjugate trebuie să înceapă să producă rezultate cât mai vizibile în comunitatea hunedoreană”, a declarat Doris Visirin, prefectul județului Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Detectoare de fum și de monoxid de carbon, instalate gratuit în casele unor familii din 15 comune hunedorene

Publicat

pe

Redactat de

Campania națională „Detector pentru viață!” a început și în județul Hunedoara. Mai multe familii din comuna Dobra au primit vizita pompierilor și a reprezentanților Delgaz Grid, intrând în posesia unui asemenea dispozitiv cu titlu gratuit. Acțiunile vor continua în următoarele săptămâni, și în alte locuințe din zona rurală a județului Hunedoara.

În 15 comune hunedorene vor fi montate 375 de detectoare de fum și 125 de detectoare de monoxid de carbon, cu prioritate la locuințele familiilor identificate de către autoritățile locale ca fiind vulnerabile, au informat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Pompieri din cadrul I.S.U. Hunedoara și tehnicieni de la Delgaz Grid au început deja montarea gratuită a detectoarelor la 33 de locuințe din satul Lăpușnic, comuna Dobra. Acțiunile vor continua în următoarele săptămâni, și în alte locuințe din zona rurală a județului Hunedoara.
În cadrul parteneriatului „Împreună pentru viață”, inițiatorii campaniei, E.ON și Delgaz Grid, alături de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), încurajează cetățenii să monteze în propriile locuințe astfel de echipamente care pot salva vieți.

10.000 de detectoare, instalate gratuit în localități din 20 de județe, printre care și Hunedoara

Reamintim faptul că, în cadrul campaniei „Detector pentru viață”, Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), împreună cu IGSU, distribuie gratuit 10.000 de detectoare de fum și de monoxid de carbon, asigurate de E.ON România și Delgaz Grid. Acestea sunt montate în casele unor familii din 20 de județe din țară, printre care și Hunedoara.

Advertisement

Anul trecut, în România, au avut loc peste 6.600 de incendii la locuințe (în medie 18 pe zi), potrivit statisticilor IGSU, acestea afectând 1.125 de persoane, dintre care 268 și-au pierdut viața. Pentru că fiecare minut contează enorm în astfel de situații, detectoarele de fum, de monoxid de carbon și cele de gaz pot face diferența între un incident minor și o tragedie. Aceste dispozitive au, în primul rând, un rol de avertizare, semnalând imediat apariția unui incendiu sau a unei scăpări de gaz în spațiile în care sunt amplasate. De aceea, ele pot avea un rol decisiv în limitarea efectelor unui incendiu sau pot preveni o acumulare de gaz cu consecințe dezastruoase.

Autoritățile atrag atenția că aceste tipuri de detectoare nu alertează în mod automat autoritățile, nu sunt interconectate cu sisteme de stingere a incendiilor. Rolul lor este doar de avertizare a ocupanților locuinței de existența unui pericol iminent.

 

Sursa foto: ISU Hunedoara
Citeste mai mult ...

Actualitate

MacBook Pro M3: merită să investești în cel mai nou super laptop de la Apple?

Publicat

pe

Redactat de

MacBook Pro M3 este încă „proaspăt ieșit din cuptor”. Odată cu sosirea noului procesor M3, actualizarea MacBook Pro tocmai a devenit mai interesantă. Iată o privire asupra caracteristicilor noului dispozitiv.

Cea mai recentă apariție a Apple este MacBook Pro M3, echipat cu seria M3 de chip-uri Apple Silicon. Acest nou MacBook este o dovadă a eforturilor Apple de a îmbunătăți și de a oferi un notebook high-end care să se ridice la înălțimea așteptărilor. MacBook Pro M3 marchează o evoluție notabilă în linia MacBook Pro, oferind performanțe îmbunătățite și prezentând câteva surprize foarte interesante.

Adio MacBook Pro de 13 inchi

Unul dintre punctele de atracție în urma lansării MacBook Pro de 14 inchi cu M3 este despărțirea de MacBook Pro de 13 inchi cu Touch Bar, care a fost eliminat complet de pe site-ul producătorului. Cu toate acestea, dacă sunteți interesați de acest model, trebuie să știți că este încă disponibil la retaileri terți.

Această schimbare marchează o tranziție importantă către un viitor în care Apple mizează din nou pe creșterea dimensiunii ecranului dispozitivelor sale. În timp ce vechiul model este încă disponibil la diverși comercianți și parteneri și în magazinul Certified Refurbished Store al Apple, este clar că Apple se concentrează în întregime pe noile dispozitive, lăsând MacBook Pro de 13 inchi să devină istorie.

Procesorul Apple Silicon M3: super-puterea noului MacBook Pro

MacBook Pro echipate cu seria M3 reprezintă un salt semnificativ în ceea ce privește puterea și performanța față de generațiile anterioare care foloseau chip-urile M1 și M2. Acest nou procesor nu numai că oferă performanțe mai bune, dar oferă și opțiuni de memorie extinse, ducând MacBook Pro la un alt nivel în ceea ce privește capacitatea sa de a face față mai multor tipuri de sarcini, chiar și celor care sunt extrem de solicitante în materie de resurse.

Advertisement

Indiferent dacă veți utiliza MacBook M3 pentru editare video, dezvoltare de software, programare, editare de imagini sau modelare 3D, acest dispozitiv are capacități excepționale. Pentru cei care îl vor folosi pentru sarcini mai intensive, este recomandat să opteze pentru configurațiile de la 16GB RAM în sus. Cu toate acestea, aceste îmbunătățiri ale performanțelor pe modelul M3 cu 8GB RAM nu sunt benefice doar pentru profesioniștii care efectuează sarcini intensive, cum ar fi editarea video sau designul grafic, ci îmbunătățesc semnificativ experiența generală a oricărui utilizator.

Design: elegant și minimalist

MacBook Pro M3 păstrează estetica iconică pe care fanii Apple o îndrăgesc, caracterizată de un design minimalist cu accente industriale și finisaje de înaltă calitate. Cu toate acestea, există o nouă turnură interesantă în ceea ce privește stilul, deoarece modelele M3 Pro și M3 Max sunt acum disponibile într-o nouă culoare elegantă, negru spațial, pe lângă opțiunea clasică argintie. Dacă optați pentru modelul de 14 inchi cu procesor M3 de bază, aveți în continuare posibilitatea de a alege între gri spațial și argintiu, deși negru spațial nu este disponibil pe această variantă. Deși zvonurile au prezis o opțiune cu finisaj din titan, în cele din urmă nu a fost cazul. Cu toate acestea, este clar că Apple caută să își distingă linia de dispozitive de vârf prin introducerea unei nuanțe întunecate profunde precum negru spațial, disponibilă doar pentru modelele M3 Pro și M3 Pro Max. Această alegere de culori extinde opțiunile de personalizare pentru utilizatori și oferă o experiență vizuală atractivă și modernă.

Afișaj: luminos și capabil să surprindă fiecare detaliu

Ecranul acestor noi dispozitive a suferit o mică, dar vizibilă îmbunătățire. Luminozitatea SDR crește la 600 de nits în această generație, față de 500 de nits la modelele anterioare. Această îmbunătățire asigură o experiență de vizionare mai vibrantă și mai detaliată atunci când vizualizați conținut multimedia pe MacBook. Totuși, dincolo de această îmbunătățire a luminozității, alte caracteristici rămân consecvente cu generația anterioară de MacBook Pro. Dimensiunea, greutatea, camera foto, microfoanele, difuzoarele, porturile, Wi-Fi și Bluetooth, toate rămân cu aceleași specificații.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate