Actualitate
Sute de hunedoreni au petrecut la „Zilele Oraşului Călan”
La ceas de sărbătoare…
Manifestarea, ajunsă la cea de-a noua ediţie, a avut, şi în acest an, un program artistic pe toate gusturile, pregătit de autorităţile locale
Locuitorii oraşului Călan au avut motive de bucurie la sfârşitul săptămânii trecute. Aici s-a desfăşurat cea de-a noua ediţie a serbării Zilele Oraşului. Aşa cum se întâmplă la fiecare sărbătoare, oamenii s-au distrat şi au petrecut cu mici, bere şi muzică bună.
Meciuri de fotbal, concursuri pentru copii şi concerte de muzică de fanfară au mai condimentat această sărbătoare. Smiley şi Mile Povan au fost vedetele evenimentului şi cei care au închis „an fanfar” fiecare seară de petrecere. La sărbătoarea din Călan au participat şi autorităţi locale şi judeţene, dar şi de la Bucureşti. Astfel, alături de locuitori au petrecut ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Moloţ sau secretarul de stat în Ministerul Muncii, Sorin Ştefoni.
Smiley, o apariţie „furtunoasă”
Prima zi de sărbătoare a fost dedicată cu precădere tinerilor din Călan. Manifestările prilejuite de „Zilele Oraşului Călan” au debutat sâmbătă dimineaţa cu un concurs de biciclete şi role pentru copii. Câştigătorii au fost recompensaţi cu medalii, diplome şi premii. Iar seara tot centrul oraşului s-a transformat într-o adevărată discotecă în aer liber. Mai mulţi artiştii de muzică uşoară i-au invitat pe tineri la dans. Responsabili cu distracţia au fost Laurenţiu Bărzoi, fost concurent la X Factor, Theodora Diaconu sau Irina Ionescu. De departe cel mai aşteptat moment al serii a fost concertul susţinut de îndrăgitul artist Smiley. Aceasta a avut o apariţie de-a dreptul „furtunoasă”, şi la propriu, dar şi la figurat. Deşi încă de la începutul recitalului o furtună „şi-a făcut de cap” prin Călan, publicul a trecut repede peste inconvenient şi a continuat distracţia până târziu în noapte.
Cântec, joc şi voie bună
Ziua de duminică a fost dedicată altui segment de populaţie. De dimineaţă a avut loc un concert de muzică de promenadă susţinut de Fanfara din Ghelari şi de cea din Călan. Administraţia locală nu i-a uitat nici pe elevii care au obţinut rezultate meritorii la concursuri şi olimpiade şcolare, aceştia fiind recompensaţi cu diplome şi premii în bani, şi aplaudaţi la scenă deschisă de spectatori.
Seara de duminică a debutat cu un recital de folclor susţinut de artişti renumiţi ai judeţului Hunedoara, dar şi de cei aflaţi la început de drum. Locuitorii din Călan au jucat cu patimă şi dor pe muzica interpretată de Aida Busuioc, Andra Costea, Radu Ciordaş sau Mariana Deac. Chiar dacă Nicolae Furdui Iancu nu a mai putut ajunge la eveniment, acestuia i-a luat locul Mile Povan şi formaţia, care au reuşit să încingă atmosfera. Cea de-a noua ediţie a „Zilelor Oraşului Călan” s-a încheiat cu un foc artificii.
[notification type=”standard”]
Locuri de muncă pentru locuitorii din Călan şi Haţeg
„Am venit să fim aproape de locuitorii din Călan şi la sărbători, nu numai în celelalte zile când sunt multe lucruri de făcut pentru ei. Sperăm ca propunerile de investiţii făcute de noi, liberalii, pentru Călan să se desăvârşească şi să creăm cât mai multe locuri de muncă aici. Mai mulţi investitori s-au arătat interesaţi să vină în Parcul Industrial de aici, şi am înţeles că în perioada următoare, în doi-trei ani, se vor crea undeva la 400 de locuri de muncă. Şi pentru locuitorii din Haţeg avem o perspectivă economică bună, aici un investitor va înfiinţa o fabrică de biciclete. Iar până la sfârşitul investiţiei se vor crea undeva la 900 de locuri de muncă” – Sorin Ştefoni (foto), secretar de stat în Ministerul Muncii
[/notification]
[notification type=”standard”]
„Nu puteam să ratez „Zilele Oraşului Călan”. Toată lumea ştie că îmi este foarte drag acest oraş. Vreau să le transmit locuitorilor să aibă speranţă pentru că lucrăm pentru ei. O să rezolvăm şi problema cu grupele de muncă şi o să începem să rezolvăm şi problema cea mai arzătoare a locurilor de muncă. Deja s-au arătat dornici să vină în zonă câţiva investitori şi cred că, dacă punem împreună Haţegul şi Călanul, până anul viitor se vor crea peste 600 de locuri de muncă. Să aibă încredere că noi nu i-am uitat, şi, zi de zi, lucrăm să aibă un trai mai bun” – Mariana Câmpeanu (foto), ministrul Muncii
[/notification]
Actualitate
Noutăți din comuna Pui
Din luna octombrie administrația publică locală din comuna Pui și-a preluat atribuțiunile. Prezent, săptămâna trecută, în emisiunea SPUNE CE CREZI, deifuzată pe postul de televiziune online SERVUS HD TV și moderată de colega noastră Ioana Popescu, noul primar al comunei Pui, Ovidiu Ciolea, a vorbit despre lucrurile cu care se confruntă la început de mandat, dar și despre planurile de viitor.
Datoriile se vor stinge, iar proiectele începute vor fi finalizate
În prima parte a emisiunii, Ovidiu Ciolea a vorbit despre problemele existente în comună și modalitățile de rezolvare, fiind vorba despre datorii și de proiecte nefinalizate, dând asigurări că aceste aspecte vor fi reglementate. “Avem datorii, ca și mai toate UAT-urile, mai mari sau mai mici. Deci cam peste tot sunt probleme. Nu vreau să vorbesc de sume, dar datoriile sunt destul de consistente la Pui, dar îmi doresc să le reglăm în timp. Sunt și unele proiecte nerealizate. Mai avem de făcut recepții la unele proiecte. Este vorba despre proiecte bune, care ajută la dezvoltarea comunei. Avem, de exemplu, grădinița cu program prelungit, lucrare începută de mult timp, dar e bine că s-a încheiat și putem da drumul activității începând cu anul școlar viitor. De asemenea, mai este canalizarea în Hobița, Uric și Râu Bărbat, la fel un proiect foarte bun, dar nerecepționat, însă este în termen și îl vom finaliza. Ar mai fi căminul cultural de la Ponor, care mai trebuie finalizat și recepționat. De asemenea, mai sunt și câteva drumuri, lucrările la acestea nefiind recepționate de prin 2028 – 2019, dar sperăm să le finalizăm. Le luăm pe rând, pe fiecare”, a spus Ovidiu Ciolea.
Rezolvarea problemei terenurilor întăbulate greșit, o prioritate
Primarul din Pui a vorbit și despre o chestiune ce trebuie rezolvată urgent, fiind vorba de corectarea întăbulării terenurilor, care nu este conformă cu realitatea. „În momentul de față ne confruntăm cu o problemă ce necesită o rezolvare destul de urgentă, fiind vorba despre terenuri. Mai exact de terenurile care au fost întăbulate la lucrările de la conducta de gaz BRUA ce trece prin comună. Acolo sunt decalaje foarte mari, mai ales în ce privește suprapunerea unor suprafețe. Este vorba despre circa 500 de terenuri, care trebuie remăsurate. Întăbularea a fost făcută greșit. Fără a acuza fosta conducere a comunei, din ce am vorbit cu oamenii, dar și cu firma care a executat măsurătorile și cu angajații Primăriei, a fost o lipsă de comunicare. Dacă se comunica, nu cred că se ajungea aici. Este o problemă pe care va trebui să o rezolvăm cu prioritate”, a precizat primarul din Pui.
Este nevoie de colaborare în Consiliul Local pentru dezvoltarea așezării
Ovidiu Ciolea a mai vorbit și despre proiecte de viitor, subliniid că este nevoie de colaborare în Consiliul Local, așa cum există cu angajații Primăriei, pentru dezvoltarea comunei. „Oamenii din Primărie își fac treaba destul de bine și nu sunt probleme în acest sens. Lucrez cu aceeași angajați, care au răms pe posturile lor, și colaborez foarte bine cu dânșii și, din câte am înțeles, acest lucru este reciproc. În ce privește Consiliul Local am oarece probleme, fiind în minoritate, legate de unele proiecte, dar sper că cei care sunt majoritari vor vota pentru binele comunei. Sunt proiecte care trebuie derulate în viitor. Unul dintre acestea este introducerea gazului metan, iar când se va deschide sesiunea de proiecte pe acest domeniu vom depune documentația. De asemenea, avem încă drumuri neasfaltate sau care necesită pietruire. La fel este și cu alimentarea cu apă, aproape jumătate din satele comunei nefiind legate la rețea. La acest capitol problemele cele mai mari sunt în Fizești și Federi. Satele de munte ale comunei, unde trebuie să găsim o sursă de captare a apei. Când este secetă, cum a fost și în vara acestui an, locuitorii de acolo s-au confruntat cu lipsa apei. Sper ca toate aceste probleme să le putem rezolva în viitor. Îmi doresc ca în viitor să atragem și investitori, pentru crearea de locuri de muncă, în special pentru tineri”, a declarat Ovidiu Ciolea.
Pregătiți de iarnă și de sărbători
Primul din Pui a discutat și despre subiecte de sezon, precum venirea iernii și pregătirile de sărbători. „Încălzirea se face, în general, cu lemne, și nu cred că vor fi probleme. Cu siguranță, însă, nu vor fi probleme la instituțiile publice, în special la școli. De asemenea, suntem pregătiți și pentru deszăpeziri și nu cred că iarna ne va lua prin surprindere. Legat de sezonul rece, în decembrie așteptăm, cu toții, sărbătorile. În comună va fi iluminat festiv, vor fi brazi împodobiți și sperăm ca micuții să primească și cadouri de Crăciun din partea administrației. Le doresc concetățenilor mei toate cele bune și sărbători cu multe bucurii și îi asigur de colaborare și sprijin total din partea mea, a precizat Ovidiu Ciolea, primarul comunei Pui, în emisiunea SPUNE CE CREZI difuzată pe postul de televiziune online SERVUS HD TV.
Actualitate
CCR a respins cererea de anulare a primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. Turul al doilea, pe 8 decembrie
Curtea Constituțională a României (CCR) a respins cererea de anulare a primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. Cel de-al doilea tur de scrutin va avea loc duminică, 8 decembrie.
“În ziua de 2 decembrie 2024, în cadrul controlului pentru respectarea procedurii pentru alegerea Președintelui României, conferind efectivitate competențelor înscrise în Constituția României, precum și în respectul votului popular exprimat în primul tur al alegerilor prezidențiale din anul 2024, judecătorii constituționali au hotărât, cu unanimitate de voturi:
– respingerea ca neîntemeiată a cererii de anulare a alegerilor pentru funcția de Președinte al României în cadrul primului tur de scrutin din data de 24 noiembrie 2024, formulată de Cristian Vasile Terheș;
– confirmarea și validarea rezultatului alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al României, în cadrul primului tur de scrutin din 24 noiembrie 2024;
– organizarea celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea Preşedintelui României în ziua de duminică, 8 decembrie 2024, la care participă domnul Călin Georgescu şi doamna Elena-Valerica Lasconi, în această ordine. Hotărârile sunt definitive și general obligatorii.
Argumentele reținute în motivarea soluțiilor pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul hotărârilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată într-un comunicat de presă al CCR.
Actualitate
Ultima oră: Călin Petru Marian (PNL) devine senator de Hunedoara
Potrivit ultimelor rezultate, Partidul Național Liberal va avea trei parlamentari în județul Hunedoara: doi deputați – Vetuța Stănescu și Daniel Răducanu, și un senator – Călin Petru Marian.
Aceste date rezultă după centralizarea a 99,99 la sută dintre secții de vot.
Călin Petru Marian, fost prefect al județului Hunedoara în perioada 2020-2024, a deschis lista pentru Senat din partea PNL Hunedoara, la alegerile parlamentare din 1 decembrie.
Reamintim că, structura noului Legislativ al țării include nouă parlamentari hunedoreni: șase deputați și trei senatori.
-
Actualitatecu 16 ore in urma
Posibilii parlamentari ai județului Hunedoara
-
Actualitatecu 3 zile in urma
“Ziua Națională a României”: Ceremonial public la Cimitirul Eroilor, de pe strada Călugăreni, din Deva
-
Actualitatecu 10 ore in urma
Ultima oră: Călin Petru Marian (PNL) devine senator de Hunedoara
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Procesul de renumărare a voturilor din județul Hunedoara, pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, finalizat
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Noul sens giratoriu de pe DN 66, din orașul Hațeg, finalizat
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Incendiu la un autoturism care se deplasa pe DN 66, în apropiere de Hațeg
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Alegeri parlamentare 2024| 22,16 la sută, prezența la vot în județul Hunedoara, la ora 13:00
-
Actualitatecu 2 zile in urma
„Ziua Națională a României”, marcată la Deva. Ceremonial public la Cimitirul Eroilor