Connect with us
Data: 25/02/2025
.

Actualitate

Sute de şoferi „traşi pe dreapta” de poliţiştii hunedoreni. Recomandarea a fost: „Alege viaţa!”

Publicat

pe

Poliţiştii Serviciului Rutier Hunedoara au desfăşurat în trafic, marţi şi mercuri, o serie de acţiuni cu caracter preventiv, ce au avut ca scop diminuarea riscului prin scăderea numărului de evenimente grave şi, implicit, a numărului de victime. Acţiunea a făcut parte din campania naţională a Poliţiei Române de prevenire a accidentelor rutiere „Alege viaţa!”.

 

Acţiuni în tot judeţul

 

Astfel, în baza unui protocol de colaborare având ca obiect reducerea riscului rutier, au fost desfăşurate activităţi cu caracter preventiv-educativ în municipiile Deva, Hunedoara, Orăștie, Petroşani şi în oraşul Haţeg. Nu mai puţin de 500 de pliante cu recomandări preventive au distribuit poliţiştii rutieri participanţilor la trafic.

Advertisement

„Siguranța rutieră reprezintă o problemă de importanță majoră a zilelor noastre, având în vedere costurile sociale ale accidentelor de circulație şi impactul negativ pe care acestea îl au asupra populației. În acest context, polițiștii rutieri desfășoară activități preventive și de informare cu privire la principalele riscuri la care se expun participanţii la trafic, atât în calitate de pietoni, cât şi de conducători auto sau de pasageri ai autovechiculelor”, a declarat şeful Serviciului Rutier Hunedoara, comisar şef Dan Micu (foto medalion)

 

Viteza, principala cauză a accidentelor

 

Analiza efectuată de rutieriştii hunedoreni în ceea ce priveşte evoluţia accidentelor grave de circulaţie produse de la începutul acestui an, până în data de 11 noiembrie, relevă faptul că principalele cauze generatoare de incidente grave sunt, în continuare, viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum şi nerespectarea normelor rutiere de către pietoni. În această perioadă, pe şoselele din judeţul Hunedoara s-au produs 149 accidente grave de circulație, soldate cu 25 morţi şi 158 răniţi grav. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul accidentelor grave a scăzut cu 59, ceea ce reprezintă aproape 30 la sută. La capitolul morţi în urma acestor evenimente rutiere se constată o scădere semnificativă, de circa 50 la sută (-20) şi cu 36 mai puţini răniţi grav (-18,55 la sută).

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Exercițiu: Sirenele de alarmare sună miercuri. Cetățenii, rugați să rămână calmi

Publicat

pe

Redactat de

Sirenele de alarmare publică vor fi acționate, miercuri, 26 februarie 2025. Populația este rugată să rămână calmă și să nu intre în panică, fiind vorba despre un exercițiu.

“Miercuri, 26.02.2025, în intervalul orar 10:00-11:00, va avea loc exercițiul de alarmare publică „MIERCUREA ALARMELOR”, cu scopul de a verifica funcționarea sirenelor de pe întreg teritoriul județului Hunedoara. Exercițiul se va desfășura la nivel național, iar sirenele din țară vor emite semnalul „Alarmă la dezastre”, care presupune iminența producerii unor calamități cu impact major asupra comunităților. Deși acționarea sirenelor poate genera disconfort în rândul cetățenilor, deprinderea modului de comportare si familiarizarea cu tipul urgenței anunțate sunt de un real folos într-o situație limită. Astfel, le recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să își continue activitățile obișnuite, urmărind în paralel informările oficiale”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Reprezentanții ISU Hunedoara precizează că, în cazul unor situații reale, mai multe informații vor fi transmise prin intermediul mesajelor RO-ALERT, al aplicației DSU și al altor surse și canale de informare ale structurilor pentru situații de urgență, precum și de posturi de radio sau televiziune.

“Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populaţiei și a bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cel mai des întâlnite situații în care este alarmată populația, prin intermediul sirenelor electrice și electronice, au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor. De asemenea, sistemul de înștiințare – alarmare este utilizat în cazul producerii unor accidente tehnologice în care sunt implicate substanțe periculoase, ruperii unor baraje hidrotehnice sau căderii obiectelor din atmosferă. Această metodă destinată protecției populației civile poate fi utilizată și pe timpul conflictelor armate. Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate.

• Alarmă la dezastre – se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare;

Advertisement

• Prealarmă aeriană – se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare;

• Alarmă aeriană – se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele”, arată reprezentanții ISU Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Campanie „Ajută satul”: Mărțișoare cu scop umanitar, în centrul Devei

Publicat

pe

Redactat de

Devenii care trec prin Piața Victoriei (La Cal), din centrul orașului, pot achiziționa mărțișoare, în cadrul unei campanii umanitare, organizată de Asociația Ajută satul”.

„Tu pui prețul bunătății tale” este sloganul sub care se desfășoară campania umanitară. Simboluri ale primăverii, care mai de care mai frumoase, sunt expuse la stand. Cu banii strânși vor fi ajutate mai multe familii din sate de munte.

„Campania umanitară „Ajută Satul” vă provoacă să aduceți primăvara în inimile și casele tuturor. Hai la standul nostru din Deva, în Piața Victoriei (La cal) și alegeți un mărțișor făurit de voluntarii de la Asociația „Casa Adi”. Lasă o donație în urna de alături. Vom avea grijă ca suma strânsă în aceste zile să aducă bucurie în casele oamenilor din satele de munte. Sunt zeci de bunici, oameni aflați în suferință și copii care au nevoie de sprijinul nostru. Haideți alături de noi să punem speranță în viețile lor!”, au transmis reprezentanții Asociației „Ajută satul”.

Foto: Ajută satul/Facebook

 

O acțiune similară a fost organizată de voluntarii de la „Ajută satul” și anul trecut, de Mărțișor. Asociația este cunoscută pentru numeroasele sale campanii umanitare și sprijinul oferit oamenilor din zonele rurale.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

O petroșăneancă, pe podium la Jocurile Mediteraneene

Publicat

pe

Redactat de

Capitala Muntenegrului, Podgorica, a găzduit ediția din acest an a Jocurilor Mediteraneene la handbal feminin U17.

La startul competiției s-au aliniat 13 echipe naționale juvenile, împărțite în două serii, printre acestea fiind și reprezentativa U17 de handbal feminin a României. În grupe tinerele tricolore au învins Cipru, cu 34-9, Serbia, cu 24-18, Spania, cu 18-13 și Grecia, cu 20-19 și au pierdut, cu 12-14, în fața Sloveniei. Aceste rezultate au dus România în finala pentru locurile III-IV, cu Slovacia, junioarele din țara noastră câștigând meciul cu 20-19 și obținând, astfel, medaliile de bronz la Jocurile Mediteraneene. Din lotul de 17 jucătoare convocat pentru turneul din Muntenegru convocat de antrenorii Alin Bondar și Ștefan Birtalan jr. a făcut parte și portarul Narcisa Cepoi, sportivă originară din Petroșani, unde a început handbalul la CSȘ, și care, în prezent, este legitimată la ACS Transilvania Brașov. O altă jucătoare de la CSȘ Petroșani, Iulia Niță, a ratat convocarea din cauza unor probleme medicale.

Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate