Actualitate
„Trenuleţul piticilor” de la Hunedoara îşi reia cursele pe traseul său de vară
„Trenulețul piticilor” de la Hunedoara își reia cursele. Acesta va circula de 1 Iunie, între orele 10:00 și 20:00, iar începând din ziua următoare, va fi disponibil în timpul weekendului.
“Printre surprizele pregătite pentru cei mici, de 1 iunie, se numără şi repunerea în funcţiune a „trenuleţului piticilor”. De „Ziua copilului”, acesta va funcţiona între orele 10:00 – 20:00. Apoi, începând din 2 iunie, trenuleţul va fi disponibil sâmbăta şi duminica, de la 18:00 la 21:00 (cu posibilitatea extinderii programului în cazul în care există solicitări). Traseul va fi cel „de vară”, în jurul Parcului Tineretului, cu staţie de plecare/sosire în dreptul ieşirii din parc aflată pe B-dul Rusca (spre „Scările de la Poliţie). Preţurile rămân neschimbate: câte 2 lei pentru copii, 4 lei pentru adulţi”, au anunțat reprezentanții Primăriei Hunedoara.
Trenulețul de agrement de la Hunedoara oferă plimbări în fiecare vară, pe timpul weekendului, autoritățile locale dorind astfel să le ofere o bucurie celor mai mici dintre locuitori și nu numai.
Actualitate
“Legenda lui Moș Nicolae”, spectacol pentru copii, la Deva. Show interactiv, sub îndrumarea celebrului Leon Magdan
Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva vă invită să pătrundeți în lumea fascinantă a „Legendei lui Moș Nicolae”, un spectacol dedicat celor mici, plin de magie, jocuri și surprize. Evenimentul va avea loc pe 7 decembrie 2024, la ora 12:00, în Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean”.
Leon Magdan, profesorul de joacă, cel mai cunoscut artist de teatru de umbre, revine la Deva, într-un spectacol plin de emoție și magie pentru cei mici.
“Copiii se vor bucura de un show interactiv, cu concursuri și momente de neuitat, sub îndrumarea celebrului Leon Magdan, profesorul de joacă și renumitul artist de teatru de umbre. Acesta promite o experiență plină de emoție și magie, captivând publicul cu fiecare mișcare. Accesul se face pe bază de bilet pentru toți cei cu vârsta de peste 4 ani. Copiii mai mici de 4 ani pot participa fără bilet, dar nu vor beneficia de loc pe scaun”, au informat reprezentanții Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deeva.
Biletele sunt disponibile la prețul de 50 lei și pot fi achiziționate online, pe site-ul www.ticketstore.ro, sau direct de la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” (program: luni și vineri între 11:00-14:00, miercuri între 14:00-17:00).
Informații suplimentare se pot obține la numerele de telefon 0721.055.037 sau 0757998255.
Actualitate
Controale privind modul de gestionare a materialului lemnos. Amenzi în valoare de 40.000 de lei
Amenzi în valoare de 40.000 de lei au fost aplicate în urma unor controale efectuate de polițiști din cadrul I.P.J. Hunedoara – Biroul Pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Timișoara, privind modul de exploatare, gestionare, depozitare și transport a materialului lemnos.
Controalele au fost efectuate la diferiți operatori economici și transportatori de pe raza municipiului Orăștie și a comunelor Beriu și Orăștioara de Sus. Acțiunea polițiștilor s-a încheiat cu aplicarea a șapte sancțiuni contravenționale, în valoare de 40.000 de lei. De asemenea, s-au confiscat 49 mc material lemnos, de diferite specii și sortimente, în valoare de aproximativ 30.000 de lei.
“În urma verificării unui operator economic cu sediul în comuna Orăștioara de Sus, polițiștii au constatat nereguli în ceea ce privește modul de primire, depozitare și valorificare a materialului lemnos. În acest caz, a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă de 15.000 lei și a fost dispusă măsura complementară de confiscarea a aproximativ 40 mc material lemnos, specia molid, în valoare estimativă de 26.000 de lei. Un alt operator economic, cu sediul în comuna Beriu, a fost sancționat cu o amendă de 8.000 de lei. Simultan, polițiștii au luat măsura complementară de confiscare a aproximativ 3 mc lemn de foc, specia fag, în valoare de aproape 800 de lei. O a treia firmă, din comuna Beriu, a fost sancționată contravențional cu o amendă de 10.000 de lei. De asemenea, a fost dispusă măsura complementară de confiscare a circa 3 mc lemn rotund, specia fag, în valoare estimativă de 900 de lei. Un al patrulea operator economic, cu sediul în municipiul Orăștie, a fost sancționat contravențional cu 5.000 de lei”, a informat IPJ Hunedoara.
Acțiunea polițiștilor a vizat atât persoanele juridice, cât și transportatorii. În acest sens, în comuna Beriu a fost identificat un bărbat, de 55 de ani, care nu a respectat prevederile legale privind trasabilitatea materialului lemnos. „Potrivit verificărilor, acesta ar fi transportat cu un tractor, prevăzut cu remorcă, aproape trei metri cubi cherestea din specia molid (grinzi), fără documente legale de proveniență. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu o amendă de 1.000 de lei, iar materialul lemnos, în valoare estimativă de 2.680 de lei, a fost confiscat. Un alt bărbat, de 20 de ani, domiciliat în municipiul Orăștie, a fost identificat în timp ce transporta cu un atelaj hipo o cantitate de 0,798 mc lemn de foc din specia gorun, fără documente legale de proveniență. Acesta a fost sancționat contravențional cu o amendă de 1.000 de lei, iar materialul lemnos, în valoare estimativă de 220 de lei, a fost confiscat”, a mai informat IPJ Hunedoara.
Actualitate
Universitatea din Petroșani pregătește lansarea învățământului dual
Universitatea din Petroșani ar putea integra în oferta sa educațională specializări în regim de învățământ dual, după ce acestea vor fi acreditate.
Rectorul instituției, Prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, a anunțat că universitatea este deja implicată în trei consorții de învățământ dual în județul Hunedoara, la Deva, Hunedoara și Simeria.
În cadrul acestor consorții, au fost identificate și agreate specializări care să permită desfășurarea practicii studenților la companiile partenere. În prezent, procesul de acreditare presupune elaborarea planurilor de învățământ și a fișelor disciplinelor, cu un accent major pe componenta practică.
Avantajele pentru studenți includ:
Practica desfășurată la companiile din consorțiu, conform legislației în vigoare;
Asigurarea cazării și mesei pe durata stagiilor de practică;
Acordarea unei burse, pe toată perioada practicii extinse.
Această inițiativă subliniază angajamentul Universității din Petroșani de a oferi o educație modernă și adaptată nevoilor pieței muncii, prin colaborări directe cu mediul economic. Se preconizează că acest demers va atrage mai mulți studenți și va facilita integrarea lor profesională după absolvire.
FOTO: ARHIVĂ
-
Stiri nationalecu 3 zile in urma
Aparat RMN de ultimă generație, achiziționat cu fonduri europene, pus în funcțiune la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” Timișoara”
-
Stiri nationalecu 2 zile in urma
ANAF: Contribuabilii mici au obligația de a depune Declarația D406 (SAF-T), de la 1 ianuarie 2025
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Întreruperi de energie electrică, programate în perioada 18-24 noiembrie, în județul Hunedoara. Află unde
-
Actualitatecu o zi in urma
Șofer prins băut la volan și accident ușor cu victimă minoră în Hunedoara
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Operațiunea „TRACK&BUS” în județul Hunedoara: acțiuni pentru verificarea legalității transportului public de mărfuri și persoane
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Gimnastele din Deva, din nou în topul național
-
Economiccu 20 de ore in urma
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,59% pe an
-
Actualitatecu 2 zile in urma
FOTO: Incendiu violent la o casă din Aurel Vlaicu