Connect with us
Data: 29/05/2024
.

Actualitate

Un fost deţinut şi un condamnat au păcălit mai multe persoane cu angajări fictive

Publicat

pe

Înşelăciune „pusă la cale” şi coordonată din puşcărie!

Sistemul după care funcţiona escrocheria a fost gândit în spatele gratiilor. În libertate, opera soţia unui dintre cei doi infractori, implicată şi ea „până în gât” în acest caz

Poliţiştii hunedoreni au descoperit o metodă inedită de înşelăciune, care, deşi pare greu de crezut, a fost gândită şi coordonată din celula unui penitenciar din ţară de către un fost deţinut (eliberat între timp) şi un condamnat. Din spatele gratiilor, cei doi au reuşit să escrocheze cu angajări fictive mai multe persoane din diferite zone ale ţării, între care şi câţiva locuitori ai judeţului Hunedoara, după o schemă care i-a surprins până şi pe anchetatori. Mai exact, aceştia simulau organizarea unor interviuri de angajare, pentru posturi de agenţi de vânzări la diferite firme clonate chiar de ei, iar după aceea cereau bani celor interesaţi de locurile de muncă respective. Cel puţin 14 persoane, din mai multe judeţe ale ţării, între care şi Hunedoara, au căzut în capcana lor, iar alte 40 au fost pe punctul de a fi înşelate. Escrocheria nu le-ar fi reuşit fără ajutorul unor complice de afară. Între aceştia, „pionul” principal ar fi fost soţia unuia dintre cei doi condamnaţi, implicaţi în cacealma.

DSC07107„DIRECTORI” AUTOINTITULAŢI

Potrivit oamenilor legii, sistemul după care funcţiona înşelăciunea era unul destul de complicat pus la cale de un tânăr de 25 de ani, fost deţinut de drept comun (n.red. între timp, eliberat din închisoare) şi cu încă un condamnat pentru înşelăciune. Cei doi au reuşit să cloneze mai multe firme, folosindu-se de informaţii găsite în mediul virtual. Mai exact -explică poliţiştii -aceştia obţineau un certificat de înregistrare al unei societăţi comerciale prin căutare imagini pe www.google.com, care returnează, după acest criteriu de căutare cel puţin 500.000 de rezultate la diverse rezoluţii, dimensiuni, culori sau chiar date ale upload-ării. Folosind imaginea respectivă, deschideau un cont de angajator pe site-urile www.bestjobs.ro sau www.ejobs.ro şi postau un anunţ pentru recrutarea a două categorii de personal: director zonal (în schimbul unui salariu de circa 600 de euro) şi agent de vânzări (plătit cu aşa -zisa sumă de 200 de euro).

Prima persoană „angajată” era directorul regional, fără excepţie femeie, care era informată că va avea ca sarcină dezvoltarea unei reţele de vânzări de materiale de construcţii sau electrice. Acesta trimitea o copie a cărţii sale de identitate pe o adresă de e-mail după care, pe aceeaşi adresă primea un contract de muncă semnat şi stampilat, împreună o lista cu 30-50 de nume, întotdeauna bărbaţi, centralizate de pe site-urile de recrutare a forţei de muncă. Cu aceste persoane urma să organizeze un interviu şi să selecteze aproximativ 10 persoane. Pentru a face ea însăşi angajările persoana desemnată aşa -zis director obţinea, la cererea telefonică a angajatorilor, o ştampilă. Pentru a asigura credibilitatea acţiunii de recrutare, cei doi făceau rezervări la hoteluri de minimum patru stele, precum şi o comandă de autoturisme cu cilindree mică, specifice reţelelor de vânzare astfel încât în eventualitatea în care directorul ori candidaţii ar fi dorit să verifice veridicitatea celor arătate, să poată avea confirmarea existenţei societăţii. Ulterior selectării personalului, celor aleşi li se întocmea contract de muncă semnat şi stampilat de directorul zonal. Cu această ocazie, aceştia depuneau într-un cont suma de 200 de euro cu titlu de garanţie pentru autoturismul de serviciu, bani pe care urmau să-i recupereze în prima lună de angajare. Sumele de bani ajungeau în contul unor persoane angajate de ei, fiind transferate prin Western Union sau mandat poştal unor terţi care aveau rolul de a securiza transferul banilor.

Advertisement

LĂSAŢI ÎN LIBERTATE

Faptele lor au fost descoperite, în mod întâmplător, de o hunedoreancă de 30 de ani, din oraşul Haţeg, care a reclamat la poliţie faptul că a fost angajata unei societăţi comerciale, în care a avut funcţia de „director zonal”, calitate în care a făcut recrutări de personal pentru funcţia de agent de vânzări, determinând persoanele selectate să achite într-un cont bancar al unei terţe persoane 200 de euro ca avans pentru autoturisme de serviciu, fără ca angajarea să mai aibă loc „de facto”. Poliţiştii au intrat „pe fir” şi aşa au aflat ce făceau, de fapt, cei doi condamnaţi şi, din libertate, soţia, de 21 de ani, a unuia dintre ei.

În timpul anchetei, s-a mai descoperit că acţiunile lor s-au orientat asupra întregii ţări, fiind comise nouă astfel de fapte, în judeţele Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin, Vaslui, Braşov şi Teleorman în dauna a 14 persoane, cu un prejudiciu total de 12.600 lei.

Pentru aceste fapte, poliţiştii au dispus ca tânărul de 25 de ani, împreună cu soţia lui, să fie reţinuţi. Cei doi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Haţeg cu propunere de arestare preventivă, însă instanţa de judecată a decis ca aceştia să fie lăsaţi în libertate cu interdicţia de a părăsi ţara. În ceea ce îl priveşte pe celălalt condamnat implicat în acest caz, el se află în continuare în penitenciar unde îşi ispăşeşte pedeapsa primită anterior.

Advertisement

Actualitate

Starea drumurilor de acces în Parcul Național Retezat – Informații actualizate

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Retezat au oferit informaţii actualizate, la data de 28 mai 2024, despre accesul cu maşina în aria protejată.

„Starea drumurilor se poate modifica de la o zi la alta în funcție de condițiile meteo. Vă rugăm să aveți în vedere informările meteorologice date de către Administratia Nationala de Meteorologie RA”, au transmis reprezentanții Administrației Parcului Național Retezat.

Administrația Parcului Național Retezat nu deține și nu administrează drumuri în sau lângă parc.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbalistele de la CSM Deva au terminat sezonul cu victorii

Publicat

pe

Redactat de

Sezonul intern din fotbalul feminin a ajuns la final. Printre participante la competiție s-a numărat și CSM Deva, clubul de la poalele Cetății fiind la primul său sezon competițional în fotbalul feminin.

Senioarele, pe locul secund

Echipa de senioare a evoluat în Liga 3, unde a terminat pe un meritoriu loc doi în serie. În ultimul meci, decisiv pentru ocuparea locului al doilea, devencele, pregătite de către Alina Mardare, au învins, cu 1-0, pe CFR Cluj, unicul gol al meciului de pe teren propriu fiind înscris de Delia Grecu. În acest meci pentru CSM Deva au evoluat Amalia Săndulescu, Andrada Niculescu, Roxana Antemie, Andreea Marina, Delia Grecu, Andreea Cărmăzan, Maria Jurj, Irina Brătean, Teodora Narița, Diana Nemțuc, Sarah David, Alexandra Costache și Alexandra Ianc. Seria a fost câștigată de UTA, iar după devence s-au clasat Academia Florești, CFR Cluj și Olimpia Satul Mare.

Junioarele, scor-fluviu

Echipa de junioare U15 a evoluat într-una din seriile Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă. După un început bun de sezon, fetele pregătite de Alina Mardare au avut, apoi, o evoluție mai modestă și, chiar dacă au revenit pe final de campionat, au terminat pe poziția a cincea, după Interstar Sibiu, Alma Sibiu, Student Sport Alba Iulia și Hermannstadt Sibiu. În ultimul meci jucat, pe teren propriu, devencele au reușit un scor fluviu, 8-0, cu Hermannstadt, prin golurile înscrise de Cătălina Circo (4), Maia Toderesc (3) și Andreea Toderesc. Pentru CSM Deva au evoluat Patricia Popescu, Florina Popa, Andreea Toderesc, Alexia Muntean, Karina Ahămoaie, Maia Toderesc,

Advertisement

Alessia Dreghici, Iulia Szabo, Melania Marfici, Cătălina Circo, Rebeca Brînda și Maia Feier.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Handbalistele au ratat promovarea în Liga Florilor

Publicat

pe

Redactat de

După ce au ratat accederea în Liga Florilor la turneul de la Iași, handbalistele de la CSM Deva au jucat în al doilea baraj la Mioveni. Din păcate, nici cea de-a doua tentativă de revenire în primul eșalon valoric al handbalului românesc nu a fost una încununată de succes.

Devencele au pierdut primele două jocuri, 22-27 cu HC Zalău și 27-28 cu CSM Târgu Jiu, aceste formații păstrându-și locurile în Liga Florilor. În ultimul meci de la Mioveni, unul fără miză, CSM Deva a remizat, scor 34-34 cu Activ Ploiești, și a terminat turneul pe poziția a treia. La Mioveni, ca și la Iași, antrenorii Valentina Ardean Elisei și Olovia Nanu le-au folosit în poartă pe Flavia Lima, Ana Inculeț și Andreea Nastasă iar în câmp pe Bianca Cherecheși, Teodora Popescu, Nika Matavs, Diana Șamanț, Orsolya Mozes, Tatiana Sutranova, Alexandra Orșivschi, Sarah Darie, Zsofia Csavar, Nicoleta Deaconu, Andreea Tetean, Fanta Diagouraga și Lavinia Florea, după toate probabilitățile fiind, pentru toate, ultima prezență în tricoul Devei.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 23240001

Vând

  • Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

 

  • Vând sobe teracotă vrac(cahle) calitatea 1, mai multe modele, sobe dormitor, bucătărie, șeminee, prețuri cele mai mici. Livrare la domiciliu, detalii la numărul de telefon 0730241017.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate