Connect with us
Data: 13/04/2024
.

Actualitate

Moţii au „jumulit” Vulturii Lugoj

Publicat

pe

„Un pas înainte pentru Aurul Brad!”

Câştigătoarea Cupei României faza judeţeană a debutat cu dreptul în ediţia naţională

După cucerirea Cupei României, faza judeţeană 2012-2013, Aurul Brad a debutat cu dreptul în noul sezon, învingând-o cu 3-1 pe Vulturii Lugoj, în turul I al competiţiei KO, ediţia naţională. Conduşi la pauză cu 1-0, brădenii lui Alin Gomoi (foto mic) au revenit în partea secundă, când în decurs de 22 de minute au marcat de 3 ori şi s-au calificat în etapa viitoare.

Fără să-şi mai ajute echipa din teren, antrenorul „moţilor”, consideră succesul drept unul foarte important pentru moral. Tehnicianul de 39 de ani doreşte ca gruparea condusă de el să avanseze cât mai mult în Cupa României şi să aducă la Brad o echipă de tradiţie.

Aurul-Brad-Retezat-Hateg-(7)Schimbări inspirate

Aurul a început timorat duelul cu Vulturii Lugoj şi la capătul primelor 45 de minute s-a văzut condusă cu 1-0, prin golul bănăţeanului Ardelean, din minutul 27. În partea secundă, cu două schimbări inspirate ale lui Alin Gomoi şi o cădere fizică a oaspeţilor, Aurul a întors rezultatul, înscriind de 3 ori prin Raţ (65), Rotariu (80) şi Vurdea (87), ultimii doi intrând în partea secundă în teren. „Adversarul ne-a dominat în prima repriză, dar în cea de-a doua noi am fost mai proapeţi. Era şi normal, pentru că aveam câteva zile în plus de pregătire faţă de ei”, a explicat succesul Alin Gomoi. Acesta a explicat obiectivul trupei brădene în această ediţie a Cupei României. „Acest succes este un pas înainte pentru Aurul Brad. Vom mai juca cel puţin un meci, dar noi ne dorim să avansăm cât mai mult. Dacă se poate am vrea să aducem la Brad un adversar cu blazon”, a spus antrenorul Aurului. Faza următoare a Cupei României se va disputa în 31 iulie, iar Aurul Brad s-ar putea întâlni atunci cu FC Hunedoara, Federaţia Română de Fotbal (FRF) preferând „împerecherea” echipelor pe criterii geografice.

Advertisement

Veteran în locul altui… veteran

În partida cu trupa bănăţeană, Aurul Brad a adoptat aceeaşi strategie, mizând pe o echipă formată din jucători cu mare experienţă şi fotbalişti tineri. În trupa lui Gomoi şi-a făcut apariţia şi noua achiziţie, Radu Filipaş, fostul antrenor-jucător de la Key Sistemsro Ribiţa, care l-a înlocuit cu brio în centrul defensiviei, pe un al veteran, Emil Polvrea. Pe lângă Filipaş, 39 de ani, titulari au mai jucat Costel Lupea şi Gheorghe Cornea, fotbalişti trecuţi bine de prima tinereţe. Totuşi, golurile au fost marcate de fotbaliştii tineri, Raţ, Rotariu şi Vurdea. Antrenorul Alin Gomoi nu a jucat deloc şi a afirmat că îşi doreşte să lase locul celor mai tineri. „Intenţia mea în acest sezon e să nu mai joc sau să o fac cât mai puţin. Vreau să-i las pe cei mai tineri să evolueze. Mi-e mult mai uşor pe bancă din punct de vedere al antrenoratului”, a mai spus Alin Gomoi.

Actualitate

Copil de 10 ani, rănit ușor, în urma unui accident produs pe DN 76, la Luncoiu de Jos

Publicat

pe

Redactat de

Un copil, în vârstă de 10 ani, a fost transportat la spital în urma unui accident rutier produs, sâmbătă, pe DN 76, la Luncoiu de Jos.

„Pompierii Secției Brad au intervenit, cu o autospecială de stingere și cu un echipaj SMURD, la un accident auto produs în localitatea Luncoiu de Jos, pe DN 76. La fața locului, salvatorii au constatat că în urma coliziunii dintre două autoturisme un minor, băiat în vârstă de 10 ani, a fost rănit ușor. El a fost transportat, cu ambulanța SMURD, la spitalul din Brad, în stare stabilă. La locul accidentului, pompierii au asigurat măsurile PSI care se impun în astfel de situații. Cauzele accidentului urmează să fie stabilite de instituțiile care au competențe în astfel de situații”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

 

Foto: arhivă

Citeste mai mult ...

Actualitate

Plimbările cu vaporașele de la Șoimuș, pe Mureș – reluate din 19 aprilie. Sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan

Publicat

pe

Redactat de

Plimbările cu vaporașele de agrement „Stelar” de la Șoimuș, pe râul Mureș, vor fi reluate, începând cu data de 19 aprilie 2024. Primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, a anunțat că sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan.

În 19 aprilie 2024, vom deschide activitatea la Vaporaș Șoimuș. Sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan. De preferință băieți! CV-urile se depun la Primăria Șoimuș, până la data de 15.04.2024, între orele 09:00 -16:00. Rezervări pentru plimbări pe Mureș, la tel.: 0741152922. Vă așteptăm în comuna noastră!”, a scris, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Șoimuș.

Reamintim că, plimbările de agrement pe râul Mureș au început în vara anului 2022, atunci când primul vaporaș – „Stelar 1”, cu o capacitate de 10 locuri, a intrat în proprietatea Primăriei comunei Șoimuș. Odată cu lansarea acestuia la apă s-a împlinit un vis mai vechi al administrației publice locale din localitate, primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, anunțând, atunci, cu foarte multă bucurie, că, după mai bine de patru decenii și jumătate, Șoimuș are, din nou, vaporaș de agrement pe râul Mureș.

În 2023, administrația publică locală din Șoimuș a mai achiziționat o ambarcațiune, de o capacitate mai mare, de 45 de locuri- „Stelar 2”, adusă din Șantierul Naval de la Orșova.

Cele două vaporașe de agrement sunt puse la dispoziția localnicilor și turiștilor, oferind plimbări de poveste pe râul Mureș.

Advertisement

Cursele de agrement pe râul Mureș vor fi reluate din 19 aprilie 2024.

Călătoriile pe apă pornesc de la pontonul amenajat pe malul râului Mureș, în imediata vecinătate a autostrăzii, aproape de fostul camping Șoimuș. Administrația publică locală a creat și o pagină pe rețeaua de socializare -Vaporaș Șoimuș, pentru a facilita comunicarea cu toți cei interesați de plimbări pe râul Mureș, cu cele două ambarcațiuni.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Educaţie pentru sănătate: 100 de minute despre un subiect pe care elevii nu sunt obișnuiți să-l discute acasă

Publicat

pe

Redactat de

Şase clase de elevi de la Liceul de Arte “Sigismund Toduţă”, cu vârste între 14 şi 17 ani, au participat, joi, la o lecţie inedită de educaţie despre sănătate, organizată de Cabinetul medical şcolar nr. 3 în colaborare cu psihologul şcolii şi cu un medic specialist de la Cabinetul de planificare familială Deva. Acțiunea a avut ca scop creşterea gradului de informare corectă a adolescenţilor despre riscul bolilor cu transmitere sexuală şi comportamentul orientat spre prevenirea sarcinilor în adolescență.

Pe parcursul a două sesiuni de informare, medicii le-au vorbit adolescenților despre anatomie, contracepţie, protejarea sănătăţii şi a corpului, planificare familială, responsabilitate, decizie, sentimente, emoţii, consimţământ şi rolul esenţial al părintelui în educaţia sexuală a copiilor.

Explicațiile – uneori științifice, dar totuși, pe înțelesul tuturor – au fost completate cu imagini proiectate, videoclipuri educative, demonstrații practice și materiale despre riscurile sarcinii timpurii și consecinţele pe care le au asupra sănătăţii bolile cu transmitere sexuală. Totodată, elevii au avut ocazia să pună întrebări, chiar și sub anonimat, specialiștilor prezenţi la întâlnire.

Educaţia pentru sănătate este un drept al fiecărui adolescent. Cei 150 de liceeni care au fost de acord să participe la acțiune au dovedit că îşi doresc discuţii deschise despre relaţiile sigure și sănătoase. Tinerii admit că au nevoie de informaţii corecte pentru a lua decizii responsabile și sunt convinși că Internetul sau discuțiile între colegi nu reprezintă neapărat cele mai potrivite surse.

Descriind în detaliu transformările corpului uman la diferite vârste, specialistul în planificare familială a explicat că educaţia sexuală a adolescenţilor trebuie să înceapă acasă şi încurajează părinţii să discute cu copiii lor despre orice subiect pe această temă. Medicul a mai punctat că în statele dezvoltate, copiii învaţă încă de la grădiniţă că propriul trup le aparţine. Sunt informaţi despre adulţii de încredere și învaţă să distingă acţiunile nepotrivite de comportamentele normale şi să comunice părinţilor orice situaţie atipică.

Advertisement

La noi însă, părinții încă au rețineri să vorbească deschis cu copiii lor despre subiecte pe care le consideră delicate, iar copiii, la rândul lor, decid să experimenteze pe ascuns ignorând riscurile la care se expun.

„Pentru mine, acțiunea a fost una educativă – a concluzionat, la finalul întâlnirii, un elev de clasa a X-a, care consideră că educația sexuală este, în primul rând, educație pentru sănătate și „fluturii din stomac” nu sunt de ajuns pentru a garanta o relație sigură și sănătoasă. Așadar, oricât de amuzat sau de banal ar părea un asemenea subiect, el trebuie discutat de către fiecare elev cu familia și cu specialiștii. „Altfel, ignoranța ne-ar putea afecta viitorul pentru totdeauna”, a încheiat tânărul.

Direcţia de Asistenţă Socială Deva

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate