Actualitate
Un hunedorean în Guvernul Grindeanu
După câteva înțepături, care, cu timpul, vom vedea cui au adus desrvicii, între președintele țării și liderii PSD, România are, de săptămâna trecută, un nou Guvern.
Depășind fazele de “arătare a mușchilor” și “în securiști să ne batem”, șeful statului, Klaus Iohannis, și liderul PSD, Liviu Dragnea, care este și președinte al Camerei Deputaților, au căzut la un numitor comuna în ceea ce privește numele premierului.
Un trecut cu destule halte politice
Acesta este Sorin Grindeanu, fostul președinte al Consiliului Județean Timiș, care a alcătuit un guvern care cuprinde mulți apropiați ai lui Liviu Dragnea, membrii executivului fiind numiți și “teleorminiștri”, după locul de origine al liderului PSD. În Guvern, compus din membri PSD și ALDE, cu sprijin parlamentar din partea minorităților și al UDMR. Printre cei 27 de membri ai Guvernului întâlnim și un hunerdorean get – beget, la portofoliul externelor, în persoana lui Teodor Meleșcanu. Născut la Brad, pe 10 martie 1941, Teodor Meleșcanu nu este la prima sa experiențî ca ministru, activând în mai multe cabinete post – decembriste. Pe Meleșcanu, dfiplomat de carieră, îl găsim ca ministru pentru prima oareă în Guvernul Văcăroiu, la Extrene, între 1992 și 1996. Cariera politică post – decembristă și-a început-o, ca mai toți, în FSN, trecând, apoi, la PDSR, precursorul PSD-ului de astăzi. A înființat, apoi, alături de câțiva foști social – democrați, efemera APR, care, mai apoi, a fuzionat cu PNL. Din postura de membru al PNL, Teodor Meleșcanu a a mai deţinut portofoliile la Apărare şi Justiţie (interimar) în Executivul condus de Călin Popescu Tăriceanu. Apoi a ajuns să fie repudiat de colegii săi liberali, după ce a acceptat propunerea fostului său duşman, ex-președintele Traian Băsescu, de a fi în fruntea SIE, poziție pe care a ocupat-o între începutul lui 2012 și toamna lui 2014. Părăsește această funcție pentru a reveni, ca independent, de această dată, în funcția de ministru de Externe, în Guvernul Ponta 3, pentru doar opt zile, în preajma celui de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial din 2014, demisionând după ce au fost probleme cu votarea în Diaspora, prin acceptarea postului dând apă la moară celor care considerau că brădeanul nu s-ar fi îndepărtat niciodată de Ion Iliescu şi social – democraţi, indiferent de partidul din care a făcut parte. Această impresie rămâne și acum, chiar dacă Teodor Meleșcanu este, acum, membru al ALDE, aliatul PSD la guvernare.
Sî încerce împăcarea PSD – ALDE în județ?
Perceput ca un tip simpatic și cunoscut și prin faptul că a fost căsătorit ce regretata jurnalistă de televiziune de mare valoare Felicia Meleșcanu, brădeanul nu este văzut, de mulți analiști politici de la București, ca o soluție potrivită la Externe. În schimb, însă, este singura legătură directă a județului Hunedoara cu guvernul lui Grindeanu și Dragnea. În recenta campanie electorală a fost, alături de Mircea Moloț, liderul ALDE Hunedoara, pe la mai multe primării hunedorene, deși partidul pe care îl reprezintă are un singur edil în județ, la Geoagiu, pe Vasile Cărăguț. În rest, însă, de-a lungul timpuluii, Meleșcanu nu a făcut deloc caz de originile sale hunedorene, iar dacă cei din ALDE se așteaptă la mai multe de la acesta s-ar putea înșela. Singurul lucru pe care l-ar putea face Meleșcanu ar fi o împăcare între Moloț și Laurențiu Nistor, președintele PSD din județ, relațiile dintre cei doi aliați din județ fiind mai mult decât glaciale. Dar ce va fi vom afla cât de curând.
Actualitate
O tânără de 24 de ani, dată dispărută, după ce a plecat de acasă, din Sântămăria -Orlea
Polițiștii fac verificări pentru depistarea unei tinere, în vârstă de 24 de ani, plecată de la domiciliul său, din comuna hunedoreană Sântămăria -Orlea.
Oamenii legii au fost sesizați de concubinul tinerei care le-a spus că aceasta ar fi plecat de acasă, în urmă cu două zile.
„Poliția Orașului Hațeg a fost sesizată, în data de 08 ianuarie a.c., de un bărbat în vârstă de 46 de ani despre faptul că Muntean Roxana -Lăcrămioara (foto), concubina sa, a plecat de acasă. În urma primelor verificări, polițiștii au stabilit că femeia de 24 de ani ar fi plecat de la domiciliul său din comuna Sântămăria-Orlea în data de 06 ianuarie a.c., în jurul orei 13:00. La momentul plecării, aceasta purta o geacă de culoare argintiu-verde, blugi de culoare neagră, ghete de culoare neagră. În continuare se fac cercetări și verificări în vederea stabilirii tuturor datelor necesare identificării acesteia”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara.
Semnalmente
Tânăra dată dispărută are o înălțime de 1,60 m, o greutate de aproximativ 46 kg, păr brunet, lung, ochi căprui.
Persoanele care pot oferi informații, ce pot duce la depistarea femeii dispărute, sunt rugate să apeleze numărul unic de urgență 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliție.
Actualitate
Alocațiile de stat pentru copii intră, joi, în conturi
Alocațiile de stat pentru copii intră, mâine, în conturi.
„Sumele aferente lunii decembrie 2024, reprezentând: alocația de stat pentru copii; indemnizația de creștere a copilului; stimulentul de inserție; indemnizația de acomodare, au fost decontate. Mâine, 09. 01.2025, toți beneficiarii, cu încasarea în conturi a acestor prestații sociale, din județul Hunedoara, vor avea banii în bănci”, au informat reprezentanții Agenției Județene pentru Plăți și și Inspecție Socială (AJPIS) Hunedoara.
Actualitate
Plata pensiilor, decalată. Banii ajung la pensionari mai târziu decât de obicei
Distribuirea pensiilor a fost decalată cu câteva zile, ca urmare a sărbătorilor de iarnă. Atât salariații Poștei Române, cât și cei ai Casei Naționale de Pensii Publice au beneficiat de zile libere, conform legislației. Din această cauză, pensiile pentru luna ianuarie vor ajunge la pensionari cu câteva zile întârziere.
Sumele necesare pentru plata pensiilor au fost virate către Poșta Română abia pe 3 ianuarie, iar distribuirea va începe de vineri, 10 ianuarie.
Potrivit unui document oficial, trimis de Poșta Română către oficiile județene, prezentat de newsweek.ro, achitarea drepturilor se va face la domiciliu în perioada de 10-22 ianuarie 2025, iar la ghișeu până pe 27 ianuarie.
În mod normal, plata pensiilor prin Poșta Română se face începând cu prima zi a fiecărei luni și durează două săptămâni. Plata pensiilor prin conturi curente sau conturi de card se face „în data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni”.
-
Actualitatecu 4 ore in urma
Licitația pentru întreținerea drumurilor județene, contestată fără succes
-
Actualitatecu 3 ore in urma
Atenție, șoferi! Lucrări de montare parapet median pe A1 Sibiu -Deva. Se circulă cu restricții
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Boboteaza, una dintre cele mai importante sărbători ale creștinătății. Ziua în care sunt sfințite apele
-
Actualitatecu 5 ore in urma
Noutăți din tabăra Corvinului
-
Stiri nationalecu 3 ore in urma
Râs căzut într-o fântână, în Masivul Parâng, salvat de salvamontiști
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Două oferte pentru reabilitarea termică a Secției de Ginecologie din Brad, un proiect de 3,7 milioane lei
-
Actualitatecu 7 ore in urma
Atenționare meteo – Cod galben de vânt puternic în Munții Apuseni și în Carpații Orientali
-
Actualitatecu 6 ore in urma
Hidrocentralele din Defileul Jiului, dezvoltare energetică sau sacrificiu ecologic?