Connect with us
Data: 13/04/2024
.

Actualitate

Val de contravenții și infracțiuni pe drumurile din județ. Șoferi fără permis, sub influența băuturilor alcoolice sau probleme tehnice la autoturisme

Publicat

pe

Polițiștii rutieri din județ au constatat, în numai 24 de ore, mai multe infracțiuni sau contravenții în rândul participanților la trafic.

”În data de 23 august 2023, în jurul orei 19:20, polițiștii au oprit pe D.J. 761B, în satul Vărmaga, autoturismul condus de un tânăr de 20 de ani, din orașul Simeria, cu privire la care au stabilit, în urma verificărilor, că nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Tot ieri, polițiștii au oprit în trafic, pe strada Nicolae Titulescu, din oraș Hațeg, autoturismul condus de un bărbat de 45 de ani,  din Călan, iar în urma verificării în bazele de date s-a constatat faptul că autoturismul în cauză nu este înmatriculat.

De asemenea, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, înregistrând o concentrație de 0,15 mg/l, alcool pur în aerul expirat”, arată IPJ Hunedoara.

Accident cu mopedul

La data de 24 august 2023, în jurul orei 01:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hațeg au fost sesizați de personalul medical al U.P.U. Hațeg cu privire la faptul că la această unitate s-a prezentat o persoană ce părea a fi în stare de ebrietate, care a declarat că  a fost implicat într-un accident rutier (căzând de pe un moped).

”Echipa deplasată la fața locului a constatat faptul că persoana respectivă este un bărbat de 37 de ani, din orașul Hațeg, care a condus un moped pe strada Râul Galbena, din orașul Hațeg, unde a fost implicat într-un accident din care a rezultat rănirea acestuia.

Advertisement

Bărbatul a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în urma interogării bazelor de date, polițiștii au  constatat faptul că respectivul nu deține permis de conducere, iar mopedul utilizat nu figurează ca fiind înmatriculat”, a mai informat IPJ Hunedoara.

S-a lovit cu autoturismul de zidul unui imobil

La data de 23 august 2023, în jurul orei 22:55, polițiștii au fost sesizați despre faptul că, pe o stradă din municipiul Orăștie, a avut loc un eveniment rutier fără victime.

”Patrula de ordine publică care a ajuns la fața locului a identificat un tânăr de 26 de ani, din Orăștie, cu privire la care s-a stabilit că ar fi lovit cu autoturismul zidul unui imobil situat pe strada Piața Victoriei, din Orăștie.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilometru, care a indicat o valoare  de 1,25 mg/l, alcool pur în aer expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice.

Totodată,  în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit faptul că tânărul  nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, mai informează IPJ Hunedoara.

Advertisement
A condus sub influența băuturilor alcoolice

La data de  23 august 2023, în jurul orei 11:15, polițiștii au depistat în trafic un bărbat de 47 de ani, din Uricani, care conducea un autoturism pe raza orașului Uricani, din direcția de mers Uricani către Lupeni.

”În urma efectuării testării alcoolscopice, aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,70 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor în bazele de date, polițiștii au constatat că bărbatul figurează cu dreptul  de a conducere autovehicule suspendat”, mai informează IPJ Hunedoara.  

În cauzele prezentate, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală.

Advertisement

Actualitate

Copil de 10 ani, rănit ușor, în urma unui accident produs pe DN 76, la Luncoiu de Jos

Publicat

pe

Redactat de

Un copil, în vârstă de 10 ani, a fost transportat la spital în urma unui accident rutier produs, sâmbătă, pe DN 76, la Luncoiu de Jos.

„Pompierii Secției Brad au intervenit, cu o autospecială de stingere și cu un echipaj SMURD, la un accident auto produs în localitatea Luncoiu de Jos, pe DN 76. La fața locului, salvatorii au constatat că în urma coliziunii dintre două autoturisme un minor, băiat în vârstă de 10 ani, a fost rănit ușor. El a fost transportat, cu ambulanța SMURD, la spitalul din Brad, în stare stabilă. La locul accidentului, pompierii au asigurat măsurile PSI care se impun în astfel de situații. Cauzele accidentului urmează să fie stabilite de instituțiile care au competențe în astfel de situații”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

 

Foto: arhivă

Citeste mai mult ...

Actualitate

Plimbările cu vaporașele de la Șoimuș, pe Mureș – reluate din 19 aprilie. Sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan

Publicat

pe

Redactat de

Plimbările cu vaporașele de agrement „Stelar” de la Șoimuș, pe râul Mureș, vor fi reluate, începând cu data de 19 aprilie 2024. Primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, a anunțat că sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan.

În 19 aprilie 2024, vom deschide activitatea la Vaporaș Șoimuș. Sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan. De preferință băieți! CV-urile se depun la Primăria Șoimuș, până la data de 15.04.2024, între orele 09:00 -16:00. Rezervări pentru plimbări pe Mureș, la tel.: 0741152922. Vă așteptăm în comuna noastră!”, a scris, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Șoimuș.

Reamintim că, plimbările de agrement pe râul Mureș au început în vara anului 2022, atunci când primul vaporaș – „Stelar 1”, cu o capacitate de 10 locuri, a intrat în proprietatea Primăriei comunei Șoimuș. Odată cu lansarea acestuia la apă s-a împlinit un vis mai vechi al administrației publice locale din localitate, primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, anunțând, atunci, cu foarte multă bucurie, că, după mai bine de patru decenii și jumătate, Șoimuș are, din nou, vaporaș de agrement pe râul Mureș.

În 2023, administrația publică locală din Șoimuș a mai achiziționat o ambarcațiune, de o capacitate mai mare, de 45 de locuri- „Stelar 2”, adusă din Șantierul Naval de la Orșova.

Cele două vaporașe de agrement sunt puse la dispoziția localnicilor și turiștilor, oferind plimbări de poveste pe râul Mureș.

Advertisement

Cursele de agrement pe râul Mureș vor fi reluate din 19 aprilie 2024.

Călătoriile pe apă pornesc de la pontonul amenajat pe malul râului Mureș, în imediata vecinătate a autostrăzii, aproape de fostul camping Șoimuș. Administrația publică locală a creat și o pagină pe rețeaua de socializare -Vaporaș Șoimuș, pentru a facilita comunicarea cu toți cei interesați de plimbări pe râul Mureș, cu cele două ambarcațiuni.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Educaţie pentru sănătate: 100 de minute despre un subiect pe care elevii nu sunt obișnuiți să-l discute acasă

Publicat

pe

Redactat de

Şase clase de elevi de la Liceul de Arte “Sigismund Toduţă”, cu vârste între 14 şi 17 ani, au participat, joi, la o lecţie inedită de educaţie despre sănătate, organizată de Cabinetul medical şcolar nr. 3 în colaborare cu psihologul şcolii şi cu un medic specialist de la Cabinetul de planificare familială Deva. Acțiunea a avut ca scop creşterea gradului de informare corectă a adolescenţilor despre riscul bolilor cu transmitere sexuală şi comportamentul orientat spre prevenirea sarcinilor în adolescență.

Pe parcursul a două sesiuni de informare, medicii le-au vorbit adolescenților despre anatomie, contracepţie, protejarea sănătăţii şi a corpului, planificare familială, responsabilitate, decizie, sentimente, emoţii, consimţământ şi rolul esenţial al părintelui în educaţia sexuală a copiilor.

Explicațiile – uneori științifice, dar totuși, pe înțelesul tuturor – au fost completate cu imagini proiectate, videoclipuri educative, demonstrații practice și materiale despre riscurile sarcinii timpurii și consecinţele pe care le au asupra sănătăţii bolile cu transmitere sexuală. Totodată, elevii au avut ocazia să pună întrebări, chiar și sub anonimat, specialiștilor prezenţi la întâlnire.

Educaţia pentru sănătate este un drept al fiecărui adolescent. Cei 150 de liceeni care au fost de acord să participe la acțiune au dovedit că îşi doresc discuţii deschise despre relaţiile sigure și sănătoase. Tinerii admit că au nevoie de informaţii corecte pentru a lua decizii responsabile și sunt convinși că Internetul sau discuțiile între colegi nu reprezintă neapărat cele mai potrivite surse.

Descriind în detaliu transformările corpului uman la diferite vârste, specialistul în planificare familială a explicat că educaţia sexuală a adolescenţilor trebuie să înceapă acasă şi încurajează părinţii să discute cu copiii lor despre orice subiect pe această temă. Medicul a mai punctat că în statele dezvoltate, copiii învaţă încă de la grădiniţă că propriul trup le aparţine. Sunt informaţi despre adulţii de încredere și învaţă să distingă acţiunile nepotrivite de comportamentele normale şi să comunice părinţilor orice situaţie atipică.

Advertisement

La noi însă, părinții încă au rețineri să vorbească deschis cu copiii lor despre subiecte pe care le consideră delicate, iar copiii, la rândul lor, decid să experimenteze pe ascuns ignorând riscurile la care se expun.

„Pentru mine, acțiunea a fost una educativă – a concluzionat, la finalul întâlnirii, un elev de clasa a X-a, care consideră că educația sexuală este, în primul rând, educație pentru sănătate și „fluturii din stomac” nu sunt de ajuns pentru a garanta o relație sigură și sănătoasă. Așadar, oricât de amuzat sau de banal ar părea un asemenea subiect, el trebuie discutat de către fiecare elev cu familia și cu specialiștii. „Altfel, ignoranța ne-ar putea afecta viitorul pentru totdeauna”, a încheiat tânărul.

Direcţia de Asistenţă Socială Deva

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate