Connect with us
Data: 20/07/2024
.

Actualitate

Valea Jiului, sub conducere PSD

Publicat

pe

Valea Jiului este sub conducere PSD.

În urma alegerilor care au avut loc 9 iunie 2024, toate primăriile din Valea Jiului vor fi conduse de primari PSD.

Vasile Jurca – Petrila

Vasile Jurca a fost reales primar al orașului Petrila. Potrivit datelor preliminare, Vasile Jurca (PSD) a obținut un procent 69,08% din voturi, adică 5.030 de sufragii. Acest lucru confirmă clar încrederea acordată de comunitatea noastră liderului lor ales.

Pe locul doi în competiție se află E. ANDRONACHE (AUR) care a obținut 14,85% din voturi, sau 1.081 de sufragii.

Locul trei este ocupat de M. ROŞULESCU (PNL), care a acumulat 7,8% din voturi, sau 568 de sufragii. În continuare, S. TIRINTICĂ și A. BUŢURCA s-au clasat pe pozițiile patru și cinci, cu 5,4% (393 de sufragii) și, respectiv, 2,87% (209 de sufragii) din voturi.

Advertisement

Tiberiu Iacob Ridzi – Petroșani

Tiberiu IACOB RIDZI a ieșit învingător cu o majoritate confortabilă. Acesta a obținut 48,14% din voturi, sau 5.851 de sufragii.

Pe locul doi în competiție se află C. CAŢAN (AUR), cu 20,74% din voturi, sau 2.521 de sufragii. Pe locul trei se află D. NIŢĂ (Independent), cu 13,01% din voturi, sau 1.581 de sufragii. C. RĂDESCU (PNL) se clasează pe poziția a patra, cu 8,03% din voturi, sau 976 de sufragii.

Nicolae Dunca – Aninoasa

Nicolae DUNCA (PSD) a fost ales cu 59,26% din voturi, sau 899 de sufragii. Pe locul doi în competiție se află N. POP (PNL), care a obținut 18,39% din voturi, sau 279 de sufragii.

Advertisement

Locul trei este ocupat de C. HOINOIU (AUR), cu 11,47% din voturi, sau 174 de sufragii. I. BOTGROS se află pe poziția a patra, cu 10,88% din voturi, sau 165 de sufragii.

Cristian Merișanu – Vulcan

Cristian MERIŞANU (PSD) a obținut un nou mandat în fruntea Primăriei municipiului Vulcan. ACesta a fost ales cu 44,73% din voturi, sau 3.393 de sufragii.

Pe locul doi în competiție se află D. MARINESCU (PNL), care a obținut 34,46% din voturi, sau 2.614 de sufragii. V. GOVOR (AUR) ocupă locul trei, cu 11,13% din voturi, sau 844 de sufragii.

I. SURULESCU (Independent) și ceilalți candidați obțin rezultate mai modeste, cu 3,37% (256 de sufragii) și, respectiv, 6,31% (479 de sufragii).

Advertisement

Lucian Resmeriță – Lupeni

Lucian RESMERIŢĂ (PSD) a ieșit învingător cu o majoritate zdrobitoare. Cu un procent de 79,39% din voturi, sau 5.977 de sufragii, RESMERIŢĂ se afirmă ca liderul clar al comunității, reușind să obțină sprijinul masiv al alegătorilor.

Pe locul doi în competiție se află C. CIUCU (PNL), cu 11,36% din voturi, sau 855 de sufragii. Locul trei este ocupat de D. GHERMAN (AUR), cu 9,26% din voturi, sau 697 de sufragii.

Dănuț Buhăescu – Uricani

D. BUHĂESCU (PSD) a obținut o victorie zdrobitoare. Cu o impresionantă cotă de 78,16% din voturi, sau 2.097 de sufragii, Dănuț Buhăescu a câștigat un nou mandat în fruntea Primăriei orașului Uricani.

Advertisement

Pe locul doi în competiție se află C. BARDAN (PNL), care a obținut 21,84% din voturi, sau 586 de sufragii.

Actualitate

„Sănătatea femeii – împreună pentru sănătate și natalitate”, masă rotundă la CJ Hunedoara. Moment emoționat, în deschiderea evenimentului

Publicat

pe

Redactat de

„Sănătatea femeii – împreună pentru sănătate și natalitate” a fost tema unei mese rotunde organizată, vineri, 19 iulie, la Deva.

Întâlnirea, inițiată de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în parteneriat cu Asociația Sănătate pentru Comunitate, a avut loc la Consiliul Județean Hunedoara, și a vizat programele care au ca scop îmbunătățirea sănătății femeilor și creșterea natalității prin intermediul „Programului social de interes naţional de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure, pentru creşterea natalităţii – FIV 2024”, derulat de minister.

La discuții au luat parte Natalia Elena Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Alina Comănescu, fondatoarea Asociației Sănătate pentru Comunitate, doctorul Oussama Jabri, reprezentantul companiei care susține această campanie lansată în luna martie, dar și numeroși specialiști din sistemul sanitar hunedorean.

Acesta este cel de-al doilea eveniment dedicat sănătății femeii, pe care Consiliul Județean Hunedoara îl găzduiește în ultimele luni.

„Din păcate, odată cu trecerea anilor, cifrele legate de natalitate cer soluții imediate. Se nasc tot mai puțini copii, un fapt remarcat și în județul nostru. Motivele sunt multe, între acestea fiind și problemele de infertilitate cu care se confruntă, în principal, femeile. Politicile publice de sănătate se orientează tot mai mult spre corectarea acestor deficiențe și mă bucur că doamna ministru Natalia Intotero s-a implicat în această problematică și a demarat și o serie de programe care vin în sprijinul femeilor și al familiilor tinere care își doresc copii. Mă bucur să văd că acestei inițiative a ministerului i s-au alăturat asociații, companii și specialiști care pot contribui decisiv la creșterea natalității în țara noastră”, a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, în mesajul adresat participanților la întâlnire.

 

Advertisement

Moment emoționant: Întâlnirea cu o familie hunedoreană care a reușit să aducă pe lume o fetiță prin Programul FIV

În deschiderea evenimentului, toți cei prezenți au avut parte și de un moment emoționant: întâlnirea cu o familie din Orăștie care, după 20 de căsătorie, a reușit să aducă pe lume o fetiță, după ce a apelat la programul de fertilizare in vitro subvenționat de Guvernul României, prin Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Carmen și Cosmin au vorbit despre bucuria de a fi părinți, dar și despre încrederea pe care au avut-o în acest program, care vine în sprijinul persoanelor infertile.

De altfel, în cadrul întâlnirii ministrul Natalia Intotero a anunțat, în premieră, demararea, începând de săptămâna viitoare, a celei de-a doua etape a programului FIV 2024.

Sursa: CJ Hunedoara

 

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Turist decedat în Masivul Retezat. Salvamontiștii nu au mai putut face nimic

Publicat

pe

Redactat de

Un turist și-a pierdut viața, vineri, în zona superioară a Tăului Porții, din Masivul Retezat.

Bărbatul, în vârstă de 72 de ani, a suferit politraumatisme severe în urma unei accidentări în zona superioară a Tăului Porții din Retezat.

O echipă de salvatori montani, de la punctul de permanență Refugiul Bucura, s-a deplasat în zonă pentru intervenție. Salvamontiștii au solicitat și sprijin de specialitate de la echipajul aero de la Caransebeș, având în vedere vârsta înaintată a turistului. Din păcate, salvatorii montani nu au mai putut face nimic.

Din nefericire, pentru persoana accidentată în zona superioară a Tăului Porții din Retezat nu s-a mai putut face nimic, iar acțiunea de salvare s-a transformat într-una de recuperare și transport către IML. Condoleanțe familiei și apropiaților!”, a transmis Salvamont Hunedoara.

 

Advertisement
Sursa foto: Salvamont Hunedoara/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate

Casa Județeană de Pensii Hunedoara – O nouă serie de bilete de tratament balnear

Publicat

pe

Redactat de

Casa Județeană de Pensii (CJP) Hunedoara aduce la cunoștință faptul că, pentru seria numărul 11, cu începere în perioada 28 iulie 2024 – 01 august 2024, sunt repartizate 208 de bilete de tratament în următoarele stațiuni:

8 – 1 Mai

4 – Amara

2 – Bala

2 – Bazna

Advertisement

18 – Buziaș

10 – Căciulata

2 – Călimănești

13 – Covasna

2 – Eforie Nord

Advertisement

2 – Eforie Sud

20 – Băile Felix

76 – Geoagiu

15 – Băile Herculane

10 – Moneasa

Advertisement

2 – Ocna Șugatag

2 – Olănești

2 – Saturn

7 – Slănic Moldova

2 – Sovata

Advertisement

2 – Turda

6 – Vatra Dornei

1 – Vața

Cele 208 bilete pentru tratament balnear primite de către CJP Hunedoara au fost alocate automat solicitanților, prin aplicația SPA, în funcție de punctajul obținut, în limita locurilor repartizate pe stațiuni și unități de cazare. Lista cererilor aprobate este afișată la sediul instituției și pe pagina de internet: https://www.cjp-hd.ro/diagrama-alocare/, iar lista cererilor neaprobate este afișată doar pe pagina de internet a CJP Hunedoara. În cazul în care titularul nu se prezintă pentru ridicarea biletului de tratament balnear în perioada programată și nu a anunțat, în prealabil, compartimentul gestiune bilete tratament despre acest fapt, repartiția este anulată, iar biletul se redistribuie altui solicitant. Toate biletele nevalorificate până în data de 23 iulie 2024, ora 14:00, vor fi redistribuite începând cu data de 24 iulie 2024, ora 8:00, până la momentul începerii sejurului. Acordarea biletelor de tratament pentru această serie se va realiza conform criteriilor prevăzute de Ordinul Președintelui Casei Naționale de Pensii Publice nr. 196 din 25.01.2024. Bilete de tratament balnear se eliberează, în urma prezentării actului de identitate, titularului sau unei alte persoane desemnate de către acesta prin procură specială, document din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să ridice biletul”, precizează reprezentanții Casei Județene de Pensii Hunedoara.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate