Connect with us
Data: 26/04/2024
.

Actualitate

Zeci de jandarmi hunedoreni, de pază şi în acest sfârşit de săptămână

Publicat

pe

Jandarmii hunedoreni vor asigura măsurile de ordine publică la evenimentelor ce vor avea loc în judeţ începând de astăzi şi până dumincă, inclusiv. Printre acestea se află, Festivalul Internaţional de Folclor „Carpatica”, Festivalul Berii din staţiunea Geoagiu – Băi, sfinţirea a două lăcaşe de cult, respectiv Biserica „Sfântul Nicolae” din Haţeg, şi biserica din satul Folt, comuna Rapoltu Mare, „Zilele municipiului Hunedoara” şi Raliul „Cupa Hunedoarei”. Jandarmii adresează invitaţia participanţilor la aceste evenimente să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi ale organizatorilor.

Actualitate

Aproape 40 de copii și familiile acestora – monitorizați de DAS Deva. Care sunt principalele cauze ale evaluării

Publicat

pe

Redactat de

Aproape 40 de copii și adolescenți, din municipiul Deva, și familiile acestora sunt monitorizați de asistenții sociali ai Direcției de Asistență Socială Deva, de la începutul anului școlar 2023-2024.

În majoritatea situațiilor, principala cauză a evaluării o reprezintă absenteismul școlar, la care se adaugă cazuri care vizează mamele minore, agresori și victime ale unor incidente petrecute în incinta școlilor, copii și elevi implicați în cazuri de cerșetorie și furt, precum și bebeluși și copii lăsați nesupravegheați în spital sau acasă.

Potrivit datelor centralizate de Compartimentul Protecția Copilului și Intervenții în Situații de Urgență, elevii cu absențe nemotivate de la cursuri au vârste cuprinse între 6 – 17 ani și mai mult de jumătate dintre aceștia sunt fete.

Cea mai mare rată a absenței nejustificate de la școală se înregistrează în învățământul gimnazial și liceal, iar într-un procent mai mic, astfel de situații se regăsesc și în rândul elevilor din învățământul profesional. Pe de altă parte, unitățile de învățământ cu cel mai ridicat nivel al absenteismului școlar sunt Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” (aproape două treimi din totalul elevilor monitorizați), Liceul de Arte „Sigismund Toduță” și Școala Gimnazială „Andrei Șaguna”.

Analiza detaliată a cazurilor mai arată că principalii factori care-i determină pe elevi să lipsească de la școală sunt reprezentați de influența anturajelor nepotrivite, lipsa modelelor în familie sau percepția părinților despre rolul și importanța educației.

Advertisement

Intervențiile DAS Deva se desfășoară la solicitarea conducerii școlilor și chiar dacă numărul cazurilor este în scădere față de aceeași perioadă a anului școlar trecut, absențele nemotivate de la cursuri indică o lipsă de control a părinților în privința educației copiilor lor.

Analiza datelor oficiale mai arată că activitățile de monitorizare vizează și alte problematici – trei mame minore care își continuă cursurile școlare, agresori și victime ale bătăilor în incinta unor unități de învățământ, un bebeluș lăsat nesupravegheat în spital de către mamă și alți 9 minori care au săvârșit fapte prevăzute de legea penală (cerșetorie, furt) etc. Toate aceste cazuri au intrat în atenția DAS Deva la solicitarea Avocatului Poporului, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara, Poliției Municipiului Deva și Spitalului Județean de Urgență din Deva.

Monitorizarea minorilor și a familiilor acestora se desfășoară pe o perioadă de cel puțin 12 luni, indiferent de numărul situațiilor de risc identificate în cadrul anchetelor sociale.

Asistenții sociali urmăresc îndeosebi modificările care intervin în situația socială, medicală și economică a copiilor și familiilor, frecvența participării copiilor la cursuri și rezultatele la învățătură, precum și relația minorilor cu ceilalți membri ai familiei și cu rudele față de care dezvoltă legături de atașament.

Direcția de Asistență Socială Deva

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Program special de 1 Mai și sărbătorile de Paști, la Direcția Publică Locală de Evidența Persoanelor și Stare Civilă Deva

Publicat

pe

Redactat de

 

Direcția Publică Locală de Evidența Persoanelor și Stare Civilă Deva anunță programul de funcționare în perioada 1-6 mai 2024. Zilele respective sunt zile libere legale, stabilite de Guvern.

 

Astfel, între 1 și 6 mai 2024, inclusiv, Direcția Publică Locală de Evidența Persoanelor și Stare Civilă Deva nu desfășoară activități cu publicul.

 

Advertisement

Pentru înregistrarea deceselor în această perioadă, programul este următorul:

• Miercuri, 1 Mai 2024 – între orele 10:00-15:00

• Joi, 2 mai 2024 – între orele 10:00-15:00

• Vineri, 3 mai 2024 – între orele 10:00-15:00

• Sâmbătă, 4 mai 2024 – între orele 10:00-15:00

Advertisement

• Duminică, 5 mai 2024 – Închis

• Luni, 6 mai 2024 – între orele 10:00-15:00

 

Începând de marți, 7 mai 2024, activitatea cu publicul revine la normal.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Aproximativ 100 de motocicliști, așteptați la Deva. Paradă, sâmbătă, pe străzile orașului

Publicat

pe

Redactat de

Aproximativ o sută de motocicliști sunt așteptați sâmbătă, 27 aprilie, la Deva, cu prilejul unui eveniment prin care bikerii vor să tragă un semnal de alarmă asupra prezenței lor în trafic. Începând cu ora 12:00 va urma o paradă a bikerilor pe străzile Devei.

Scopul principal al acestui eveniment este conștientizarea asupra prezenței motocicliștilor în trafic.

„La evenimentul care va debuta la ora 10:00, în Piața Cetății Deva (parcare telecabină), sunt așteptați aproximativ 100 de motocicliști din toată țara”, a informat Primăria Deva.

Turul motocicliștilor se va desfășura pe următorul traseu: Piața Cetății – Strada Valeriu Braniște – Strada Horea – Bulevardul Decebal – Bulevardul 22 Decembrie – DN 7, cu respectarea regulilor de circulație.

Evenimentul este organizat de A.C.S. Kermit Racing Deva, cu sprijinul Primăriei Municipiului Deva.

Advertisement

 

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate