Connect with us
Data: 08/04/2025
.

Actualitate

Ziua Europeană a Parcurilor, în Parcul Național Retezat

Publicat

pe

Administrația Parcului Național Retezat sărbătorește Ziua Europeană a Parcurilor pe 18-19 mai cu echipa Junior Ranger APNR.

Activitățile includ ateliere educative pe teme de conservare și sustenabilitate, plimbări ghidate în natură și participarea la Noaptea Muzeelor 2024. Pe 19 mai, între orele 08:00 – 13:00, vizitatorii sunt invitați la Centrul de Vizitare APNR din Nucșoara pentru prezentări despre Parcul Național Retezat, parte din Festivalul Narciselor la Primăria comunei Sălașu de Sus – Hunedoara.

”Administrația Parcul Național Retezat National Park celebrează Ziua Europeană a Parcurilor din acest an împreună cu echipa Junior Ranger APNR în perioada 18 – 19 mai. Pe parcursul acestor două zile, echipa Junior Ranger APNR va participa la diverse ateliere educative axate pe conservare și sustenabilitate, plimbări ghidate în natură și vizite la Noaptea Muzeelor 2024. În data de 19 Mai, între 08:00 – 13:00 vizitatorii sunt așteptați la Centrul de Vizitare APNR din Nucșoara, unde vom susține prezentări despre Parcul Național Retezat în cadrul Festivalului Narciselor la Primăria comunei Sălașu de Sus – Hunedoara! Parcul Național Retezat, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva este situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara”, arată reprezentanții Parcului Național Retezat.

FOTO: FACEBOOK PARCUL NAȚIONAL RETEZAT

Actualitate

Sensei Mircea Popa, prezent la stagiul internațional de perfecționare din Brașov, alături de maeștri japonezi de renume mondial

Publicat

pe

Redactat de

 

În perioada 3-6 aprilie a.c., la Brașov, a avut loc stagiul anual de perfecționare pentru instructorii de karate tradițional din România, un eveniment de mare amploare organizat de Asociația Club Sportiv Karate Elite Brașov, cu participarea unor maeștri japonezi de renume internațional.

Printre participanți s-a aflat și Sensei Mircea Popa, centură neagră 6 Dan, fondatorul clubului ACS Ronin Deva și vicepreședinte al Federației Române de Karate Tradițional. Cu o experiență vastă și o activitate îndelungată în promovarea artelor marțiale în România, Sensei Popa a fost prezent pentru a treia oară la acest stagiu, subliniind că „frumusețea în karate constă în faptul că întotdeauna ai ceva de perfecționat, indiferent de nivelul la care ai ajuns – de aceea, este o artă marțială care poate fi practicată până la vârste înaintate.”

Stagiul a fost condus de maeștrii Masao Kagawa (9 Dan) – unul dintre cei mai apreciați instructori la nivel mondial și lider al organizației internaționale JKS (Japan Karate Shoto Federation) – și Koji Arimoto, campion mondial recunoscut pentru stilul său tehnic și eficient.

 

Advertisement

Evenimentul a reunit instructori de karate din toată țara, fiind o oportunitate esențială de actualizare și rafinare a metodelor de antrenament, prin contact direct cu maeștrii autentici ai stilului.

Sensei Mircea Popa se pregătește acum, alături de sportivii săi de la ACS Ronin Deva, pentru următorul obiectiv: participarea la Campionatul Național de Karate Tradițional, ce va avea loc săptămâna viitoare la Galați. Cu un antrenament constant și dedicare, echipa speră să obțină rezultate deosebite și să reprezinte cu mândrie orașul Deva pe plan național.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Campanie de prevenire, demarată de polițiști: „Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieții!”

Publicat

pe

Redactat de

 

Polițiștii de la Siguranță Școlară și cei de la Poliția Transporturi au demarat o campanie de prevenire a accidentelor produse prin electrocutare, în zona căilor ferate.

Campania este adresată tuturor celor care tranzitează stațiile CF, triajelor sau zonele din apropiere, dar în mod special, elevilor și minorilor, în contextul în care, în ultimii ani, zeci de tineri au suferit accidente grave după ce s-au urcat pe trenuri pentru a-și face selfie-uri.

„Te-ai gândit vreodată că o singură clipă de neatenție poate schimba totul? Colegii noștri de la Siguranță Școlară și cei de la Poliția Transporturi au pornit astăzi o campanie de prevenire cu un mesaj clar: Nu te juca cu viața în zonele feroviare! Tot mai mulți tineri ajung în pericol din cauza curiozității sau a unor gesturi de bravură: urcatul pe vagoane = electrocutare instantă chiar și fără să atingi firele de curent! Campania se adresează în special elevilor și minorilor, dar și tuturor celor care tranzitează stațiile C.F., triajele sau zonele din apropiere. Ce trebuie să știi: Nu te urca pe vagoane! Poți fi electrocutat de la distanță. Stațiile de tren nu sunt locuri de explorat – pericolul nu e un mit, e real. Fii smart, nu erou! Atrage atenția prietenilor care pun viața în pericol. Viața ta nu e un joc. Ai grijă de tine și de cei din jur. Dă mai departe acest mesaj – împreună putem preveni tragedii!”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Pregătiri pentru Festivalul „Drăgan Muntean”. 23 de tineri în concurs, după preselecție

Publicat

pe

Redactat de

 

Se fac pregătiri pentru Festivalul Concurs Național de Interpretare Vocală a Cântecului Popular Românesc, dedicat celui mai cunoscut interpret de folclor din județul Hunedoara, regretatul Drăgan Muntean. Un număr de 23 de tineri interpreți de muzică populară, din mai multe județe ale țării, au intrat în concurs, după preselecție.

Sursa: Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara

Evenimentul, care ajunge anul acesta la ediția a XII-a, se va desfășura în perioada 24 -25 aprilie 2025, în Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva (fosta Casă de Cultură din Deva).

La concurs participă interpreți ai folclorului muzical românesc, cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani. Scopul evenimentului este descoperirea și promovarea de tinere talente, precum și punerea în valoare a cântecului popular din diferite zone ale țării.

Festivalul, organizat de Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara, Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și al Primăriei Municipiului Deva, este destinat tinerilor interpreți amatori, soliști vocali de muzică populară, dornici și preocupați să culeagă și să interpreteze cântece populare autentice românești.

Concursul propriu-zis se va desfășura joi, 24 aprilie 2025, în Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva, începând cu ora 17:00. Gala Laureaţilor va avea loc vineri, 25 aprilie 2025, începând cu ora 18:00. Juriul va fi compus din personalităţi marcante, specialişti în domeniul etnografiei şi folclorului muzical Premiile pentru Concursul Naţional de Interpretare Vocală a Cântecului Popular Românesc „Drăgan Muntean”, Ediţia a XII -a, vor fi acordate din bugetul Centrului de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara, după cum urmează: Trofeul „Drăgan Muntean” – 4.000 lei, Premiul I – 3.000 lei, Premiul II – 2.000 lei, Premiul III – 1.500 lei și se vor acorda trei Premii speciale – 1.000 lei, fiecare, precum și Premiul „Asociația Pădurenilor” -1.000 de lei.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate