Actualitate
Ziua Națională a Contabilului Român, sărbătorită de membrii CECCAR Hunedoara

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) aniversează, în fiecare an, la 13 iulie, Ziua Națională a Contabilului Român. În preajma acestei zile, membrii CECCAR din țară organizează simpozioane tematice, iar cei din județul Hunedoara nu au făcut, nici în acest an, excepție.
„Era smart accounting: Contabilitatea, de la A la AI”
Evenimentul din acest an organizat de CECCAR Hunedoara, la Werk Hotel Events din municipiul de pe malurile Cernei, s-a desfășurat sub sloganul „Tradiție pentru viitor. Evoluăm împreună!”. Manifestarea a adus în prim-plan rolul important al profesiei contabile, al profesioniștilor care o practică, iar tema evenimentului a fost „Era smart accounting: Contabilitatea, de la A la AI”, una extrem de actuală. “În fiecare an, de ceva vreme, CECCAR organizează „Ziua contabilului”, iar acum suntem la o ediție jubiliară, cea de-a XX-a. Le urez colegilor mei „La mulți ani!”, cu sănătate și fericire, și să fie SMART. Marcăm această zi ca și echilibru, exact acel echilibru între balanță la balanță, în sensul că întotdeauna contabilul a fost un echilibru în societate, activând atât pentru agenții economici, cât și pentru instituții. Întotdeauna profesia contabilă a fost și va exista în continuare, indiferent de inteligența artificială”, a declarat Maria Mornea, președintele Filialei CECCAR din județul Hunedoara.
Profesioniștii au cuvântul
Discuțiile aplicate au adus la aceeași masă opiniile specialiștilor din domeniul financiar-contabil, IT, precum și ale instituțiilor, furnizând o perspectivă amplă și variată asupra impactului și integrării inteligenței artificiale în domeniul financiar-contabil și nu numai, oferind atât viziuni optimiste, cât și prudente privind această transformare digitală. Participanții au avut ocazia să înțeleagă mai bine cum pot naviga și prospera în această nouă eră a contabilității – contabilitatea inteligentă. Mai mult, manifestarea CECCAR a venit și într-un moment delicat, când legislația este ambiguă, iar de munca depusă de contabili depind foarte multe lucruri. “Le doresc mulți ani cu sănătate și bucurii colegilor mei. Este o comunitate profesională de elită care, chiar în această perioadă, are de dus niște lupte profesionale aprige cu autorități ale statului. Mă bucur că sunt activi. Mă bucur că fac parte din această comunitate încă din 1993. Ce am învățat de la ei și alături de ei, de oamenii aceștia minunați, a constiutit pentru mine spadă și scut în confruntări și în situații compicate. A fost o parte din suportul profesional care m-a propulsat spre performanță în multe domenii, și nu doar în cel de expert contabil. Cred că această structură profesională centenară va avea viitor, cu sau fără roboți. Le vom face față și vom ști să ne folosim de abilitășile pe care ei le vor avea ca să ne facem mai ușoară și mai frumoasă”, a declarat Carmen Hărău, membru în Consiliul Superior al CECCAR din România și amfitrion al evenimentului.
Aprecieri din partea autorităților
Discuțiile au abordat modul în care AI poate eficientiza procesele financiar-contabile, inclusiv relația cu autoritățile fiscale, și cum poate îmbunătăți luarea deciziilor, consolidând rolul profesioniștilor contabili de analiști și consultanți strategici ai antreprenorilor și actori principali ai promovării conformării fiscale voluntare. S-a pus accent pe partajarea celor mai bune practici și soluții inovative pentru a naviga cu succes prin aceste schimbări și s-a evaluat necesitatea adaptării educației și formării profesionale în domeniul financiar-contabil pentru a include competențe relevante în era digitală, care să permită integrarea inteligenței artificiale în activitatea profesională. Panelul a oferit o perspectivă asupra viitorului contabilității și relației contribuabilului cu autoritatea fiscală în contextul avansării rapide a tehnologiilor de inteligență artificială. Alături de specialiștii din domeniu, la discuții au luat parte și reprezentanți ai autorităților statului și ale instituțiilor descentralizate din teritoriu, care au apreciat activitatea contabililor. “Am un mesaj de mulți ani pentru întreaga profesie. Este o profesie liberală deosebit de importantă în întreaga noastră economie. Felicit CECCAR și toate organizațiile profesionale ale contabililor pentru felul în care își fac meseria și pentru modul în care, în ultima perioadă, au arătat că știu să lupte pentru îmbunătățirea și corectarea legislației”, a precizat Doris Visirin, prefectul județului Hunedoara, la evenimentul organizat de CECCAR.
A fost premiată performanța
Ziua Națională a Contabilului Român a reprezentat și un prilej de a evidenția în mod public rezultatele muncii experților contabili și contabililor autorizați, aceștia fiind premiați în cadrul Topului membrilor CECCAR. Astfel, au fost recunoscute performanțele societăților de expertiză contabilă și de contabilitate, precum și ale experților contabili și contabililor autorizați, în semn de apreciere a contribuției acestora la dezvoltarea profesiei și a mediului de afaceri, în interes public. Evenimentul s-a încheiat într-o atmosferă destinsă, cu o masă festivă și momente de relaxare, printre acestea fiind „Oglinda magică”, Luca`s Magic Events, prin intemediul căreia participanții au putut imortaliza participarea lor la acțiune cu fotografii în care apare și splendida panoramă oferită de Castelul Corvinilor.
Actualitate
Avem hunedoreni la mondialele de fudokan

Șase sportivi de la Budo Kurai Samurai Hunedoara au participat la Finala Campionatului National de Karate fudokan, cu rezultate excelente, aceștia cucerind 17 medalii.
Cele mai bune rezultate le-a obținut Maya Suciu, care a devenit triplă campioană națională. Totodată, Robert Andonache a devenit triplu vicecampion național, iar Ianis Sărmășan a cucerit cinci medalii, una de argint și patru de bronz. De asemenea, Luca Mureș a cucerit un argint și un bronz, Robert Andrei a fost de trei ori pe locul al treilea, iar Luca Gălățeanu a urcat, într-un rând, pe ultima treaptă a podiumului de premiere. Prin aceste rezultate toți cei șase sportivi de la Budo Kurai Samurai Hunedoara au obținut calificarea la Campionatul Mondial de karate fudokan din Polonia.
Practicanții de arte marțiale de la clubul hunedorean sunt pregătiți de Janos Simo, 6 DAN, care este și vicepreședinte al Federației de Karate Fudokan și Discipline Asociate din România.
Actualitate
Ștafetă de bronz

Zilele trecute au avut loc, la București, Campionatele Naționale de atletism în sală pentru juniori U13 și U14.
Printre tinerii atleți prezenți în Capitală s-au numărat și cei legitimați la ACS Triathletic Hunedoara, unde sunt antrenați de profesorul Florin Bucur. Hunedorenii, care au concurat la categoria U13, au avut o evoluție remarcabilă, reușind cucerirea unei medalii de bronz la ștafeta de 4X2 tururi fete, care le-a avut în componență pe Lorena Foca, Sara Beiu, Afrodite Poenar și Antonia Bucur. De asemenea, Aidan Popa a fost pe patru la 60 plat și al cincilea la 200, în vreme ce Antonia Bucur a fost a opta în finala de la 200 de metri.
Actualitate
Cel mai performant mamograf din România, operațional la Hunedoara

Femeile din Hunedoara și împrejurimi vor avea acces la investigații medicale de înaltă precizie, fără a mai fi nevoite să parcurgă zeci de kilometri. Cel mai modern mamograf din România devine operațional începând de astăzi, în Ambulatoriul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara.
Aparatul, achiziționat cu sprijinul Primăriei Municipiului Hunedoara, a reprezentat o investiție de aproximativ 500.000 de euro și este destinat atât pacientelor programate în ambulatoriu, cât și celor internate în spital, la recomandarea medicului curant.
Cum pot beneficia pacientele de investigații gratuite?
Mamografiile 2D sunt disponibile pe baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie, în timp ce pentru mamografiile 3D este necesar un bilet de trimitere de la un medic specialist. De asemenea, ecografiile de sân pot fi efectuate cu trimitere de la medicul de familie sau de la un specialist.
Programări și orar de funcționare
Programările se fac luni și miercuri, între 13:00 și 14:00, la numărul de telefon 0757.070.792.
Mamografiile vor fi realizate conform următorului program:
Luni și miercuri: 08:00 – 14:00
Joi: 14:00 – 20:00
Sprijin pentru sănătatea hunedorencelor
Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, a subliniat importanța acestei investiții pentru comunitate: „Am răspuns pe loc afirmativ solicitării de sprijin formulate de Spitalul Municipal când a venit vorba despre nevoia unui mamograf la Hunedoara. Susținerea domeniului sănătății a fost mereu prioritară pentru mine. Mă bucur că avem aici cel mai modern mamograf din România și anticipez că acesta va deservi nu doar orașul, ci și o bună parte a județului Hunedoara. Felicit echipa de conducere a Spitalului Municipal pentru implicare și sunt sigur că și această nouă investiție va salva vieți”.
Noua dotare reprezintă un pas semnificativ pentru îmbunătățirea serviciilor medicale locale, facilitând accesul rapid la investigații esențiale pentru depistarea precoce a cancerului de sân.
FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA HUNEDOARA
- Actualitatecu 3 zile in urma
Interviu cu dr. Răzvan Betea, medic primar obstetrică-ginecologie, supraspecializat în gineco-oncologie și cu subspecializare în estetică ginecologică
- Actualitatecu 3 zile in urma
“Rabla pentru sobe”: Primăriile din 55 de comune hunedorene, eligibile pentru acest program
- Actualitatecu 3 zile in urma
Corvinul – FC Bihor în Cupa României
- Actualitatecu 2 zile in urma
Eleve de la Liceul de Arte “Sigismund Toduță” din Deva, rezultate remarcabile la Concursul de Canto, Teorie și Istoria Muzicii „Nicolae Brânzeu”
- Actualitatecu 3 zile in urma
Petrila, mai curată: Campania de primăvară continuă cu implicarea cetățenilor
- Actualitatecu 3 zile in urma
Șoferi depistați în stare de ebrietate și fără permis în județul Hunedoara
- Actualitatecu o zi in urma
Vaporașele de la Șoimuș revin curând pe râul Mureș. Plimbările de agrement ar putea fi reluate înainte de sărbătorile pascale
- Actualitatecu 3 zile in urma
Surprize în Liga 4