Actualitate
Ministrul Energiei lansează invitații la elaborarea strategiei energetice
România nu are încă o strategie energetică națională și de ani de zile niciun Guvern nu a reușit să facă asta. Huila ar putea deveni parte a acestei strategii, iar asta au spus-o mai toți cei care s-au perindat pe la conducerea acestui minister, însă, concret, în Valea Jiului s-au văzut doar efectele negative ale lipsei unei strategii coerente.
Pe site-ul Minsiterului, ministrul Victor Grigorescu a lansat o invitație în care îi cheamă pe toți factorii decizionali să se înscrie pentru a participa la dezbatere. „Haideți să avem o dezbatere publică serioasă pe tema Strategiei Energetice Naționale”, scrie ministrul, iar apoi a atașat o postare de pe energie.gov.ro:
„Pentru o transparentizare completă a procesului de elaborare a Strategiei Energetice a României 2016-2030, cu perspectiva anului 2050 și din dorința de a gestiona cât mai eficient comunicarea între părțile interesate de procesul în sine și de rezultatul final, intenționăm să acredităm reprezentanții părților interesate care doresc să ia parte la consultările legate de elaborarea Strategiei. […] Vă rugăm să alegeți o persoană pe care o considerați cea mai potrivită pentru a vă reprezenta în acest proces de elaborare și care să poată sintetiza și reprezenta interesele, punctele de vedere și pozițiile organizației dumneavoastră.
Cei acreditați vor participa la consultările și dezbaterile demarate de Ministerul Energiei, în funcție de aria de interese și tematica pusă în discuție la fiecare întâlnire.
Precizăm că workshopurile specializate la nivel de subsector energetic, care vor fi organizate în perioada 15 februarie – 15 aprilie, sub coordonarea Consiliului Consultativ, vor reuni grupuri de experți reputați. […] Ministerul Energiei își dorește ca întregul proces să fie pe deplin transparent și contează pe deschiderea tuturor celor implicați.”
Actualitate
FOTO: Pompier din Deva, erou în timpul liber
Pompierii militari ai Detașamentului Deva au intervenit, în această după-amiază, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o cabană din satul Popești, comuna Cârjiți.
Echipajele au acționat cu două autospeciale de stingere și cu o autospecială de primă intervenție și comandă.
La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la izolația unui perete al construcției, cu degajări de fum și gaze toxice, existând posibilitatea de propagare și la celelalte încăperi ale construcției.
S-a intervenit pentru decopertarea peretelui afectat, simultan cu evacuarea fumului care a pătruns în interior.
„Până la sosirea echipajelor de stingere, un coleg de la Detașamentul de pompieri Deva, plutonier adjutant Rotea Mircea, care locuiește în Popești și se afla în timpul liber, atunci când a observat fumul dens, a decuplat imediat alimentarea cu energie electrică a locuinței și a îndepărtat din zona periculoasă două butelii de aragaz. Totodată, a acționat pentru stingerea flăcărilor cu apa din gospodăria afectată”, arată ISU Hunedoara.
Incendiul a fost localizat în limitele găsite și, din fericire nu au fost victime. Cauza probabilă a fost efectul termic al unui coș de fum neprotejat corespunzător.
Foto: ISU Hunedoara
Actualitate
FOTO: Pompierii din Hunedoara stins un incendiu puternic într-o casă din Hațeg
Pompieri de la subunitățile ISU Hunedoara din Totești și Bretea Română au intervenit, în această după-amiază, în orașul Hațeg, pentru stingerea unui incendiu care se manifesta cu degajări de fum atât în interiorul cât și în exteriorul unei case de locuit construită din panouri.
La locul incendiului echipajele de intervenție au acționat cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, iar pentru misiune a fost direcționată și o ambulanță SMURD.
Totodată, pentru stingerea incendiului a acționat și un echipaj al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Hațeg, cu o autospecială de stingere, de capacitate mică.
Suprafața afectată de flăcări a fost de aproximativ 100 mp, iar după lichidarea incendiului pompierii s-au asigurat că sunt eliminate toate posibilele focare ce s-ar fi putut reaprinde, având în vedere că în zonă erau depozitate cantități mari de material lemnos și deșeuri textile.
Cauzele probabile ale izbucnirii incendiului urmează să fie stabilite.
FOTO: ISU Hunedoara
Actualitate
Mișcări de trupe la West Deva
Sezonul regular din Liga 1 de futsal se apropie de sfârșit. La sfârșitul acestuia se va trece la play – off, unde vor lua parte echipele clasate pe locurile 1-4, și, respectiv, la play-out, în care vor juca formațiile de pe pozițiile 5-8.
Trei echipe pe un singur loc
În aceste zile se joacă meciurile etapei a XIII-a, penultima din sezonul regular, iar în momentul de față se știu deja trei echipe calificate în play-off, fiind vorba despre United Galați, FK Odorheiu Secuiesc și CSM Târgu Mureș, și două care vor evolua în play-out, respectiv Luceafărul Buzău și Mausoleul Mărășești. În atare condiții cele mai importante meciuri ale rundei se dispută astăzi, 14 ianuarie, în acestea fiind implicate trei echipe care se luptă pentru un singur loc rămas disponibil în play-off. Cele trei echipe au același număr de puncte, respectiv 14, fiind despărțite de golaveraj, fiind vorba, în ordinea ierarhiei, de Sepsi Sfântu Gheorghe (+2), ACS West Deva (+1) și CFR Timișoara (- 14). Este, însă, un clasament înșelător, întrucât, conform regulamentului, la finele sezonului regular, primul criteriu de departajare va fi cel al rezultatelor directe, iar cele trei trupe mai sus menționate mai au de jucat între ele. Așadar astăzi, 14 ianuarie, se vor disputa cele mai așteptate meciuri ale etapei, de la ora 17:30 fiind programat jocul Sepsi Sfântu Gheorghe – CFR Timișoara, iar la 18:00 CSM Târgu Mureș – West Deva. În ultima etapă West va juca acasă cu Spesi, iar CFR pe Bega cu Mărășeștiul. La Timișoara CFR și Sepsi au făcut 3-3, bănățenii având avanataj în confrunările cu devenii, după 6-6 în județul vecin și 6-4 la poalele Cetății. Iar în ce privește duelul West – Sepsi, în Covasna a fost 1-1.
Cine a venit, cine a plecat
În intersezon, cum se obișnuiește, apar și modificări în loturi, așa cum s-a întâmplat și la cei de la ACS West Deva. Astfel, la capitolul plecări cea mai importantă este retragerea din activitate a antrenorului – jucător Ionuț Florea, conducerea tehnică fiind asigurată de Florin Matei, care era secund până în decembrie, acesta urmând a evolua, în continuare, și pe parchet. De asemenea, au plecat Andrei Cârstea și Alexandru Iliescu, la Luceafărul Buzău, și Dumitru Ion, la Mausoleul Mărășești. Pe de altă parte, sunt și veniri. Astfel, la meciul de la Târgu Mureș vor reveni, pentru ACS West, doi jucători care, din diverse motive, au lipsit, în sezonul de toamnă, din trupa deveană, fiind vorba despre Liviu Herci și Darius Pușcă. Totodată, a (re)venit la Deva și Ioan Al Ioani, ultima oară la CSM Târgu Mureș. În ceea ce-l privește pe portarul Roberto Voin, acesta are acceptul de a se transfera la Mureș, dar doar după disputarea meciului direct dintre cele două formații.
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Incendiu la acoperișul unei case din satul Ormindea
-
Actualitatecu o zi in urma
INSP – Informare privind Metapneumovirusul uman (HMPV). Este un virus respirator obișnuit
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Cinci atracții turistice din județul Hunedoara, în competiția „Destinația Anului”. Finaliștii, anunțați pe 25 ianuarie
-
Actualitatecu o zi in urma
UPDATE| O tânără de 17 ani și fiica ei în vârstă de nicio lună, date dispărute
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Registrul Agricol – termene înregistrare: Devenii care au în proprietate terenuri agricole sau silvice și utilaje, obligați să le declare
-
Actualitatecu o zi in urma
Corvinul, 2-2 la transferuri
-
Actualitatecu o zi in urma
Au rămas, în toiul iernii, fără agoniseala de o viață. Apel la ajutor pentru o familie din satul Bucium – Orlea
-
Actualitatecu o zi in urma
Peste 70 de turiști, salvați de pe munte, în ultimele 24 de ore. Cinci apeluri pentru Salvamont Lupeni