Connect with us
Data: 30/06/2024
.

Sport

Victorie in extremis pentru FC Hunedoara

Publicat

pe

La sfârşitul săptămânii trecute s-au desfăşurat meciurile contând pentru etapa a XVIII-a a seriei a IV-a din Liga a III-a de fotbal.

Fc Hunedoara, echipă clasată pe locul şase în seria a IV-a a celui de-al treilea eşalon fotbalistic din ţară, a jucat pe teren propriu în ultima rundă.

În faţa unei asistenţe reduse de spectatori, în ciuda vremii frumoase de afară, FC Hunedoara a întâlnit, pe stadionul „Michael Klein”, pe CS Ineu, echipa de pe locul zece din clasament, într-o partidă fără niciun fel de miză, care contează doar pentru statistică, acesta fiind, probabil, un argument pentru lipsa microbiştilor din tribune, deşi nici la alte meciuri nu era înghesuială.

Şi-au făcut meciul greu

Hunedorenii veneau după un aspru 4-0 încasat la Ighiu, iar arădenii după o victorie acasă, 2-0 cu Pandurii II Târgu Jiu, şi era de aşteptat ca gazdele să dorească să se revanşeze în faţa suporterilor. Meciul a început anost şi, până în minutul 20, când s-a înregistat o primă ocazie, ratată de Tecsi, ar mai fi fosat de consemnat un şut anemic al lui D. Creciunesc, un corner fără rezultat al gazdelor şi un cartonaş galben încasat de Simionov, iar la oaspeţi mai nimic. Apoi jocul trenează din nou dar, la o primă acţiune ofensivă a celor de la Ineu, arădenii reuşesc să deschidă scorul, în minutul 33, după ce Botaş transformă, cu o execuţie frumoasă, o lovitură liberă din marginea careului mare. Peste numai trei minute situaţia începe să ia aspecte dramatice pentru hunedoreni, Simionov fiind eliminat pentru un al doilea „galben”, primit destul de uşor, însă. Hunedorenii, rămaşi în zece, încearcă să egaleze, dar lovitura liberă bine executată de Drăgoescu este reţinută de portarul arădenilor. Apoi, la una dintre ultimele faze ale primei reprize oaspeţii înscriu din nou, dar golul este anulat pentru ofasaid, iar Ineul intră la cabine în anvantaj, scor 1-0.

Advertisement

Succes meritat

Mitanul secund începe cu Hunedoara în atac, deşi gazdele jucau cu un om mai puţin pe teren, lucru, care nu s-a prea simţit în evoluţia celor pregătiţi de Mircea Alic junior. Gazdele forţează egalarea, dar Mitrea, portarul celor de la Ineu, scoate excelent la execuţiile lui D. Creciunesc (min. 50) şi Mardare (min. 60). Şi ceea ce era firesc s-a întâmplat în minutul 65, când Tecsi restabileşte egalitatea pe tabela de marcaj, transformând o lovitură de pedeapsă acordată la un fault comis asupra lui Lazea. Oaspeţii acuză primirea golului şi, doar după câteva zeci de secunde, Tecsi reuşeşte dubla cu o execuţie de mare jucător, ducându-şi echipa în avantaj, FC Hunedoara conducând, astfel, cu 2-1. Până la sfârşitul jocului nu se mai întâmplă nimic notabil, cu excepşia unei ratări a lui Bozian cu puţin timp înainte de fdluierul final, oaspeţii fiind ca şi inexistenţi în ofensivă. FC Hunedoara reuşeşte o primă victorie în retur, un succes meritat, obţinut în inferioritate numerică, dar deloc folositor, deoarece promovarea, obiectivul de la începutul sezonului, este o himeră.

Advertisement

Actualitate

Atletul Dorin Rusu, de la CSM Deva, vicecampion național la 1.500 de metri

Publicat

pe

Redactat de

Fază finală a Campionatului Național de atletism în aer liber de la Cluj Napoca este în plină desfășurare.

În prima zi a întrecerilor Dorin Rusu, de la CSM Deva, a obținut un rezultat foarte bun, devenind vicecampion național în proba de 1.500 de metri la seniori.

Duminică, 30 iunie, sportivul pregătit de profesorul Cornelia Juratoni va concura în finala probei de 5.000 de metri.

Un alt atlet de la CSM Deva antrenat de Cornelia Juratoni, respectiv Eric Rus, a fost al cincilea în proba seniorilor la 3.000 de metri obstacole.

Tânărul atlet devean va alerga, pe 30 iunie, și în finala Campionatului Național de atletism în aer liber la categoria de vârstă U23.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbal – tenis: CSM Deva a câștigat Cupa României la triplu

Publicat

pe

Redactat de

Sâmbătă, 29 iunie, la Constanța s-au desfășurat întâlnirile din cadrul Cupei României la fotbal-tenis la masculin seniori, printre participanți numărându-se și sportivi legitimați la CSM Deva.

Aceștia au avut o comportare excelentă la triplu, unde au reușit să cucerească trofeul pus în joc.

Devenii au avut un traseu dificil până în ultimul act, în semifinale depășindu-i pe liderii din Liga 1, CSM Alexandria.

În finală CSM Deva a întâlnit pe ASE București, o altă echipă redutabilă din primul eșalon.

Devenii au avut o evoluție de excepție în primul set, pe care l-au câștigat clar, cu 11-6.

Advertisement

În setul al doilea s-a mers cap la cap, intrâdu-se în punctele suplimentare, iar CSM s-a impus cu 13-12, cucerind, astfel Cupa României.

Lotul echipei de fotbal – tenis de la CSM Deva, echipă care evoluează în Liga 1, este compus din Corneliu Apostol (antrenor – jucător), Denis Purja, Daniel Halasz (convocat la echipa națională U21 a României pentru Campionatul Mondial din 2024) și Mihai Blagu.

Cupa României la triplu este primul trofeu cucerit la fotbal – tenis de CSM Deva, care are ca obiectiv în acest sezon calificarea în play-off -ul din Liga 1, din care mai sunt de disputat două etape.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Florentina Iușco, vicecampioană națională la triplu salt

Publicat

pe

Redactat de

În perioada 29-30 iunie la Cluj Napoca se desfășoară etapa finală a Campionatului Național de atletism în aer liber pentru seniori. În prima zi a competiției, în proba feminină de triplusalt, a luat startul și Florentina Iușco, atletă legitimată la CSM Deva.
Sportiva pregătită de profesorul Nicolae Alexe a avut o evoluție bună, având un rezultat de 14,05 metri, rezultat cu care a devenit vicecampioană națională.
Primul loc a fost ocupat de Andreea Taloș, de la Rapid București, cu 14, 35, iar pe trei s-a clasat Diana Ion, de la CSM Craiova, cu 14,03.
Florentina Iușco va lua startul duminică, 30 iunie, și în finala probei de săritură în lungime.
Citeste mai mult ...

Actualitate