Connect with us
Data: 22/10/2024
.

Actualitate

Pistă de sanie pentru competiții europene, în Valea Jiului

Publicat

pe

Municipiul Petroșani ar putea avea pistă de sanie pentru competiții europene. Aici sunt copii care se antrenează special pentru competiții și ultimele rezultate sunt spectaculoase, având în vedere că antrenamentele se fac pe o pârtie improvizată și competitorii sunt din Germania, ori țări cu tradiție și pârtii performante.

Nu mai sunt pârtii de sanie, bob și scheleton decât în Germania, Austria, ori Lituania, iar conducerea Clubul Școlar Sportiv din Petroșani scrie acum un proiect de finanțare pentru una similară la Petroșani. Locația ar putea fi chiar pe dealul de la Brădet, la doi pași de centrul municipiului și ar atrage aici sportivi din toată Europa de centru și est. „Deja am înregistrat la CNI o notă de fundamentare a nostră, a celor de la CSȘ Petroșani, dar și a Federației Română de bob-sanie. Este vorba despre o pârtie de bob de una și două persoane, sanie și scheleton. Ar fi singura din țară, iar ca pârtie artificială, ar fi singura din jurul nostru. Mai sunt în Austria, Germania și Lituania”, a spus Zoltan Toth, directorul CSȘ Petroșani.

Sportivi cu rezultate excepționale

La Petroșani sunt sportivi cu rezultate deosebite și această pârtie i-ar ajuta mult în îmbunătățirea performanțelor lor. „Este vorba de o pârtie de 750 de metri, unde se vor desfășura competiții până la nivelul Jocurilor olimpice ale tineretului și festivalul olimpic al tineretului european. Ultima competiție a fost una intenațională pe role, de la care sportivii noștri s-au întors luni, din Germnia, și cel mai bun loc a fost locul 10, iar la echipe locul IV, în situația în care din 10, vreo nouă sunt nemți, un austriac și noi”, a mai adăugat Zoltan Toth.

Pârtia ar urma să se întindă în zona de agrement de la Brădet, la un kilometru distanță de centrul Petroșaniului, iar proiectul este deja în faza de evaluare. Dacă nu se va găsi locația corespunzătoare în oraș, atunci această pârtie artificială va fi amplasată în zona turistică Parâng, acolo unde CSȘ are o bază de antrenamente.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Noi percheziții în județ, în a doua zi a operațiunii „Jupiter”. Angajat al unei case de amanet, acuzat că și-ar fi însușit aproape un kilogram de aur

Publicat

pe

Redactat de

Alte șase percheziții domiciliare au fost efectuate în județul Hunedoara, astăzi, în a doua zi a operațiunii „Jupiter”, desfășurată la nivel național sub coordonarea Parchetului General. Cercetările vizează două dosare penale, unul de evaziune fiscală, iar altul de delapidare, angajatul unei case de amanet din Deva fiind acuzat că și-ar fi însușit aproape un kilogram de aur.

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, împreună cu ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – SICE Hunedoara, au pus în executare șase mandate de percheziție, în județul Hunedoara, și un mandat de aducere în cadrul a două dosare penale.

Prejudiciu de aproximativ 300.000 de lei

“Primul dosar vizează infracțiuni de evaziune fiscală, constând în vânzarea unor bunuri fără emiterea facturii fiscale și fără ca venitul încasat să fie înregistrat în evidențele societății. Această practică încalcă legislația fiscală, subminând integritatea sistemului de impozitare. Al doilea dosar, înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva, se referă la infracțiuni de delapidare. Se reține că, în perioada 2022 – 27 februarie 2024, un angajat al unei case de amanet și-a însușit o cantitate de 947,08 grame de bijuterii din aur, evaluată la 294.219 lei, precum și suma de 2.546 lei, cauzând astfel societății un prejudiciu total de 296.765 lei. În plus, în aceeași perioadă, angajatul a falsificat 134 de contracte de amanet, atestând fapte și împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că debitorii contractelor au amanetat diferite obiecte fără a fi prezenți la încheierea contractului. Aceasta a permis angajatului să își însușească sumele menționate ca fiind achitate debitorilor, provocând un prejudiciu de aproximativ 160.000 lei”, a informat Ministerul Public.

Advertisement

Operațiune amplă, desfășurată la nivelul întregii țări

Astăzi, în a doua zi a operațiunii “Jupiter”, inițiată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) și derulată în colaborare cu Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), în întreaga țară, au avut loc 261 de percheziții domiciliare.

În cadrul aceleiași operațiuni, cu o zi înainte, ieri, 21 octombrie, polițiștii, sub supravegherea procurorilor, au pus în executare alte 110 de mandate de percheziție, patru dintre acestea în județul Hunedoara, două persoane care au condus o asociație composesorală fiind cercetate pentru delapidare.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Bărbat cercetat de polițiști după ce a fost prins la volan fără permis de conducere

Publicat

pe

Redactat de

Un bărbat este cercetat de polițiști după ce a fost prins la volan fără permis de conducere.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Orăștie au oprit în trafic, aseară, în jurul orei 22.00, un bărbat de 46 de ani, din comuna Romos, care nu avea permis de conducere. Bărbatul a fost identificat pe raza localității de domiciliu, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit în acest caz dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiuni de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

 

Citeste mai mult ...

Actualitate

Proiecte de investiții din județul Hunedoara, decontate de Ministerul Dezvoltării

Publicat

pe

Redactat de

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a alocat peste 251 milioane de lei pentru decontarea cheltuielilor aferente unor proiecte de investiții realizate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Fondurile vizează un total de 224 de obiective de investiții, finanțate în cadrul etapelor I și II ale programului.

”Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a virat suma de 251.976.684,43 de lei, în vederea decontării facturilor pentru 224 de obiective de investiții realizate prin etapele I și II ale Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Astfel, pentru etapa I, a fost plătită suma de 17.306.087,37 de lei pentru 22 de obiective aflate în execuție, iar pentru etapa a II-a a programului, au fost decontate 234.670.597,06 lei pentru 192 de proiecte”, arată reprezentanții Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Pentru județul Hunedoara, mai multe localități au beneficiat de fonduri pentru decontarea cheltuielilor realizate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Sumele alocate sunt: Lăpugiu de Jos: 414.469,86 lei; Călan: 3.768.806,43 lei; Geoagiu: 373.516,37 lei; Șoimuș: 420.275,26 lei; Teliucu Inferior: 141.025,86 lei;Vețel: 185.907,94 lei.

FOTO: ARHIVĂ

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate