Connect with us
Data: 26/06/2024
.

Actualitate - Eveniment

Trenurile înregistrează întârzieri, din cauza vremii

Publicat

pe

Unele trenuri înregistrază întârzieri, din cauza vremii, viteza de circulaţie fiind adaptată la temperaturile scăzute înregistrate la nivelul solului, informează CFR SA.

Nu sunt linii de cale ferată închise. Pe distanţa Alexandria – Zimnicea – Roşiori Est – Turnu Măgurele cât şi pe raza Sucursalei Reg.CF Constanţa, din cauza ninsorii abundente şi a viscolului trenurile circulă cu tracţiune Diesel. Începând cu ora 06,00 şi pe raza SRCF Galaţi, din cauza viscolului puternic este permisă circulaţia trenurilor doar cu tracţiune Diesel sau electrică.

Compania sfătuieşte pasagerii să se informeze telefonic la gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească sau să verifice tabelele de sosire/plecare, actualizate din minut în minut pe site-ul www.cfr.ro domeniul Camere web (http://www.cfr.ro/…/content/article/2-uncat…/2273-camere-web)

Cei aflaţi deja în tren pot accesa de pe laptop sau mobil www.cfr.ro apoi Trenul meu (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe informatii tren. Vor obţine informaţii în timp real despre ce staţie urmează, dacă aveţi sau nu întârziere, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.

Circulaţia feroviară a fost suspendată temporar vineri pe raza SRCF Constanţa, deoarece nu se poate efectua în condiţii de siguranţă, din cauza instituirii codului roşu de viscol pe judeţele din sud-estul ţării, potrivit unui comunicat transmis de CFR SA.

„S-au dispus măsuri operative pentru ca toate trenurile aflate în parcurs să fie oprite în gări pentru siguranţa călătorilor. Nu vor fi formate noi trenuri, decât când vor fi condiţii de vizibilitate şi viscolul va scădea în intensitate”, precizează CFR.

Advertisement

Conform CFR, „Circulaţia trenurilor de marfă pe raza judeţelor afectate (Călăraşi, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea) de Cod Roşu a fost temporar suspendată. Momentan trenurile staţionează în condiţii de siguranţă în staţiile de cale ferată”.

„În cursul acestei dimineţi, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, secţiunea cf Grădinari – Chiajna s-a defectat şi momentan se asigură circulaţia trenurilor prin procedura cale liberă, cu verificarea pe teren a poziţiei aparatelor de cale (pe porţiunea defectă). Din cauza acestei defecţiuni trenurile pot înregistra întârzieri faţă de graficul de circulatie, de până la 30 minute/tren. Echipele de intervenţie feroviare sunt pe teren, însă nu pot interveni deocamdată din cauza viscolului puternic”, au mai spus reprezentanţii CFR SA.

Unele zboruri pot înregistra întârzieri de aproximativ treizeci de minute la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor, întârzieri care punctual pot ajunge sau depăşi o oră, dar nu există curse aeriene anulate, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, cu ninsoare şi vânt în rafale, care transportă zăpada la sol. Nicio cursă nu este anulată pe Aeroportul Henri Coandă din cauza condiţiilor meteo.

Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime şi sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene, arată comunicatul.

Advertisement

Cursele Wizz Air spre Londra, Paris, Charleroi şi Stockolm, anulate din cauza condiţiilor meteo

Compania Wizz Air a anulat vineri cursele 3001/3002 Bucureşti – Londra – Bucureşti, 3051/3052 Bucureşti – Paris – Bucureşti, 3081/3082 Bucureşti – Charleroi – Bucureşti şi 3201/3203 Bucureşti – Stockolm – Bucureşti din cauza condiţiilor meteo, anunţă Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

„Unele zboruri pot înregistra întârzieri la decolare, determinate de necesitatea degivrării aeronavelor, întârzieri care punctual pot atinge sau depăşi o oră”, precizează CNAB.

Potrivit CNAB, „pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, cu ninsoare şi vânt în rafale, care transportă zăpada la sol”.

„Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime şi sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene”, menţionează CNAB.

Advertisement

Informaţii în timp real despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti pot fi găsite pe pagina de web Www.bucharestairports.ro

http://www.mediafax.ro/

Advertisement

Actualitate

Au început “Zilele Culturii și Credinței”. Părintele Zaharia Zaharou, din Essex – Anglia, a conferenţiat la Deva

Publicat

pe

Redactat de

Părintele Zaharia Zaharou, duhovnicul Mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Essex, Anglia, a revenit, la Deva, unde a susținut o conferință, manifestarea religios – culturală având loc marți seară, în deschiderea evenimentului „Zilele Culturii și Credinței”, organizat de Episcopia Devei și Hunedoarei.

La conferința, desfășurată în Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, începând cu ora 18:00, au participat Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, preoți, monahi, monahii și credincioși din eparhie.

“După rugăciunea de început şi arhiereasca binecuvântare Părintele Radu Trifon, consilier pentru învățământ la Centrul Eparhial din Deva, a citit textul conferinței, intitulată „Setea după veșnicia lui Dumnezeu biruiește chiar și amenințarea morții”. În continuare, Părintele Zaharia a răspuns, prin intermediul Preacuviosului Părinte Simeon Scorţea, în calitate de traducător, la numeroasele întrebări adresate de către cei prezenţi. La final Părintele consilier Radu Trifon a prezentat o nouă carte semnată de Părintele Arhimandrit Zaharia Zaharou intitulată „Rugăciunea Ipostatică. Măsura desăvârșirii”, apărută la editura mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Essex, Anglia”, a informat Episcopia Devei și Hunedoarei.

Evenimentul religios -cultural continuă

Evenimentul „Zilele Credinței și Culturii la Deva”, ediția a IX-a, se desfășoară în perioada 25-29 iunie 2024, fiind prilejuit de praznicul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, ocrotitori ai Catedralei Episcopale din Deva, dar și ocrotitori spirituali ai orașului Deva.

În această seară, începând cu ora 18:00, la Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, va avea loc concertul folcloric intitulat „Cântece din satul părintesc”, susținut de corala preoțească „Sacerdotes” și de tineri artiști de folclor din mai multe zone ale țării, acompaniați de orchestra Ansamblului profesionist „Drăgan Muntean” din Deva.

Advertisement

Mâine seară, (27 iunie 2024), începând cu ora 19:00, la Sala Teatrului de Artă din Deva, se va desfășura un spectacol de teatru intitulat „Avram Iancu – Puterea dăinuirii”, susținut de Compania de teatru Civic Art din București.

Manifestarea cultural -religioasă continuă sâmbătă, 29 iunie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, începând cu ora 09:00, la Catedrala Episcopală din Deva, unde se va săvârşi Sfânta Liturghie Arhierească cu ocazia celui de-al doilea hram al acesteia.

Sursa foto: Episcopia Devei și Hunedoarei
Citeste mai mult ...

Actualitate

Cod portocaliu de vreme severă în mai multe localități din județ

Publicat

pe

Redactat de

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică „nowcasting” – Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică, valabilă până la ora 17.45.

 

Zonele vizate sunt: Dobra, Ghelari, Vețel, Lăpugiu de Jos, Lunca Cernii de Jos, Toplița, Cerbăl, Bunila, Lelese, Bătrâna;

 

Se vor semnala : averse torențiale care vor acumula 25…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină.

 

Advertisement

A fost emis mesaj RO-ALERT!

 

RECOMANDĂRI

 

– Închideți toate ferestrele locuinței

Advertisement

– Curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitații

– În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați să le traversați prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora

– Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare și a elementelor de construcție ce pot fi ușor dislocate

– Sistați activitățile desfășurate în teren deschis sau la înălțime

– Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului a găzduit prima întâlnire a proiectului Interreg Danube GeoTour Plus

Publicat

pe

Redactat de

Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului administrat de Universitatea din București a găzduit prima întâlnire a proiectului Interreg Danube GeoTour Plus.

Evenimentul internațional a reunit 70 de participanți din cele nouă geoparcuri și două instituții de cercetare, organizații internaționale partenere din țări situate de-a lungul Dunării, reprezentanți ai Universității din București și ai Rețelei Naționale a Geoparcurilor din România, autorități locale și parteneri locali, voluntari pentru Geoparc. Din partea Universității din București (UB), la eveniment au fost prezenți prof. univ. dr. Răzvan Papuc, prorector al UB, lector dr. ing. Ioan Munteanu, prorector al Facultății de Geologie și Geofizică, lector univ. dr. Ionuț Constantin, prodecan al Facultății de Administrație și Afaceri și conf. univ. Emilia Oprișan de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației.

Proiectul este unul ambițios, care urmărește să valorifice și să dezvolte potențialul vast al patrimoniului geologic, natural și cultural comun și modelul de dezvoltare teritorială al geoparcurilor dunărene. Mai mult, urmărește creșterea oportunităților de turism durabil și incluziv în comunitățile rurale prin implicarea unor grupuri vulnerabile precum pensionarii, femeile de la sat, comunitățile etnice, tineri cu oportunități reduse și persoane cu probleme de învățare.

Evenimentul găzduit în orașul Hațeg, la Biserica Qvo Vadis, a fost prima întâlnire față în față a partenerilor și o bună oportunitate de a discuta aplicat pe activitățile din proiect. Posibilitatea organizării unui eveniment hibrid a permis intervenția online a prof. Nickolas Zouros, președintele Rețelei Globale a Geoparcurilor. De asemenea, au fost prezenți online și reprezentanți ai Rețelei Europene a Geoparcurilor și ai UNESCO, oferind perspective valoroase asupra dezvoltării durabile a geoparcurilor.

Participanții au avut ocazia să asiste la diverse prezentări și să se implice în ateliere menite să identifice noi tipuri de experiențe specifice care pot fi oferite turiștilor din geoparcurile europene. Totodată, au lucrat la o strategie comună de implicare a grupurilor vulnerabile în activitățile de turism. Strategia vizează să ofere noi oportunități pentru aceste grupuri, implicându-le activ în dezvoltarea și livrarea de produse și servicii turistice în cadrul geoparcurilor.

Advertisement

Întâlnirea internațională din Țara Hațegului a oferit, de asemenea, o oportunitate excelentă pentru semnarea înfrățirii dintre două desemnări UNESCO: Geoparcul Țara Hațegului și Geoparcul Bükk din Ungaria, în contextul aniversării a 20 de ani de la crearea Rețelei Globale a Geoparcurilor. Această colaborare va sprijini schimbul de bune practici și va întări legăturile între cele două geoparcuri, cu accent pe activitățile de educație și de implicare a tinerilor voluntari.

Foto: Urosh Grabner, Carla Terzic, Adina Popa

Chiar dacă au avut o activitate intensă pe parcursul zilelor petrecute la Hațeg, participanții au avut ocazia să viziteze și câteva dintre obiectivele de interes din Geoparcul Țara Hațegului. Expoziția „Balauri, Dragoni, Dinozauri” de la Casa Geoparcului din Hațeg, Casa Vulcanilor din Densuș, Casa Tradițiilor, Școala de Dinozauri și Meserii și situl fosilifer din satul Sânpetru au fost câteva din obiectivele de vizitare în măsură să dezvăluie bogăția patrimoniului geologic, natural și cultural al Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului și implicarea Universității din București în acest teritoriu aparte.

Interreg Danube GeoTour Plus nu este doar un alt proiect internațional turistic transnațional, ci reprezintă un pas important către un model de colaborare pentru geoparcuri din întreaga lume interesate în oferirea de experiențe, servicii și produse sustenabile și incluzive.

La buna desfășurare a evenimentului au contribuit partenerii locali SC Adaconi srl, Asociația Drag de Hațeg, Asociația Femeilor din Santamaria Orlea, Angelina Voiaj srl, Avy Wine&Dine Hațeg și SIA Tours srl.

Proiectul Interreg Danube GeoTour Plus este cofinanțat de Uniunea Europeană, se desfășoară în perioada 2024-2026 și este sprijinit de Rețeaua Globală a Geoparcurilor. Este o continuare a unui proiect derulat cu succes de majoritatea partenerilor, în perioada 2017-2019, care a pus bazele colaborării între geoparcurile dunărene și a dus, printre altele, la crearea de geoproduse oferite turiștilor.

Advertisement

Următoarea întâlnire din cadrul proiectului va fi găzduită de Geoparcul Internațional UNESCO Djerdap din Serbia.

Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate