Connect with us
Data: 04/01/2025
.

Actualitate

Protocol pentru CEH. Nimic despre conducerea Complexului

Publicat

pe

Minerii aflați în greva foamei, dar și alți sindicaliști și conducerea Complexului Energetic Hunedoara, reprezentată prin Mihael Melczer, director general și Petre Nica, director general adjunct, au încheiat un protocol cu reprezentantul Consiliului de Administrație, Bogdan Stănescu. Acest lucru s-a produs după șase ore de negocieri și în cea de-a șasea zi de greva foamei.

Bogdan Stănescu a acceptat dialogul cu minerii care au protestat pentru cinci puncte de revendicări, cel mai important fiind cel în care se cerea aprovizionarea cu cele necesare pentru activitatea din subteran. Potrivit protocolului încheiat luni seara, producția din zilele de 4, 5 și 6 ianuarie de la Mina Lupeni va fi recuperată, după ce minerii au întrerupt activitatea spontan, ca să își ceară drepturile. Tot în protocol se arată că Întreruperea Temporară a Activității, acea ITA de care s-a vorbit ca măsură de redresare economică va fi rediscutată, mai ales că vremea geroasă impune mai mult cărbune. Un alt punct de pe lista de revendicări era dat de renunțarea la transferul personalului de la Preparația Coroiești la Mina Lupeni, mină ce se va închide, însă, în urma protocolului semnat luni, angajații de aici au primit o rază de speranță. Cei mai mulți nu sunt încă la vârsta de pensionare, așa cum a spus liderul lor Dorin Vezure, care a stat șase zile în greva foamei, iar acum au primit asigurări că, și dacă Mina Lupeni se va închide, „se agrează chiar încheierea unui protocol care să prevadă ca în situația în care EM Lonea și EM Lupeni nu vor mai intra pe program de închidere, salariații se vor reîncadra la Prest Serv”.

Despre demisia conducerii… tăcere

Nu s-a spus nimic despre demisia, ori demiterea conducerii CEH, acesta fiind un alt punct al protestelor de la CEH. Evaziv, în protocolul încheiat luni seara, se arată că „reprezentanții organizațiilor sindicale au solicitat demisia sau demiterea conducerii CEH, din cauza ineficienței manageriale, fundamentate pe rezultatele din ultima perioadă de timp și din cauza nerespectării CCM, care a fost semnat și asumat, atât de conducere, cât și de sindicate. Din cadrul conducerii CEH, domnul director general adjunct Petre Nica și-a asumat acest CCM din postura de semnatar din partea sindicatelor”. Nu se precizează, însă, dacă va fi demis, ori nu, sau dacă își va da demisia.

Advertisement

Actualitate

Cod galben de intensificări ale vântului în zona montană a județului Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de Cod galben de intensificări ale vântului pentru zona de munte a județului Hunedoara, la peste 1800 de metri altitudine.

Atenționarea este valabilă sâmbătă, 4 ianuarie, până la ora 16:00.

Potrivit ANM, se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 90…120 km/h, troienind zăpada.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Drumarii au intervenit, noaptea trecută, pe mai multe artere din zona de vest a țării

Publicat

pe

Redactat de

Peste 680 de tone de material antiderapant au fost răspândite, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, pe drumurile naționale din zona de vest a țării.

În județul Hunedoara s-a intervenit cu 12 utilaje și 58 de tone de material antiderapant.

“În cursul nopții, pe drumurile naționale din zona de vest au fost răspândite peste 680 de tone de material antiderapant, fiind pe teren 109 autoutilaje cu lamă și răspânditor. În județul Caraș-Severin au acționat și patrulat cele mai multe utilaje specifice iernii, 43, fiind răspândite circa 270 de tone de antiderapant. Cu 22 de utilaje și circa 130 de tone de antiderapant s-a intervenit pe drumurile naționale din Timiș, 12 utilaje și 58 de tone de antiderapant în județul Hunedoara, iar 10 utilaje cu circa 30 tone antiderapant în județul Arad. Pe autostrăzile din zona de vest au acționat 22 de autoutilaje, cu aproape 200 tone antiderapant. Adaptați viteza la condițiile de trafic!”, au transmis reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara.

Sursa foto: captură video DRDP Timișoara/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate

Start spectaculos pentru noul sezon de robotică în Valea Jiului: Robotics Valley League Meet – ediția a doua

Publicat

pe

Redactat de

Pe 5 ianuarie 2025, Valea Jiului devine epicentrul inovației și tehnologiei odată cu a doua ediție a competiției Robotics Valley League Meet. Evenimentul, parte din Regionalele Vest ale prestigioasei competiții internaționale FIRST Tech Challenge România, reunește echipe de liceeni din patru județe – Hunedoara, Gorj, Mehedinți și Timiș.

Locul acțiunii: sala de sport a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Petroșani, unde între orele 10:00 și 17:00, elevii pasionați de robotică vor demonstra că inovația și creativitatea nu au limite. Intrarea este liberă, iar publicul – de la cei mici până la părinți – este invitat să susțină eforturile echipelor participante.

Echipele din Valea Jiului: între experiență și debut

Sub coordonarea inițiativei Robotics Valley, cinci echipe din Valea Jiului vor concura cot la cot cu alte formații din regiune:

  • AlphaBit (Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani)
  • Wafy (Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” Petrila)
  • Robokey (Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” Petroșani)
  • Lazarus Ascending (Liceul Tehnologic „Mihai Viteazu” Vulcan)
  • Eliatech, nou-înființată la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni.

Alături de echipele locale, competiția include alți 120 de elevi talentați, organizați în 12 echipe. Participanții vor folosi un set standardizat de piese pentru a proiecta, construi și programa roboți capabili să rezolve sarcini complexe, demonstrându-și atât abilitățile tehnice, cât și spiritul de colaborare.

Mai mult decât o competiție

FIRST Tech Challenge este recunoscută nu doar pentru accentul pus pe performanțele tehnice, ci și pentru promovarea valorilor fundamentale, precum cooperarea, respectul reciproc și învățarea prin schimb de experiență. Programul urmărește să inspire elevii să își construiască o carieră în domenii STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică), punând accent pe învățarea practică și aplicarea cunoștințelor teoretice.

Obiectivele FIRST includ:

  • Dezvoltarea abilităților tehnice și non-tehnice necesare în carierele STEM.
  • Crearea unui mediu competitiv, dar colaborativ, care să stimuleze inovația.
  • Implicarea tinerilor în proiecte educative ce îmbină teoria cu practica.

Un proiect susținut de comunitate

Evenimentul este posibil datorită sprijinului oferit de Asociația pentru Dezvoltare Teritorială Integrată Valea Jiului, prin intermediul Programului de Tranziție Justă în județul Hunedoara. Colaborarea cu echipa Robo Dojo din Timișoara asigură un standard ridicat al competiției, consolidând poziția Văii Jiului ca un pol al inovației și educației STEM în România.

Tehnologia viitorului, astăzi, în Valea Jiului

Robotics Valley League Meet nu este doar o competiție, ci o celebrare a creativității, pasiunii și muncii în echipă. Participanții, dar și publicul, vor avea ocazia să fie martorii unui spectacol tehnologic, demonstrând că tinerii din Valea Jiului au potențialul de a deveni liderii inovației de mâine.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate