Connect with us
Data: 29/06/2024
.

Actualitate - Eveniment

CNS Cetate Deva joacă, din nou, în deplasare

Publicat

pe

Echipa de fotbal de Liga a III-a CNS Cetate Deva își continuă pregătirile pentru reluarea campionatului, care este programat să înceapă în primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare.

Până pe 4 martie, când, dacă starea vremii o va permite, CNS Cetate Deva va juca, în prima etapă a returului seriei a IV-a a Ligii a III-a de fotbal, în deplasare, la Industria Galda de Jos, în județul Alba, nu mai este mult timp.

Două victorii și trei înfrângeri

La sfârșitul turului de campionat CNS Cetate Deva ocupă locul al șaselea, cu 22 de puncte, cu cinci mai puține decât prima clasată, Național Sebiș (27 de puncte), podiumul mai fiind completat de Școlar Reșița (25) și Ripensia Timișoara (23). Echipele de locurile patru și cinci, respectiv Industria Galda și CSM Lugoj, au același număr de puncte cu Deva, dar un golaveraj mai bun. Obiectivul celor de la CNS Cetate este promovarea în Liga a II-a, dar ultimele rezultate din meciurile amicale nu sunt prea încurajatoare, chiar dacă acestea contează mai puțin. Cei de la CNS Cetate au început bine meciurile de verificare, câștigând cu 1-0 acasă la conjudețeana CS Hunedoara, echipă de Liga a IV-a, și cu 3-0, la Arad, pe teren neutru, cu gazon sintetic, în fața colegei de serrie Millenium Giarmata. Apoi a venit o înfrângere, logică, la Rovinari, tot pe gazon sintetic, în fața prim – divizionarei Pandurii Târgu Jiu, iar următoarea partidă programată, cea cu Unirea Alba Iulia, tot din Liga a III-a, a fost anulată deoarece nu s-a găsit un teren  practicabil. Au venit, apoi, alte două meciuri în deplasare, tot pe gazon sintetic, ambele pierdute, la Sibiu, cu 3-1, cu FC Hermannstadt, din aceeași divizie cu Deva, și cel de la Cluj, de la sfârșitul săptămânii trecute, cu Universitatea, din Liga a IV-a, cu 5-1.

Tot fără N’Doye

Advertisement

De la toate aceste meciuri a lipsit vedeta Devei, Ousmane N’Doye, senegalezul, ca și în tur, întâmpinând probleme cu obținerea vizei, dar conducerea celor de la CNS Cetate este optimistă în ceea ce privește folosirea valorosului jucător în partea a doua a campionatului. Până atunci, însă, CNS Cetate va juca, miercuri, cu începere de la ora 15.00, din nou în deplasare, cu FC Hermannstadt Sibiu, tot pe teren sintetic. Programul inițial prevedea ca jocul să se dispute la Deva dar, din motive de protejare a gazonului de pe stadionul „Cetate”, s-a luat decizia ca partida să se joace la Sibiu. Conform programului inițial al jocurilor de verificare dinainte de retur, Deva ar mai trebui să dispute o partidă sâmbătă, în deplasare, cu o altă echipă din Liga a III-a, Metalurgistul Cugir, aceasta urmând a fi ultima pînă la jocul oficial de la Industria Galda.

 

Advertisement

Actualitate - Eveniment

Locurile de parcare de pe drumurile naționale, amenajate

Publicat

pe

Redactat de

În această perioadă drumarii execută o serie de lucrări în ceea ce privește amenajarea și întreținerea locurilor de parcare de pe drumurile naționale din județul Hunedoara.

Astfel în unele zone se montează mobilier nou, iar în alte zone se execută lucrări de întreținere ale mobilierului existent.

”Amenajare și întreținere locuri de parcare pe drumuri naționale din județul Hunedoara”, informează reprezentanții DRDP Timișoara.

FOTO: FACEBOOK DRDP TIMIȘOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO: Doi pompieri hunedoreni, în misiune în Franța

Publicat

pe

Redactat de

Mai mulți pompieri din țară se vor afla în Franța în cadrul unui program pre-poziționare.

În perioada 01 – 31 iulie 2024, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, participă cu un modul național specializat de stins incendii de pădure la un program de pre-poziționare, organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar – DG ECHO, în vederea consolidării rezilienței autorităților franceze în gestionarea acestui tip de risc.

De la ISU Hunedoara se află în această misiune doi colegi: plt. adj. șef Dănilă Cristian – Detașamentul de pompieri Orăștie și plt. adj. Bumbar Cristian – Detașamentul de pompieri Petroșani

Scopul programului vizează reducerea timpului de răspuns în cazul producerii incendiilor de pădure, eficientizarea activității de pregătire a modulelor de intervenție aparținând statelor membre, precum și îmbunătățirea interoperabilității între forțele participante.

Activarea si operaționalizarea modulului specializat de stins incendii de pădure se realizează pentru executarea misiunilor specifice de monitorizare și stingere a focarelor de pe teritoriul Franței, în locațiile stabilite de partenerii francezi.

Primul contingent, care însumează 40 de pompieri și 8 mijloace tehnice (3 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure (3000 l), 1 cisternă (30.000 l), 1 autospecială de stingere cu capacitate mare (10.000 l), 2 autospeciale de primă intervenție și comandă și 1 microbuz), a început deplasarea astăzi, 28 iunie, pe ruta Arad-Budapesta – Maribor – Ljublijana – Padova  – Piacenza – Nice – Montpelier – Sainte-Marie-la-Mer.

Advertisement

Suplimentarea tehnicii și a personalului de intervenție va fi realizată în funcție de dinamica situațiilor înregistate în teren, la solicitarea autorităților franceze, prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Schimbarea efectivelor se va realiza în data de 16 iulie, urmând ca alți 40 de pompieri să înlocuiască personalul.

La plecarea contingentului format din pompieri salvatori în Franța a participat reprezentantul comenzii IGSU, prim-adjunct al inspectorului general, colonel dr.ing. Constantin Florea.

INFORMAȚII PRE-POZIȚIONARE

 Programul de asistenţă este finanțat de UE și a fost prevăzut ca măsură de sprijin pentru comunitățile franceze, după incendiile înregistrate în cursul anilor trecuți.

Advertisement

Pe baza programului pilot de pre-poziționare organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar (DG ECHO) în 2022 și disponibilității declarate de DG ECHO de a sprijini și în 2024 pre-poziționarea de module specializate de stins incendii de pădure în țările afectate în trecut de incendii în perioada de vară, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), în calitatea sa de punct național de contact, a primit, în data de 27.05.2024, solicitarea autorităților franceze de a pre-poziționa module specializate în stingerea incendiilor de pădure în luna iulie a acestui an. Această solicitare a fost transmisă către IGSU prin Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS.

INFORMAȚII MISIUNE FRANȚA 2023

În vara anului 2023, prin activarea Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar extern de urgență, în sprijinul autorităților franceze și protecția comunităților afectate.

Astfel, în perioada 30 iulie – 02 septembrie 2023, un modul de intervenție specializat în stingerea incendiilor de pădure a fost dislocat în Franța pentru susținerea misiunilor din zonele puternic afectate de incendii.

FOTO: ISU Hunedoara

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Măsuri de ordine publică asigurate de polițiști cu ocazia turneului FIGHT ZONE 11 SHOW – GALĂ DE KICKBOXING

Publicat

pe

Redactat de

Măsuri de ordine publică asigurate de polițiști cu ocazia turneului FIGHT ZONE 11 SHOW – GALĂ DE KICKBOXING.

Cu ocazia turneului Kickboxing Fight Zone, organizat la Sala Sporturilor din municipiul Deva (30 iunie 2024), conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara a dispus o serie de măsuri pentru asigurarea ordinii publice și a siguranței sportivilor și a spectatorilor.

Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara va suplimenta efectivele de ordine publică și va mobiliza un număr semnificativ de polițiști din structuri operative, inclusiv luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și ai Serviciului Rutier.

În zona de acces în Sala Sporturilor și pe arterele principale de acces vor fi organizate patrule și puncte de control pentru a preveni eventualele incidente și a facilita fluxul de persoane și vehicule.

Poliția va colabora îndeaproape cu organizatorii turneului pentru a efectua verificări riguroase la intrările în Sala Sporturilor. Spectatorii vor fi supuși unor controale de securitate pentru a preveni introducerea obiectelor periculoase ori consumul de băuturi alcoolice. De asemenea, zona adiacentă va fi monitorizată, pentru a asigura intervenția promptă în caz de necesitate. Polițiștii le recomandă tuturor participanților să respecte indicațiile forțelor de ordine, să ajungă din timp la locație pentru a evita aglomerația și să nu introducă obiecte interzise. De asemenea, încurajăm cetățenii să semnaleze orice comportament suspect la numărul de urgență 112.

Pentru o desfășurare optimă a evenimentului, polițiștii colaborează cu Inspectoratul Județean de Jandarmi „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara, cu reprezentanții serviciilor medicale de urgență și cu cei ai altor instituții abilitate.

Advertisement

Prin aceste măsuri, polițiștii doresc să asigure condiții de siguranță și legalitate pentru toți cei care vor participa la acest eveniment sportiv. Invităm publicul să coopereze cu forțele de ordine și să se bucure de spectacolul sportiv în condiții de maximă siguranță.

FOTO: YouTube

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate