Connect with us
Data: 18/02/2025
.

Actualitate

800 de ani de la prima atestare documentară a municipiului Orăștie

Publicat

pe

Orăștia împlinește sâmbătă, 30 noiembrie, 800 de ani de la prima atestare documentară, cu acest prilej va avea loc manifestarea culturală „Poveștile Orăștiei”.

Două zile pline la Sinagogă

Evenimentele vor debuta vineri, 29 noiembrie, de la ora 16:30, la Sala expozițională „Sinagoga” din Orăștie, cu vernisajul expoziției de fotografii ce surprind Orașul Paliei între 1900 și 1970. Despre municipiu va conferenția dr. Mihai Căstăian, pentru ca, apoi, publicul să fie invitat la Salonul de artă plastică orăștiană. Vor expune Jesi Filip, Mircea Zdrenghea, Alexandru Mihăilean și Rodica Șofan, aflată la debutul său pe simeze. Despre tablouri vor vorbi autorii și custodele expoziției, jurnalistul Dan Orghici.

Pasiunea pentru pictură și culoare am descoperit-o în ianuarie 2019, cu totul întâmplător. Îmi plac culorile, iar ceea ce aștern pe pânză e în concordanță cu starea și gândurile mele. Sâmbătă, 30 noiembrie, cu începere de la ora 16:30, la Sala expozițională „Sinagoga” din Orăștie, publicul este invitat la o vizionare videoclipuri compuse din fotografiile pe care le-am primit sau le-am achiziționat de-a lungul timpului ce au ca temă Orăștia și locuitorii ei. Vom încheia manifestarea cu șederi la vorbă cu și despre orăștieni și Orăștie, răspunzând invitației la povești prof. Adrian Secui, dr. Mihai Căstăian, arh. Dan Enedy și alții. În cele opt secole de istorie, Orăștia a cunoscut și perioade de prosperitate, dar și perioade de restriște. În trecutul său, Orașul a fost reședință de zonă apoi de plasă, iar azi este orașul care ar putea contribui cel mai mult la dezvoltarea turistică a județului nostru. Asemenea unei cetăți, un oraș are obligația să nu se predea niciodată! Toată istoria noastră ne obligă! Avem toate motivele să fim mândri de istoria orașului. Aniversăm Orăştia privind cu încredere în viitor, cu oameni creativi şi harnici, cu dragoste pentru urbea în care trăiesc. La multe secole orăștieni și ție Orăștie!”, a transmis Dan Orghici.

 

Intrarea la evenimente este liberă, în limita locurilor din sală.

Advertisement

Actualitate

„Bursa Mărțișorului” aduce oportunități de angajare la Deva, pe 7 martie 2025

Publicat

pe

Redactat de

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara anunță organizarea unei noi ediții a Bursei Locurilor de Muncă, dedicată în special persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, dar și angajatorilor care doresc să recruteze personal.

Evenimentul, cunoscut sub denumirea de Bursa Mărțișorului, va avea loc pe 7 martie 2025, începând cu ora 10:00, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din municipiul Deva.

Bursa Mărțișorului oferă o oportunitate excelentă pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă să se întâlnească direct cu angajatorii din diverse domenii, facilitând astfel procesul de recrutare și promovarea oportunităților de angajare din județ. De asemenea, angajatorii vor avea ocazia să găsească personal calificat pentru a-și întregi echipele.

Participarea la eveniment este gratuită, iar organizatorii invită toți hunedorenii care sunt în căutarea unui job să profite de această ocazie pentru a intra în contact cu angajatori din diverse sectoare de activitate. Evenimentul va oferi o platformă deosebită pentru găsirea unui loc de muncă, dar și pentru consolidarea relațiilor dintre angajatori și potențialii angajați.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Intervenții pe drumurile județene aflate în administrarea CJ Hunedoara, în urma ninsorilor din ultimele ore

Publicat

pe

Redactat de

Consiliul Județean Hunedoara informează că, în cursul nopții trecute, echipele de deszăpezire au intervenit prompt pe sectoarele de drum Hunedoara, Hațeg, Brad, Orăștie, Deva – Păuliș și Valea Jiului. Intervențiile au fost coordonate în baza apelurilor telefonice primite la Dispeceratul de iarnă și la solicitarea dispecerului de serviciu.

“S-a acționat cu prioritate pe DJ 687K Silvașu de Sus, DJ 687M Cinciș, DJ 687E Ghelari-Bunila, DJ 705A Costești – Sarmizegetusa, DJ 708E Peștișu Mic – Nandru, DJ 708D Muncelu Mic – Poienița Tomii – Feregi, DJ 706B Luncșoara, DJ 705 Ardeu – Balșa, DJ 708E Cârjiți-Almașu Mic”, se arată într-o informare transmisă de Biroul de Presă al Consiliului Județean. 

În contextul prognozelor meteo care indică menținerea condițiilor de iarnă, reprezentanții CJ Hunedoara recomandă conducătorilor auto să nu plece la drum fără echiparea corespunzătoare a autovehiculelor (anvelope de iarnă și, dacă este necesar, lanțuri antiderapante).

Pentru a preveni blocajele în trafic și a asigura siguranța deplasării, șoferii sunt rugați să manifeste prudență sporită la volan.

Eventualele probleme de trafic apărute pe drumurile județene pot fi semnalate la Dispeceratul de iarnă al Consiliului Județean Hunedoara, la numărul de telefon 0737 553 971.

Advertisement

 

Sursa foto: CJ Hunedoara
Citeste mai mult ...

Actualitate

Circa 125 de tone de material antiderapant au fost împrăștiate, noaptea trecută, pe drumuri naționale din județ

Publicat

pe

Redactat de

Circa 125 de tone de material antiderapant s-au folosit, în cursul nopții trecute, la intervențiile de pe drumurile naționale din județul Hunedoara, potrivit reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara. S-a acționat cu 28 de utilaje.

“120 de utilaje cu lamă și răspânditor au acționat și patrulat noaptea trecută pe drumurile naționale și autostrăzile din zona de vest. Au fost folosite aproape 600 de tone de material antiderapant. Pe raza județului Arad s-a acționat cu 12 utilaje și circa 55 de tone antiderapant, în județul Hunedoara – 28 utilaje specifice și circa 125 tone antiderapant, în județul Timiș – 23 de utilaje și 117 tone antiderapant, iar în județul Caraș-Severin – 28 de utilaje și 125 tone antiderapant. Pe A1, A6, A11 și DN 7G au acționat 37 de utilaje, cu 242 tone antiderapant”, au informat, marți dimineață, reprezentanții DRDP Timișoara.

Pentru o călătorie în siguranță în condiții de iarnă, reprezentanții DRDP Timișoara recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de drum, mai ales în condiții de carosabil alunecos sau acoperit cu zăpadă, să sporească atenția în trafic, asigurându-se bine înainte de fiecare manevră, să evite depășirile periculoase, să nu bruscheze comenzile volanului și să păstreze în mers o distanță corespunzătoare între autovehicule, care să permită frânarea în condiții de siguranță.

Sursa foto: captură video DRDP Timișoara
Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate