Connect with us
Data: 03/01/2025
.

Actualitate

Deputatul PNL Carmen Hărău susține o strategie cadru pentru o Uniune Energetică

Publicat

pe

Deputatul PNL Carmen Eleonora Hărău este printre singurii dintre aleșii hunedorenilor, care ia cuvântul în plenul Parlamentului ori de câte ori există probleme în județul Hunedoara. De această dată, deputatul hunedorean a ieșit în plen pentru a critica modul în care se emit facturile la energie, dar și pentru a susține implementarea unei noi strategii pentru o Uniune Energetică.

Săptămâna aceasta, Carmen Hărău a intervenit, în Parlamentul României, în susţinerea comunicării către Parlamentul European, Consiliul Europei, Comitetul Economic şi Social European şi Comitetul Regiunilor a opiniei româneşti în legătură cu acordarea de noi avantaje pentru consumatorii de energie. „Am pledat, în plenul Parlamentului, pentru a pune cetățenii-consumatori de energie în prim-planul sistemului de producție și distribuție a energiei, prin emiterea de facturi clare, cu informație completă, care să facă imposibilă taxarea excesivă și nejustificată. Consider că este extrem de important! Susțin implementarea unei strategii cadru pentru o Uniune Energetică, astfel încât, informarea lor în legătură cu facturile de plată să fie completă. În acest fel se vor înlătura facturile excesiv de mari şi incorect calculate”, a precizat Carmen Eleonora Hărău, deputat PNL. De asemenea, consumatorii vulnerabili vor fi protejaţi. Totodată, strategia prevede libertate de acţiune pentru consumatori şi schimbarea fără restricţie a furnizorului, înlesnirea accesului la tehnologia nouă, cum sunt reţele şi contoare inteligente, precum şi garanţia protejării secretului în gestionarea datelor consumatorilor.

Carmen Hărău: „Plătim facturi, fără să înțelegem ce plătim de fapt”

Carmen Hărău, unul dintre cei mai vocali parlamentari ai hunedorenilor, nu este de acord cu actuala modalitate de facturare a energiei. Fapt pentru care și-a spus oful, asta după ce mai mulți hunedoreni i-au sesizat acest aspect. „Nu este normal să plătim facturi fără să înțelegem ce plătim de fapt. Oamenii trebuie să fie informați corect, să fie scris negru pe alb. În cazul în care problema prezentată în Parlament va fi neglijată, doresc să fie creat un sistem prin care relaţia dintre furnizorul de energie şi consumator să fie una corectă şi transparentă”, a mai precizat Carmen Hărău. Acest lucru este urmare a faptului că, în unele situaţii, populaţia a ajuns să plătească facturile fără să înţeleagă exact pentru ce sunt acele costuri.

Advertisement

Actualitate

Cursuri gratuite de zbor la Aeroclubul Teritorial “Constantin Manolache” Deva. Înscrierile încep în 8 ianuarie

Publicat

pe

Redactat de

Tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 23 de ani, care doresc să învețe să zboare cu planorul, cu avionul ultraușor sau să sară cu parașuta, se pot înscrie la cursurile gratuite organizate de Aeroclubul Teritorial „Constantin Manolache” Deva. Înscrierile încep pe data de 8 ianuarie și se fac până pe 7 februarie 2025.

La Aeroclubul Teritorial „Constantin Manolache” Deva se vor organiza, și anul acesta, cursuri gratuite de zbor cu planorul, avionul ultraușor și salt cu parașuta. Tinerii interesați se pot înscrie începând de la mijlocul săptămânii viitoare.

“Începând cu 8 ianuarie 2025, Aeroclubul Teritorial “Constantin Manolache” Deva vă așteaptă pentru înscrierea la cursurile gratuite de zbor cu planorul, avionul ultraușor și salt cu parașuta. Perioada înscrierilor: 08 ianuarie 2025 – 07 februarie 2025. Ce cursuri vă oferim? Obținerea licenței de pilot de planor, Obținerea licenței de pilot de aeronave ultraușoare motorizate, Obținerea licenței de parașutist. Cine poate aplica? Tinerii cu vârsta între 15 ani (împliniți) și 23 de ani (neîmpliniți) sunt eligibili pentru cursurile gratuite. Activitatea de zbor la disciplina planorism poate începe de la vârsta de 15 ani, iar la celelalte discipline, începând cu împlinirea vârstei de 16 ani. Persoanele ce nu se încadrează pentru cursurile gratuite pot opta pentru parcurgerea oricărui curs, contra cost. Pentru informații complete despre condițiile de înscriere, documentele necesare vizitează site-ul nostru sau contactează personalul Aeroclubului Teritorial Deva prin informațiile de contact de pe afiş. Vă așteptăm la zbor!”, au transmis reprezentanții Aeroclubului Teritorial „Constantin Manolache” Deva.

Situat la doar câțiva kilometri distanță de reședința județului Hunedoara, în vecinatatea satului Săulești, Aeroclubul Teritorial „Constantin Manolache” Deva a fost înfiinţat în anul 1975.

În anii trecuți, zeci de tineri hunedoreni, împătimiți ai zborului, s-au înscris la cursurile organizate la Aeroclubul Teritorial „Constantin Manolache” Deva. O parte dintre ei au optat pentru parașutism, iar alții pentru a învăța cum să zboare cu planorul sau cu avionul ultrașor.

Advertisement

 

Sursa foto: Aeroclubul Teritorial „Constantin Manolache” Deva
Citeste mai mult ...

Actualitate

Elevii se întorc la școală miercuri, 8 ianuarie. Următoarea vacanță – în februarie

Publicat

pe

Redactat de

Elevii se întorc la școală, de miercuri, 8 ianuarie 2025, după vacanța de iarnă.

Începe modulul 3 de cursuri. Următoarea vacanță pentru elevii hunedoreni – între 17 și 21 februarie

Prima zi de școală din anul 2025miercuri, 8 ianuarie, deschide modulul 3 de cursuri, care are o durată diferită în fiecare județ. Elevii și profesorii merg la școală până când va începe vacanța de schi de o săptămână, decisă de către inspectoratele școlare. Pentru județul Hunedoara, această vacanță de schi a fost programată în săptămâna 17 -21 februarie 2025.

Citeste mai mult ...

Actualitate

„Permis pentru viitor”: Școala de șoferi gratuită pentru tineri din medii defavorizate

Publicat

pe

Redactat de

Programul „Permis pentru viitor”, în cadrul căruia se acoperă costurile școlii de șoferi pentru tineri cu posibilități materiale reduse, a ajuns la cea de-a 10-a ediție. Organizatorii anunță că, solicitările de finanțare pot fi transmise, online sau prin poștă până la data de 27 ianuarie 2025.

Sunt eligibili tinerii din toată țara, cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani care provin din medii defavorizate și care își doresc să obțină un permis de conducere pentru categoriile B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

Programul „Permis pentru viitor” este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Prima ediție a programului a fost lansată în anul 2015. În decursul celor nouă ediții, 181 de tineri au finalizat cu succes cursurile școlii de șoferi: 151 au obținut permise de categoria B, 27 de categoria C și trei atestate, o tânără cu handicap a obținut permis categoria B pentru automobil adaptat, un tânăr a promovat examenul pentru categoria B96 (ce permite suma MMA autoturism + rulotă/remorcă până la limita de 4.250 kg), iar un alt tânăr a obținut permisul pentru tractoare agricole. Alți 71 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

Formularul de înscriere și alte informații sunt disponibile pe website-ul Fundației Pentru Comunitate – https://pentrucomunitate.ro/permis.

Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate