Connect with us
Data: 05/05/2024
.

Actualitate

Un nou gest impresionant al hunedoreanului Avram Iancu: “Voi înota 13 ore pentru Ana – Rut, ‘fluturaşul cu trei aripioare şi un singur picioruş’”

Publicat

pe

După ce, săptămâna trecută, a înotat timp de 12 ore, fără oprire, pentru a ajuta bunicii din Valea Jiului, hunedoreanul Avram Iancu, cel care a încercat să traverseze înot Canalul Mânecii, are acum un nou proiect îndrăzneț, de suflet. El și-a propus să înoate, vreme de și mai multe ore, într-un lac de acumulare din Târgu Jiu, tot pentru o cauză nobilă: aceea de a o ajuta pe Ana – Rut, o fetiță de doar trei anișori, care are mare nevoie de sprijinul oamenilor cu inimă mare.

urna

Impresionant de drama prin care trece micuța Ana, înotătorul Avram Iancu, din Petroșani, vrea să înoate, fără întrerupere, timp de 13 ore, în lacul de acumulare din imediata vecinătate a parcului unde se află Masa Tăcerii din Târgu Jiu. Maratonul acvatic va avea loc duminică, 19 iunie. Hunedoreanul va înota pe tot parcursul zilei, fără să poarte costum de protecție, finalizând efortul seara, la ora 21:00. Prin acest gest nobil, Avram Iancu speră să reușească să ajute familia fetiței, să găsească resursele financiare necesare pentru ca micuța să aibă șansa la o viaţă normală. ”Înotasem 12 ore pentru bunicii Văii Jiului! Durerile în umeri erau profunde! Eram după o noapte nedormită din cauza disconfortului fizic general. În aceste condiţii am fost contactat de Severus George Ghinică, un bărbat de 36 de ani din Bumbeşti Jiu, judeţul Gorj. <Salut, cum ne poţi ajuta şi pe noi? Sunt din Sadu, judeţul Gorj, eu fac dializă>”, așa începe, Avram Iancu, povestea acestui caz cutremurător, pe blogul personal.

Am ţinut personal în braţe acest îngeraş de fată”

Înotătorul hunedorean a ținut să meargă neapărat la Bumbeşti Jiu, acasă la această familie pentru a se convinge singur de veridicitatea informaţiilor primite. “Am fost împreună cu soţia şi cu cele trei fetiţe ale mele. Am ţinut personal în braţe acest îngeraş de fată. Am văzut cu ochii mei cum această fetiţă se târăşte pe funduleţ, ajutându-se de singurul picior pe care-l are, pentru a se deplasa. Am văzut cu ochii mei zâmbetul, privirea, curăţia sufleţelului de copil (…) Sunt tată a trei fetiţe. Nu vă imaginaţi ce am simţit în acele momente, fapt pentru care… voi înota 13 ore, fără întrerupere, în ape deschise, în mod caritabil pentru acest “fluturaş cu trei aripioare şi cu un singur picioruş”. Îi rog pe toţi locuitorii din Târgu Jiu, să “alerge” până pe malul Jiului unde, Ana – Rut, George şi Laura vă aşteaptă cu respect şi mulţumire. Vă rog, umpleţi urna din braţele micuţei Ana-Rut, cu multă speranţă”, a mai scris Avram Iancu, pe pagina sa de pe Internet.

Avram Iancu a ajuns cunoscut în România după ce a încercat să traverseze înot Canalul Mânecii, fără niciun ajutor, doar în slip și cu cască pe cap. Tentativa sa a eșuat, însă, după mai bine de 12 ore și jumătate de la start, înotătorul hunedorean fiind nevoit să încheie cursa din cauza apelor extrem de reci, la doar câțiva kilometri de malul francez.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

A murit Cornel Resmeriță, fostul primar al municipiului Lupeni

Publicat

pe

Redactat de

A murit Cornel Resmeriță, fostul primar al municipiului Lupeni.

Fostul edil a decedat, duminică, 5 mai, in Prima zi de Paște.

Cornel Resmeriță a condus Primăria municipiului Lupeni timp de 16 ani, in perioada 2000-2016.

FOTO: Facebook @ Lucian Resmeriță

 

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO: Țebea, acoperită de grindină

Publicat

pe

Redactat de

Un strat de grindină a acoperit zona de la Țebea.

Zona de nord a județului Hunedoara s-a aflat sub cod portocaliu de vreme severă imediată.

In plus, de la ora 20:00 o mare parte din țară, inclusiv județul Hunedoara se află sub cord galben de ploi.

Foto: Meteoplus

Citeste mai mult ...

Actualitate

Paștele, sărbătoare a renașterii și înțelepciunii

Publicat

pe

Redactat de

Paștele este una dintre cele mai anticipate și mai importante sărbători în calendarul creștin, marcând învierea lui Isus Hristos. Este un moment de bucurie, reflecție și reunire pentru milioane de oameni din întreaga lume, indiferent de confesiunea lor religioasă.

Spiritualitatea și tradiția sunt elemente centrale ale sărbătorii. În bisericile din toată lumea, credincioșii participă la slujbe speciale de Înviere, unde lumina și cântecul crează o atmosferă plină de solemnitate și speranță. Este un moment în care comunitatea se adună pentru a celebra credința și pentru a împărtăși bucuria învierii.

Paștele nu este doar o sărbătoare religioasă; este și un moment de reînnoire și speranță pentru mulți. După lunile reci de iarnă, Paștele marchează venirea primăverii și renașterea naturii. Este un moment de bucurie și optimism, când oamenii își îmbracă hainele noi și își deschid casele pentru a primi oaspeți.

Paștele este despre dragoste și compasiune. Este un prilej de a ne aduce aminte de învățăturile lui Hristos despre iertare și înțelegere, și de a împărtăși aceste valori cu cei din jurul nostru. Într-o lume adesea plină de griji și conflicte, Paștele ne amintește că lumina și bucuria pot învinge întunericul și că speranța este întotdeauna prezentă în sufletele noastre.

Citeste mai mult ...

Actualitate