Connect with us
Data: 12/02/2025
.

Actualitate - Eveniment

Cu Florentina Marincu și Nicolae Alexe despre “europenele” de la Berlin

Publicat

pe

Zilele trecute, atleta Florentina Marincu, revenită de puțin timp la sportul care a consacrat-o, după un periplu în bob, unde a devenit campioană mondială de tineret, a obținut la un concurs organizat la Cluj Napoca, un  rezultat de top la săritura în lungime, proba ei preferată.

Sportiva de CNS Cetate Deva a reușit o săritură  măsurând  6,73 m, cu care  și-a realizat baremul de calificare pentru Campionatele Europene din vară, de la Berlin.

A făcut baremul

După acest rezultat, atleta și antrenorul său, profesorul Nicolae Alexe, au oferit un interviu reprezentanților presei sportive din județul Hunedoara, prima care a vorbit fiind Florentina Marincu.

Reporter: Felicitări, Florentina, pentru rezultatul obținut la Cluj Napoca, unul care anunță revenirea ta la marea performanță. Ești mulțumită de această etapă de pregătire?

Advertisement

Florentina Marincu: Vă dați seama că sunt mulțumită, mă bucur că am început sezonul cu un rezultat bun. Noi am plecat la Cluj Napoca cu gândul la un alt rezultat. Eu, cel puțin, nu mă așteptam să fie atât de bună această evoșuție din concurs.Un rezultat bun care contează foarte mult.

Reporter: Urmează câteva competiții care, odată încheiate cu rezultate pozitive, ar garanta faptul că bați la ușa către Campionatele Europene. Așa este?

Florentina Marincu: Da, urmează să mai particip la câteva competiții, unde sper să mai sar baremul , o dată, de două sau trei ori, și să  îmbuntățesc rezultatul. Apoi putem să începem pregătirea care ne trebuie pentru “europene”.

Fără vânt ajutător

Reporter: Putem spune că stadionul de la Cluj Napoca este unul pe placul tău? Acolo, la începutul lunii iunie, se vor desfășura întrecerile Campionatelor Internaționale de atletism ale României.

Advertisement

Florentina Marincu: Da, mi-a prins bine acest concurs de la Cluj Napoca, deoarece, așa cum ați precizat, aici se vor desfășura Internaționalele României. Am mai sărit la Cluj , dar niciodată nu am avut rezultate așa de bune ca acum.

Reporter: A bătut vântul la competiția la care ai fost recent și ai sărit 6,73?

Florentina Marincu: Nu, nu a bătut vântul de data aceasta.

Între sport și familie

Reporter:Hai să dăm un pic timpul înapoi. A fost o mare surpriză faptul că ai revenit la atletism după o perioadă în care te-ai lăsat, ai avut alte preocupări, de familie, mai importante. Sunt foarte puțini sportivi în România care se lasă, stau acasă un an-doi, câștigă medalii la alte discipline sportive și se întorc din nou la atletism, cum e cazul tău. A fost o revenire cu succes?

Advertisement

Florentina Marincu: Eu zic că da. Cred că prea puțină lume se aștepta ca să revin și, în plus, să și sar bine . Eu sper să se bucure de revenirea noastră.

Reporter: V-ați făcut un plan de pregătire pentru această perioadă?

Florentina Marincu: Domnul profesor Nicolae Alexe este cu planul de pregătire, eu doar mă conformez.

Reporter: Cum este o zi de pregătire pentru Florentian Marincu.?

Florentina Marincu: În fiecare zi mă trezesc la ora 6 si 30. Îi dau să mănânce fiului meu. Vin apoi la CNS Cetate Deva, unde mă pregătesc. Am antrenament, mă duc acasă, și stau cu fiul meu până la trei. Apoi alt antrenament, după care merg seara acasă. Stau cu fiul meu, cu familia.Asta e o zi din viața mea

Advertisement

Reporter: E o zi încărcată. Când ai timp și de o pauză?

Florentina Marincu : Doar când ne odihnim. Amândoi!

Revenire spectaculoasă

Reporter: Noi nu credem că cineva s-ar fi așteptat ca tu, după trei luni de la revenirea la antrenamente, să reușesti un rezultate de acest fel.

Florentina Marincu: Sunt convinsă că foarte puțină lume se aștepta la acest lucru, dar să se aștepte la ceva mai mult ca înainte, pentru că eu și cu domnul profesor Nicolae Alexe avem gînduri mai mari. Doamne ajută să ne iasă un sezon bun, așa cum ne dorim !

Advertisement

Reporter: Cum crezi că te privesc contracandidatele tale la locul de pe podiumul de premiere de la competițiile interne?

Florentina Marincu: Habar nu am. Credeti-mă. Aștept acum și eu, să văd cum o să fie. Nu știu ce gânduri au ele.

Poate un viitor atlet

Reporter: Pentru că ai vorbit de cel mic , care are acum un an și jumătate. Către ce disciplină sportivă o să îl îndrumi?

Florentina Marincu: Deocamdată nu știu. E prea mic, să mai crească. Aș vrea să facă puțin înot, apoi atletism, dacă o să îi placă, desigur. Nu o să îi influențez deloc.

Advertisement

Reporter: Fotbal nu? Toți băieții vor  la fotbal.

Florentina Marincu: Nu știu dacă o să îi placă.

Reporter: Primul concurs, cel mai important din perioada următoare este cel din cadrul Internationalelor de atletism de la Cluj Napoca. Mergi hotărâtă ca să demonstrezi că prinzi din nou baremul pentru Europene?

Florentina Marincu: Eu tot timpul sunt  hotărâtă. Credeți-mă!!!

Doresc să rămână la Deva

Advertisement

Alături de Florentina Marincu a fost și profesorul Nicolae Alexe, antrenorul său de la CNS Cetate Deva, cel care a răspuns, cu amabilitate, întrebărilor puse de jurnaliști.

Reporter: Domnule profesor, a venit, din nou, confirmarea că Florentina e o sportivă de talent. Cu multă muncă, cu ambiție și cu sprijinul dumneavoastră, care, de multe ori, nu se vede direct, a reușit să demontreze faptul că vrea, vrea mai mult decât își doresc câte unii.

Nicolae Alexe: E o sportivă deosebită, își dorește în continuare să facă mare performanță și ne bucurăm de sprijinul acordat de  către Primăria municipiului Deva și a Consiliului local, care a fost benefic pentru noi la momentul când ea și-a reluat activitatea. Atunci a fost singura variantă ca Florentina să fie susținută financiar. După acest rezultat au început să apară, normal, și alte oferte, dar cu siguranță, dacă Primaria și Consiliul local vor fi de acord, vom continua colaborarea și vom rămâne să ne pregătim aici, la Deva

Reporter: Ati fi crezut că, odată cu revenirea ei, vor apărea și aceste rezultate de excepție?

Nicolae Alexe: Da, dar nu imediat. Florentina a rămas acceași sportivă serioasă și muncitoare. Chiar dacă acum este mămică, este căsătorită, dă dovadă de aceeasi dorintă pentru marea performanță, fără  a-și manifesta vreodată nemulțumirea față metodele și de  mijloacele de antrenament, față de duritatea  din perioada de pregătire. Cred că va face mare performanță în continuare.

Advertisement

Un exemplu pentru alții

Reporter: Este Florentina Marincu un exemplu pentru celelate sportive din grupa dumneavoastră? Au văzut cele tinere ceva deosebit la ea?

Nicolae Alexe: Revenirea  Florentinei la antrenament și felul în care se antrenează este un stimulent pentru celelate sportive din grupă. Sper ca și acestea să obțină curând rezultate bune la nivel intern și internațional, având-o ca exemplu pe Florentina.

Reporter: Florentina trebuie să confirme acum. Vin Campionatele Internationale de atletism ale României de la Cluj Napoca, după care alte competiții naționale, la care ochii contracandidatelor  vor fi pe ea.

Nicolae Alexe: Cu siguranță așa va fi. Noi am început pregătirile mai deverme, în ideea că aceste internaționale se vor desfășura la Cluj. Vom continua alte două săptămâni de pregătire pentru a o mentine la nivelul solicitat de această competiție. Eu sper că vom face o figură frumoasă la  concursul din luna iunie.

Advertisement

Căutați de la Federație

Reporter: Ce spune federația, acum când vine Florentina și strică socotelile altor sportive aflate  în cărți pentru la Europenele de la Berlin?

Nicolae Alexe: Dacă până acum federația nu a spus nimic, de luni au început să sune telefoane prin care și să ne spună că doresc să o introducă în lotul olimpic al României. De luna viitoare probabil, ca urmare a acestui rezultat care este dacă nu mă înșel, al doilea la nivel european în acest sezon. Nu cred că va fi o problemă ca Florentina să mai  sară încăodată acest rezultat sau mai bine.

Reporter: Cât e baremul perntru Campionatul European ?

Nicolae Alexe: 6.60 m, dar Florentina  are  sărituri mai bune până acum. A fost doar primul concurs , în care am încercat să reglăm elanul, să mai lucrăm la tehnică. Sunt lucruri de pus la punct odată cu aceste concursuri. Eu spun că anul acesta prindem europenele dacă ea va fi sănătoasă, așa cum ne dorim.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Intervenție rapidă a pompierilor din Brad pentru salvarea unei case din Târnava de Criș, după un incendiu izbucnit la o anexă

Publicat

pe

Redactat de

În această după amiază, intervenția promptă a echipajelor de stingere de la Secția de pompieri Brad au salvat o casă de locuit din Târnava de Criș, comuna Vața de Jos, care era în pericol să fie distrusă din cauza unui incendiu izbucnit la o anexă a gospodăriei.

Paisprezece pompierii militari au intervenit cu 2 autospeciale de stingere și cu o autospecială de primă intervenție și comandă, dar și cu o ambulanță SMURD. Echipajele de stingere au localizat și lichidat incendiul care a afectat o suprafață de aproximativ 70 metri pătrați din anexa gospodărească unde erau depozitate lemne.

La intervenție au participat și pompierii voluntari ai Serviciului Voluntar pentru situații de Urgență (SVSU) din Vața de Jos.
Proprietara gospodăriei, o femeie în vârstă de aproximativ 70 de ani, a suferit arsuri ușoare la nivelul feței.

De asemenea, fiica acesteia, sosită la fața locului după izbucnirea flăcărilor, a avut un atac de panică. După acordarea primului ajutor calificat, ambele persoane au fost transportate cu ambulanța SMURD la spitalul din Brad pentru îngrijiri medicale de specialitate.
Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost jarul incandescent care a fost amplasat în apropierea magaziei de lemne.

FOTO: ISU Hunedoara

Advertisement

Citeste mai mult ...

Actualitate

Sindicaliștii din Valea Jiului continuă negocierile pentru tranziția justă, în ciuda măsurilor de austeritate

Publicat

pe

Redactat de

Procesul de tranziție justă în Valea Jiului trebuie să continue, chiar și în contextul măsurilor stricte adoptate de Guvernul României pentru reducerea deficitului fiscal. Acesta este mesajul transmis de sindicaliștii din bazinul carbonifer, care au intensificat discuțiile cu autoritățile pentru a asigura implementarea angajamentelor asumate privind sprijinul comunităților miniere.

După două întâlniri de coordonare organizate la sediul Confederației Sindicale Naționale MERIDIAN și o întrevedere la Guvern cu Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, și Șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Ștefan Radu Oprea, reprezentanții Sindicatului Muntele din cadrul Complexului Energetic Valea Jiului (CEVJ) au continuat demersurile la Ministerul Finanțelor. Discuțiile purtate cu Secretarul de stat Mihai Diaconu și conducerea CEVJ au vizat identificarea unor soluții specifice sectorului minier, astfel încât măsurile de restructurare să fie corelate cu sprijinul financiar necesar protejării locurilor de muncă și revitalizării economice a regiunii.

Potrivit sindicaliștilor, una dintre principalele preocupări este asigurarea resurselor financiare pentru măsurile de reconversie profesională a minerilor, precum și pentru susținerea investițiilor care să creeze locuri de muncă alternative. De asemenea, aceștia au subliniat necesitatea respectării obligațiilor asumate de România în fața Comisiei Europene, conform Deciziei Consiliului 2010/787/UE, care stabilește cadrul pentru sprijinirea regiunilor miniere aflate în tranziție.

Confederația Sindicală Meridian a reiterat importanța unui dialog constant între guvern, sindicate și administrația Complexului Energetic Valea Jiului, astfel încât măsurile de austeritate să nu afecteze iremediabil o zonă deja puternic afectată de declinul industriei extractive. În acest context, sindicaliștii își mențin poziția fermă în favoarea unei tranziții echilibrate, care să protejeze atât drepturile lucrătorilor, cât și viitorul economic al Văii Jiului.

În perioada următoare, negocierile vor continua, iar reprezentanții sindicatelor din minerit așteaptă un răspuns concret din partea Guvernului cu privire la viitorul finanțărilor necesare pentru implementarea măsurilor de tranziție justă.

FOTO: Facebook@Confederația Sindicală Meridian

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Weekend de foc pentru pompierii hunedoreni

Publicat

pe

Redactat de

În weekend-ul care a trecut,  pompierii militari din cadrul ISU Hunedoara au participat la 183 de misiuni și intervenții.

Echipajele SMURD au intervenit la 119 cazuri pentru acordarea ajutorului medical de urgență, cu o medie de 40 de misiuni/zi, iar în sprijinul Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara s-a acționat în 11 situații care au necesitat aceste intervenții.

În aceste 3 zile, pompierii militari de la toate subunitățile de intervenție ale ISU Hunedoara au acționat pentru stingerea a 30 de incendii de vegetație uscată, produse în mai multe localități ale județului.

Flăcările au afectat, în total, câteva zeci de hectare de teren, iar cauza probabilă a declanșării incendiilor, în toate cazurile, a fost focul deschis în spații deschise.

Incendiile în urma cărora au ars suprafețe mari de teren s-au înregistrat în localitățile Techereu, comuna Balșa, unde au fost afectate aproximativ 50 de hectare de teren, dar și în orașul Aninoasa. Aici, flăcările au ars vegetația uscată de pe aproximativ 20 de hectare de teren.  Din totalul de 30 de acțiuni pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată, pompierii Detașamentului Deva au intervenit în patru situații de urgență în localitatea Cozia, comuna Cârjiți, pentru a stinge flăcările care au izbucnit atât pe terenuri folosite ca pășune, cât și la lizieră și litieră de pădure, pe o suprafață totală de 29 de hectare.

Pompierii hunedoreni fac apel la cetățeni să conștientizeze că focul, scăpat de sub control sau în condiții de vânt puternic, poate produce pagube materiale însemnate, punând în pericol sănătatea și chiar viața semenilor. Conform prevederilor legale în vigoare, este interzisă arderea miriștilor, vegetației uscate și a resturilor vegetale, indiferent de forma de proprietate a terenului.

Advertisement

În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune, cuprinzând suprafețe foarte mari, iar pompierii depun eforturi considerabile pentru a opri propagarea arderilor, care riscă să afecteze căi de comunicații și să cuprindă gospodăriile cetățenilor.

În cele 3 zile, pompierii ISU Hunedoara au desfășurat și 12 misiuni de recunoaștere în teren, iar 11 misiuni au fost efectuate în sprijinul comunității.

În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.

Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate