Connect with us
Data: 03/05/2024
.

Actualitate

Chiar dacă nu mai candidează pentru un nou mandat, primarul Marcel Adrian Goia continuă investițiile pe fonduri europene

Publicat

pe

În ciuda faptului că, a anunțat că nu mai candidează pentru un nou mandat în fruntea Primăriei orașului Hațeg, primarul Marcel Adrian Goia continuă investițiile pe fonduri europene.

Marcel Adrian Goia (foto) este primar al orașului Hațeg din anul 2012. Înainte de aceste două mandate de primar al orașului Hațeg, a ocupat funcția de comandant al Poliției Orașului Hațeg.

La Hațeg, în momentul de față, sunt în curs de derulare mai multe proiecte importante, o mare parte dintre acestea fiind realizate cu ajutorul banilor europeni pe care administrația publică locală a reușit să le atragă. Unul dintre aceste proiecte, de o însemnătate deosebită, este cel care vizează reabilitarea termică a clădirii Spitalului Orăşenesc Haţeg și care, în pofida perioadei dificile, generată de pandemia de coronavirus, își continuă cursul normal. Investiţia este realizată pe fonduri europene și, potrivit primarului oraşului Haţeg, Marcel Adrian Goia, lucrările din cadrul acestui amplu proiect, în valoare de circa 11,3 milioane de lei, sunt executate, în momentul de față, în proporţie de aproximativ 60 – 65 la sută.

Pe de altă parte, în această perioadă, se lucrează și la reabilitarea termică a unor blocuri din Hațeg. De menționat că, Primăria Hațeg are în derulare un proiect care vizează reabilitarea termică a mai multor blocuri din localitate.

În același timp, lucrările continuă și la şcoala gimnazială construită de la zero în Haţeg. Aproximativ 500 de copii vor învăța în noua unitate de învățământ, finalizată până în 2021, la Hațeg, tot cu bani europeni.

Parcul copiilor din Hațeg, modernizat

De asemenea, lucrările de modernizare a parcului copiilor din Haţeg au fost demarate.

Acesta este cel mai mare parc de acest gen din localitate și nu a mai fost reabilitat de o perioadă lungă de timp, lucru care a condus la depășirea morală a mobilierului, instalațiilor și facilităților acestuia, la degradarea fizică a unor obiecte și dotări, la uzura excesivă a obiectelor și instalațiilor. Lucrările de modernizare sunt realizate cu bani de la bugetul local.

În altă ordine de idei, reamintim faptul că, în prezent, în orașul Hațeg, se află în execuție 30 de noi locuințe. Este vorba despre blocul ANL, construit pe strada Victor Babeş din localitate, care va dispune de toate utilitățile aferente necesare, respectiv loc de joacă pentru copii, parcare autovehicule, zonă verde, platformă colectare deșeuri, iluminat exterior etc.

Advertisement

Actualitate

Călin Petru Marian: ”Drumul Crucii este una dintre cele mai importante procesiuni religioase”

Publicat

pe

Redactat de

În cursul acestei zile, la Lupeni, a avut loc una dintre cele mai importante procesiuni din România. Este vorba despre Drumul Crucii, care îi acest an a ajuns la cea de a XXV-a procesiune.

La acest eveniment a luat parte și Călin Petru Marian, fost prefect și actual director APIA, care a ținut să îi felicite pe organizatori pentru realizarea acestei procesiuni.

”Și în acest an, cu inima deschisă, am luat parte la cea mai lungă procesiune religioasă din România care de un sfert de veac reface drumul parcurs de Mântuitorul Isus Hristos către muntele Golgota – Drumul Crucii de la Lupeni la Straja. Drumul Crucii, una dintre cele mai importante procesiuni religioase, atât din județul Hunedoara, cât și din întreaga țară, a fost condusă de Preasfinția Sa Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei. Procesiunea inițiată de omul de afaceri Emil Părău, pe care îl felicit din suflet pentru că duce mai departe această manifestare de credință, se desfășoară anual în Vinerea Mare și are o simbolistică aparte pentru creștinii ortodocși din România, care parcurg distanța de 10 km, din orașul Lupeni și până la schitul de la cei peste 1400 de metri altitudine din îndrăgita noastră stațiune montană”, spune Călin Petru Marian fost prefect și actual director APIA.

FOTO: FACEBOOK CĂLIN PETRU MARIAN

Citeste mai mult ...

Actualitate

Misiune de salvare pentru salvamontiștii din Parâng

Publicat

pe

Redactat de

În cursul nopții un grup de tineri plecați pe un traseu spre lacul Mija, Masivul Parâng, s-au rătăcit. Acesâștia au avut norocul ca în zonă să fie semnal la telefon pentru a-i putea alerta pe salvatori.

Imediat spre zona respectivă au plecat salvamontiștii care i-au coborât în siguranță pe cei patru tineri, care nu erau echipați corespunzător.

”În aceasta noapte, salvamontiștii din cadrul Serviciului Județean Salvamont Hunedoara și Serviciului Salvamont Petroșani, au fost solicitați pentru recuperarea a patru tineri, rătăciți, plecați pe un traseu spre lacul Mija, Masivul Parâng. Tinerii au avut o sansa foarte mare, având semnal la telefon într-o zonă foarte sălbatică și foarte accidentată, au sunat la Salvamont și au dat locația Au fost îndrumați telefonic, spre poteca care duce spre creastă și în acelasi timp, un echipaj a plecat spre ei. Tinerii nu erau echipați corespunzător, usor hipotermici si epuizati, urcând pe un traseu cu 1000 m diferență de nivel. Persoanele au fost găsite în zona de creastă și însoțite la Baza Salvamont Parâng, neavând afecțiuni medicale, ci doar fiind în usoară hipotermie. În aceasta perioada, stratul de zapadă, la 2000 m altitudine,, este inca destul de mare, fiind recomandat echipament de iarna si abordarea unor trasee corespunzatoare cu pregatirea fizica si tehnica a fiecaruia”, informează Remus Popescu șef Salvamont Petroșani.

CAPTURĂ VIDEO: FACEBOOK REMUS POPESCU

Citeste mai mult ...

Actualitate

Un exemplu de urmat

Publicat

pe

Redactat de

ISU Hunedoara îl prezentă pe Gabriel Mustață, un coleg, cu o poveste impresionantă de viață.

A rămas de mic copil fără ambii părinți, însă acest lucru l-a făcut să fie mai puternic și să se ambiționeze pentru a reuși în viață. pe lângă cariera de pompier, Gabriel practică kickboxing în cadrul unui club devean al Federației Române de Lupte iar la 18 ani, a devenit și campion național la Lupte Libere, categoria 88 de kg.

”În fotografie este Mustață Gabriel, colegul nostru, care a înfruntat greutățile vieții, dar niciodată nu s-a lăsat învins. Rămas fără mamă la doar 14 ani, iar la scurt timp și fără cel de-al doilea părinte, Gabriel a continuat să-și dezvolte un caracter demn și frumos. Anul trecut, din dorința de a ajuta oamenii care trec prin greutăți, acesta a decis să se alăture pompierilor, unde a găsit o nouă familie care îi oferă sprijin ori de câte ori are nevoie. Astfel, la fiecare intervenție, luptă cu o determinare și dedicare care inspiră respect și admirație, demonstrând că spiritul său neînfricat este o sursă de speranță pentru cei aflați în nevoie. Gabriel este practicant și de kickboxing în cadrul unui club devean al Federației Române de Lupte, unde se pregătește asiduu. La vârsta de 18 ani, a devenit și campion național la Lupte Libere, categoria 88 de kg, arătând că perseverența și pasiunea pot duce la realizări remarcabile. Prin forța exemplului personal, Gabriel Mustață este un simbol al curajului, care îi inspiră pe toți cei din jurul său să lupte pentru visele lor, indiferent de obstacolele întâlnite pe drumul vieții”, spun reprezentanții ISU Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK ISU HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate