Connect with us
Data: 02/05/2024
.

Actualitate

Deputatul Uniunii Culturale a Rutenilor din România, Iulius Firczak, a depus un amendament pentru încheierea contractelor de credit online

Publicat

pe

Deputatul Uniunii Culturale a Rutenilor din România, Iulius Firczak a depus, săptămâna aceasta, un amendament pentru a face posibilă încheierea contractelor de credit pentru consumatori și la domiciliul clienţilor sau direct online. În varianta de acum, legea nu permite acest lucru, făcând ca în contextual epidemiologic actual incheierea/distribuirea contractelor de credit să se situeaze într-o zona gri din punct de vedere legislativ.

Deputatul UCRR, Iulius Marian Firczak este de părere că flexibilizarea procedurilor de creditare înseamnă nu doar economie majoră de timp, dar şi de bani. Digitalizarea şi delocalizarea acestor proceduri se traduc într-un timp redus semnificativ pentru acordarea unui credit, iar creşterea concurenţei în piaţa va însemna servicii mai bune la costuri mai mici.  „Având în vedere că de aproape un an suntem în pandemie și trebuie să adaptăm toate activitățile la actuala realitate, a fost necesară modificarea modului de încheiere a contractelor de creditare. Practic, nu doar pandemia ne forțează să facem lucrul acesta, ci și legislația europeană. Am găsit un moment prielnic pe un proiect de Ordonanță de Urgență să fac această modificare și, bineînțeles, colegii din comisie m-au susținut și de săptămâna aceasta putem spune că procedurile care sunt astăzi, de încheiere a contractelor de credit la domiciliul clientului, la cererea clientului sau în centre comerciale unde sunt spații special amenajate, pe lângă sediile companiilor d ecreditare se pot încheia contracte de credit. Practic, prin acest amendament nu am făcut altceva decât să legalizăm practicile de încheiere a contractelor de credit care au apărut din cauza evoluției tehnologice, a digitalizării și, implicit, a pandemiei pe care cu toții o traversăm”, a declarat Iulius Marian Firczak, deputat din partea Uniunii Culturale a Rutenilor din România.

Economie de timp și bani

Deputatul Uniunii Culturale a Rutenilor din România, Iulius Firczak, spune că există o serie de avantaje o dată cu implementarea acestui model. „Avantajele sunt cel puțin două, și anume economia de timp, practic încheierea contractelor online sau deplasarea la domiciliul clientului, acesta câștigă timp. De asemenea, cred că pe termen mediu, și nu putem vorbi și de un câștig financiar, pentru că o relaxare a modului în care se încheie contractele de credit, permite o concurență mai acerbă în viață, pentru că vor apărea mai mulți jucători, vor putea să concureze mai mulți jucători și, implicit, și costurile de creditare vor scădea. Practic, clientul va putea să acceseze credite mai ieftine”, a mai precizat deputatul Uniunii Culturale a Rutenilor din România, Iulius Marian Firczak.

Advertisement

Actualitate

FOTO| Marele târg de primăvară de la Pui, organizat în 1 Mai, a reunit numeroși comercianți și cumpărători

Publicat

pe

Redactat de

Comuna Pui a găzduit, ieri, în 1 mai, vestitul Târg de primăvară, eveniment care, și în acest an, a reunit un număr mare de comercianți, dar și cumpărători. Marfa a fost pe alese, de la produse agricole, bucate tradiționale, obiecte de uz gospodăresc ori articole vestimentare. Manifestarea, cu o tradiție foarte veche, încă se mai păstrează la Pui, cea mai mare comună hunedoreană.

Târgul de primăvară de la Pui este unul dintre cele mai importante evenimente din județul Hunedoara, cu o tradiție de sute de ani. Autorităţile locale din această frumoasă comună situată în Țara Hațegului păstrează acest obicei, care datează din moşi-strămoşi, şi au organizat, și în acest an, acest eveniment. Astfel, miercuri, 1 Mai, la Pui au fost prezenți numeroși comercianți sosiți din diferite colțuri ale județului, dar și de prin alte părți. De la târg, nu au lipsit produsele tradiționale, dar și altele nealimentare, de la butoaie din lemn, cazane, pălării, articole vestimentare, și multe altele.

“Vă mulțumesc pentru prezența la Târgul de Primăvară de la Pui și pentru că împreună ducem tradiția mai departe! Sărbători fericite tuturor!”, a transmis Victor Stoica, primarul comunei Pui.

rgul de primăvară, la fel ca şi cel de toamnă, de pe 14 octombrie, sunt evenimente cu o tradiţie foarte veche la Pui, comuna fiind renumită în Țara Hațegului și nu numai pentru aceste două manifestări anuale.

Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTBAL JUDEȚEAN

Publicat

pe

Redactat de

LIGA 4

Play-off

Etapa 1

Gloria Geoagiu – Minerul Lupeni 0-2

Aurul Brad – CSC Sântămăria Orlea 5-1

 

Etapa 2

4 mai, ora 11:00

Orlea – Geoagiu

Advertisement

Lupeni – Brad

Clasament: 1. Brad 32p (+4), 2. Lupeni 32p (+2), 3. Geoagiu 23p, 4. Orlea 22p

 

Play-out

Etapa 1

Retezatul Hațeg – Victoria Călan 4-1

Dacia Orăștie – Inter Petrila 3-0

Advertisement

CSM Vulcan – Șoimul Băița 2-1

CSM 2 Deva – Minerul Uricani 2-1

 

Etapa 2

3 mai, ora 17:00

Băița – Orăștie

Advertisement

4 mai, ora 11:00

Călan – Deva

Petrila – Hațeg

Uricani – Vulcan

Clasament: 1. Deva 21p, 2. Hațeg 20p, 3. Orăștie 19p, 4. Vulcan 13p, 5. Băița 9p (-1), 6. Petrila 9p (-2), 7. Călan 7p, 8. Uricani 1p

Advertisement

 

LIGA 5

Play-off

Etapa 2

Ponorul Vața – DMO Răchitova 4-2

Zarandu Crișcior – Real Sântandrei 3-0

Unirea General Berthelot – Narcisa Sălașu de Sus 3-1

 

Advertisement

Etapa 3

12 mai, ora 11:00

DMO – Crișcior

Berhelot – Vața

Sântandrei – Sălaș

Clasament: 1. Sântandrei 14p, 2. DMO 13p, 3. Berhelot 12p (+3), 4. Sălaș 12p (+1), 5. Vața 10p (+1), 6. Crișcior 10p

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Călin Petru Marian, despre importanța Zilei Internaționale a Muncii

Publicat

pe

Redactat de

Călin Petru Marian, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, s-a aflat și astăzi în rândul oamenilor, cu ocazia Târgului de Primăvară din comuna Pui. Evenimentul a coincis cu Ziua Internațională a Muncii, sărbătorită în fiecare pe data de 1 mai.

Alături de echipa PNL, Călin Petru Marian, a stat de vorbă cu oamenii veniți la târg și le-a vorbit despre importanța pe care această zi o are pentru toată lumea.

”Suntem de 1 Mai, este o zi de sărbătoare, iar hunedorenii sărbătoresc. Acum mulți ani, la Chicago, muncitorii s-au luptat pentru drepturile lor, s-au luptat să aibă drepturi egale și să fie respectați. De 1 Mai să fiți mai muncitori, să fiți mai buni, să fiți mai verticali. De astfel de oameni este nevoie în acest moment și pentru viitor”, spune Călin Petru Marian candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK CĂLIN PETRU MARIAN

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate